Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, kaymakamlık vasıtasıyla Karabağlar’da yaşayan 8 bin haneye kömür dağıtmaya başladı. Kaymakamlığın 40 derece sıcakta kömürleri kapı kapı dağıtması dikkat çekti.
İzmir’de özellikle gecekondunun yoğun olduğu kırsal bölgeleri de içine alan yardım kampanyasının startı verildi. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, 400 bin nüfusu olan İzmir’in en büyük ilçesinde kömür dağıtımına başladı. Karabağlar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın tespit ettiği 8 bin hanenin kapısı tek tek çalındı.
Manisa’nın Soma ilçesinde yüklenen tırlar Cennetçeşme’deki yükleme yerine geldi. Burada, küçük araçlara konulan kömürler belirlenen adreslere görevliler tarafından bırakıldı. Kaymakamlık kilosu 25-30 arasında değişen kömür torbalarından her evin önüne 30’un üzerinde torba verdi. Her haneye yaklaşık 700 kilo kömür verildiği belirtildi.
Kömür yardımı alabilmek için çalışan vatandaşlar ilk olarak kaymakamlığa başvuruyor. Burada toplanan heyet ihtiyaç sahibinin aylık gelirine, evde sigortalı çalışan olup olmadığına, çocuk sayısına ve maddi gelire bakıyor. İnceleme heyeti eve gelerek yerinde değerlendirme yapıyor. Ardından yardım almaya hak kazananlar kaymakamlıkta ilan ediliyor. Vatandaşlar doğrudan, yardım dağıtılan bölgeye gelerek kömürleri alıyor. Görevliler, kömür torbalarını evlerin içine kadar taşıyor.
SICAKTA OLUR MU?
Başbakanlığın “parayla satılmaz” damgası bulunan kömür torbalarını yaz sıcağında kapı kapı dağıtması dikkat çekti. Birçok kişi, kış soğuklarında kömür beklediklerini fakat gelmediğini söyledi. Bazı vatandaşlar da Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kömürlerin gelmesine dikkat çekti. Kaymakamlık yetkilileri ise, dağıtımın ancak yapıldığını, uygun zamanın şimdi olduğunu ve vatandaşın kışın kullanması gereken kömürü şimdiden hazırlayabileceğini söyledi.
MUHTAR: SURİYELİLER DE VAR
Cennetçeşme Mahalle Muhtarı İbrahim Emen, kömürlerin kapı kapı dağıtıldığını söyledi. Çalışmanın kaymakamlık tarafından yürütüldüğünü anlatan Emen, “Vatandaşlar sürekli bize gelip ‘ne zaman kömür gelecek’ diyor. Biz bu konuda çalışma yapmıyoruz. Ayrıca son zamanlarda Suriye’den gelenlerin sayısı arttı. Onlar da talepte bulunuyor. Bize sürekli kömür soruyorlar. Bu konuda yardım isteyen çok insan var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi. Öte yandan kaymakamlığın geçici kimlik ve oturma belgesi gösteren Suriye uyruklulara da yardım dağıttığı belirtildi.

http://www.egedesonsoz.com/haber/Basbak ... mi-/873847
Cumhurbaskanlıgı secimi var HÜLOOGGG.. GÖTÜNEN KILIYAK HÜLOOGGG