Arkadaslar gerçekten merak etigim bazi sorular var ve bu sorulari size sormak istiyorum.
1- Hükümet neden hizmet ayrimciligi yapiyor?
Sirf farkli düsündügümüz için neden elin Konya'sina Antalya'sina hizmet yapiliyorda Izmire yapilmiyor? Izmir Türkiye'nin 3cü büyüksehiri. Izmir 4 Milyonluk bir nüfusa sahip bir sehir. Dogal olarak bu sehir Konya'dan Antalya'dan daha yogun. Trafigi daha fazla vs vs.. Biraz akli olan insan bunu görür ve ilk önce büyüksehire hizmet yapar daha sonra küçük sehire hizmet yapar. Parti ayrcimligi yapmadan mantikli olan ilk önce Büyüksehirler hizmet alir sonra Sehirler sonra kasaba/köyler hizmet alir. Su tabloyu anlarim; Istanbulun nufüsü 15 Milyon Ankara 10 Milyon Izmir 4 Milyon. Ilk önce Istanbul hizmet görür daha sonra Ankara sonra Izmir. Konya'nin nufüsü zorlasan da patlasanda en fazla 1 Milyondur!! Yane mantikli düsünen bir adam gidipde Izmir gibi 4 Milyonluk bir sehiri bekletipde Konya gibi 1 Milyonluk bir sehire hizmet yapmaz! Bu Erdogan'nin akilinda ya bir sorun var yada bunu bile bile yapiyor.
2- Hane bunlar heb atip tutuyor ya Izmiri alsak söyle böyle hizmet yapariz diye peki bunlar diyelim ki gerçekten Izmiri kazansalar, gerçekten verdikleri sözleri yerine getirirler mi ? Yoksa bu büyük bir pembe yalanmidir. Ben açikcasi bunlarin dediklerine inanmiyorum. Hizmet yapicak adam hizmetini bir sekilde yapar ister kazansin yada kazanmasin. Hizmet yapicak adam zaten ayrcimlik yapmaz. Benim görüsüm böyle..
3- Bunlar verdikleri sözleri tutmayip nasil Izmiri vatandasin gönlünü kazanmaya düsünüyorlar merak ediyorum?? Yahu bizi ya aptal yerine koyuyorlar yada bunlar ne yaptiklarini bilmiyorlar.. Patronlari özelikle!
4- Sunada hem sinir oluyorum vere sanki çok matah birsey yapmis gibi yaptiklarini böbürlene bölürlene anlatiyorlar. Hayir özel birsey yapsalar diyecem özel birsey yapiyorlarda havalara giriyorlar ama yaptiklari sey aslinda yapilmasi gereken projeleri yapiyorlar. Eski Hükümetler hizmet yapmamis ör. Metro / Hizli Tren Otoyol Kentsel Dönüsüm Yatirim vs vs. , ve simdiki hükümete bunlari hizli birsekilde yaparak arada ki açigi kapatiyor baska birsey yapmiyorlar.. Mesajim özelikle Erdogan'a oy verene, soruyorum bu tiplere bana verdikleri cevap ''eh otoyol yapti köprü metro hizli tren vs yapti oyüzden ona oy veriyorum'' Iyide bunlar zaten yapilmasi gereken projeler kim olursa olsun.. Ve bunlari yapan adam özel birsey yapmiyor. Bunlari söyleyince susuyorlar. Son soruma dayanamiyorlar; Peki özel birsey yapti mi Erdogan su 13 yilda?? AKP'cilerden tik yok... Ozaman kardes adam farkli özel birsey yapmamis bunca zaman, sen neden bukadar böbürleniyorsun? AKP'ci alta kalmamak için bunu der; sizin o eski hükümetler hiçbirsey yapmadi ya.... Dogru dersin AKP'cinin agizi tamamen kapanir. Benim sorum sizlere degerli arkadaslar, bu parti neden her seyi pireyi deve yapmak zorunda oldugunu zannetiyor?
5- AKP'ciler neden kendileri her Müslümandan üstün Müslüman zannetiyor anlamadim gitti.. Herifler 5 vakit namaz kilsinlar ama arka perde de her halti yesinler ona birsey demezler fakat günde 5 vakit namazini kilmayan Müslüman , dürüst bir sekilde kötüye bulasmamis bir insan olarak yasasin ama o hatali olur??
6- En çok sinir oldugum, güzelim Dinimizi siyaset olarak kullaniyor ya .. Buna dayanamiyorum.. Bide birtürlü anlamadigim sey oda bu Erdogan'a oy verenler Erdogan'in yaptiklarini görmüyor mu yoksa görmek mi istemiyor?? Adam yaptiklarini çiplak bir sekilde medyada bulunduruyor ve bizim milletimizden tik yok... Anlamiyorum.. Adam Seriyaza kanunu yürülüge sürmek istiyor milletimizden tik yok.. Seriyaza kanunu herhalde biliyorsunuzdur.. Kadinin özgürlügü 0'laniyor. Erkegin özgürlügü de katlaniyor. Örnek vermek gerekirse gidin Suudi Arabistana orada kadinlar ne çalismak var nede ehliyet alip ariba kullanmak var. Kadinlar orada zoraki kapaniyorlar.. ve daha neler neler. Bunu Erdogan'da bizim ülkemizde uygulanmasini istiyor. Ülkemizi Kurdistana çevirmek istiyor bunu da medyada konusmalarindan gayit anliyoruz! Terörist liderini gebertmeyip Teröristlere daha fazla hakki olmasini sagliyor.. Bide milletimizi birbirne düsürüyor. Medya'da bu çok net birsekilde ortada.. Bugün gerçekten yalan degil, 5 TL için adam öldürenler var. Uyusturuculuk hirsizlik vs vs. aldi basini gidiyor.. Bütün bunlari gören millet neden sesini çikartmiyor? Neden görmemizlikten geliyor , özelikle AKP'ciler. Ya bunu AKP'ciler görmüyor yada görmek istemiyor.. Erdogan bunlarin gözünde hatasiz bir melek ve karsi taraf heb suçlu.. Ben bunu bir türlü anlamiyorum... Arkadaslar belki sizler anliyosundur.. Belki siz bu sorularimizin cevabini verebilirsiniz...
Biraz uzun oldu ama bunlari anlatmam gerekiyordu..
Hayirli Geceler, Gökhan Tasgin.
Saygilar.