Mertaş Premium Tower İş Merkezi

Mertaş Premium Tower İş Merkezi

Mesajgönderen Umut » Pzr 12 Ara 2010, 00:57

Resim
Resim
Resim

Egenin incisi
İzmir Bayraklı da Yeni Kent ve Ticaret merkezinde;
Gelişen konjüktör doğrultusunda MERTAŞ PREMİUM TOWERS,
A-Plus ofisleri,kokteyl ve sergi salonları,restaurant,mağazalar,giydirme cam cephe,
klima,son teknoloji asansörler,konforla bütünleşmiş geniş hol ve mekanlar,eşsiz körfez ve deniz manzarası,görsel ışıklandırmalar,24 saat güvenlik,
Ticaretin bütünleştiği
Şehrin merkezindeki konumu ve yüksek iş kapasitesiyle gelecek için kaçırılmayacak yatırım,
Bu tanıtım içeriğindeki bilgiler ve görsellerin tüm kullanım ve değişim hakkı Mertaş Group' a aittir.

Mertaş Group 2011 Yatırım Hedefleri:
Mertaş Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Kemal Üresin, Madencilik Sektörünün Rahat Nefes Alması ve Gereken İstihdamın Sağlanabilmesi İçin Devletin Sektöre Teşvik,Hibe ve Gereken İzinleri Vermesi Gerektiğini Açıkladı.
Mertaş Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Kemal Üresin, Madencilik Sektörünün Rahat Nefes Alması ve Gereken İstihdamın Sağlanabilmesi İçin Devletin Sektöre Teşvik,Hibe ve Gereken İzinleri Vermesi Gerektiğini Açıkladı. Madencilik,Akaryakıt,Gayrimenkul Geliştirme ve Enerji sektöründe faliyet gösteren Mertaş Grubu,Krize rağmen büyümesinin sürdürüyor.Maden yatırımlarının devam ettiğini belirten Üresin,inşaat sektöründe de 2011 yılında da 3 büyük projeyi başlatacak. Ayrıca Grup bünyesinde ciddi rezervlere sahip maden ocakları bulunduğunu ve bir çok firmanın yurt içinden ve yurt dışından ortaklık ve satış üzerine görüşmelerde bulunulduğu açıklaması geldi. Mertaş bünyesinde bulunan Gayrimenkul geliştirme şirketi de yurt içinde ve yurt dışında nitelikli konut,ofis,rezidance,villa projeleriyle ön plana çıkıyor. Bodrumdan sonra İzmir Yeni Kent Merkezinde ve İstanbul da ciddi arsaları bünyesine katan Mertaş Group buralarda yatırım hedeflediklerini belirtti..Bu anlamda bizim için arsa arayışları devam ediyor.Bizim gibi sektördeki iş adamları her alanda yatırımlarını gerçekleştirip iş olanakları yaratmaya çalışıyor,temel amacımız istihdam sağlamak ve ileriye dönük yatırımlarla büyümelerini sürdürmek istediklerini belirten Üresin bu anlamda herkeze iş düştüğünü belirtti.
mertasgroup.com

Şirket proje için arsayı ayarlamış, ancak daha detaylı bilgimiz şu an yok. Gelişmeler eklenecektir.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Mertaş Premium Tower İş Merkezi

Mesajgönderen Umut » Prş 03 Mar 2011, 14:01

Mertaş Group ile irtibata geçtim; onlara Mertaş Premium projesinin durumunu sordum, cevaplamışlar. Kendilerine ilgilerinden ötürü çok teşekkür ediyor ve cevaplarını aynen aktarıyorum:

Tabii ki Mertaş Tower hayata geçecek.

Arazi şuan hazır durumda gereken izinler ve imar durumunda yaşanan
sıkıntılar nedeni ile biraz ertelenecek.Yüksel Çakmur engeline takılan
bir proje.

Şu an düşünülen yükseklik 21 kat olacak.

Detaylar ve diğer yaptığımız işlerle ilgili web sitemizi ziyaret
edebilirsiniz.

Grubumuza göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü teşekkür ederiz.

www.mertasgroup.com
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Mertaş Premium Tower İş Merkezi

Mesajgönderen Gökhan » Prş 03 Mar 2011, 21:05

Bence güzel bir proje..Verdiğin bilgiler için tşkler cbk..Şu Çakmur ve saz arkadaşları olmasaydı, şuan Turan, İzmir'in yüz akı olacaktı..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Mertaş Premium Tower İş Merkezi

Mesajgönderen cuscs » Prş 03 Mar 2011, 22:23

Yüksel Çakmur mimar değil mi? Neden karşı çıkıyor bu işlere? Dayanağı, gerekçeleri ne acaba?
cuscs
 
Mesajlar: 76
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Prş 09 Ara 2010, 22:35

Re: Mertaş Premium Tower İş Merkezi

Mesajgönderen mehmet can » Prş 03 Mar 2011, 23:12

Yeni kent merkezinde hala bir engel kaldı mı?
mehmet can
 
Mesajlar: 17
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Pzr 02 Oca 2011, 16:48

Re: Mertaş Premium Tower İş Merkezi

Mesajgönderen Gökhan » Prş 03 Mar 2011, 23:36

Çakmur, bölge zemininin gökdelen dikmeye elverişli olmadığını iddia ediyor..(yanılmıyorsam ilk iki dava bununla ilgiliydi)..İlk iki davadan umduğunu bulamayan zat-ı muhterem, bu sefer de arkadaşlarıyla birlikte üçüncü davayı açtı..Ancak bu davada son durum nedir, ben de bilmiyorum..Ancak son günlerde Bayraklı ve Konak belediye meclislerinin Nazım İmar Planını tekrardan kabul ettikleri kamuoyunda yer alıyor.

Nazım İmar Planı'yla ilgili süreci anlatan bir yazı;

Yeni Kent Merkezi

Alsancak Limanı ile Turan Mahallesi arasında, kara yönündeki derinliği yer yer değişerek uzanan, toplam 550 ha. genişliğindeki İzmir Yeni Kent Merkezi alanı ciddi, kararlı ve katılımcı bir anlayışla ele alınarak, 2003 yılında planlandı.

Planlama süreci, alanın sınırları, sorunları, kısıtları belirlendikten ve kent bütünü için sunduğu olanaklar ile kentin gereksinimleri saptandıktan sonra, 2002 yılında düzenlenen uluslararası fikir yarışmasıyla başlatıldı.

Uluslararası jüri, koordinatör olarak etkin görev aldığımız yarışmaya katılan 27 ülkeden 140 proje arasında, Alman Mimar Jochen Brandi’nin hazırladığı projeyi birinciliğe layık buldu.

Yarışma sonrasında, Şehir Plancıları Beril ÖZALP, Dilek ALİŞAN, Serhat GÖKTAY ve Y. Mimar Kıvılcım KESKİNER’in katılımıyla, sorumluluğumuz altında oluşturulan planlama grubunca nazım imar planı hazırlandı.

Hazırlanan planda Turan Mahallesi, Salhane ve Liman Gerisi üç alt bölge olarak ele alındı; konumları, mevcut özellikleri kentle ilişkileri ve gelişme eğilimleri dikkate alınarak planlandı.

Plan çalışmaları sürdürülürken, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İzmir Şubelerinden, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü’nden, Konak ve Karşıyaka Belediyeleri’nden katılımcılarla birlikte, hemen her aşamada danışma toplantıları yapıldı.

Tarafların karşılıklı anlayışı ve uzlaşmasıyla hazırlanan nazım plan önerisi Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edilerek onandı.

Onanan planla ilgili olarak 2003 yılı Mart ayında Büyükşehir Belediyesi’nce basına gönderilen yazılı açıklamada;

“Planın uygulamaya geçirilmesiyle;

Yörenin potansiyelinin en uygun, en verimli biçimlerde ve olabilecek en kısa sürede değerlendirilmeye başlanması sağlanacak,

Planlama alanı ‘geçilen yer’ olmaktan çıkarılıp, ‘gelinen yer’ niteliğine kavuşturulacak,

Kıyıda yer almasına karşın, zaman içinde yapılan uygulamalarla denizden koparılmış olan alan ve alanın gerisinde kalan Bayraklı denizle yeniden bütünleştirilecek,

Alandaki doğal potansiyelden (dereler, yeşil alanlar, sahil şeridi) yararlanarak bu değerler korunup ön plana çıkarılacak,

Planlama alanındaki arazi kullanımlarında mekânsal süreklilik sağlanacak,

Korunmaya değer yapılar, yeni ve çağdaş işlevler yüklenerek varlıkları sürdürülecek,

Yük taşımacılığı ile sanayi ve depolama sektörünün terk ettiği/edeceği geniş kullanım alanları merkezi iş alanı olarak yeniden düzenlenecek,

Çağdaş planlamanın, tarihi ve doğal çevreyi geliştirerek koruma anlayışının göz önünde bulundurulması, denizin ve su sistemlerinin sürdürülebilir biçimde temiz tutulmasına yönelik önlemler alınacak,

İzmir’in gelişen uluslararası statüsü içinde, bu alanda yeni kentsel imgeler sunacak bir kent merkezi ortaya çıkacaktır” deniliyordu.

Üç alt bölge olarak ele alınan alanda, arazi kullanım kararları bu bölgenin yeni bir kent merkezi olarak İzmir’e yeniden kazandırılması amacıyla turizm ve ticaret sektörleri öne çıkarıldı. Bu sektörlerin öne çıktığı kentsel alanların kullanıcıları arasındaki beklenen nitelik farkı yer seçimi kararlarında etkin oldu; arazi kullanım kararlarının üretilmesinde farklı profillere sahip kullanıcıların farklı kentsel mekânlarda yoğunlaşması tercih edildi.

Bu yaklaşımla;

· Turan Mahallesi’nde başlayan ticaret ve turizm kullanımı kıyıya en yakın imar adalarını izleyerek Liman Gerisi’ne değin uzanırken, yalnızca Bayraklı höyüğü çevresinde, Höyüğün burada bulunmasından kaynaklanan bir ayrıksı durum yaratılarak ticaret ve turizm kullanımı Tepekule yöresine değin genişletildi.

Anadolu Caddesi’nden başlayarak kara yönünde ilerleyen alandaki imar adalarının büyük çoğunluğu Merkezi İş Alanı (MİA) kullanımına ayrıldı. Adliye Sarayı’nın ve kimi basın/yayın kuruluşlarının burada daha önceden yer seçmiş olması ve bu seçimin yeni kent merkezi oluşumu ile çelişmediği göz önüne alınarak bu alanların çevresi yönetsel merkez olarak belirlendi.

Alsancak Limanı gerisinden başlayan ve güneydeki Ege Mahallesi’ne değin uzanan alan ise ticaret, turizm ve kültür tesisleri için ayrıldı.

Plan bütünlüğü içindeki temel kabullerden birisi olan geniş açık alanlar bırakılması ilkesinden hareketle, yapılarda taban alanı sınırlı tutuldu, dikey yapılaşma tercih edildi.

Ayrıca Salhane Bölgesinin hemen kuzeyinde yer alan ve yapılan kazılarla bir bölümü ortaya çıkarılmış olan Antik Smyrna’nın kültür ve turizm dünyasına kazandırılması amacıyla bu alana özgü plan kararları geliştirildi. Buna göre; Bayraklı Höyüğü’nün güneyinde bir gölet oluşturularak ve göleti denize bağlayacak bir kanal ile antik kentin kurulduğu günlerdeki gibi denizle buluşturulması öngörüldü. Burada yapılacak gölet ile kanalın güney kıyısı boyunca turistik ve kültürel yatırımlar için yer ayrıldı ve bu alandaki arazi kullanım kararları kıyı boyunca uzanan alandaki kullanım kararlarıyla bütünleştirildi.

Planla getirilen yapılaşma koşullarının alanda yaratacağı yoğunluğu simgesel olarak göstermesi için hazırlanan bu görüntüler, gerçekte İzmir’e yaraşır insani bir kent merkezinin nasıl olması gerektiğini göstermektedir.

Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı’nın onanışından günümüze tam 8 yıl geçti. İzmir’in bugün yeni bir kent merkezine 8 yıl öncesine göre çok daha fazla gereksinimi var ama geçen yıllar içinde yeni kent merkezinin oluşumu yönünde ciddi adımlar atıldığını söyleyemiyoruz. Bunun en önemli nedeni kuşkusuz kentimizin iktisadi ve toplumsal yönden yüksek ivmeli atılım yapacak özelliklerden yoksun olmasıdır. İzmir on yıllardır beklenen atılımı gerçekleştirememektedir. Kentimiz adeta, içe dönük bir iktisadi ilişkiler bütününe mahkum olmuştur ve yaşama hâkim olan bu ilişkiler bütün gelişme yollarını daraltmaktadır.

Yeni Kent Merkezi için hazırlanan plana uygun ciddi gelişmelerin yaşanmamasının bir başka nedeni de kendilerinden girişim ve yatırım beklenen kesimlerin planlı gelişmeye tepkisi; plana güvensizliğidir.

Ülkemiz insanlarının büyük çoğunluğunda bulunan sorunların çözümü ve geleceği bugünden kurmak için gereken geniş ufuklu bakış eksikliği planlı gelişmenin önündeki bir başka engeldir. Bu eksikliğin sonucu olarak günlük ve kişisel çıkarlar, hemen her zaman uzun erimli ve genelin çıkarlarının önüne geçmekte; kentliler kenti bir bütün olarak algılamamakta; plan gelişmenin değil, rant üretmenin aracı olarak görülmektedir.

Kentimizin önünü açabilecek bir yol haritası niteliğindeki Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı bile ne yazık ki geçen 8 yılda bu sorunları aşmaya yarayacak coşkuyu yaratamamıştır. Buna karşılık, öyle inanıyorum ki, yaşamın dayatması altında bütün engeller aşılacak ve önümüzdeki 8 yılda Yeni Kent Merkezi önemli ölçüde şekillenmeye başlayacaktır.

http://www.egeninsesi.com/yazarlarimiz/ ... rkezi.html
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55


Dön Gökdelenler, İş Merkezleri ve AVM'ler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 22 misafir

cron
Free Web Hosting