Yeşilova Höyüğü ve Ziyaretçi Merkezi

Yeşilova Höyüğü ve Ziyaretçi Merkezi

Mesajgönderen Gökhan » Sal 12 Nis 2011, 15:38

YEŞİLOVA HÖYÜĞÜ -İZMİR'İN PREHİSTORİK YERLEŞİM ALANI

Yeşilova Höyüğü İzmir’in içindeki en eski yerleşim alanıdır. 2003 yılında keşfedilmeden önce en çok 5 bin yıl eskiye giden geçmişi olduğu düşünülen İzmir, Yeşilova Höyüğü’nün keşfi ve yapılan kazılarda elde edilen bulguların ardından Anadolu’nun en eski yerleşimlerinden bir olma özelliğini kazanmıştır. Höyükte kazılara İzmir Arkeoloji Müzesi'yle 2005 yılında başlanmış , 2007 yılında bir yıl ara verilmiştir. 2008 yılında itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ege Üniversitesi adına Yar.Doç.Dr. Zafer Derin başkanlığında kazılara devam edilmektedir.

Resim

İzmir'in merkezinde yer alan Yeşilova Höyüğü , 400 m . kuzeyindeki Yassıtepe Höyüğü (Forum Bornova önünde )ve İpekli Kuyu Höyükleri (Bornova Anadolu Lisesi) ile birlikte İzmir’in Prehistorik Yerleşim Alanı (Tarih Öncesi) içinde bulunmaktadır. İzmir'in çevresindeki ovalarda Ege Gübre, Ulucak ve Çukuriçi Höyük gibi kazısı yapılan ya da yapılmayan onlarca yerleşim olmasına karşın bunların tamamı o günkü koşullarda İzmir'in merkezine en az 1-2 günlük mesafe bulunmaktaydı. Doğal koşullar tarih süreçleri içinde kültür alanlarının gelişimini de etkilemiştir. İzmir'in merkezinde batısı dışında etrafı kapalı , doğudan gelecek sert hava şartlarına karşı korunaklı ve aynı zamanda doğal yapısıyla verimli bir alan olan Bornova Ovası'nda İzmir'in kültür tarihi şekillenmiştir. Bu nedenle İzmir'in ilk toplumu yaşam şekli ve konut mimarisi bakımından İç Anadolu'dan ve İç Ege'deki yerleşimcilerden kısmen farklı özelliklere sahiptir.

Resim

Yeşilova Höyüğü'nün eski katlarından karbon 14 yöntemiyle 7840+-50 BP (yaklaşık MÖ.7024) tarihi elde edilmesine karşın yeni analizlerle bu durumun kontrol edilmesine ihtiyaç vardır. İzmir'in tarihi yüzey toprağının 4 metre altındaki ilk yerleşimle, günümüzden yaklaşık 9 bin yıl önce Neolitik Çağ'da (Cilalı Taş Dönemi) başlamış ve Neolitik Çağın sonuna doğru en zengin dönemine ulaşmıştır. Bu dönemde Yassıtepe'nin bulunduğu yerde de yerleşimin yayılım gösterdiği anlaşılmıştır. Yeşilova'ya Kalkolitik Çağ süresince de ( günümüzden 6 bin yıl önce) yerleşilmeye devam edilmiştir. Höyük alanı sıklıkla gelen sel baskınlarından sonra Erken Tunç Çağı'nda (5.bin yıl önce ) terk edilmiş ve sonunda tamamen alüvyon tabakası altında kalmıştır.

Kaynak: http://yesilova.ege.edu.tr/

Tarihi Kentler Birliğinden Bornovaya proje ödülü

8500 yıllık tarih için yapılan proje Bornova Belediyesine ödül getirdi

Tarihi Kentler Birliği üyeliğine geçen yıl kabul edilen Bornova Belediyesi, henüz bir yıl dolmadan proje dalında ödül aldı. Birliğin Malatyada düzenlenen ve üç gün süren 2010 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında, Bornova Belediyesinin Yeşilova Höyüğü Ziyaretiçi Merkezi Projesi ödüle layık görüldü.

Resim

Tarihi Kentler Birliğinin 2010 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları açıklandı. Malatyada düzenlenen ve üç gün süren yarışmada, Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi projesi ile proje dalında ödül aldı. Ödül, 13-15 Mayıs 2011de Tarihi Kentler Birliğinin Samsunda yapılacak toplantısında verilecek.

Bornova Belediyesi geçen yıl, tarihi yapılarının yanısıra belediyenin ürettiği projelerin de katkısıyla Tarihi Kentler Birliğine üye oldu. Üyeliği İçişleri Bakanlığının onayından sonra gerçekleşen Bornova Belediyesi henüz bir yıl geçmeden bu prestijli kurum tarafından proje dalında ödüle layık görüldü.

Resim

Bornova Belediyesinin ödül aldığı Ziyaretçi Merkezi Projesi de yarışma ile belirlenmişti. Bornova Belediyesinin büyük destekleri ile yürüyen ve İzmirde yerleşik hayatın 8500 yıllık olduğunu kanıtlayan Yeşilova Höyüğü, bu projenin uygulanması ile çok farklı bir anlam kazanacak. Ziyarete gelenler bir zaman tüneli içinden geçerek 8500 yıllık tarihe uzanacak.

Yeşilova Höyüğünün dünyada özel yeri olan bir proje olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “ Yapılan çalışmalarda Bornovada yerleşimin 8500 yıl önceye kadar dayandığı belirlendi. Bornovanın uygarlığın beşiği olduğu kanıtlandı. 200-300 yıllık geçmişe sahip devletlerin olduğu düşünüldüğünde bu kadar köklü bir geçmişe sahip olmak Bornova adına bir gurur kaynağı. Ziyaretçi merkezi projesi ile burada insan yaşamının nasıl şekillendiği, bilim ve tekniğin nasıl geliştiğini göstermek istedik” dedi.

Tarihi Kentler Birliğinin de ülkemizin önemli ve prestijli bir kuruluşu olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Tarihi Kentler Birliği kentlerimizin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunmasında önemli görevler yerine getiriyor. Yerel yönetimler dayanışmasıyla başlayan, meslek ve sivil toplum örgütlerinin katkıda bulunduğu bu tür girişimlerin yerelden evrensele doğru açılımı tüm insanlığı sağlıklı bir bileşime yönlendirecek. Biz Bornova Belediyesi olarak tarihsel değerlerimizi korumak için geliştirdiğimiz projelerimiz ile Tarihi Kentler Birliğine üye olduk. Henüz bir yıl geçmeden proje dalında ödül almamız da bizim için büyük gurur kaynağı oldu" diye konuştu.

Kaynak: http://www.bornova.bel.tr/haber.php?Say ... tion=haber

Kamil Okyay Sındır, Aziz Kocaoğlu'ndan sonra (yaptığı çalışmalarla) en beğendiğim belediye başkanı..Görev süresince sadece tarih alanında yaptığı çalışmalar (Dramalılar Köşkü Restorasyonu, Peterson Köşkü Restorasyonu, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Projesi) bile, çalışkan bir başkan olduğunun göstergesi..Aynı çizgide devam etmesi dileğiyle..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Yeşilova Höyüğü

Mesajgönderen Umut » Sal 12 Nis 2011, 19:55

Bu muhteşem tarihi hazine nasıl olmuş da yakın zamana kadar ortaya çıkarılamamış hayret doğrusu. Neyse ki Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi artık burada yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Daha önceki haberlerde hem yerleşim yerinin ortaya çıkarıldığı hem de burada bir müze dolusu(sergilemeye değer yaklaşık 1000) tarihi eser bulunduğu belirtiliyordu. Yapılacak olan ziyaret merkezi ile hem höyük hem de höyükten çıkarılan tarihi eserler aynı anda ve aynı yerde görülebilecek. Proje çok güzel olmuş. Bornova Belediyesi bu işin altından tek başına kalkabilecek güçte bile olsa Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık da burayla yakından ilgilenmelidir. Böylece daha doyurucu ve eksiksiz bir proje yaratılabilir. Ziyaret Merkezi tamamlandığında oldukça etkileyici bir ortam olacak. Yerli ve yabancı turistlerin de İzmir gezilerinde uğrayacakları bir yer olacağını düşünüyorum. Tabii bunun için çeşitli ortamlarda(havaalanı, kruvaziyer limanı, fuar, oteller...) ve medyada gerekli tanıtımların da yapılması gerekiyor. Gidip görmek, yerinde denetlemek için sabırsızlanıyorum :) Ne zaman biter acaba?
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Yeşilova Höyüğü

Mesajgönderen Gökhan » Sal 12 Nis 2011, 23:12

Bornova Belediyesi'ne mail atayım; dönerlerse burada da paylaşırım..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Yeşilova Höyüğü

Mesajgönderen Umut » Prş 30 Ağu 2012, 15:42

Yeşilova'da 8 bin 500 yıllık mama kaşığı bulundu

Resim

Yeşilova Höyüğü’nde 8 bin 500 yıllık mama kaşığı bulundu. 5 santimetrelik kaşığın kadınlar tarafından kutsal kabul edildiği, ana tanrıçayı da temsil ettiği bildirildi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Yeşilova’da 8 bin 500 yıllık bir yaşam öyküsünü hep beraber yazıyoruz” dedi.

İZMİR - Bornova Belediyesi’nin destek verdiği ve Ege Üniversitesi’nce yürütülen Yeşilova Höyüğü’ndeki kazılarda gelinen aşama, üçüncüsü yapılan geleneksel kahvaltılı buluşmada tarih meraklılarına anlatıldı. Kazı alanında yapılan ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katıldığı toplantıda, son bir yıl içinde çıkarılan tarihi eserler sergilendi.

Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin başkanlığında yürütülen kazılarda son bir yılda 150 yeni eser bulunduğu belirtildi. Bu eserler içinde çeşitli su kapları, 8 bin 500 yıllık bir mama kaşığı, panter kabartması, mühürler, 5 bin yıllık bronz balta ve balık kılçıklarının olduğu açıklandı. Çeşitli kapların üzerine yapılan panter kabartmasının da Bornova’ya özgü bir tür olabileceği açıklandı.

EGE BÖLGESİ’NİN EN ESKİ KAŞIĞI
Yeşilova Höyüğü’nde bulunan 8 bin 500 yıllık mama kaşığının arkeolojik kazılarda nadir bulunan bir eser olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin, “Bunun annenin boynunda asılı duran, her an çocuğunu beslemek için kullandığı bir kaşık olduğunu düşünüyoruz. Ege Bölgesi’nde ilk kez bu kadar eski tarihe dayanan bir kaşık bulundu. Bu kaşığın dinsel ve kutsal bir özelliği de var. Annelerin her zaman kullandığı birşey değil. Bu kaşıkla çocuklara doğar doğmaz ilk su da verilmiş olabilir. Çocukların kutsanması amacıyla kullanılan bir kaşık olduğunu düşünüyoruz. Kaşığın ana tanrıçayı da temsil ettiğine dair bulgular var” dedi.

Kazı çalışmalarında geçen yıl 30 eser bulunurken, bu yıl sayının 150’ye yükseldiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin, “Bugüne kadar bulunan eser sayısı 1000’ ulaştı. Höyüğün her yerinden tarihi eserler fışkırıyor. İlk kez hem 8 bin 500 yıl hem de 5 bin yıl öncesine ait çok belirgin net kalıntıların aynı kazı alanından çıkması çok büyük bir zenginlik” diye konuştu.

Yeşilova Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarında 8 bin 500 yıllık bir tarihin günyüzüne çıkarıldığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova Belediyesi olarak bu tarih zenğinliğinin ortaya çıkarılmasında, çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza tanıtılmasında ve sergilenmesinde etkin rol oynamaktan büyük gurur duyuyoruz. Buradaki arkeolojik kazının çok önemli bir sosyal boyutu da var. Çevre mahallelerde oturan yurttaşlarımız Yeşilova Höyüğü’nü sahiplendi, çalışmaları büyük bir ilgiyle izliyorlar. Her gün ne eser çıkmış diye takip ediyorlar. Biz buradan çıkan eserlerin sergilenmesi ve turizm potansiyelinin artırılması amacıyla Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi projesini hazırladık. Son derece özgün bir mimariye sahip olan Ziyaretçi Merkezi’nin yapım ihalesini de gerçekleştirdik. Kısa süre içinde çalışmalar başlayacak ve buradan çıkan eserler yine aynı alan içinde sergilenebilecek. Böylece 8 bin 500 yıllık bir yaşam öyküsünü hep beraber yazmaya devam edeceğiz” dedi.

egedesonsoz.com
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Yeşilova Höyüğü

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cmt 12 Oca 2013, 13:25

Bornova’da ‘tarihi' temel: Zaman tüneli gibi!
Bornova’nın 8 bin 500 yıllık tarihinin sergileneceği Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nin temeli atıldı.


Bornova Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda Dünya Mimarlık Festivali’nde ilk 10 mimari kültür projesi arasına giren Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nin temeli atıldı. Türkiye’de de Tarihi Kentler Birliği’nden 2010 ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda proje dalında ödül alan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, 2013 yılı Kasım ayında tamamlanarak hizmete girecek. Böylece Bornova’nın ve İzmir’in tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan Yeşilova Höyüğü’nden çıkarılan eserler Ziyaretçi Merkezi’nde sergilenecek

Dünya Mimarlık Festivali’nden ve Tarihi Kentler Birliği’nden aldığı ödüllerle dünyanın dikkatini çeken Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Projesi’nin temeli atıldı. İzmir’in tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan buluntuların çıkarıldığı Yeşilova Höyüğü’nün dünya çapında tarihi bir merkez olması için başlatılan Ziyaretçi Merkezi Projesi’nin 7 Kasım 2013’te tamamlanması öngörülüyor. Toplam 4 bin 756 metrekare kapalı alana sahip olacak Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi 8 milyon 469 bin liraya ma lolacak.

Mimari projesi Umut Başbuğ ile Evren Başbuğ tarafından yapılan ve yaklaşık 4 bin 756 metrekarelik kapalı alana kurulacak Ziyaretçi Merkezi’nde, arkeoloji araştırma laboratuarı, eğitim alanları, kafe restoran, aktivite alanları, ofisler, sergi alanları, konferans salonu teknik odalar, arkeologlar için misafirhaneler yer alacak. Bornova Belediyesi’nin yürüttüğü Zaman Tüneli Projesi için de geniş bir alan bulunacak. Projenin en önemli ve özgün özelliklerinden biri ise uzun duvarıyla, Yeşilova Höyüğü Kazı Alanı’na gelenleri şimdiki zamandan ayıracak.

Bu duvar aynı zamanda şimdiki zamanla eski zaman arasında bir geçiş sağlayacak. Proje alanında birebir ölçülerde bir neolitik dönem köyü de olacak.

Resim

Kazı alanından çıkarılan eserler, Arkeoloji Araştırma Laboratuarı’nda değerlendirilerek sergilenecek. Zaman Tüneli Projesi olarak da adlandırılan proje kapsamında, kazı alanına gelenler hem uygarlıkların kurulduğu alanı ziyaret edecek hem de eserleri çıkarıldıkları yerde görebilecek. Kazı bölgesiyle aynı alanda kurulacak olması nedeniyle benzersiz olarak nitelenen Proje’nin inşaatı 2013 yılı başında başlayacak.

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne başından beri büyük önem verdiklerini bu nedenle mimari projesini yarışmayla belirlediklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova, verimli toprakları sayesinde tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ait yerleşimlerin merkezi olmuş. Bunu İzmir’in tarihini 8 bin 500 yıla kadar götüren buluntulardan anlıyoruz. Bornova şimdi de sanatın, kültürün, eğitimin, ekonominin merkezi konumunda. Biz de böyle büyük bir ilçenin büyüklüğüne yakışır projelerle dünya sahnesinde hak ettiği yere gelmesi için çalışıyoruz. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Projesi Singapur’da düzenlenen Dünya Mimarlık Haftası’nda kültür kategorisinde ilk 10’a girdi. Bu gururu hem ilçemize hem de ülkemize yaşattığımız için çok sevinçliyiz. Daha proje aşamasındayken ödüller alarak bizi gururlandıran Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nin temelini attık. Kısa sürede tamamlayarak Bornova’nın 8 bin 500 yıllık tarihini herkese gösterebileceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ MERKEZİ PROJESİ DÜNYADA İLK 10’A GİRDİ
Bornova Belediyesi’nin temelini attığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, dünyanın ilk 10 mimari kültür projesi arasına girdi. Singapur’da düzenlenen ve birbirinden ünlü mimarların 501 projeyle katıldığı Dünya Mimarlık Festivali’nde (World Of Architectural Festival) tanıttığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’yle büyük ilgi toplayan Bornova Belediyesi, dünya genelinde yarışmaya katılan tek belediye olma başarısını da gösterdi.

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, Türkiye’de de Tarihi Kentler Birliği’nden 2010 yılında ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda proje dalında ödül almıştı.

egedesonsoz.com
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Yeşilova Höyüğü

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cum 02 Ağu 2013, 17:05

Bornova’da 8500 yıllık tarihe yolculuk başlıyor
Dünyanın ilk 10 mimari projesi arasına giren Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi yükseliyor

Resim
Bornova Belediyesi'nin geçen aylarda Dünya Mimarlık Festivali'nde ilk 10 mimari kültür projesi arasına giren Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nin inşaatı hızla yükseliyor. Türkiye'de de Tarihi Kentler Birliği'nden 2010 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda proje dalında ödül alan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, bu yıl sonunda tamamlanarak hizmete girecek. Bornova'nın tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan Yeşilova Höyüğü'nden çıkarılan eserler Ziyaretçi Merkezi'nde sergilenecek

Dünya Mimarlık Festivali'nden ve Tarihi Kentler Birliği'nden aldığı ödüllerle dünyanın dikkatini çeken Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Projesi'nin inşaatı hızla yükseliyor. İzmir'in tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan buluntuların çıkarıldığı Yeşilova Höyüğü'nün dünya çapında tarihi bir merkez olması için başlatılan Ziyaretçi Merkezi projesinin 7 Kasım 2013'te tamamlanması öngörülüyor. Toplam 4 bin 756 metrekare kapalı alana sahip olacak Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi 8 milyon 469 bin liraya malolacak.

Ziyaretçiler zaman tünelinden geçecek

Mimari projesi Umut Başbuğ ile Evren Başbuğ tarafından yapılan Ziyaretçi Merkezi'nde, arkeoloji araştırma laboratuvarı, eğitim alanları, kafe restoran, aktivite alanları, ofisler, sergi alanları, konferans salonu teknik odalar, arkeologlar için misafirhaneler yeralacak. Bornova Belediyesi'nin de desteğiyle Ege Üniversitesi'nin yürüttüğü Zaman Tüneli Projesi için de geniş bir alan bulunacak

Projenin en önemli ve özgün özelliklerinden biri ise uzun duvarıyla, Yeşilova Höyüğü Kazı Alanı'na gelenleri şimdiki zamandan ayıracak olması. Bu duvar aynı zamanda şimdiki zamanla eski zaman arasında bir geçiş sağlayacak. Proje alanında birebir ölçülerde bir neolitik dönem köyü de olacak. Kazı alanından çıkarılan eserler, Arkeoloji Araştırma Laboratuvarı'nda değerlendirilerek sergilenecek. Zaman Tüneli Projesi olarak da adlandırılan proje kapsamında, kazı alanına gelenler hem uygarlıkların kurulduğu alanı ziyaret edecek hem de eserleri çıkarıldıkları yerde görebilecek. Projenin kazı bölgesiyle aynı alanda kurulacak olması nedeniyle dünyada ilgili pek çok kuruluşun dikkatini çekiyor.

Gurur projemiz

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'ne büyük önem verdiklerini bu nedenle mimari projesini yarışmayla belirlediklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bornova, verimli toprakları 8 bin 500 yıldan bu yana çeşitli medeniyetlere beşiklik etmiş. Şimdi de sanatın, kültürün, eğitimin, ekonominin merkezi konumunda. Biz de böyle büyük bir ilçenin büyüklüğüne yakışır projelerle dünya sahnesinde hakettiği yere gelmesi için çalışıyoruz. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Projesi Singapur'da düzenlenen Dünya Mimarlık Haftası'nda kültür kategorisinde ilk 10'a girdi. Bu gururu hem ilçemize hem de ülkemize yaşattığımız için çok sevinçliyiz. Daha proje aşamasındayken ödüller alarak bizi gururlandıran Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nin inşaatı hızla yükseliyor" dedi.

Bornova Belediyesi

Umut bu mesajı beğendi.
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Yeşilova Höyüğü ve Ziyaretçi Merkezi

Mesajgönderen Umut » Cmt 07 Ara 2013, 15:19

Ziyaretçi merkezinin inşaatında son fazlara geçilmiş. Ocak sonuna kadar tamamlanması planlanıyormuş.

Bornova Belediyesi’nin prestij projesi tamamlanıyor

Resim

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nin inşaatında son rötuşlara geçildi

Resim

Bornova Belediyesi'nin Dünya Mimarlık Festivali'nde ilk 10 proje arasına seçilerek dikkatleri çeken Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Projesi'nde sona yaklaşıldı. İzmir'in tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan eserlerin sergileneceği Merkez'in inşaat çalışmalarında detaylara geçildi. Bu önemli projeyi bitirme aşamasına getirmenin gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ''Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi kent turizmine ve Bornova'nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacak'' dedi

Bornova Belediyesi'nin Singapur'daki Dünya Mimarlık Festivali'nde Mimari Kültür Projesi dalında ilk 10 arasına giren, Türkiye'de de Tarihi Kentler Birliği'nden 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda proje dalında ödül alan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nin inşaatı bitme aşamasına geldi. İzmir'in tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan Yeşilova Höyüğü'nden çıkarılan eserlerin sergileneceği Merkez'in inşaatı Ocak Ayı sonuna kadar tamamlanacak.

Gururlu ve heyecanlıyız

Mimari projesi yarışmayla belirlenen Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nin prestij projelerden biri olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Biz ilçemizin büyüklüğüne yakışır projelerle dünya sahnesinde hak ettiği yere gelmesi için çalışıyoruz. Projenin Dünya Mimarlık Festivali'nde ilk 10'a girmesi ile büyük gurur yaşamıştık. Şimdi de Merkez'in inşaatını bitiriyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kent turizmine ve Bornova'nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığımız Ziyaretçi Merkezi'nin açılışını yapmak için gün sayıyoruz'' diye konuştu.

Toplam 4 bin 756 metrekare kapalı alana sahip olan ve 8 milyon 469 bin liraya mal olan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde, arkeoloji araştırma laboratuvarı, eğitim alanları, kafe restoran, aktivite alanları, ofisler, sergi alanları, konferans salonu teknik odalar, arkeologlar için misafirhaneler yer alacak.

bornova.bel.tr


Bu proje Bornova'yı bir level üste taşıyacak.

Mesut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Yeşilova Höyüğü ve Ziyaretçi Merkezi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Pzr 26 Oca 2014, 22:11

EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Yeşilova Höyüğü ve Ziyaretçi Merkezi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Prş 20 Mar 2014, 00:56

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Umut bu mesajı beğendi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12


Dön Tarihi Eserler ve Restorasyon

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

cron
Free Web Hosting