Tarihi Elektrik Fabrikası

Re: Tarihi Elektrik Fabrikası

Mesajgönderen Gökhan » Çrş 19 Eki 2016, 22:41

Başkan’dan müze hamlesi: O iki arsa yeniden masada!

Başkan Kocaoğlu, İzmir'in yıllardır ihtiyacı olan ancak bir türlü hayata geçmeyen Ege Medeniyetler Müzesi'nin kurulması ve tescilli Alsancak Elektrik Fabrikası'nın restorasyonu için yeni bir hamle yaptı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in yıllardır ihtiyacı olan ancak bir türlü hayata geçmeyen Ege Medeniyetler Müzesi'nin kurulması ve tescilli Alsancak Elektrik Fabrikası'nın restorasyonu için yeni bir hamle yaptı.

Hürriyet’te yer alan habere göre Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yla görüşecek olan Kocaoğlu İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu'nun son aldığı kararla İzmir Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kurumu'na verilen Sümerbank arazisinin Bakanlık tarafından alınıp müze yapılması için, Özelleştirme İdaresi'ndeki Elektrik Fabrikası'nın da restorasyon amaçlı kendilerine tahsis edilmesini talep edecek.

İzmir'de yılladır tartışma konusu olan Sümerbank arazisi yine gündeme geldi. Kapatılan İl Genel Meclisi'nin defalarca arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devri için aldığı karar İzmir Valiliği tarafından reddedilmişti. İl Özel İdaresi'nin kapatılmasından ardından kurulan Valilik'teki Komisyon araziyi Maliye Hazinesi'ne verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, devir kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için açtığı davada mahkeme kararı usül yönünden iptal etti. Ancak Komisyon araziye yine Maliye Hazine'sine devretme kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi şerh koyduğu kararı yine mahkemeye taşıdı. Başkan Aziz Kocaoğlu, Sümerbank arazisinin İzmir'in ihtiyacı olan Ege Medeniyetler Müzesi'ni kurmak için talep ettiklerini açıkladı. Sümerbank arazisinin geleceği merak edilirken, Eylül 2016 tarihinde Kanun Hükmünde Kararnameyle Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları'nın tüzel kişilik kazanmasının ardından toplanan Valilik Komisyonu Sümarbank arazisiyle ilgili yeni karar aldı. Komisyon bu kez de araziyi İzmir Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kurumu'na verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yla görüşmek üzere Ankara'ya gitti. Kocaoğlu'nun gündeminde iki konu var. Biri Sümerbank arazisi ikincisi ise Alsancak'ta Tarihi Havagazı Fabrikası'nın yanındaki tescilli Eski Elektrik Fabrakası olacak. Kocaoğlu, Bakan Nabi Avcı'ya İzmir'in Ege Medeniyetler Müzesi'ne olan ihtiyacını ve önemini anlatacak. Müze için belirlenen Kadifekale'nin alt kesimindeki bölgeye Müze'nin kurulması veya kendilerinin yıllardır önerdiği gibi Sümerbank arazisinin alınarak Müze yapımı içen belediyeyi tahsis edilmesini isteyecek. Kocaoğlu müze yapımını üstlenemeye hazır olduklarını Bakan Avcı'ya iletecek.

Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'ya iletilecek ikinci konu ise yıllardır kaderine terk edilen tescilli eski elektrik fabrikası olacak. Daha önce hem Konak Belediyesi'nin hem de İzmir Ticaret Borsası'nın Müze yapmak üzere talep ettiği Elektrik Fabrikası alanı mülkiyleti Özelleştirme İdaresi'nde bulunuyor. Kocaoğlu, Avcı'dan restore etmek için fabrikanın belediyeye tahsisini talep edecek.

http://www.egedesonsoz.com/haber/baskan ... ada/937579


Aziz Başkan son dönemde burası için sağlı sollu ataklar gerçekleştiriyor. Yakında Paterson Köşkü gibi sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bir an önce tahsis gerçekleştirilse de restorasyonuna geçilse...

2 kişi bunu beğendi.
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Tarihi Elektrik Fabrikası

Mesajgönderen Umut » Çrş 19 Eki 2016, 23:00

Heyecanlandım yine. Burası muhteşem bir potansiyel ve mutlaka derhal kente kazandırılması lazım.

Fedemre bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Tarihi Elektrik Fabrikası

Mesajgönderen Fedemre » Prş 20 Eki 2016, 10:30

Aziz Baskan bir seyler yapmaya calisiyor ancak tek sucu CHP'li olmasi.Emin olun CHP hukumeti olsaydi Izmir inanilmaz kalkinirdi.En kucuk projelere bile zorluk cikariyorlar.Umuyorum bu proje olur.Tam olarak nerede burasi?Halkapinar'in oralara benzettim ama...
Fedemre
 
Mesajlar: 112
Beğendikleri: 47 mesaj
Beğenilenleri: 43 mesaj
Kayıt: Cum 12 Eyl 2014, 02:14

Re: Tarihi Elektrik Fabrikası

Mesajgönderen Gökhan » Prş 20 Eki 2016, 21:24

Tarihi Havagazi Fabrikası'nın hemen yanı başında Fedemre.

Fedemre bu mesajı beğendi.
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Önceki

Dön Tarihi Eserler ve Restorasyon

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir

cron
Free Web Hosting