Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen Gökhan » Pzr 10 Tem 2016, 21:18

Restorasyonda sona gelinen Yunan Konsolosluğu

Resim
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen Gökhan » Pzr 10 Tem 2016, 21:28

Çeşme Merkez'de bulunan ve yakın zamanda restore edilen Haralambos Kilisesi:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kilise şuan kültürel aktiviteler için kullanılıyor.
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen Gökhan » Pzr 10 Tem 2016, 21:39

Damlacık Camii Restorasyonundan..

Resimler Umart Facebook sayfasından alıntıdır.

Resim
Resim

Yıkımlar biran önce tamamlanıp peyzaj çalıması yapılması..O zaman Damlacık, Damlacık olur.

mertoviçizmir bu mesajı beğendi.
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen Umut » Pzr 16 Eki 2016, 02:59

İBB'nin Ödemiş'teki binası ne kadar güzelmiş öyle ya. Restorasyonu da çok temiz olmuş.

Resim

mertoviçizmir bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen mertoviçizmir » Pzt 17 Eki 2016, 21:10

Binanın eski hali neymiş önceden ?
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen Umut » Pzt 17 Eki 2016, 22:38

Bina Türk Hava Kurumu'na aitmiş, adı Tayyare Binası'ymış, yapım tarihi de 1932'ymiş.

http://www.milliyet.com.tr/tarihi-tayya ... er-699723/
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen mertoviçizmir » Sal 18 Eki 2016, 17:07

Tesekkürler umut , 84 yıl önce ne güzel yapılar yapılıyormus simdi ise böyle yapılar görmek hayal.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen mertoviçizmir » Sal 08 Kas 2016, 12:05

Konak Belediyesi’nin Karataş’ta hizmete açacağı Dario Moreno Sanat Merkezi’nde hazırlıklar tamamlandı.

Birkaç ay öncesine kadar harabe görünümündeki üç katlı bina yapılan kurul onaylı tadilat çalışmasıyla bambaşka bir görünüme kavuştu. Tarihi Asansör’e komşu da olan merkez, hizmete girdiğinde bölgeye yeni bir soluk getirecek.

TARİHİ ASANSÖR’E KOMŞU
Tadilat çalışmaları sona eren ve tabelası asılan merkezde açılış öncesi son hazırlıkları inceleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni görünümüyle büyük beğeni kazanan binada Karataş Semti’nin adına ve geleneğini uygun işler yapılacağını söyledi. Tarihi Asansör’e komşu olan merkezin İzmir’in önemli değerlerinden Dario Moreno adını taşıyacağını belirten Pekdaş, “Karataş, İzmir’in en önemli yerlerinden birisi. Karataş 1900’lerin başından itibaren çok kültürlü yaşamın var olduğu bir mahalledir. Burası geçmişten günümüze hem düşün hem sanat alanında pek çok önemli değerler çıkarmıştır. Bu değerlerin farkına varılması ve İzmir kimliğinde var olan bu değerlerin İzmir’de yaşayan çocuklara, gençlere rehber olması, onlar tarafından özümsenmesi bizim en büyük isteğimiz. Bu nedenle Karataş’ta bir sanat merkezinin var olması bizleri son derece mutlu ediyor ve gururlandırıyor” dedi.

AÇILIŞI COŞKULU OLACAK
Kısa süre sonra hizmete girecek olan sanat merkezinin hem semt sakinlerinde hem de çevredeki esnafta büyük bir sevinç yarattığını dile getiren Başkan Pekdaş, “Amacımız bu sokağın konseptine, ruhuna uygun bir sanat merkezi yaratmaktı. Bu merkezde çocukların, gençlerin sanatla yetişmesini sağlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde İzmirli hemşehrilerimizle birlikte bu merkezimizi coşkulu, neşeli, umutlu bir törenle hizmete açacağız” diye konuştu.
Resim

Resim

http://www.egepostasi.com/haber/karatas ... sir/145785

Bir boya ile bambaska hale gelmiş. Yan tarafındaki gorkemli yunan evleri yıkılmaya yüz tutmus vasiyette. Onları da restore ettirse sokak girişi cok güzel olacak. :(

3 kişi bunu beğendi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen mertoviçizmir » Çrş 14 Ara 2016, 18:07

Cumhuriyet Müzesi nihayet açılıyor

Karataş'ta restorasyonu yılan hikayesine dönen ve İzmir'in ayıbı haline gelen Cumhuriyet Eğitim Müzesi'ndeki tadilat nihayet tamamlanıyor. Son rötuşların yapıldığı müze, 21 Aralık'ta tamamlanacak restorasyonun ardından hizmete açılacak.

YILBAŞINDA AÇILMASI PLANLANIYOR

İzmir'de yaklaşık 200 yıllık geçmişe sahip Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nde başlayan kapsamlı restorasyon 21 Aralık tarihinde son bulacak. Müzenin onarımı ve tadilatını üstlenen firma yapıdaki son hazırlıklarını sürdürürken, ay sonunda resmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilmesi planlanan tesis yapılacak iç tefrişat ve son kontrollerin ardından yeniden hizmete açılacak.

RESTORASYONU 7 AY ERKEN TAMAMLANDI
Yıkılmaya yüz tutan ve bakımsızlıktan çürümeye terk edilen tesis yapılan kapsamlı restorasyon ile birlikte yeniden hayat bulurken, belirlenen tarih olan Temmuz 2017'den tam 7 ay önce hizmete girmiş olacak. Yapılan çalışmalar neticesinde, müzenin akan çatısı ve çökme tehlikesi bulunan tavanı onarıldı, dökülen duvar taşları, sıvaları ve dış cephesi tamamen yenilenerek tekrardan boya yapıldı.Uzun süredir ziyarete kapalı durumda bulunan eski yapı tarihi aslına uygun olarak elden geçirildi ve yaklaşık 2 milyon lira harcanarak bir yıl içerisinde yeniden düzenlendi.

TEK BAŞINA MÜCADELE ETTİ!
Müzenin tadilatı için adeta tek başına mücadele eden ve restorasyon sürecini yakından takip eden Karataş sakinlerinden araştırmacı-yazar Abdulkadir Hazman, tesisin yeniden hizmete açılmasıyla İzmir'in büyük bir kazanım elde ettiğini vurguladı. Gelişmeleri değerlendiren Hazman "Bu bina hem semtimiz, hem de kentimiz için en önemli değerlerden bir tanesiydi. Buraya sahip çıkan bir avuç Karataşlı olarak müzenin yeniden ayağa kaldırılmasından ötürü gurur duyduk. İzmir'de bir tarih daha böylece kurtulmuş oldu. Bir aksilik yaşanmazsa önümüzdeki haftalarda buradaki son çalışmalar da tamamlanacak ve hizmete girecek" dedi.

ONARIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞTÜ
İzmir'in Karataş semtinde yer alan semtin en eski binalarından Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin kapısına dört yıl önce restorasyon yapılacağı gerekçesiyle kilit vuruldu. Ancak, kent tarihinde önemli yere sahip olan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi yıllarca onarım bekledi. Çatısı aktığı, tavanında çökme tehlikesi bulunduğu, duvar sıva ve taşları döküldüğü, pencereleri çürüdüğü gerekçesiyle ziyarete kapatılan ve restorasyona alınacağı duyurulan müzede aradan geçen onca yılda sadece çatı kısmında yenileme çalışması yapıldı. Tarihi bina yaşananların gölgesinde adeta kaderine terk edilirken, yaşanan ihale çıkmazı ve bürokratik süreç nedeniyle müzede uzun süre çivi dahi çakılamadı. Müze için 2011 yılında İl Özel İdaresi tarafından restorasyon ihalesi yapıldı. Binanın kurtulması için hazırlanan proje, 23 Kasım 2011 tarihinde Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Fakat bu sefer de yıkılmaya yüz tutan müze acilen tadilat beklerken, bakanlık tarafından yapılan son ihale ise yapılan teknik hata nedeniyle iptal edildi. Restorasyon için gerekli olan 2 milyon liraya yakın kaynak önceki sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na aktarılırken, projede yaşanan çıkmaz nedeniyle müzenin kötü talihi bir türlü değişmedi. Geciken süreç sebebiyle tarihi yapının durumu gün geçtikçe kötüye giderken, semt halkı ise kurtarılmayı bekleyen müze için yetkili makamlara defalarca çağrıda bulunmuştu.

MÜZEDE 10 BİNE YAKIN ESER YER ALIYORDU
Geçmişi 1820'li yıllara kadar uzanan İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi’nde, Osmanlı dönemi ile 1920-70 yılları arası döneme ait binlerce ders kitabı, ansiklopedi, her dilden klasik roman, Atatürk’ün ilk Meclis’teki ve Ankara Ulus Meydanı’ndaki, Rus kameramanların çektiği, 10’uncu Yıl Nutku konuşması, Cumhuriyet tarihine ait binlerce eğitim filmi, slayt, Atatürk’ün İzmir Atatürk Lisesi’nde oturduğu masa ve tahtada dönemin öğrencilerine matematik dersi verirken fotoğrafı, Türk eğitim tarihine ait araç- gereç, karneler ve diplomalar sergilendi. Yaşanan restorasyon çilesinde envanterin zarar görmemesi için önlem alan müze görevlileri, içerisinde yer alan eşyaların tamamını kendi imkanları ile kolilere koyarak korumaya aldı.

Resim

Resim

Resim

http://www.egepostasi.com/haber/cumhuri ... yor/148602

Gectigimiz hafta o bolgeden gecerken gormustum. Nihayet bitiyormuş. O bolgede daha onlarca gosterişli yapı malesef yıkılmaya direniyor. Hiç biri de restore edilmiyor :(



============================================================================================================================================



Tarihi Köşk Restorasyonu

Kentimizin tarihini bilmek, tarihimizi gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Gerçekleştirdiğimiz restorasyon projeleriyle vatandaşlarımızın özellikle çocuklarımızın yaşadıkları kenti daha iyi tanıyabilmelerine, yaşadıkları bölgenin tarihini fiziksel olarak görebilmelerine olanak sağlıyoruz. Yapımlarını tamamladığımız tescilli olan yapılara aynı zamanda çeşitli işlevler de yükleyerek vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Aynı bölgede bulunan Cumhuriyet Evi ile Dramalılar Köşkü’nden sonra şimdi de 1 Sokak’ta atıl durumda olan tescilli yapıyı da aslına uygun yenileyerek Bornovamıza kazandıracağız.

Resim

Resim

internette bu haberi gormustum. 1 tarihi eser daha kurtulmus. :D

Umut bu mesajı beğendi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Kent Geneli Restorasyon Çalışmaları

Mesajgönderen Mesut » Cum 10 Şub 2017, 12:32

İZSU’dan restorasyon müjdesi

İZSU Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 30. yılı programı “Ege Bölgesi’ndeki Tarihi Su Yapılarının Evrensel Önemi” konulu konferansla başladı. İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu, tarihte Diana Hamamları olarak geçen Halkapınar’daki tarihi pompa istasyonu ile şadırvanı restore edeceklerini açıkladı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 30. kuruluş yıldönümü etkinliklerinin ilkinde, Ege’deki tarihi su yapılarını masaya yatırdı. Bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Ünal Öziş’in Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) konferansından önce söz alan İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu, İZSU ailesi olarak kurumun 30. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve düzenleyecekleri etkinliklerle bu gururu İzmirlilerle paylaşmak istediklerini belirtti. Medeniyetlerin doğuşunda suyun önemli bir yeri olduğunu söyleyen Selvitopu, “İzmir’in en önemli su kaynaklarından biri olan Halkapınar gölü tarihte Diana Hamamları olarak geçiyordu. Bu alanda tarihi bir pompa istasyonumuz ve şadırvanımız var. Halkapınar’da hayata geçireceğimiz İZSU Genel Müdürlük binası ile birlikte bu iki tarihi yapıyı da restore etmek istiyoruz. Bugün yaşayan toplumlar olarak geçmişimizi bilmek, bugünkü bilgilerimizi geleceğe aktarmak en önemli görevlerimizden biri” şeklinde konuştu.

Gediz yatağının yönü neden değiştirildi?
Türkiye’nin tarihi su yapıları açısından evrensel önem taşıdığını ve bu alanda dünyanın en önde gelen açıkhava müzelerinden biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ünal Öziş, 100 kilometre uzunluğundaki Foça su yolunun, Istranca Dağları’ndan İstanbul’a su iletmiş olan 242 kilometre uzunluğundaki su yolundan sonra, Roma döneminin en uzun su yollarından biri olduğunu vurguladı. Öziş, şu bilgileri aktardı: “İzmir’de de Şirinyer’de, Roma Dönemi’nden kalan su kemeri bulunuyor. Osmanlı döneminde bu su kemerinin işlevini yitirmesi üzerine ikincisi inşa edilmiş. Meles Çayı üstünde, Kemer yakınındaki su kemeri ise Osmanlı dönemi Vezirağa su yolunun başlıca unsuru. 19.uncu yüzyılda İzmir Körfezi ağzının gelen tortularla tamamen dolup göl halini almaması için Gediz yatağının yönü körfez dışına çevrildi.”

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/22246/tr
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

ÖncekiSonraki

Dön Tarihi Eserler ve Restorasyon

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

cron
Free Web Hosting