Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Mesut » Cmt 03 Eki 2015, 00:38

Sanat Sokağı'na müzisyen heykelleri

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Sanat Sokağı'na müzisyen heykelleri yerleştildi.


Aliağa Belediyesi'nin Onat Kutlar Caddesi Zeytinli Park Mevkii'nde yaptığı düzenleme çalışmaları ile kente kazandırılan Sanat Sokağı'nda konuşlandırılan müzisyen heykelleri, ilçe sakinlerinin ilgisini çekti. Birebir gerçek insan boyutlarına sahip olan müzisyen heykelleri, kontrbas, yan flüt, kanun ve akordeon çalan müzisyenleri simgeliyor. Vatandaşlar, bir orkestrayı andırır şekilde yerleştirilen heykellerle bol bol özçekim yapıyor.

Resim

Türk şair, yazar ve düşünce adamı Onat Kutlar'ın adını taşıyan cadde üzerinde kurulan Sanat Sokağı'nın kente prestij kazandıracağını belirten MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Kent estetiği konusunda yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Tamamen görsel amaçla yaptırdığımız heykeller, her bir metrekaresini önem ve özenle tasarladığımız sokağımıza renk kattı. Ayrıca daha ilk gününden hayranlık uyandırdı" dedi. Başkan Acar, final görüntüsü bronz döküm şeklinde olup, polyester malzemesinden çelik konstrüksiyon ile yapılan heykellerin heykeltıraş Nusret Demir tarafından tasarlandığını ifade etti. (DHA)

http://www.egepostasi.com/haber/Sanat-S ... eri/115720

hoppala bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Gökhan » Cmt 10 Eki 2015, 12:48

Park İzmir projesi için 26 Ekim'de ihaleye çıkılacakmış. Gökdelen bölgesine bu tarzda birçok proje gerekiyor.
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Mesut » Pzr 11 Eki 2015, 00:09

İzmir'in "Central Park"ı yola çıkıyor: İlk kazma ne zaman vurulacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'nde yaklaşık 40 bin metrekarelik alan üzerine kuracağı ve bölgeye can katacak İzmir Park projesi için düğmeye bastı. İzmir'in "Central Park"ı olacak dev proje için yapılacak ihalenin ardından yıl sonunda ilk kazmayı vuracak olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek projeyi 2016 sonunda tamamlayarak kentin hizmetine sunacak.


Resim

Ardı ardına gökdelenlerin yükseldiği Bayraklı ilçesinde kentin en nitelikli parklarından bir tanesini kurmak üzere çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Park İzmir Projesi için son aşamaya geldi.

DEV PROJE KASIM'DA YOLA ÇIKIYOR
Bayraklı'da Mansuroğlu Mahallesi sınırları içerisinde ilçesi Park İzmir Rekreasyon Alanı ve çevre düzenlemesi yapılması için 26 Ekim'de ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 39 bin 900 metrekarelik alanda yeni bir dünya yaratacak.

"İZMİR'İN CENTRAL PARK"I OLACAK
New York'ta bulunan Central Park'a benzerliği ile dikkat çeken ve İzmir'de ilkleri barındıracak proje için Kasım ayında ilk kazmanın vurulması hedeflenirken, çalışmalar toplam bir yıl içerisinde tamamlanarak dev tesis hizmete açılacak. Birbirinden farklı bitki türleri ve 800 ayrı ağaçla kente kazandırılacak olan “Park İzmir” 2016 yılı sonunda İzmirlilerin kullanımına sunulacak.

BU PARKTA YOK YOK!
Sasalı Doğal Yaşam Parkı, İnciraltı Kent Ormanı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Ekrem Akurgal Yaşam Parkı, Buca Hasanağa Bahçesi gibi sayısız yeşil alanı kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren projeye göre, Park İzmir'de bisiklet yolları, iki ayrı süs havuzu, üzerinde İzmir haritasının yer aldığı dev ahşap platform ve çeşitli aktivite alanları yer alacak. 800 ağaç ile farklı türlerde ile 32 bin adet çalı bitki dikilecek park engellilerin kullanımına uygun olacak ve barındırdığı özellikler ile hem gençlere, hem de yaşlılara hitap eden bir merkez olacak.

"SKATE PARK" DA VAR
Oluşturulacak su kanalı ile dikkat çeken projede ayrıca, parkta hizmet verecek akıllı tuvaletler, kablosuz internet erişimi, kameralı güvenlik sistemi, serinlemek isteyen vatandaşlar için özel olarak oluşturulacak su perdeleri, amfi tiyatro, koşu yolu, çocuk oyun alanları ve kum tepeleri ile oturma gruplarını da eksik etmeyen Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi, modern ve güçlü tasarımı ile örnek bir park projesinin altına imza atacak. Gravilya, çınar, mabet ağacı, çam, sığla, dut, ıhlamur, meşe, sedir, pembe çiçekli akasya ve palmiye gibi ağaç türleri ile donatılacak parkta gençleri de unutmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, son dönemlerde yaygınlaşan ve gençlerin tutkusu haline gelen "Skate Park" da inşa ederek kaykay ve paten severlere özel alanlar oluşturacak.

http://www.egepostasi.com/haber/Izmir-i ... cak/116279

Umut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Umut » Pzr 11 Eki 2015, 00:44

Çok güzel de isminin değişmesi lazım. Bir parka İzmir adı verilecekse o park efsane olmalı :). Bu arada halihazırda o taraflarda düzenleme çalışmaları var belediyenin.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Cum 23 Eki 2015, 19:58

Karabağlar’da Vatan Şairi’nin adına yakışan park

İlçenin daha yeşil ve daha yaşanabilir bir kent olması için çalışmalarını sürdüren Karabağlar Belediyesi, İstiklal Marşı’nın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy adına 13 bin 250 metre karelik alana ‘Mehmet Akif Ersoy Parkı’ yaptı. Park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

“Yeni Bir Yaşamın Tasarlandığı ve Hayata Geçirildiği Bir Kent” sloganıyla yola çıkan Karabağlar Belediyesi, açılışı ile hizmete giren parkta, led ışıklandırmalı şelale, 350 metre uzunluğunda koşu parkuru, çocuk oyun alanı ve spor aletleri bulunuyor. Ayrıca parkın yeşillendirme çalışmaları sırasında 400 kilo çim, 206 adet ağaç ve 12 bin civarında çalı ve mevsimlik yeşillendirme kullanıldı.

Resim

http://www.egedesonsoz.com/haber/Karaba ... ark/910958

=================================================================================================================================================

Çiğli’ye yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Yeni Mahalle’de 9 bin metrekare yeşil alan ve yaklaşık 4 bin metrekare otoparkı bulunan yeni bir park kurdu.

Kente yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Yeni Mahalle’de başladığı park projesinde sona yaklaştı. Anadolu Caddesi ile Çiğli İZBAN İstasyonu arasında kalan alanda hayata geçirilen park projesinde, 9 bin metrekare yeşil alan içerisinde çocuk oyun grupları, basketbol sahası, ışıklı süs havuzu ve oturma gurupları yer alıyor. Parkın yanında ise 3 bin 900 metrekarelik otopark bulunuyor. Yapım çalışmalarında son aşamaya gelinen park, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Resim

Resim

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/14833/tr

İzmir olarak yeşil alan sayımız cok az bu nedenle her yeni acılan parka seviniyorum. Çünkü her dikilen yeni agac biz insanların daha temiz sehirde yasamamızı saglıyor..

Umut bu mesajı beğendi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Cum 30 Eki 2015, 21:05

Afet bölgesiydi, cennete döndü

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi’nin taşmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu. Kamulaştırmalar yaparak Bostanlı Deresi’ni ıslah eden, yeni bağlantı yolu oluşturan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeni ve modern çehresini park ve spor alanlarıyla süsledi. Demirköprü’nün 5 yıl önceki ile bugünkü görüntüsü arasındaki fark en çok bölge sakinlerini mutlu etti.

En son 2010 yılında yaşanan şiddetli yağışların ardından Bostanlı Deresi’nin taşmasıyla Karşıyaka Demirköprü bölgesindeki evler ve sokaklar sular altında kalmıştı. Geçmiş yıllardan kaynaklanan plansız yapılaşmanın doğurduğu sıkıntıları tespit ederek sorunun köklü çözümü için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 yılda Demirköprü’de adeta yeni bir dünya yarattı.

20 milyon TL harcandı
Islah çalışmaları ile taşkınlar ve su baskınları önlendi, bölge imar planına uygun hale getirildi, dere üzerine 4 yeni köprü inşa edildi, Demirköprü Altgeçidi - Ordu Bulvarı yönünde yeni iki şerit yaratıldı. Çok sayıda kamulaştırma sonucu eski plansız ve çarpık yapılaşmanın yerini modern bir görüntü alırken, Büyükşehir Belediyesi son noktayı dere kenarına park ve spor alanları kurarak koydu. Kamulaştırma maliyetleri, köprüler, yol düzenlemesi, İZSU tarafından dere yatağında yapılan çalışmalar, park bahçe ve asfalt imalatlarıyla birlikte bölgeye yapılan yatırımın maliyeti 20 milyon TL’yi aştı.
Son durumu görmek için Karşıyaka’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bölgede yaşayan vatandaşlar evlerinin balkonlarından seslenerek teşekkürlerini sundu. Başkan Kocaoğlu’na Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da eşlik etti.

Çocuklar bayram edecek
Çevredeki düzenleme çalışmaları sonrası kazanılan 3 bin 400 m² alanda bölge sakinlerinin aileleri ve çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri park ve çocuk oyun alanları kuruldu. Bu çalışma kapsamında 47 ağaç dikildi. Çalılar ve mevsimlik çiçeklerle yeşil alanlar süslendi. Aynı zamanda semt sakinleri için park içinde 150 metre uzunluğunda mini bir yürüyüş pisti ve kondisyon aletleri bulunan bir spor alanı oluşturuldu. Projede çocuklar da unutulmadı. 300 m² alan üzerine kauçuk zemin uygulaması ile birlikte çocuk oyun grubu yerleştirildi. Ayrıca yeni parkta engelli çocuklar için tasarlanan salıncak, tahterevalli ve zıp zıp da yerini aldı. Derenin her iki yanındaki park düzenlemeleri kapsamında ışık ve su oyunlarını içeren süs havuzları kuruldu.

4 ağaç için proje değiştirildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalar sırasında yol üzerinde kalan 4 adet ağacı korumak için mevcut projede değişiklik de yaptı. Yol gövdesi, ağaçlara zarar vermemek için 100 metrelik bölümde 2 metre dereye doğru kaydırıldı.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/14854/tr

Fena değil , en azından eski kötü görüntüsü kalkmış ama daha fazla agac dikilebilirmiş.

2 kişi bunu beğendi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Mesut » Pzr 10 Nis 2016, 22:44

Cicipark yeniden hayat bulacak

Büyükşehir Belediyesi, Eşrefpaşa’da 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı üzerinde yer alan Cicipark ve çevresine yeniden hayat verecek proje için yapım ihalesi yaptı. Proje ile park çevresinde yeni yeşil alanlar oluşturulurken tarihi İpek Yolu da korunmuş olacak.


Kentinin tarihi, kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için bir çok projeyi yaşama geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi İpek Yolu’nu da içinde barındıran Cicipark’ı kente yeniden kazandırmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan ve şu anda kısmen pazaryeri, kısmen de park olarak kullanılan bölge, yeni düzenlemeyle aslına uygun hale dönüştürülecek. Alanın doğal ve tarihi dokusuna uygun olarak yaşama geçirilecek proje ile Cicipark ve çevresi, taşıdığı yüksek değere uygun, tarihsel verilere zarar verilmeden korunarak yeniden hayat bulacak.

Eğimli bir arazide bulunan düzenleme alanı, en üst kottan en alt kota doğru üst park, cadde, orta bölüm, İpek Yolu ve alt park olarak projelendirildi. Çalışmalar çerçevesinde yeşil alanları korumak, artırmak ve seyir mekanları yaratmak için Eşrefpaşa Caddesi’nde uygun alanlara çim teras uygulaması da yapılacak. Düzenleme kapsamında üst parkta mevcut merdiven ve yol aksları da dikkate alınarak iki adet çocuk oyun alanı, spor ve oturma alanları bulunacak. İpek Yolu kotundan alt park kotuna doğru çim teraslamalarla oturma ve seyir imkanı oluşturulacak. Yeni yapılacak teraslamaların dışında alt parka inen mevcut merdiven aksları korunacak. Alt parkta ayrıca basketbol sahası, spor alanı, çocuk oyun alanı, dinlenme ve bunları birbirine bağlayan yürüyüş yolları yapılacak.

Şehrin merkezi bölümünde bulunan bölgenin daha güvenli, yeşili bol ve sosyal ihtiyaçlara cevap verebilen nitelikte olması için gerçekleştirilecek düzenlemeyle, arkeolojik sit alanlarının gün ışığına çıkarılmasına da olanak verilecek.

Resim
Resim

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/19328/tr
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Mesut » Cmt 01 Eki 2016, 18:15

Kışlalı anısına..
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Kültür eski bakanlarından Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın adını, Çiğli’de 19 bin metrekarelik alanda oluşturacak yeni semt parkında yaşatacak. Park, güçlü yeşil dokusuyla dikkat çekecek.


Kente kazandırdığı yeşil alanlarla bir yandan İzmir’in yeşil dokusunu güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da kentlilere nefes alacakları yeni alanlar yaratıyor. Büyükşehir Belediyesi, İzmir’e yeni bir odak noktası kazandırmak amacıyla Çiğli Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde toplam 19 bin metrekarelik alanı düzenleyerek 1999 yılında bombalı bir saldırıda hayatını kaybeden Kültür eski bakanlarından, siyaset bilimci ve yazar Ahmet Taner Kışlalı’nın adının yaşayacağı bir semt parkına dönüştürecek. Büyükşehir, 14 Ekim 2016’da ‘Ahmet Taner Kışlalı Semt Parkı’ için yapım ihalesi gerçekleştirecek.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Sadece Çiğli’nin değil, kentin tamamı için önemli bir çekim merkezi olacak olan ‘Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Semt Parkı’nın 11 bin metrekaresi yeşil alan olarak düzenlenecek. Proje kapsamında seyir terasları, açık fitness alanları oluşturulacak. Parkta ayrıca, yeni nesil çocuk oyun alanları ile dinlenme ve toplanma mekanları hazırlanırken, 2 bin metrekare çim alan düzenlenecek, toplam 350 adet ağaç dikilecek. Ahmet Taner Kışlalı Semt Parkı’na dikilecek olan oya ağacı, kırmızı yapraklı süs eriği ile akasya ağaçları, parka çiçekleri ve yaprak dokusuyla ayrı bir renk verecek. Çınar yapraklı akçaağaç, melez servi, mavi selvi, grevilya, fıstık çamı, Londra çamı türlerinde ağaçlar da parkı zenginleşecek. Parka, bunların yanı sıra çiçekli çalı grubundan güzellik çalısı, bahar dalı, ağaç hatmi, beyaz zakkum, gül türleri ile kokusuyla ünlü lavanta, biberiye, defne ile Arap yasemini türlerindeki çalı grupları dikilecek.

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/21825/tr

Umut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Umut » Pzr 02 Eki 2016, 15:37

O duvara da dikey bahçe mi yapacaklar acaba?
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Sal 28 Şub 2017, 23:45

Tanıyamayacaksınız

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamının yoğunluğundan kurtulup nefes almak isteyenler için Mavişehir’de “muhteşem yeşil dokusuyla” yepyeni bir dünya kurmaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir Caher Dudayev Caddesi paralelinde, tramvay hattının güzergahında, modern ve yenilikçi bir anlayışla yepyeni bir park tasarlıyor: Yalı Mahallesi Parkı.. 12 bin 313 metrekarelik alanda kurulacak park, muhteşem yeşil dokusu ve her yaş grubuna uygun aktivite alanlarıyla sadece bölgede yaşayanların değil, tüm İzmirlilerin nefes alacağı yeni bir buluşma mekanı olacak.

Sanatseverlerin buluşma mekanı olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yalı Mahallesi Parkı’nda 242 ağaç ve 8 bin adet çalı grubu dikecek. Tramvay hattının hemen paralelinde bulunan parka, İzmirliler yeni yapılacak yaya üst geçidi ile de ulaşabilecek. 2 adet yeni nesil çocuk parkıyla renklendirilecek alanın ortasında bin 300 metrekarelik özel yansıma havuzu oluşturulacak. Çim alan üzerinde kurulacak performans alanı ise sanatseverlerin vazgeçilmez mekanlarından biri haline gelecek.

Resim

Resim

Resim

Resim

https://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/22292/tr

Bu arsayı yıllardır Carrefoursa nın sanıyordum. Hatta ücretsiz servis aracları icinde duraklar yapmıslardı. Büyüksehirin olmasına sasırdım acıkcası. Park güzel olacak bence. Belediye son donemde bu tarz parklar yapmaya basladı. İlce belediyeleri de ornek alsa İzmir yemyesil olacak :D
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

ÖncekiSonraki

Dön Park, Meydan, Rekreasyon ve Çevre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

cron
Free Web Hosting