Karşıyaka Örnekköy Stadyumu

Karşıyaka Örnekköy Stadyumu

Mesajgönderen Umut » Cum 17 Ara 2010, 05:54

Örnekköy’e stat müjdesi

Resim
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, TFF Başkanı Özgener ve Gençlik Spor Genel Müdürü Akgül, Ankara’dabir araya geldi. Dörtlü zirvede, Örnekköy’e 15 bin kişilik stat yapımı kesinleşti

Türkiye’nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyanası adaylığı sürecinde, Futbol Federasyonu’nun, İzmir’e 40 bin kişilik stat projesi, şampiyonanın kaybedilmesi sonrası rafa kalkmıştı. Ancak Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, Örnekköy’e stat yapımına yönelik girişimleri sonuç verdi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Kocaoğlu, TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül anlaştı.
Ankara’daki ‘dörtü zirve’de, Örnekköy’e 15 bin kişilik stat yapılması kesinleşti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, TFF ve Büyükşehir Belediyesi arasında en kısa sürede protokol imzalanması kararlaştırıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı projenin, hayata geçirilmesi konusunda herhangi bir gecikme olmaması için çalışmalara hemen başlanması konusunda da görüş birliğine varıldı.

2020’ye aday olunursa ‘ATATÜRK’ yenilenecek
Öte yandan, Türkiye’nin, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemek için aday olması da gündemde... İzmir’de UEFA kriterlerinde bir stat olması zorunluğu da masaya yatırıldı. Zirveden, adaylık sözkonusu olursa, Atatürk Stadı’nın yenilenmesi kararı çıktı. UEFA’ya, İzmir’de maçların oynanması için modernize edilecek Atatürk Stadı’yla başvurulacak.

Milliyet Ege


15.000'lik kapasite kesinlikle yetersiz. En az 25.000 civarında olmalı. Aksi halde, Karşıyaka Süper Lig'e çıkarsa büyük maçları Atatürk'te oynamak zorunda kalır. Çünkü KSK'nın taraftar ve tribün potansiyeli çok yüksek. Üstelik İzmir'in orta boy bir stadyuma ihtiyacı var.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Örnekköy Stadyum Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Cum 01 Nis 2011, 02:09

Çok heyecanlıyız

Futbol Federasyonu Başkanı Özgener ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, stat için son kararı verecek


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçim öncesi ortaya koyduğu projeler arasında yer alan, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine aday olduğu süreçte gündemin ilk sırasına oturan, ancak bir türlü netleşmeyen "İzmir'e yapılacak yeni stat projesi" bugün karara bağlanacak. Euro-2016 adaylığımız sürecinde Örnekköy'de yapımı planlanan ve projesi hazırlanan 40 bin kişilik yeni stat, finallerin Fransa'ya verilmesinin ardından farklı bir formülle gündeme gelmişti. Ankara'da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Türkiye Futbol Federasyonu Mahmut Özgener ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 bin kişilik yeni bir stat inşa etmeyi düşündüklerini bildirmiş, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin Türkiye'ye verilmesi halinde Atatürk Stadı'nın da modernize edilerek şampiyonada kullanılabileceği bildirilmişti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili açıklama yapılıp, belediye, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Futbol Federasyonu arasında protokol imzalanması gündeme geldikten sonra, 15 bin kişilik stadın İzmir'e yetmeyeceği görüşleri ağırlık kazandı. Bunun ardından Başkan Kocaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in de kendisine daha yüksek kapasiteli bir stat inşa etmeleri konusunda öneri getirdiğini, bu konuda tekrar bir araya geleceklerini açıkladı. İşte o gün geldi çattı. Kocaoğlu ile Özgener, bu sabah kahvaltıda bir araya gelerek, İzmirli sporseverlerin heyecanla beklediği konuyu karara bağlayacak. Özgener ve Kocaoğlu stat konusunda kafalarındaki alternatifleri masaya yatırıp, büyük bir olasılıkla karara bağlayacak.

Kapasite kaç kişi olacak?

İzmir'e yapılacak yeni stat için ilk proje 40 bin 500 kişi olarak hesaplanmıştı. Bu stat, UEFA standartlarında ve modernizasyon olarak günün şartlarına yanıt verecek bir projeyle koltuk başına 2 bin ile 4 bin euro arasında değişecek, yaklaşık 80 ile 160 milyon euroya mal olacaktı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun Ankara'da ifade ettiği gibi 15 bin kişilik stat projesi üzerinde durduğu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in de bu kapasitenin en az 25 bine çıkarılması konusunda görüş bildireceği öğrenildi.

Bir ihtimal daha var

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüksek maliyet yüzünden stat kapasitesini 15 bin kişide sınırlama düşüncesi ve İzmirlilerin "Türkiye'nin 3. büyük kentine 15 bin kişilik stat yetmez" görüşü, ortaya yeni bir alternatifin de çıkmasını sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in bugünkü buluşmada Kayseri Kadir Has Stadı ile Türk Telekom Arena için uygulanan sistemin benzerinin İzmir'e uygulanabilirliği tartışılacak. Kadir Has ve TT Arena projeleri, eski Kayseri Atatürk Stadı ile Ali Sami Yen Statları'nın yeni stadı yapacak müteahit firmaya verilmesi karşılığında inşa edilmişti. Aynı uygulamanın İzmir'de de yapılabileceği, yeni stat maliyetinin, Alsancak veya İzmir Atatürk Stadı'nın yüklenici bir firmaya devriyle karşılanabileceği ifade edildi. Ancak kesin karar bugün Kocaoğlu-Özgener görüşmesinden çıkacak.

http://www.yeniasir.com.tr/Spor/2011/04 ... yecanliyiz

Mahmut Özgener'in ''2016 olmazsa da stadı aynı şekilde yapacağız'' sözleri dün gibi aklımda..N'oldu acaba? Niye vazgeçtiler 40 bin kişilik bir staddan? Şahsen ben, yapılacaksa da 30 bin den az kapasiteli olmasını istemiyorum...
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Karşıyaka Örnekköy Stadyum Projesi

Mesajgönderen Umut » Cum 01 Nis 2011, 02:52

Mahmut Özgener bir İzmir'li ve de Altay'lıdır. Bu stadın olabilecek en iyi şekilde yapılmasını sağlayacağını düşünüyor ve umuyorum. Ben de stadın en az 30 bin kapasiteli veya daha büyük olmasını istiyorum, ama 25 bine de razıyım, çünkü bu proje yıllarca ertelendi ve yılan hikayesine döndü. Fakat 15 bin kişilik olacaksa hiç yapılmasın daha iyi. İzmir'in iyi bir stada ihtiyacı var.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Örnekköy Stadyum Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Cum 01 Nis 2011, 18:30

Kocaoğlu Özgener'i ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek İzmir’e yapılacak stat konusunda alınan son kararı kamuoyuyla paylaştı. Tarihi Şato’daki kahvaltının ardından basın toplantısı düzenleyen iki başkan, Örnekköy’de yapılacak yeni stat ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için Atatürk Stadı’nın yıkılıp yeniden yapılması gibi konuların ele alındığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin kuzey aksındaki ihtiyacı gidermek üzere yapmayı kararlaştıkları 15-20 bin kapasiteli stat projesini zaman kaybetmeksizin hayata geçireceklerini söyledi. Buca Arena Stadı’nın kapasitesinin arttırılmasıyla Güney’deki stat sorununu çözdüklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, Örnekköy’de yapılacak stat konusunun yaklaşık 5-6 aydır Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Futbol Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’in de gündeminde olduğunu, bu konuda haftada en az bir kez Özgener’le görüştüklerini vurguladı. Birkaç hafta içinde bir kez daha bir araya geleceklerini ve son noktayı koyacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Hep beraber İzmir’e bir eser kazandırmak için kolları sıvadık. Yeni stat için zaman kaybetmeden harekete geçmek istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise İzmir’in stat konusundaki ihtiyacını göz önünde bulundurarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkı koyacağı Örnekköy Stadı’na öncelik verildiğini, Atatürk Stadı ile ilgili tasarrufun ise 2020 yılındaki Avrupa Şampiyonası’na adaylık sürecine göre şekilleneceğini açıkladı. Özgener, Atatürk Stadı’nın 2020 adaylık dosyasında yer almasının kararlaştırıldığını belirterek, “Stadı revize etmek hem maliyet açısından, hem de fiziksel olarak olanaksız. Bu stadı yıkıp 40-50 bin kişilik yeni stat yapacağız” dedi. Atatürk Stadı ve Örnekköy’de yapılacak yeni statla birlikte İzmir’in iki yeni futbol stadı kazanacağını sözlerine ekleyen Mahmut Özgener, kentin büyüklüğü ve takım sayısı göz önünde bulundurulduğunda, yeni statların bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Örnekköy’deki stada ilişkin proje konusunda da yardımcı olabileceklerini de belirten Özgener, kente yeni bir stat kazandırma konusunda ilk adımı atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bu konudaki hassasiyeti nedeniyle teşekkür etti. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, basın toplantısının ardından Başkan Kocaoğlu’na Federasyon’un plaketi ile birlikte Türk Milli Takımı’nın 35 numaralı formasını hediye etti.

http://www.egedesonsoz.com/haber/Kocaog ... adi/790133


2020 Avrupa Şampiyonası'nın kazanılması halinde Atatürk Stadı'nın yerine modern bir stadın yapılmasının kararlaştırılması, bence de olması gereken bir şeydi..Kuzey İzmir, üniversiteden sonra stada da kavuşuyor; hayırlı olsun...
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Karşıyaka Örnekköy Stadyum Projesi

Mesajgönderen Umut » Çrş 01 Haz 2011, 17:23

Karşıyaka SK'ya yeni dönemde de başkan seçilen Hüseyin Çalışkan stadyumun inşaasının 8 ay içinde başlamasını umduklarını söylemiş.

Haberin devamı: viewtopic.php?f=11&t=108#p613
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Örnekköy Stadyum Projesi

Mesajgönderen Umut » Prş 22 Eyl 2011, 01:09

Stadyum konusundaki belirsizliğin artık ortadan kalkması gerekiyor. Nereye ne yapılacak belirlenmesi lazım. Haberde anlatıldığı hali oldukça iyi.

Stat için dev hamle

Örnekköy'deki stat projesi bir türlü hayata geçirilemeyince KSK yönetimi Mavişehir'deki 60 dönümlük arazi için düğmeye bastı

Karşıyaka'nın stat hayali artık gerçeğe dönüşmeye çok yakın. Yeşil-kırmızılıların projesi onaylanan ancak maddi sıkıntı nedeniyle yapımına bir türlü başlanamayan Örnekköy Stadı'na alternatif yaratıldı. Çiğli çevre yolu kenarında, Mavişehir'in arkasında yer alan özel şahısa ait 100 dönümlük arazinin 60 dönümü, 20 dönümlük kısmı imara açıldığı taktirde hemen Karşıyaka'ya tahsis edilecek. Kalan 20 dönümüne ise park ve bahçe yapılacak. KSK'ye tahsis edilecek 60 dönümlük arsanın içine 30 bin kişi kapasiteli stat, otel, okul ve sosyal aktivite alanları yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 100 dönümün 5'te birlik kısmına imar verdiği an düğmeye basacak olan yeşil-kırmızılılar, hemen stadın inşaatına başlayacak. Bu konuda da ilk destek arsayı kulübe tahsis edecek kişiden geldi. Başkan Hüseyin Çalışkan'ın genel kurulda açıkladığı gibi, imarın çıkması halinde arsa sahibi kulübe stat yapımı için 10 milyon liralık maddi destekte bulunacak. Bu para yeni projede kullanılacak.

Tesisler taşınacak
Karşıyaka'nın 100. yılındaki tesis atağı bununla da kalmayacak. Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ni altyapının hizmetine bırakıp yeni bir yere geçmeyi planlayan yönetim, 2 alternatif üzerinde duruyor. Defterdarlığa ait Çiğli Kaklıç Köyü'ndeki 60 dönümlük yer ile Çiğli Belediyesi'ne ait mevcut tesisin yanındaki 40 dönümlük araziden birine yeni ve modern bir tesis inşa edilecek. Selçuk Yaşar Tesisleri'nin yanındaki arsa için Çiğli Belediyesi'nden olumlu yanıt alan yönetim, bir an önce harekete geçmek istiyor.

Çalışkan, "Zaman istiyoruz"
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, stat projesi ile ilgi 10 gün içinde geniş kapsamlı bir açıklama yapacaklarını belirterek, "Hayalimizdeki stat ile ilgili büyük toplantı yaparak bilgilerimizi ve icraatlarımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Biz şov peşinde değiliz amacımız stadı yapmak. Bu 10 basamaklı bir iş ve biz daha ilk basamaktayız. Kulübümüze en iyisini kazandırmak için çabalıyoruz" diye konuştu.

Yeni Asır
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Örnekköy Stadyum Projesi

Mesajgönderen Umut » Prş 06 Eki 2011, 20:22

Karşıyaka Spor Kulübü, bugün Hilton'da 100.yıl vizyonu ile ilgili bir basın toplantısı yaptı. En çok ilgi gören konu tahmin edilebileceği üzere stadyum oldu. Stadyum projesine dair önemli gelişmeler var. Açıklamalara göre yer Mavişehir/Çiğli, kapasite 26000 olacak. Stadın görselleri de yayınlandı. Tasarımı hiç de fena değil, iyi iş çıkarmışlar. Bakalım ne zaman başlayacak inşaat.

ResimResim
ResimResim
ResimResim
Resim

Toplam Spor Kompleksi Alanı: 56.000 m2
Stadyum İnşaat Alanı: 34.000 m2
Stadyum Çevresi: 22.000 m2
Seyirci Kapasitesi: 25.900 (+5.000) kişi
Spor Oteli/Spor Hastanesi alanı: 4.000 m2
Yaklaşık Oda Sayısı: 100 Oda-200 Yatak
Büfe, Cafe/Restoran, Alışveriş Merkezi Alanı: 11.000 m2
Otopark Alanı: Yaklaşık 1.000 araç
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka SK Stadyum Projesi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Pzr 09 Eki 2011, 19:39

Kocaoğlu yeni stadyum projesine onay vermedi

Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Orada kim mevcut planın dışarısında plan yapar ve alanı imara açarsa imar mevzuatına göre suç işler” dedi.

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan’ın basın toplantısıyla açıkladığı ‘100. yıl piyangosu’ olarak tanımlanan yeni stad projesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan vize çıkmadı. Toplam büyüklüğü yaklaşık 100 dönüm olan imar planlarında ‘spor kompleksi’ tescilli arazi için istenen imar plan değişikliği talebine Kocaoğlu’ndan tepki geldi. Diyarbakır eski Spor Kulübü Başkanı Ali İhsan Kaya’ya ait yaklaşık 100 dönümlük arazinin bağış karşılığı yüzde 30’una istenen ‘konut imarı’ talebi Kocaoğlu’ndan geri döndü.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) imar planlarında spor alanı olarak belirlenen araziyi başka bir kişiye satmasının yanlış olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu alan kamuya bırakması gerekirdi. Arazinin yüzde 3’lük bir imarı var. Daha önce getirilen konut talebini zaten ret etmiştik. Buraya istenilen imar verilirse o zaman bu planlama niye yapıldı? Planlama ilkeleri uyulmak için var. Orada kim mevcut planın dışarısında plan yapar ve alanı imara açarsa imar mevzuatına göre suç işler. Bu yapılan ve istenilen talep mevzuat hükümlerine ters. İmar değişikliği istenilen 100 dönümlük alan kentin nefes alması için ayrılabilir. Yeşil alan olarak kalabilir.”dedi.

NİYE KENT DÖNÜŞÜMÜ YAPIYORUZ
Planlama zorunluluğu nedeniyle yüzde 20 oranında yeşil alan ayrıldığını belirten Kocaoğlu, “Biz yüzde 20'yi niye ayırıyoruz? Oradaki insanların nefes alması için. O zaman aynı mantıktan hareket edeceksek, planlı bir kent yapmayacaksak gecekonduları biz niye yıkıp kent dönüşümü diye yapıyoruz. Yapmayalım. Gecekondulardaki binaların bir kısmı sağlıksız ama bir kısmı sağlıklı. Esas kent dönüşümü denilen hadisede sadece binaların sağlıksızlığı değil. Bunun dışında yolu yok, sosyal donatı alanı yok, parkı yok, spor alanı yok, hiçbir şeyi yok. Eğer bunlar düşünülmeyecekse, Mavişehir’de yeşile ayrılan yerler de imara açılacaksa o zaman biz aynı mantıkla gidelim. Daha az parayla gecekonduları tamir edelim, etrafına çiçek dikelim, Osmanlı kiremidinden çatısını yapalım. Etrafına ağaçları dikelim. Üç senede büyüyen bir sürü ağaç var. Ama ne oluyor şimdi? Bu işte olduğu gibi Karşıyaka Belediyesi meclisinden kararı geçirmiş. Çiğli “benim arazimde benim tasarrufum” diye karşı çıkıyor. O planlamaya karşı değil. O Çiğli İlçesi’nin hakkını korumak için karşı duruş sergiliyor” diye konuştu.

İZMİR KLASİĞİ YAŞANDI AŞURE OLDU
İmar Planları’na konulan stat projeleri ve bu zamana kadar gelinen süreci ayrıntılı olarak anlatan Başkan Kocaoğlu, “Biz, bir Kuzey’e bir de Güney’e stat sözü vermiştik. Güney yani Buca daha sonra bize geldi ve ‘bir şey istemiyoruz Sen bize 2.5 milyon lira para ver. Biz stadımızı 10- 12 bin kişilik yapıyoruz. Bizim işimiz bitiyor, Sende bu işten kurtul’ dediler. Biz de verdik parayı kurtulduk. Güney’de yani Karşıyaka Örnekköy’de yapılacak stat ile ilgili de çalışmalara başladık. Ben, Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, Gençlik ve Spor Genel Müdürü, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak’ın odasında oturduk. Örnekköy’deki yer hazineden alınacak, spor tesisi olarak Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilecekti. Ben 15 milyon TL, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü 5 milyon TL, Futbol Federasyonu ise 5 milyon TL verecekti. Ortaya konulan 25 milyon TL ile Karşıyaka’ya 15 bin kişilik stat yapacaktık. Geri kalan yerler de spor alanları filan olacak. 40 dönüme stat yayılacaktı. Mahmut Bey ile mutabık kaldık, el sıkıştık geldik. Vali bey ise hazine arazisini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devretti. Geriye onların ihaleye çıkması kaldı. Sonra ‘Hak edişler beş lira ise 3 lirasını ben vereyim’ dedim. Geri kalanları birer lira ile federasyon ve müdürlük versin istedik. Sonra Mahmut Bey bana ‘abi stat küçük oluyor’ dedi. Rize’nin projesinin aynısını yapma fikri getirdi. Hatta proje parası verilmeden zemin etüdü ile bu işi halletmeye karar verdik. Bende onlara ‘siz ne yaparsanız yapın biz zaten parayı veriyoruz’ dedim. Ardından 20 bin mi olsun, yok UEFA standartları gelsin derken İzmir klasiği ile birlikte aşure oldu. Mahmut Özgener değişti, müdür gitti, bakan aynı bakan değil. Herkes gitti Aziz kaldı” diye konuştu.

BEN DE İMAR İSTİYORUM
Gençlik ve Spor Bakanı’ndan randevu istediğini söyleyen Kocaoğlu, Karşıyaka Spor Kulübü’nün teklifinin belediye tarafından kabul edilmemesi halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığını yapabileceği başvuru ihtimalini değerlendirdi. Kocaoğlu, “ Şehircilik Bakanlığı planı onaylayabilir. Sayın Başbakan gelir temel atabilir. Biz bu işlerin hepsinin dışındayız. Biz doğru olan işi yapmak zorundayız. Yanlışa da alet olmamak zorundayız. Biz bu konuda arkadaşlarla burası için ne yapılabilir diye çalışıyoruz. Pazartesi günü de meclise geliyor komisyon bakacak değerlendirecek biz de bakacağız, çalışacağız. Yasal olarak sıkıntı var. Belediye meclisinin karar vermesi belediye meclisini ve başkanı kurtarmıyor. Bende inceleyeceğim. Bu işin ceremesi nedir? Orada Kipa’nın önlerinde dünyanın arazisi var. Benim orada 3- 4 bin metrekare arazim var İZSU’nun arıtmasının olduğu yerler. Bende imar istiyorum. Buralara imar verilirse Türkiye’nin en zengin belediyesi olurum” dedi

SU KALDIRMAZSA HUKUK YOLUNU DENERİZ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’i pilot bölge ilan etmesi, yetkilerini kullanıp imar değişiklikleri yapması gibi ihtimalleri değerlendiren Kocaoğlu, “Biz yasal çerçevede uyum içinde anlaşarak uzlaşarak, hizmet etmek istiyoruz. Ve uzlaşıyı sonuna kadar da zorluyoruz. Onun dışında eğer su kaldırır bir şey ise kabul etmek zorunda kalırız. Ama su kaldırmaz bir şeyse o zamanda hukuk yolunu tercih ederiz. Zaten bu güne kadar yaptığımızda o.Bizim ‘doğru değil ama olabilir’ dediklerimiz var ama bu olursa da ‘artık olmaz bizim burada ne işimiz var’ dediklerimiz var. 7.5 senedir de böyle götürüyoruz. Ben şehircilik, ulaşım uzmanı değilim. Oradaki şey ne getirir ne götürür onların hepsini incelemek gerekiyor. Bir defa arazide sıkıntı var ondan sonra ulaşım yükünde sıkıntı olabilir. Bakacağız. Bu konu ile ilgili açıklama yapmadan önce bana gelmediler.

TAPULU MALIMIZ
Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Konak Tüneli Projesi’nin gölgesinde kaldığı için belediye tarafından iptal edilen ve bakanlığa devredilen Uçan Yol çalışması hakkında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Uçan yol olayı artık bitti. Yonca kavşağı yapıyorlar zaten. Onlara uçan yol projesini devrettik. Öbür tarafı için yani yolun Buca’dan Otogar’a uzaması için bakacaklar, yapacaklar. Yapmaları lazım. 16 milyonluk kamulaştırma parası konusunda henüz bir gelişme yok ama biz parayı isteyeceğiz. O yol İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu yoludur.

kaynak : egedensonsoz.com


Yorum size kalmıs arkadaslar stadı unutun en iyisi
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Karşıyaka SK Stadyum Projesi

Mesajgönderen Umut » Pzt 10 Eki 2011, 02:16

Aynı haber farklı bir metinle Yeni Asır'da da yayınlanmış. Stadın (artık) yapılmasını hepimiz çok istiyoruz. Lakin haberi okuyunca işlerin epeyce karışık olduğu anlaşılıyor. Çünkü ortada mevzuatlar ve kabul edilmiş planlar var. Bu projenin bu haliyle yapılması bunların ihlal edilmesi anlamına geliyor ve Aziz Başkan da bunun sorumlusu olmak istemiyor. KSK, Karşıyaka, Çiğli, Büyükşehir Belediyeleri, GSGM, Bakanlık, TFF ve ilgili diğer tüm kuruluşlar bir araya gelip bu sorunu çözmeliler. Yani hem İzmir ve KSK stadına kavuşmalı hem de bu iş plan program dahilinde yapılmalı. Zaman aleyhimize işliyor, bu sorunu çözün.

KİM YAPARSA SUÇ İŞLER

'Stadın yapılması düşünülen alanla ilgili imar plan değişikliği pazartesi (bugün) meclise gelecek ancak meclisin vereceği karar, belediye başkanını kurtarmıyor'

'Spor alanlarınının sadece yüzde 3'ünde imara izin verilir. Kim imar planının dışına çıkarsa suç işler. Bu projeyle yapılan talep, mevzuat hükümlerine ters'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Spor Kulübü'nün geçen hafta bir tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurduğu ve Çiğli'de 25 artı 5 bin kişilik stadyum yapılmasını içeren projeyle ilgili konuştu. Kocaoğlu'nun bugün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışılması beklenen proje konusundaki değerlendirmesi, bu projenin heyecanlandırdığı yeşil-kırmızılı camiayı şoke etti.
Kocaoğlu, planlama ilkelerinin uyulmak için var olduğunu belirterek, "Orada kim mevcut planın dışında plan yapar ve alanı imara açarsa imar mevzuatına göre suç işler. Bu yapılan ve istenilen talep, mevzuat hükümlerine ters" dedi.

TOKİ YANLIŞ YAPTI
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Gördes Barajı'ndan İzmir'e verilecek içme suyunu arıtacak tesisin açılışı sonrasında, gazetecilerin stat projesiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Kocaoğlu, stadın yapılmak istendiği alanda Büyükşehir Belediyesi'nin 15 dönüm arazisi olduğunu, TOKİ'nin de bir süre önce o bölgede imar planlarında spor alanı olarak ayrılan 90 dönümlük alanı sattığını açıkladı. Kocaoğlu, "TOKİ'nin oradaki araziyi şahsa satması yanlış bir uygulamaydı. Satmak yerine spor alanı olarak kamuya bırakması gerekirdi" diye konuştu.

MECLİSE GELECEK AMA...
Kocaoğlu, stat yapılabilmesi için gerekli olan imar plan değişikliği önerisinin pazartesi günü (bugün) İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geleceğini ve ihtisas komisyonlarına sevk edileceğini belirterek, "Son kararı meclis söyleyecek. Ancak, belediye meclisinin karar vermesi, belediye meclisini ve başkanını kurtarmıyor ki, kurtaramaz da. Ceremesi nedir, şusu, busu nedir. Orada stat yapılması su kaldırır mı kaldırmaz mı? Ben de inceleyeceğim" ifadesini kullandı.

PLANLAMA NEDEN YAPILDI
İmar planlarında spor alanı olarak ayrılan yerlerde arazinin ancak yüzde 3'ünü imara açılabileceğini hatırlatan Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Daha önce buraya konut talep edildi, biz reddettik. Buraya istenen imar verilirse, o zaman bu planlama niye yapıldı? Planlama ilkeleri uyulmak için var. Orada kim mevcut planın dışarısında plan yapar ve alanı imara açarsa imar mevzuatına göre suç işler. Bu yapılan ve istenilen talep mevzuat hükümlerine ters. O imar değişikliği istenilen 100 dönümlük alan kentin nefes alması için ayrılabilir. Yeşil alan olarak kalabilir."

İNSANLAR NEFES ALSIN
Planlanan arazinin yüzde 20'sinin o bölgede yaşayan insanlar nefes alsın diye ayrıldığını belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Planlama zorunluluğundan ayırıyoruz. O zaman aynı mantıktan hareket edeceksek, planlı bir kent yapmayacaksak gecekonduları biz niye yıkıp kent dönüşümü yapıyoruz. Yapmayalım. Gecekondulardaki binaların bir kısmı sağlıksız ama bir kısmı sağlıklı. Esas kent dönüşümü denilen hadisede sadece binaların sağlıksızlığı değil. Bunun dışında yolu yok, sosyal donatı alanı yok, parkı yok, spor alanı yok, hiçbir şeyi yok. Eğer bunlar düşünülmeyecekse, Mavişehir'de yeşile ayrılan yerler de imara açılacaksa o zaman biz aynı mantıkla gidelim. Daha az parayla gecekonduları tamir edelim, etrafına çiçek dikelim, Osmanlı kiremidinden çatısını yapalım. Etrafına ağaçları dikelim. 3 senede büyüyen bir sürü ağaç var" diye konuştu.

SOLAK ÇİĞLİ'Yİ SAVUNDU
Proje tanıtım toplantısında, "Bu projeyle ilgili bana bilgi verilmedi. Çiğli halkının haklarını savunmak zorundayım" diyerek tepki gösteren, daha sonra da Yeni Asır'a yaptığı ziyarette, "Stada karşı değilim, ancak stadın gelirlerinden Çiğli Belediyesi de payını almalı" diyen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın tepkisini de değerlendiren başkan Kocaoğlu, "Metin Solak planlamaya karşı değil. O Çiğli ilçesinin hakkını korumak için karşı duruş sergiliyor. Çiğli Belediye Başkanı 'benim arazimde, benim tasarrufumda' diye karşı çıkıyor" ifadesini kullandı.

Stadyum aşure oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Örnekköy'de yapımı planlanan stadyum projesi için, sürekli değişen kararlar ve talepler yüzünden "aşure oldu" ifadesini kullandı. Yerel seçimler öncesinde İzmir'e bir kuzeyde diğeri güneyde olmak üzere 2 stat yapma sözü verdiğini kabul eden Kocaoğlu, Buca'ya yapılacak stat için 2.5 milyon lira verdiğini, Örnekköy'e kurulacak stat için de Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile görüştüklerini söyledi. Kocaoğlu, stadın yapımına başlanamamasını ise şöyle açıkladı:
"Örnekköy'de stat yapmayı düşündüğümüz alanın arazisi hazineden alınıp Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilecekti. 15 bin kişilik stat 25 milyon liraya mal oluyormuş. Ben 15 milyon, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 5 milyon, Futbol Federasyonu 5 milyon lira verecek, stat yapılacaktı. El sıkıştık. Daha sonra Özgener 'Abi stat küçük oluyor' dedi. Sonra 20 bin kişilik mi olsun 25 bin kişilik mi olsun, UEFA standartlarına göre mi olsun derken, bir İzmir klasiği ile aşure oldu. Seçimler geldi, bakan değişti, GSGM değişti, TFF Başkanı değişti, burada bir Aziz kaldı. Gençlik ve Spor Bakanı'ndan bu konuyu konuşmak için randevu istiyorum. 'Siz bu konuyu değerlendirin' diyeceğim ama şimdi de bu yeni proje geldi."

İşte projenin ayrıntıları
Karşıyaka'nın geçtiğimiz hafta yaptığı tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurduğu stadyum projesinin gerçekleştirileceği alan, Çiğli Belediyesi sınırları içine giriyor. Projeye göre, Diyarbakırspor eski başkanı olan işamadı Ali İhsan Kaya, Mavişehir'deki 100 dönümlük arazinin 59 dönümü, 25 artı 5 bin kişilik stadyum yapılmak üzere KSK'ye, 19 dönümünü de yol genişletme çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz terk edecek, KSK'ye stat için 10 milyon lira da nakdi yardım yapacaktı. Buna karşılık belediyeden, arazinin kalan 22 dönümlük bölümünün imara açılması isteniyordu. Gerek İzmir'in yeni bir stada kavuşması, gerek KSK'nin geleceğini garanti altına alacak stada sahip olması, gerek belediyenin kamulaştırma bedelinden kurtulması yönleriyle proje büyük destek görmüştü.

Yeni Asır
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka SK Stadyum Projesi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Pzt 10 Eki 2011, 13:05

günümüzde her sehirde modern stadlar yapılmakta ama izmir malesef 50 yıllık stadlarda futbol oynamaya calısıyor onda da zaten oynuyamıyor.. galatasaray , bursa , trabzon , malatya son olarak mersin stad yapmaya calısıyor. Ama koskoca izmirde bir tane düzgün stad yok..

elimize geln fırsatı ise tepiyoruz.. Ne demisti aziz kocaoglu ben bucaya ve karsıyakaya en az 30.000 kişilik stad yapıcam ama tık yok projeler hikaye oldu. Zaten bucayı unuttu. buca arena güzel bir stad büyütülse kutu gibi bir stad olacak ve 18 ile 20.000 arasına kadar büyütülebilirmis. Yani alsancak stadı gibi bir stad olabilir burası ama yapmıyor.

karsıyakaya ise bedava arsa geldi halen daha sorun cıkartıyor.. ben anlamıyorum bu adamı acıkcası. izmire ne yapmaya calıstıgını cözemiyorum.. bu kente kim yatırım yapcam dese defol git deniyor ne zamana kadar bu böyle gidecek bilmiyorum.. ama tek bir gercek var izmir kaybediyor
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Sonraki

Dön Kültür-Sanat ve Spor Tesisleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

cron
Free Web Hosting