İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

Mesajgönderen Gökhan » Prş 10 Mar 2011, 18:02

50 milyar dolarlık tarihi imza

Alsancak Limanı ile Turan arasındaki 550 hektarlık Yeni İzmir Kent Merkezi’nin Konak ilçe sınırlarında kalan 315 hektarlık bölümünün imar planı meclisten geçti. Yatırımcılar, Büyükşehir kararını bekliyor

Resim

Ko­nak Mec­li­si ka­bul et­ti

KO­NAK Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ha­kan Tar­tan ve Be­le­di­ye Mec­li­si, 50 mil­yar do­larlık yatırım getirecek ka­ra­ra imza attı. Mec­lis, “Ye­ni İz­mir Kent Mer­ke­zi­”nin Al­san­cak Li­man Ar­ka­sı ve Sal­ha­ne için ha­zır­la­nan 1/1000 öl­çek­li re­viz­yon imar pla­nı­nı ka­bul et­ti.

İn­şa­at ruh­sa­tı verilecek

BAŞ­KAN Tar­tan, alı­nan ka­ra­rın Bay­rak­lı-Tu­ran-Al­san­cak Li­man Ar­ka­sı ve Sal­ha­ne bölgesinin Ko­nak’a ait sı­nır­lar için­de ka­lan 315 hek­tar­lık ke­si­mi­ni kap­sa­dı­ğı­nı belirtti, “Bü­yük­şe­hir ona­yın­dan son­ra is­te­yen ya­tı­rım­cı­ya in­şa­at ruh­sa­tı ve­re­ceğiz” dedi.

Devler bekliyor

ş Bankası Gayrimenkul Ortaklığı, Vakıflar Bankası, Rönans Yatırımcılık, Ahmet Zorlu, Özgörkey, Nail Özkardeş, Tariş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Vadeli İşlemler Borsası, Hollandalı ve Kuveytli iki büyük yatırım şirketi.

http://www.milliyet.com.tr/50-milyar-do ... efault.htm

Bayraklı Belediyesi'nden sonra Konak Belediyesi de kararı imzaladı..Sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde..Yüksel Çakmur ve saz arkadaşları acaba şimdi ne gibi sorun çıkaracaklar merak ediyorum..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

Mesajgönderen Umut » Cum 11 Mar 2011, 04:36

Büyükşehir Belediyesi'nin her ara aşamada imzalaması gerekiyor heralde. Çünkü daha önce de imzalanmıştı. Ben en çok Yüksel Çakmur'un açtığı 3. davanın sonucunu merak ediyorum. Umarım ilk ikisi gibi reddedilir. Bu proje İzmir'in geleceği için çok önemli. Sn. Çakmur'un bahaneleri ise artık demode.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

Mesajgönderen EnderYıldırım » Pzt 16 May 2011, 10:44

Yeni Kent Merkezi planına onay verildi
Alsancak Liman arkası Salhane Bölgesi için 1/1000 ölçekli planla ilgili bu gelişme sonrası yatırımcılar, askı süresi dolduktan sonra ruhsat başvurusu yapabilecek


İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Yeni Kent Merkezi Planı’na uygun hazırlanlan Alsancak Liman arkası-Salhane bölgesi kesimi 1/1000 ölçekli planı, oybirliğiyle onayladı. Yatırımcılar, planın askı süresi dolduktan sonra ruhsat başvurusu yapabilecek.

Karar, oybirliğiyle alındı

İki kez mahkemeler tarafından iptal edildikten sonra yapılan üçüncü Yeni Kent Merkezi 1/5 bin ölçekli planına karşı da dava açılmasına rağmen, süreçte bir aksama olmadı. Plana uygun Bayraklı kesimi planından sonra, Konak kesimini kapsayan plan da resmi onay sürecini tamamladı. Konak Belediye Meclisi’nin Nisan ayında kabul ettiği 315 hektarlık alanı kaplayan plan, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da oybirliğiyle onaylandı. Kuzeyde Liman Caddesi ile Çınarlı Adliye’ye kadar sahil kesimi, batıda Alsancak Garı’yla noktalanan demiryolu, güneyde Yenişehir, doğuda ise Bornova’ya kadar uzanan bölgede gerçekleştirilecek projeyle yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.

Kentin kalbi olacak

Konak sınırlarını kapsayan bölge için yapılan 1/1000 ölçekli revizyon imar planına göre kentin kalbi konumundaki Alsancak Bölgesi’nde turizm, alışveriş, eğlence ve iş merkezleri ile kültür-sanat yapılarının yer alması planlandı. Yatırımcılar, askı süresinin sonunda ruhsat için gerekli başvuruyu yapabilecek.

UTKU BOLULU - İzmir DHA
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

Mesajgönderen Umut » Pzt 16 May 2011, 15:20

Bu son onay ile birlikte, projenin Konak kısmıyla ilgili yapılacak başka bir işlem kalmadı. Ancak açılan son dava da henüz sonuçlanmadı. Umarım planlar tekrar iptal edilmez. Bu bize 2-3 yıl daha kaybettirir.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

Mesajgönderen EnderYıldırım » Çrş 18 May 2011, 11:32

İş dünyasında ‘kaygılı’plan sevinci
Yapılan itirazlarla yargı süreçlerine takılan Yeni Kent Merkezi Planı’nın onaylanmasına sevinen iş dünyası “Yeni bir itiraz, vicdansızlık olur” mesajı verdi


İzmir kamuoyunda gökdelenleriyle ünlü Manhattan Projesi olarak bilinen ve Alsancak Limanı ile Turan bölgesi arasında kalan 471 hektarlık alanı kapsayan Yeni Kent Merkezi Planı’nın onayında son aşamaya gelinmesi sevinç yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Alsancak Liman arkası Salhane Bölgesi için 1/1000 ölçekli plana onay vermesi ile birlikte yatırımcılar, askı süresinin dolmasını ve ruhsat almayı bekliyor.

Özel yasa çıksın

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, özel bir yasayla sorunun çözülebileceğini kaydetti. Yorgancılar, projelerin EXPO 2020 vizyonu için de önemine dikkat çekerek “Bundan sonra da engelsiz yatırımlara başlanmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Elinizi vicdanınıza koyun

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, hukuki olarak kendi firmalarının imar yapma yetkilerinin bulunduğunu hatırlatarak ancak tüm yatırımların başlamasıyla 15-20 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi. Sancak, şu mesajı verdi: “Vicdanen bu projelere kimsenin engel olmaması lazım. Zeminin sağlam olmadığı gerekçesiyle itiraz edilmişti, yaptığımız tetkiklerde bölgenin Alsancak ve Mavişehir’den çok daha sağlam zemine sahip olduğu ortaya çıktı. Umarım herkes bundan sonra elini vicdanına koyar” dedi.

Kısırdöngüden kurtulalım

İzmir Müteahhitler Federasyonu ile Nasır Grup Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır da “İzmir’in önünün açılması lazım. Kısırdöngü çekişmelerden uzak kalarak İzmir’i geliştirecek projelerin engellenmemesi gerekiyor. Bu tür planlar zaten uygulama aşamasında da belediye kontrolünden geçiyor” dedi.

Denizden bina görünmüyor


İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ise İzmir’in denizden görünecek yükseklikte sadece 11 tane binasının bulunduğunu belirterek “Bu içler acısı bir durum. Büyük bir kent görünümü yok. Umarım süreci itirazsız bitiririz ve istihdam sağlayacak, EXPO 2020 adaylığı vizyonuyla birebir örtüşen bu projeler hayata geçer” dedi.

BURCU TANER - DHA
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

Mesajgönderen Umut » Sal 16 Ağu 2011, 10:15

Tariş’in arsası satışa çıktı

İzmir Alsancak Liman arkasında 10 dönümlük, TARİŞ’in dört ayrı birliğinin ortağı olduğu arsa satışa çıkarıldı. Yeni Kent Nazım imar planı içerisinde yer alan arsanın satış ihalesi 17 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Milliyet Ege


Bu arsa bildiğim kadarıyla gökdelen yapılması amacıyla satılıyor. Bu konu daha önce de gündeme gelmişti, alan şirketin gökdelen yapması ve Tariş'in de kat ya da hisse ortağı olması planlanıyordu.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

Mesajgönderen Umut » Pzr 21 Ağu 2011, 21:32

Folkart Bayraklı'da bir arsa daha almış. Yakında detaylar belli olur.

Folkart’tan Bayraklı’da arsa atağı

İzmir Bayraklı’da Avrupa’nın 5. büyük ikiz kulelerini yapan Folkart, aynı bölgede 7 bin 500 metrekarelik bir arsa daha aldı.

Şirket buraya büyük bir AVM yapmaya hazırlanıyor. İzmir Bayraklı'daki 27 dönümlük alanda bulunan Tekel binalarının yerine Avrupa'nın en yüksek 5. ikiz kulelerini yapan Folkart Yapı, Folkart Towers projesinin gördüğü ilgi nedeniyle bölgede arsa arayışlarını sürdürüyor. Şirket geçtiğimiz günlerde yine aynı mahalde 7,5 dönüm bir arsa daha satın aldı. Daha önce Megapol inşaata ait olan arsa üzerindeki projenin detayları açıklanmamakla birlikte şirketin buraya da gökdelen şeklinde bir Alışveriş ve Yaşam Merkezi kuracağı öğrenildi.

Folkart Towers projesinde ise satışlar sürüyor. Kurulduğu günden bu yana İzmir’de ayrıcalıklı projelere imza atan Folkart Yapı’nın mayısta satışına başlanan projesi Folkart Towers'da inşaat zemininde iyileştirme çalışmaları sona ererken, A kulesinin yüzde 70’i satıldı. Yoğun talep nedeniyle B kulesi satışa çıkarıldı. İnşa edilecek proje, 200 metre yüksekliğinde ve 40'ar katlı olacak. Binanın çatı katı seyir terası olarak halka açık tutulacak. Proje rezidans ve ofislerden oluşan karma bir yapıda gerçekleşiyor. İkiz kulelerin inşaatının 30 ayda tamamlanması bekleniyor.

En pahalı rezidans 570 bin dolar

Folkart Towers'da ofislerin fiyatları 165 bin ile 3 milyon dolar arasında değişiyor. Rezidans fiyatları ise 180 bin ile 570 bin dolar arasında bulunuyor. Şirket yetkilileri daha önce basına yansıyan 3 milyon dolarlık fiyatın rezidans değil ofis fiyatı olduğunun altını çiziyor. 150 milyon USD yatırımla, ortalama 1.000 kişiye iş imkanı sağlayarak inşa edilecek proje; faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4.000 kişinin çalışacağı ve yaşayacağı dev bir kompleks olacak.

Bölgede pek çok proje sırada

İmar planları yüzünden yıllardır yeni proje gerçekleştirilemeyen Bayraklı Turan ile Alsancak Limanı arasındaki bölgede pek çok proje hayata geçmeyi bekliyor. Şehrin nitelikli konut ihtiyacının yoğun olduğunu, bu nedenle kaliteli bir proje olduğunda satışların iyi gittiğini anlatan İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azad Yeşil, şirket olarak bölgede Yelkenpark'ı inşa ettiklerini, daire fiyatlarının 200-250 bin lira arasında olduğu projede satış oranının yüzde 90'ı bulduğunu söyledi. Aynı bölgede başlamayı düşündükleri başka projeler de olduğunu anlatan Yeşil, 700 konutluk bir projenin sırada olduğunu belirtti. Yine aynı bölgede İş GYO 150 milyon dolara mal olacak iki kule yatırımı için çalışmalara başladı, Torunlar Turyağ'dan aldığı araziye otel, AVM ve marina projesi hazırlığı yapıyor, Sabancı, Emay İnşaat, Rönesans İnşaat, Yimpaş Holding, Küçükbay arazileri üzerinde proje yapmayı bekleyen isimlerden birkaçı...

Selma Şenol - BUGÜN
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

Mesajgönderen Gökhan » Prş 13 Eki 2011, 22:27

İzmir'de 'Yeni Kent Merkezi Planı'nın önü açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 yıldır kent gündeminde olan, Bayraklı Turan ile Alsancak arasındaki 550 hektarlık alanın planlarına yapılan itirazlarla ilgili yürütmeyi durdurma talebinin reddedildiğini belirtti.


İzmir gündemini meşgul eden en önemli konulardan biriyle ilgili karar verildi. Bayraklı'yı gökdelenler bölgesi yapmak isteyen yatırımcılar, 550 hektarlık alanı planlayan Büyükşehir Belediyesi ile bu alana yüksek katlı binaların inşa edilmesine karşı çıkan kişi ve kurumlar arasındaki davada yeni bir karar verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, planla ilgili olarak yürütmeyi durdurma ve iptal istemli davada, bilirkişinin Belediye lehinde rapor düzenlediğini söyledi. Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, "Sekiz yıldır uğraştığımız Yeni Kent Merkezi planlarımıza belediyenin lehine bir bilirkişi raporu geldi. Son olarak İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma taleplerini reddetti. Nihayet 550 hektarlık alanın planlanması bugün itibariyle netleşmiş oldu. İzmir'imize ülkemize hayırlı olmasını, devamının İnciraltı için gerçekleşmesini diliyorum" dedi.

Egede Son Söz


Hadi gözümüz aydın..Bekletilen projelerin biran önce hayata geçmesi dileğiyle..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı

Mesajgönderen Umut » Prş 13 Eki 2011, 22:51

Süreç çok uzamıştı, nihayet plan kabul edilmiş. Umarım bir daha pürüz çıkmaz bu konuda.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

İZMİR'e en yüksek kule

Mesajgönderen mertoviçizmir » Pzr 16 Eki 2011, 17:36

İnşaat sektörü yatırımlarında geride kaldığı düşünülen İzmir, Megapol Grubu 'en yüksek kule' projesiyle renklenecek.

İnşaat sektörü yatırımlarında ülke hızının gerisinde kalmasıyla eleştirilen İzmir, dev yatırımlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Folkart Yapı'nın başladığı Avrupa'nın en yüksek 5'inci ikiz kule projesinin ardından Megapol Grubu da İzmir'in en yüksek kulesi projesini açıkladı. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, 6 projeyle kente 500 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini söyledi.

Grubun projeleri ve İzmir'de gayrimenkul sektörünün durumuyla ilgili açıklama yapan Gökdemir, uluslararası araştırma kuruluşlarına yaptırdıkları analizlere göre İzmir'de alışveriş merkezi (AVM), otel, hastane ve özel okul gibi yatırımlarda önemli bir arz açığının bulunduğunu, İstanbul ve Ankara'nın ise doyma noktasına yaklaştığını ifade etti.

''Akdeniz'in iyi konumunda büyük bir limanı olan, iyi bir coğrafyaya sahip, insan kaynakları Avrupa ortalamasının üzerinde olan, sanayi ve tarım ürünlerinde ihracat kabiliyeti yüksek olan bir şehre küresel sermayenin ilgisiz kalmasının mümkün olmadığını'' ifade eden Gökdemir, 2012 yılında İzmir'de inşaat sektöründe büyük bir canlanma olacağını söyledi.

Ulusal büyük sermayenin dikkatini artık İzmir'e çevirdiğini, uluslararası sermayeyi de çekebilmek için yoğun çaba sarfettiklerini dile getiren Gökdemir, dünyada önemli ailelerinin servetinin bulunduğu İsviçre'ye yöneldiklerini ifade etti.

İsviçre için Türkiye'nin cazip bir yatırım ülkesi olduğunu, İzmir'i ön plana çıkarmaya çalıştıklarını dile getiren Gökdemir, şöyle konuştu:

''İsviçre'de iki grup ile görüşüyoruz. Şu anda bir projeye imza attık, ikincisine imza atmak üzereyiz. İsviçre'de çok yüksek bir sermaye konsantrasyonu var. Yatırım yapabileceği ülkeler arıyor. İsviçreli yatırımcıların önemli adreslerinden biri Türkiye. Fonlar, özel sermayedarlar, aile servetlerini yöneten büyük bankalar... Ancak Türkiye ile ilgili bir dokunma korkuları var. Henüz iş yapıp sonuç almadıkları için çekingen davranıyorlar. İzmir'de imzasını attığımız gayrimenkul projeleri sonraki yatırımları da tetikleyecektir.''

kaynak : EKONOMİK AYRINTI


bu arada gökdelen 50 katlı olacakmıs ve izmirin en büyük gökdeleni olacakmıs tahminim 200 metre civarında olabilecegi. İnşallah en kısa zamanda yapımına baslanılır. Bu sene sonunda işgyo da iki gökdelen dikecek ve bir tanesi 45 katlı olacak..Sanırım seneye izmir tam bir santiye görünümüne kavusacak ve dev gökdelenler hızla izmiri amerika görünümüne bürüyecek :lol:
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Sonraki

Dön Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 5 misafir

cron
Free Web Hosting