Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen Umut » Sal 07 Ara 2010, 22:46

UZUNDERE REKREASYON ALANI PROJESİ

Başlangıç Tarihi 2010
Bitiş Tarihi 2011
Projenin İsmi UZUNDERE REKREASYON ALANI PROJESİ
Projenin Büyüklüğü 155000 m²
Projenin Durumu UYGULAMA PROJESİ HAZIR
MAHALLER ANFİ TİYATRO, DÜĞÜN SALONU(ALT KISIM+ÜST KISIM+ ÇELİK ÇATI), GENÇLİK MERKEZİ(YÜZME HAVUZU+ÜZERİ ÇELİK ÇATI OLAN BUZ PATENİ VE HAVUZ), AÇIK HAVUZ(DERE), HAVUZ ÇEVRESİ BİNALAR(BÜFELER+RESTORANTLAR+KAFELER), KÜLTÜR MERKEZİ


Rekreasyon alanında, nikah salonu, anfi tiyatro, büfe, güvenlik, restoran, kafeterya, kültür merkezi ve gençlik merkezi binalarının yanı sıra, spor alanları (futbol, basketbol, voleybol, kaykay, trombolin), bakı terasları, oturma alanları, gezinti yolları, piknik alanları ve çocuk parkları tasarlanmıştır. Kültür merkezinde 150 kişilik salon, fuaye, idari ve teknik birimler, kafeterya ve atölyeler, gençlik merkezinde ise, buz pateni, havuz, servis birimleri, kafeterya ve fitness salonu bulunmaktadır.

ResimResim
ResimResim
Resim Resim Resim Resim

karabaglar.bel.tr
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cmt 22 Eki 2011, 20:24

Uzundere’de yatırımlar hızla sürüyor
İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'ın prestij projesi Uzundere Rekreasyon Alanı'nda, alt yapı çalışmaları tamamlandı, ağaçlandırma çalışmaları ve üst yapı yatırımları başladı.


Karabağlar Belediyesi, Uzundere ve çevresinin kaderini değiştirecek projede alt yapı düzenlemelerini, kendi olanaklarıyla yürüttü. 20 bin metreküp taş döşendi, istinat duvarları tamamlandı, saha ve yol çalışmaları bitti. Yürütülen sondaj çalışmaları sonucu, şelale ve göletlerin su ihtiyacını karşılamak için 4 kuyu açıldı, günlük 750 bin litrelik su sağlandı. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, ağaçlandırma çalışmaları başladı. 150 dönümü yeşil alan olan projede, üst yapı yatırımları da start aldı. İnşaatı süren nikah salonunun yıl sonuna kadar tamamlanması, 3 bin kişilik amfi tiyatro inşaatına ise önümüzdeki günlerde başlanması planlanıyor.
Resim
22 MİLYON LİRALIK YATIRIMI
Kültür merkezi, gençlik merkezi, düğün salonu ve restoranlar, piknik alanları, kapalı yüzme havuzu, çim kayak tesisleri, buz pateni gibi pek çok ihtiyacın düşünüldüğü projenin bölgenin kaderini değiştireceğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, projeye bugüne kadar 3 milyon lira harcama yaptıklarını söyledi. Bayındırlık birim fiyatlarıyla bugüne kadar yaptıkları yatırımın tutarının ise 20 milyon lira olduğuna dikkati çeken Kürüm, “Kaynaklarımızı doğru ve verimli kullanarak, büyük tasarruflar sağlıyoruz. Hiçbir ilçe belediyesinin, tek başına gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceği dev bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projenin yaklaşık yatırım değeri 100 milyon lira. 2012 yılının sonunda projemizi halkımızın hizmetine açmış olmayı hedefliyoruz. Çevre düzenlemesi, yeşil alanlarıyla bölgenin sosyal-kültürel gelişime hizmet edecek tesisleriyle, yaşayan ve dinlendiren bir mekan olacak. Rekreasyon alanı tamamlandığında kentin dört bir yanından bu özgür ortamı yaşamak isteyenlerin akınına uğrayacak” dedi.

İSTİHDAM YARATACAK
Başkan Kürüm, projenin tamamlanmasının ardından binlerce insanın istihdam edilmesini sağlayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Yurtoğlu Mahallesi ve Uzundere Bölgesi'nde önemli hareketlilik yaratacak bu projeye çok önem veriyoruz. Çalışma dönemimiz içindeki büyük projelerden biri olarak gerçekleştirilecek. Yatırımın türü ve niteliği bölgedeki yaşam tarzını da etkileyecek, sosyal çevreyi değiştirecek, harekete geçirecek. Sosyo - kültürel ve ekonomik hayata önemli bir katkı koyacak proje, özellikle istihdam sıkıntısını azaltmak içinde de bir adım" dedi.

Egeninsesi
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Cmt 22 Eki 2011, 23:14

Acıkcası icimden şuan oha demek gecti.. 2012 yılının sonunda belki acılacakmıs .. Kac senedir yapılıyor , bu projenin simdiye kadar bitmesi gerekirdi. Neden bu kadar uzadı anlamıyorum hiç :(
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen Umut » Pzr 23 Eki 2011, 00:58

2010'da başladı. Çok anormal bir durum yok.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Pzt 24 Eki 2011, 17:31

Karabağlar Belediyesi'nin kendi elemanlarıyla yürüttüğü bu çalışma yavaş ve derinden ilerliyor. Ancak bittiğinde bölgeye renk katacağı da aşikar..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Cum 09 Ara 2011, 01:58

'Uzundere' heyecanı

Karabağlar Belediyesi'nin prestij projesi olan 230 hektarlık Uzundere Rekreasyon Alanı'nda altyapı çalışmaları tamamlandı. 100 milyon lira tutarındaki proje, 2012 sonunda hizmete açılacak. Karabağlar Belediyesi, Uzundere ve çevresinin çehresini değiştirecek projede kendi olanaklarıyla yürüttüğü altyapı düzenlemelerini bitirdi. Ayrıca 20 bin metreküp taş döşendi, istinat duvarları yapıldı, saha ve yol çalışmaları bitti. Yürütülen sondaj çalışmaları, şelale ve göletlerin su ihtiyacını karşılamak için 4 kuyu açıldı, günlük 750 bin litrelik su sağlandı. Ağaçlandırma çalışmaları sürerken projenin üstyapı yatırımları da başladı. Nikah salonunun, yıl sonuna kadar tamamlanması, 3 bin kişilik amfitiyatronun ise 4 ay sonra tamamlanması öngörülüyor.

20 MİLYON CEPTE

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, projenin kültür merkezi, gençlik merkezi, düğün salonu, restoranlar, piknik alanları, kapalı yüzme havuzu, çim kayak tesisleri, buz pateniyle bölgenin kaderini değiştireceğini söyledi. Başkan Kürüm, bugüne kadar 2 milyon lira harcama yaptıklarını ancak bunu gercekleştirirken mevcut kaynakları kullandıklarını ve ciddi tasarruf ettiklerini söyledi. Bayındırlık birim fiyatlarına göre yaptıkları yatırımın tutarının 22 milyon lira olduğunu ifade eden Kürüm, "Kaynaklarımızı doğru ve verimli kullanarak, büyük tasarruflar sağladık. Hiçbir ilçe belediyesinin, tek başına gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceği dev projeyi hayata geçiriyoruz. 2012'nin sonunda projemizi halkımızın hizmetine açmış olmayı hedefliyoruz" dedi.
Uzundere projesinin üzerinde "heyecanla" çalıştıklarını, çünkü bölgenin sosyal-kültürel gelişime hizmet edecek bir mekan yaratıldığını söyleyen Başkan Kürüm, "Rekreasyon alanı tamamlandığında, kentin dört bir yanından bu özgür ortamı yaşamak isteyenlerin akınına uğrayacak" dedi.

Resim

İstihdam yaratacak

Başkan Kürüm, projenin tamamlanmasının ardından binlerce insanın istihdam edilmesini sağlayacağını belirterek, "Yurtoğlu mahallesi ve Uzundere Bölgesi'nde önemli hareketlilik yaratacak bu projeye çok önem veriyoruz. Çalışma dönemimiz içindeki büyük projelerden biri olarak gerçekleştirilecek. Yatırımın türü ve niteliği bölgedeki yaşam tarzını da etkileyecek, sosyal çevreyi değiştirecek, harekete geçirecek. Sosyo- kültürel ve ekonomik hayata önemli bir katkı koyacak proje, özellikle istihdam sıkıntısını azaltmak içinde de bir adım" dedi.

Yeni Asır
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Pzr 26 Şub 2012, 16:04

Karabağlar’da yeni bir yaşam yükseliyor

Karabağlar’ın prestij projesi, İzmir’in yeni yaşam merkezi Uzundere’de üst yapı yatırımları hızla yükseliyor...


Resim

Karabağlar Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan, ilçenin de kaderini değiştirecek Uzundere Rekreasyon Alanı, yaz aylarında hayat bulmaya başlayacak. Projenin önemli ayaklarından biri olan nikah salonu, amfi tiyatro, havuzlar, seyir terasları yaz dönemine kadar tamamlanarak, hizmete açılacak. Bölge, halkının en önemli eğlence ve dinlence mekanı olacak.

İlçenin kaderini değiştirecek projenin, 230 bin metrekare alan üzerinde hayat bulduğunu belirten Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “gözbebeğim” dediği projeyi 2013 yılında tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Projede alt yapı yatırımlarının tamamlandığını, üst yapı yatırımlarının ise hızla sürdüğüne dikkati çeken Başkan Kürüm, şunları söyledi:

Resim

2500 KİŞİLİK AMFİ TİYATRO

“200 kişilik düğün salonumuz tamamlanmak üzere, 2500 kişilik amfi tiyatronun yapımı ise 2 ay içinde bitecek. Ağaçlandırma çalışmalarımız hızla sürüyor. Göletler, piknik alanı, seyir teraslarını da bahar aylarında tamamlayıp, yaz döneminde halkımızın kullanımına açmayı hedefliyoruz. Yaz döneminde, konserler, nikah törenleri, kır düğün salonu ile bölge hareketlenecek. Halkın en önemli eğlence ve dinlence merkezi olacak, Uzundere. Restoranlar, kültür merkezi, gençlik merkezi, kapalı yüzme havuzu, çim kayak tesisi, tay park gibi projenin diğer ayakları da 2013 yılı içinde tamamlanacak. Bu yaşam parkı, çevre düzenlemesi ve yeşil alanlarıyla bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine hizmet edecek. Göz kamaştırıcı proje, Karabağlar’ın İzmir’le bütünleşmesini sağlayacak” dedi.

ETAP ETAP AÇILACAK

Bayındırlık birim fiyatlarıyla yaklaşık 100 milyon lira tutarındaki projede kaynakları doğru ve verimli kullanarak büyük mesafe kat ettiklerini belirten Kürüm, bir ilçe belediyesinin tek başına gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceği bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Alt yapı yatırımlarının, ihale edilmeden belediye işçileri ve iş makineleri ile yürütüldüğünü ve 2 yılda tamamlandığını belirten Kürüm, “Üst yapı yatırımlarını da etap etap tamamlayarak, halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Ege Postası
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen Umut » Pzr 29 Nis 2012, 21:24

Bugün çevreyolundan geçerken görme imkanım oldu; çalışmalar devam ediyor, çok sayıda fidan dikilmiş, görsellerdeki düğün salonu binası ve bazı başka binalar tamamlanmış. Çevre düzenlemeleri ve yol çalışmaları ise sürüyor.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Pzr 11 Kas 2012, 23:30

Bugün bir iş için Uzundere'deydim..Ve Uzundere Rekreasyon Alanı'nı detaylı olmasa da gözlemleme imkanı buldum..Alan, kabaca ortaya çıkmış..Bir kaç resim çektim ancak telefonla ve akşam karanlığına yakın olduğu için tam net sayılmazlar..Fikir oluşması için yine de ekliyorum..

Resim

Resim

Resim

Umut bu mesajı beğendi.
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi

Mesajgönderen Umut » Pzt 12 Kas 2012, 00:03

Defalarca geçtim Çevreyolu'ndan ama fotoğraf çekememiştim. Eline sağlık Gökhan. Teraslama işi de tamamlanmış. Fazla bir şey kalmamış gibi.

Bu da projenin 81. İEF'de yayınlanan bir görseli:

http://i1209.photobucket.com/albums/cc3 ... af0930.jpg
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Sonraki

Dön Park, Meydan, Rekreasyon ve Çevre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

cron
Free Web Hosting