İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Çrş 20 Nis 2011, 22:55

370 Hektarlık, hem konumu, hem de büyüklüğü açısından, dünya çapında, kent merkezinde bulunan çok değerli bir alan.
Maalesef yıllardır bir türlü planlanamıyor, en az "Yeni İzmir Projesi" kadar önemli.
İnciraltı'na harika tesisler kurularak, sadece termal tedavi için milyona yakın hatta daha fazla turist çekebiliriz...

Resim
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Pzr 08 May 2011, 19:46

İnciraltı turizm merkezinde de önceki planın iptaline neden olan gerekçenin ortadan kaldırılarak yeni bir plan hazırlandığını, bunun askıya çıktığını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanlığı Planlama Daire Başkanı Adnan Arslan, zaman kaybı olmaması için alt planların da hazırlanarak Koruma Kurulu'na sunulduğunu, en kısa sürede İnciraltı bölgesinin hak ettiği yere gelmesi için yoğun çaba sarfettiklerini kaydetti.

Sunum sırasında Bakan Günay, İnciraltı planı konusunda teknik bir eksikliğin bir sene kaybettirdiğini belirterek, 'Nelerle uğraşıyoruz, bunu herkes somut bir örnek olarak bir tarafa yazsın. Şimdiye kadar böyle bir gerekçe hiç karşımıza gelmemişti'' dedi.

Günay, İnciraltı'nın Avrupa'nın sağlık ve termal turizm başkenti olarak düşünüldüğünü, ayrıca Üçkuyular'a bir kruvaziyer limanı yapımı için de planlama çalışmalarının bulunduğunu söyledi.

Akşam
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen Umut » Pzr 08 May 2011, 22:22

Eğer EXPO kazanılırsa, ya da kazanılamasa bile turizmde belirlenen hedeflere yaklaşılırsa, Alsancak Limanı her ne kadar büyütülecek olsa bile yetmeyecktir. ikinci bir kruvaziyer limanı kesinlikle işlevsel olur. Ancak yakın zamanda yapılmayacağını, uzunca bir süre söylenti olarak kalmaya devam edeceğini düşünüyorum. Umarım yanılıyorumdur.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen Umut » Prş 12 May 2011, 01:00

İnciraltı planının yenilenmiş halinin de iptal edilme ihtimali belirdi. Şehir Plancıları Odası'nın bu planla ilgili de bazı çekinceleri bulunuyormuş. Umarım bundan sonra ilgili tüm kurumlar bir araya gelip uzlaşarak bir plan hazırlar da, şu sorun çözülür artık.

İnciraltı planı tehlikede

Şehir Plancıları Odası, bölgenin 1/25 bin ölçekli planına karşı çıktı. Eksiklerin düzeltilmemesi ve itiraza yanıt verilmemesi halinde yeniden dava açacak

İzmir Şehir Plancıları Odası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kısa bir süre önce Balçova Belediyesi tarafından ilana çıkarılan İnciraltı'nın 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planına itiraza hazırlanıyor. EXPO 2020 alanı olarak belirlenen İnciraltı'nın planlarına daha önce de itirazda bulunan, hatta dava açan Şehir Plancıları Odası dün, "İnciraltı'nda Bilinçli Tezgah: Onaylanmayacak Planlar Hazırlamak!" başlıklı bir yazılı açıklama yaptı. Askıya çıkan plana göre EXPO düzenlenmesinin imkansız olduğu belirtilirken, İzmir Şehir Plancıları Odası Başkanı Gökhan Hüseyin Erkan, "Planlara yazılı itiraz edeceğiz. Eksikler düzeltilmez ve itirazımıza yanıt verilmezse, iptali için yeniden dava açacağız" dedi.
İmar planlarının katılımcı bir anlayışla yapılması gerektiğini, ancak meslek odalarının dikkate alınmadığını belirten Erkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Balçova Termal Otel'de düzenlenen turizm zirvesine katıldıklarını, ancak söz hakkı bulamadıklarını söyledi. "Ne yazık ki meslek odaları plan hazırlama sürecine dahil edilmiyor" diyen Erkan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve bürokratları ile planla ilgili bir araya gelmeye hazır olduklarını ifade etti. Her türlü çağrıya açık olduklarını dile getiren Erkan, "Bu kent için, 'Biz yokuz' diyemeyiz. Keşke planla ilgili çekincelerimizi hazırlanma aşamasında belirtebilme imkanı bulabilseydik" diye konuştu.

'DÜŞMAN DEĞİLİZ'
Şehir Plancıları olarak EXPO organizasyonuna karşı ve düşman olmadıklarını belirten Erkan, dikkate alınmamalarının sıkıntısı içinde olduklarını belirtti. İnciraltı için tekelci bir yaklaşım içinde olmalarına itiraz ettiklerini dile getiren Erkan, "Oda olarak Urla ve Buca yakınlarında alternatif alanlar önerdik. Ancak hiç dikkate alınmadı, ilginenilmedi. Biz mevcut planla EXPO'nun düzenlenmesinin mümkün olmadığını belirtmek istiyoruz. Plan bir defa EXPO sona erdikten sonra alanda ne yapılacağının yanıtını da vermeli" şeklinde konuştu.

'ZARAR GÖRÜYOR'
İnciraltı planları ile ilgili İzmir'in zarar gördüğü belirtilerek, açıklamaya şöyle son verildi: "Maalesef, hatalarla dolu bu süreç planlama yoluyla bilinçli olarak sürdürülmekte. Bu tür yaklaşımdan siyasi ve ekonomik çıkar grupları yıllardır faydalanmakta, arsalar el değiştirmekte, planlar üzerinden gerçekçi olmayan siyasi vaatler üretilmekte, buna karşın İnciraltı sakinleri ve İzmir kenti büyük zarar görmekte. Öyle görünmektedir ki, İnciraltı Planı yeniden iptal edilecek, sorumlusu olarak meslek odaları suçlanacak. Bu uyarıları defalarca yapmış olduğumuzu kamuoyuna hatırlatmayı görev bilmekteyiz."

"Fuar alanı bulunmuyor"
Yapılan planda fuar alanı ayrılmadığına dikkat çekilerek, "Toplam 690 hektarlık planlama alanında, 92.44 hektar doğa parkı bulunmakta olup 1. derece doğal SİT alanı sınırları kapsamında. Bu alanda EXPO kullanımları mümkün değil. Planda, 131 hektar yeşil alan bulunmakta olup, yeşil alanda EXPO'ya yönelik yapılaşma mümkün değil. Planlama alanının geri kalan bölgeleri askeri alan, tercihli kullanım, turizm tesis alanı, günübirlik turizm alanı, sosyal tesis alanı, kür merkezi, ticaret alanı olarak planlı. Buna karşın planın gerek paftasında, gerekse notlarında 'Fuar' kullanımına ayrılmış bölge bulunmamakta. EXPO'nun bu bölgede yapılmasında ısrar edilmesi durumunda, planın geçerliliğini kaybetmesi kaçınılmazdır" uyarısında bulunuldu.

"Bakanlığın yetkisi yok"
Açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "çevre düzeni planı" adında plan hazırlama yetkisi bulunmadığı, yetkisini aştığı belirtildi. Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri'nde ve turizm merkezlerinde imar planlarının hazırlanması ve onaylanmasına ilişkin yönetmelikte çevre düzeni planı ifadesi bulunmadığı, bu nedenle bakanlığın hazırladığı planın yasal olmadığı ve iptalinin gerektiği ifade edildi. Çevre düzeni planı yapma yetkisinin Çevre ve Orman Bakanlığı'na verildiği de kaydedildi. Ayrıca bölgede 250 hektarlık turizm tesis ve tercihli kullanım alanında 0.80 emsal yapılaşma oranı belirlendiği, bu doğrultuda 82 bin 320 yatak kapasitesi öngörüldüğü belirtilerek, bu rakamın planlama felaketi olacağı kaydedildi.

Yeni Asır
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Pzr 04 Ara 2011, 11:08

İnciraltı’nda yeni yatırımlar sıra bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İnciraltı Bölgesi için hazırladığı 25 binlik planların, 5000 ve 1000’lik planlara uygulanması çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda bölgeye gelecek bazı yeni yatırımlar da belli olmaya başladı.
Üst üste kurulan alışveriş merkezleriyle ‘alışveriş vadisine’ dönüşen Balçova’ya, şimdi İnciraltı yönüne doğru en büyük alışveriş köyü, Forum Balçova ile geliyor. Forum Balçova’yı Türkiye’de Bornova Forum’la birlikte 7 ayrı Forum AVM’leri gerçekleştiren Multi TurkMall gerçekleştirecek. Bunun için ticari alan ve alışveriş merkezi olarak 180 bin metrekare planlama yeri ayrıldı. Sözkonusu yer, Kipa ve yüksek katlı EGE Park’nın arka tarafına, otobanın deniz kısmında kalan bölümünde bulunuyor.
Türkiye’de Forum alışveriş merkezleri uygulamalarına imza atan TurkMall’a ait arazi iki ayrı parselden oluşurken, bu parseller özel peyzajlar uygulanarak köprülerle birbirine bağlanacak.
Multi TurkMall’ın burada Bornova’dan daha lüks, 750 milyon avroya inşaa ettiği, Forum İstanbul’un bir benzerini gerçekleştireceği öne sürülüyor.

Özkardeş’ten sağlık turizmi yatırımı
Yeni İnciraltı planlaması kapsamında ortaya çıkan diğer bir yatırım ise İnciraltı Crown Plaza’nın arka tarafında yer alan 55 dönümlük arazide ?Özkardeş Grubu’nun gerçekleştireceği termal sağlık yatırımı oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Nail Özkardeş, burada doğa ile bütünleşik bir turizm yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Sözkonusu alanda hala bazı itirazlarının olduğunu belirten Özkardeş, kendilerine ait alanın planlarda bir ara sosyal park, bir ara kür merkezi olarak tanımlandığını belirtiyor ve planlama çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini söylüyor.
Özkardeş, “Niyetimiz İzmir’in geleceği olan termal sağlık turizmine yönelik bir yatırım yapmak. Bu yatırımlar gelecek kuşaklara kalacak önemli yatırımlar olacak.” diyor.
Özkardeş’le yine İzmir işdünyasının tanınan isimlerinden Şinasi Ertan ayrıca Kipa Alışveriş Merkezi’nin yan tarafında kalan 25 dönümlük arazilerini de sağlık yatırımına yönlendirmek istiyor. Ertan, sözkonusu alanda kendisinin daha küçük bir payı olduğunu belirtirken, burada alışveriş merkezi yerine bir sağlık yatırımının doğru olacağını düşündüklerini ancak bu konuda planlamaların tamamlanmasını beklediklerini dile getiriyor.
Tüm bu yatırımlar İnciraltı’nda son planlamanın belirginleşmesiyle ortaya çıkıyor. Planda turizm tesis alanları, kür alanı, tercihli alanlar net ayrılıyor. Değişiklik olmadığı takdirde, İnciraltı’nda yeşil alanların denize yakın bölümleri korunmuş görünmekle birlikte turizm tesis alanlarının ve tercihli alanların nasıl değerlendirileceği netleşmiş değil.
Tercihli alanlarda konuta yüzde 40, sağlık merkezine yüzde 80, ticaret merkezlerine ise yüzde 60 yapılaşma izni tanınıyor. Bu konu başlı başına birkaç yazıya sığacak kadar uzun ama şimdilik şunu söylemek mümkün;
İzmir’in yeşil soluğu İnciraltı’nın arka alanlarına sağlık turizmi, kür merkezi yapılması dokuyla örtüşüyor ama gerisi değil...
Bize de planda ‘Tercihli alan’ diye belirtilen yerlerin konut yerine sağlık yatırımı olarak tercih edilmesini’ dilemek kalıyor.

Dilek Gappi - Milliyet Ege
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Pzr 04 Ara 2011, 18:56

bayraklı gökdelen bölgesi nihayet sonunda kabul edildi ve 2012 yılından itibaren yüksek binalar ardı ardına dikilecek o harabe bölge izmirin yeni yüzü olacak ve dısarıdan gelenler izmirin ne kadar büyük oldugunu görebilecekler. Birde herseyin yanında bölgeye milyar dolarlarca yatırımlar gelecek ve izmir halkının calısabilecegi yeni alanlar olusacak . Sonunda bunak cakmur efendiden kurtuldu bu bölge ..

inciraltı ise izmirin gelişmesine ve binlerce kişinin calısmasını saglayacak 2. bölge . Ancak yıllardır planlanamadı bu bölge. Malesef bölgede her plana karsı cıkan bir sehir plancıları odası var. Artık inciraltı planlanmalı ve bu sayılan yatırımlar kente yapılmalıdır..

kuzeyde ise sasalı - kaklıc gibi bölgeler planlanarak, doga turizminde izmirin adını duyurması acısından önemlidir.Zira bölgede suan dogal yasam parkı var ve türkiyenin en büyügüdür. Yine aynı sekilde gecen günlerde belediye tarafından acılan kus cennetiyle bölge doga turizmine elverisli hale gelmektedir.2014 yılına kadar bölgede izmir belediyesinin akvaryum projesi , hayvan müzesi , botanik park.. cigli belediyesinin su parkı gibi projeleri mevcutken , hükümetinde uluslararası cigli havalimanını acma projesi var.. Bölgede dogayla icice olan otellerde acılırsa burası kimsenin beklemedigi bir cazibe ve turizm merkezi olacaktır..

izmirin sanayisi malesef tesviklerden dolayı suan kötü durumdadır.İzmirin ilcesi konumundaki manisa ili neredeyse izmire kafa tutar duruma gelmiştir..Artık devletinde tesviklerini izmire vermesiyle torbalı - menemen - aliaga , izmirin sanayi bölgeleri olacak ve binlerce kişiye iş imkanı saglayabilecektir ..

eger bunlar yapılırsa izmir 2020 li yıllarda 5 milyondan fazla nüfusuyla ve tam bir metropol görüntüsüyle türkiyenin yeni istanbulu , balkanların ve akdenizin her konuda en büyük kentlerinden birisi olarak ismini tüm dünyada duyuracaktr
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Prş 08 Mar 2012, 20:10

Expo 2020 Logosu'nun Kent Ormanı üzerinde yer almasına bakmayın, aşağıdaki kısım Expo Alanı...
İşte yeni İnciraltı
30 yıldır tartışılan İnciraltı’nın geleceğiyle ilgili belirsizlik, EXPO sayesinde çözüldü. İzmir Büyükşehir ve Turizm Bakanlığı uzmanları ile Şehircilik Bakanlığı’nın son şeklini verdiği plan, Bakanlar Kurulu’nun gündemine geldi

Resim
İzmir’de yaklaşık 30 yıldır tartışma konusu olan İnciraltı’nın planlanması konusunda EXPO anahtar oldu. Ankara’da Vali Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Genel Sekreter Ergüder Can’ın, Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve bakanlık bürokratlarıyla yaptığı toplantılarda, XPO alanı için ayrılan İnciraltı’nın planına son şekli verildi.

Temeli eski plana dayanıyor
Son planda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir’in ortaklaşa hazırladığı önceki plan temel alındı. Planın yasa olarak yürürlüğe girmesi kararlaştırılırken, bu konudaki prosedürü Ulaştırma Bakanı Binali yıldırım üstlendi. Plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile teknik yetkililerinin de görüşü alındıktan sonra kesinleştirildi ve bakanların imzasına açıldı. İnciraltı planı ve EXP0 alanının onayının 20 Mart’a kadar Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi bekleniyor.
Planın yasa haline getirilmesinin sebebi, planlama sürecinde meslek odalarının açtıkları davalar oldu. Çünkü her dava sürecinde, hem Büyükşehir Belediyesi, hem de Turizm Bakanlığı her defasında istenilen plan değişikliği yapmak zorunda kaldı.

Mülk sahipleri memnun
Bu karardan meslek odaları memnun değil ama İnciraltı’ndaki mülk sahipleri, yılan hikayesine dönen sürecin son bulmasından dolayı buruk da olsa mutlular. İnciraltı Güzelleştirme Derneği Başkanı Ekrem Şen, planda tapulu mülk konumundaki 1350 dönümü, EXPO için kullanılması amacıyla bedava terkettiklerini söyledi.
İnciraltı’nda 2250 tapu bulunduğunu ve tapu sahiplerinin 15 bin kişilik bir topluluk olduğunu söyleyen Dernek Başkanı, “İnciraltı konusunda herkes gazel okuyor. Odalar bilsinler ki, planlamalara karşı çıkarak bizlere iyilik değil, kötülük yaptılar. Çok kişi gecikmeye dayanamayıp, elindeki arazileri yok pahasına satmak zorunda kaldı. Olayın bu tarafını hiç düşünmüyorlar” dedi.

Milliyet Ege
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Prş 08 Mar 2012, 23:27

onlarca yıldır planlanamayan incraltı sadece ve sadece bir yasa ile resmen onaylanma aşamasında artık.. bu kadar basitti de neden planlayamadınız ve yıllardır bu bölgeyi bu halde bıraktırdınız.. bugün bu yasa olmasa daha onlarca yılda düzenlenemezdi bu bölge.. özellikle narlıdere ve balcovanın hızlı büyümesine de yardımcı olacagı gibi atıl durumdaki bölge sehirlesecek . bundan daha güzel bir haber olamaz herhalde izmir icin
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cum 23 Kas 2012, 23:52

EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cum 30 Kas 2012, 22:21

İŞTE YENİ İNCİRALTI

Ankara'nın onayladığı yeni İnciralti planında, ve ticaret merkezleri, dört cami, tramvay, biri EXPO alanı, turizm ilkokul da yer alıyor.
Turizm Bakanlığı, Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından son şekli verilerek kabul edilen İnciralti planları askıya çıkartıldı. Plan için itirazlar beklenecek.

YÜZDE 40'l KAMUYA
Bölgenin yeni halinde EXPO alanını saran bir tramvay projesi olacak. Bu bölgede arazisi olanlar, yeni düzenleme gereği yüzde 40'ını yeşil alan olarak kamuya terk edecek.
Bölgenin yeni halinde özel proje alanları, turizm ve ticaret merkezleri ile EXPO alanını saran bir de tramvay projesi yer alacak. Bölgedeki cami sayısı da birden dörde çıkartılacak İzmir'de yaklaşık 30 yıldır tartışılan .İnciraltı'nın geleceğiyle ilgili belirsizlik, EXPO sayesinde çözüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Bakanlığı uzmanları ile Şehircilik Bakanlığı'nın son şeklini verdiği plan onaylanarak ilgili yerel yönetimlere gönderildi. Planların onaylanması ile birlikte, EXPO 2020 adaylık kapsamında yapılması düşünülen yatırımların da önü açılırken plan notları Büyükşehir ve Balçova belediyelerinde önceki gün askıya çıkarıldı. EXP0 projeleri için hazır hale gelen bölgede, yapılacak itirazlar ve sürecin tamamlanması beklenecek.

YÜZLER GÜLDÜ
Bölgedeki 3 bin arsa mağdurunun da yüzünü güldüren plan notları, 4 milyon 628 bin metrekarelik alanı kapsayacak şekilde hazırlandı. Sağlık turizmine yönelik projelere ev sahipliği yapacak olan bölgedeki ticaret alanlarını kapsayan kentsel çalışma merkezlerine 347 bin 266 metrekarelik alan ayrılması dikkat çekti. İnciraltı'na yerli ve yabancı turistlerin gelmesini sağlayacak, yeni yatırımların önünü açacak olan turizm tesis alanlarının inşaatı için ise 1 milyon 996 bin 520 metrekare arazi ayrıldı. Bu sayede İzmir'in turistik yatak kapasitesinin 7 bin 500 adet daha artırılabileceği belirtildi.

ÇALKAYA: PLAN MUTLU ETTİ
Onaylanan ve askıya çıkartılan plan notlarını değerlendiren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Bu plan Balçova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bakanlığın katkıları ile gerçekleştirilen bir plandır. Biz bu plan çıktığı için mutluyuz. Plan sadece Balçova için değil, İzmir ve Türkive için de ekonomik. Başta arsa sahipleri olmak üzere tüm ilçemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

EXPO'YA ÖZEL TRAMVAY
Fiziki yapıdan çok sosyal donatı alanlarının ön plana çıkarılacağı İnciraltı bölgesinde, kapalı inşaat alanı 6 bin metrekareyi geçemeyecek. Toplam planlama ölçeklerinin en fazla yüzde 3'ünü kapsayacak olan binalar, 4 kat yüksekliği aşamayacak. İnciraltı'ndaki EXPO alanı içinden bir de raylı sistem geçecek. Üçkuyular Vapur İskelesi'nden başlayacak olan tramvay sistemi, EXPO alanını çepeçevre saracak. Onaylanan planlar; sağlık temasıyla EXPO adaylık sürecine girişen İzmir'in, ülkenin bir numaralı sağlık turizmi merkezi olmasını sağlayacak yatırımların da önünü açacak. 20 bin 555 metrekarelik alanda inşa edilecek sağlık tesisleri, özellikle termal tedaviyi ön plana çıkaracak.

CAMİ SAYISI 4 OLDU
Yerel yönetimler, arsa sahipleri ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından da beğenilen İnciraltı plan notlarında en dikkat çekici ayrıntı ise cami sayılarında yaşandı. Bölgede şu anda bir cami faaliyet gösterirken yeni planlarda bu sayının dörde yükseltilmesi dikkat çekti. Sadece bir adet İlköğretim Okulu yeri ayrılması ve bu alanın da yerleşim yerlerine uzak kalması bazı kesimlerin tepkisini çekti. 29 bin 351 metrekarelik alan günübirlik tesislerin yapımı için tespit edilirken, nitelikli konut yapılabilmesi için de 240 bin 782 metrekarelik pay bırakıldı. Expo alanına ulaşımı kolaylaştırmak için ise 592 bin 563 metrekarelik yol yapılacağı da plan notlarında belirtildi. EXPO'ya yönelik simge mimari tasarımların hayata geçirilebilmesi için de 65 bin 177 metrekarelik özel proje alanı ayrıldı. Arazisi olan, yüzde 40'ını yeşil alan olarak kamuya terkedecek nların askıdan inmesinin ardından Balçova Belediyesi 18 uygulamasına başlayacak. Bu bölgede arazisi bulunan vatandaşlar, "18 Uygulaması" adlı imar düzenlemesi gereği arazilerinin yüzde 40'ını kamuya yeşil alan olarak terkedecek. Kalan araziler ise 10 bin metrakerelik parseller halinde ayrılacak. Arazisi küçük olan vatandaşlar 10 bin metrekarelik parselde birkaç ortaklı olabilecek. Bu araziler üzerinde bulunan restoran, kafeterya gibi işletme sahipleri de planın hazırlanmasının ardından işletmelerine son verecek. İşletmesine son vermeyen yerler kaçak konumda olacağı için arazı sahibi tarafından yargı yoluyla tahliye edilebilecek. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra turizm yatırımcıları 10 biner metrekarelik parseller üzerinde yapmak istedikleri yatırmaları belirleyecek ve vatandaşların arazilerini satın almak için ikili görüşmelerde bulunacak. 18 uygulamasının 6 ay bir yıl gibi bir sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Habertürk Egeli
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Sonraki

Dön Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

cron
Free Web Hosting