Gaziemir Optimum Outlet

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen Umut » Prş 22 Mar 2012, 00:24

Optimum Outlet İzmir'in web sitesi açılmış; ayrıca sitede mağaza listesi de yayınlanmış. Popüler/kaliteli pek çok markanın mağazası bulunuyor.

http://www.optimumoutlet.com/izmir/katplani.php#zemin
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen Umut » Çrş 28 Mar 2012, 04:16

İzmir Optimum’da alışveriş keyfi 30 Mart’ta başlayacak

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin (RGY), Türkiye'deki AVM kavramına yeni bir boyut getiren Optimum Outlet zincirinin en son halkası İzmir Optimum kapılarını 30 Mart'ta açıyor. RGY, İzmir yatırımıyla birlikte İstanbul, Ankara ve Adana'dan sonra "Maksimum Marka, Optimum Alışveriş, Minimum Ödeme" sloganıyla yoğun ilgi gören Optimum Outlet konseptini İzmir'e taşımış olacak. Yılda 12 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen İzmir Optimum'da 5M Migros, Koçtaş, Saturn, Decathlon, Vakko, Mango, Park Bravo, Beymen, LC Waikiki, Koton, C&A, Defacto, Flo, Mudo, T-Box, Damat&Tween, İpekyol, Twist, TommyHilfiger, Deriden, Fabrika, Network, Arzu Kaprol gibi önemli ve büyük markalar yer alacak.
İzmir Optimum, sunduğu zengin alışveriş fırsatlarının yanı sıra bölge için yeni bir sosyal aktivite ve buluşma merkezi olacak. İzmir'e dev bir eğlence merkezi lüksü sunacak olan İzmir Optimum, 10 büyük salonlu sinema, 5 boyutlu sinema, 10 kulvarlık olimpik ölçülere sahip Bowling Salonu, Playland Çocuk ve Eğlence Merkezi, 20'den fazla restoran ve fastfood ünitesinin yanı sıra İzmirlileri buzda dansla buluşturacak olan 400 metrekarelik ilk gerçek buz pistiyle bölgedeki yaşamı yeniden şekillendirecek. Mimari projesi ve tasarımıyla da fark yaratacak İzmir Optimum, ziyaretçilere kendilerini sokakta hissettirecek.

Yeni Asır
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen EnderYıldırım » Prş 29 Mar 2012, 14:54

Rönesans İzmir'e dolar yağdıracak
Rönesans Holding İzmir'e büyük yatırımla giriyor. 150 milyon dolara Optimum'u yapan firma önümüzdeki süreçte 500 milyon dolar daha harcayacak.


Rönesans Holding, İzmir'e önemli yatırımlarla girdi. İzmir'in ilk Optimum Outlet Alışveriş Merkezi'ni açan holding Bayraklı ve Karşıyaka'ya da yatırım yapacak. Toplamda 650 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Maksimum marka, minumum ödeme" sloganıyla kapılarını İzmirlilere yarın açacaklarını dile getiren Türkiye ve Rusya’da bulunan yaklaşık 2 milyar dolarlık ticari gayrimenkul portföyüne sahip bir gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi olan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, İzmir'e 500 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını müjdesini de verdi. Optimum Alışveriş Merkezi’nin açılışı ile ilgili olarak düzenlenen toplantıda konuşan Ilıcak, İzmir'e 150 milyon dolarlık yatırımla böyle bir alışveriş merkezi kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, 14 ay gibi rekor bir sürede inşaatı tamamladıklarını kaydetti. Ilıcak, "Kopya değil, İzmir'e özgü bir alışveriş merkezi yaptık ve bunun için çok uğraştık. İzmir herkesin radarında olan bir şehir, Bayraklı ve Karşıyaka'da toplamda 500 milyon doları bulan yatırımlarımız daha olacak" diye konuştu.

Bazı firmaları zor ikna ettik
Bazı firmaları İzmir'e getirmek için büyük uğraşlar verdiklerini ifade eden Ilıcak, 2 bin 300 kişinin doğrudan veya dolaylı olarak Optimum Outlet İzmir mağazası için hizmet verdiğini söyledi. Binanın inşaatı sırasında binden fazla kişinin çalıştığını dile getiren Ilıcak, "Kopya değil İzmir'e özgü bir alışveriş merkezi yarattığımızı düşünüyoruz. Bazı firmaları ise İzmir'e getirmek için büyük çaba harcadık, iki yılı bulan görüşmelerimiz oldu. Hizmet vereceğimiz 140 bin metrekare alanda yer alan Optimum Outlet İzmir mağazamızın işletmesi Rönesans Gayrimenkul Yatırım'da olacak" dedi.

Bayraklı ve Karşıyaka’ya 500 milyon dolar
İzmir'e yeni yatırımlarının da olacağını dile getiren Ilıcak, "Bayraklı'da Ankara Asfaltı'nda yer alan 150 bin metrekarelik bir alanda yine alışveriş merkezi ve konutlardan oluşan bir yer yapacağız. Ayrıca Karşıyaka Turan'da yine benzer bir proje gerçekleştireceğiz. İzmir'de toplamda 500 milyon doları bulan yatırımlarımız olacak ve 2015 yılı sonun kadar tamamlamayı planlıyoruz. İzmir herkesin radarında olan bir şehir ve geleceğinin de son derece parlak olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yılda 11 milyon ziyaretçi bekleniyor
İçinde buz pateni pisti, bowling salonu, eğlence merkezi ile birçok alternatif sunan 140 bin metrekarelik alana sahip olan Optimum Outlet İzmir, 163 mağazası, 1517 araçlık otoparkı ile hizmet verecek. Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın başlattığı outlet zincirinin 4. halkası olan Optimum İzmir, mimarisi ile de dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü markaları bir araya getiren ve ilk kez İzmir'e gelen firmaları da içinde barındıran Optimum İzmir'de yer alan dükkanların hepsinin kiralanmış durumda ve yılda 11 milyon ziyaretçinin Optimum alışveriş merkezinde ağırlanması amaçlanıyor.

12 gayrimenkul projesi var
Rönesans Gayrimenkul’ün geliştirme aşamasında olan 12 ticari gayrimenkul projesi bulunuyor. Bu projelerin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor. Bu projeler tamamlandığında 979 bin metrekare kiralanabilir alışveriş merkezi alanı olacak.

egedesonsöz
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen blackley » Cum 30 Mar 2012, 22:15

Bakalım Rönesans Bayraklı ve Karşıyaka için ne zaman inşaata başlayacak göreceğiz.
blackley
 
Mesajlar: 47
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Pzr 06 Kas 2011, 00:35

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen sensonic » Cum 30 Mar 2012, 23:40

sensonic
 
Mesajlar: 25
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Pzr 17 Nis 2011, 14:35

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen Gökhan » Sal 10 Nis 2012, 22:39

Pazar günü Optimum'a gitme fırsatım oldu..Cep telefonuyla çektiğim bir kaç fotoğrafı paylaşmak istiyorum..

ResimResimResimResimResim

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, bu Optimum çok iş yapar..Karabağlar, Gaziemir ve Buca'da oturanlar Balçova'daki AVM'ler yerine burayı tercih edeceklerdir. Ayrıca İzban da burası için büyük bir nimet (Ben de bu yolla gittim :) ) ..Olumlu yanlarının yanı sıra trafiğe yeni bir yük getirmesi, Optimum'un tek olumsuz yanı olarak sayılabilir.. Optimum'un içinde yer alan Saturn ile ilgili de bir şey söylemek istiyorum.. Acilen elektrik kesintilerine çare bulmalılar..Sırf benim orada bulunduğum 20-25 dk.da 4 kez elektrikler gitti..Eminim bu da zamanla çözülecektir..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen mertoviçizmir » Sal 10 Nis 2012, 22:49

optimum biraz uzagında özyalcın avm ve otel inşaat projesi var . Ama insaat yerinde sayıyor ve yapılmıyor terk edilmiş gibi .. inşallah yapılır , birde bildigim decorium avm vardı ama onun yapılıp yapılmadıgını bilmiyorum.. bu projeler bittiginde gaziemir avm ye doyacak gibi duruyor.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen Ossan » Çrş 11 Nis 2012, 02:02

özyalçın avm benim bildiğim kadarıyla aylardır öyle ve bir çivi bile çakılmadan bekliyor,bitmesi halinde hareketliliği artırır. Umarım bir faaliyet başlar her gün önünden geçiyorum ,görürsem iletirim
Ossan
 
Mesajlar: 10
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Pzr 09 Eki 2011, 15:25

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen mertoviçizmir » Çrş 11 Nis 2012, 17:31

malesef yapılmıyor , keşke yapılsada bitse .. faliyet oldugunda haber verirseniz seviniriz ,tesekkürler
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Gaziemir Optimum Outlet

Mesajgönderen Gökhan » Çrş 11 Nis 2012, 18:35

AVM'lerin yol açtığı trafik sorununa dair bir yazı..

Alışveriş merkezleri ve trafik yoğunluğu

İZMİR alışveriş merkezleri konusunda hızlı bir gelişim içinde.

Şehrin ana giriş-çıkış arterleri üzerinde kurulan AVM’ler özellikle hafta sonları, bulundukları caddelerde trafik yoğunluğuna sebep oluyor. Bunun sonucu olarak uzayan kuyruklar ve sıkışan trafik oldukça sıkıntılı manzaraların yaşanmasını da beraberinde getiriyor. İzmir’in Batı çıkışı Balçova’da sıralanan alışveriş merkezleri bu bölgenin trafiğini kilitlerken; yeni hizmete giren Gaziemir istikametindeki AVM ise, şehrin Güney çıkışında yoğunluğa neden oldu. Karabağlar’a kadar uzanan kuyruklar, bu yolu kullananlara oldukça sıkıntılı saatler yaşatıyor. Ege Serbest Bölgesi’nin (ESBAŞ) araç girişinin de bu kavşaktan olması, yoğunluğu iki kat arttırıyor. Üç sene önce yapılan alt geçitli kavşak ile rahatlatılan giriş, yeni AVM’nin hizmete girmesi ile tekrar yetersiz konuma geldi. Geçtiğimiz hafta içinde ESBAŞ çevre yolu üzerinden kendilerine alternatif bir giriş sağlanması için Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi nezninde çağrıda bulunduğunu açıkladı.
Tabii, bu bölgenin ileride başka sorunları da oluşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok yakında yapımına başlayacağı yeni “Fuar Alanı” projesi; bu bölgedeki trafik yoğunluğunun artmasına neden olacak. Burada yapılacak alternatif yol çalışmalarının, bu gelişmeyi de gözönünde bulundurarak daha kapsamlı düşünülmesi gerekir. Yoksa yaratılan her alternatif, bir sonraki yapılaşma ile yetersiz hale gelmekte.
Önümüzdeki yıllarda İzmir’in diğer ana arterleri üzerinde yapılması planlanan yeni yapılaşmalar için de iyi bir ulaşım master planının yapılması şart gibi görünüyor. Özellikle, Bayraklı bölgesinde yapılacak yüksek katlı binalara ulaşım için gerekli altyapının yetersiz kalması önlenmeli. Birçok yatırımcı burada da AVM yatırımları yapamak istediği yönünde açıklamalarda bulunmakta. Önümüzdeki 10 yıl içinde bölgenin görünümünü tamamen değişirken, oluşacak sıkıntıların çözümleri bugünden hazırlanmalı veya uygulanmaya geçirilmeli. Henüz elimizde fırsat varken bunu değerlendirmek, ileride boğuşmak zorunda kalacağımız imkansızlıkları önlememizi sağlayacaktır.

Hürriyet İzmir
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

ÖncekiSonraki

Dön Gökdelenler, İş Merkezleri ve AVM'ler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 4 misafir

cron
Free Web Hosting