Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Mesajgönderen Umut » Pzr 05 Ara 2010, 13:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent dönüşümüne 6 yılda 350 milyon TL’lik kaynak ayırdığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kadifekale’de 650 civarında konut yıktık. Yanındaki parkla beraber 700 dönümlük bu alanda, yani Kadifekale’nin tepesinde, şimdiye kadar yapılmamış bir şeyi gerçekleştireceğiz. Orada bir kent ormanı kuracağız” dedi.

Narlıdere Yenikale Evleri tapu dağıtım ve temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümde yerinde çözüm ve mal sahibinin mağdur edilmemesinin esas olduğunu belirterek, “Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak kentlilik anlayışımızı ve kente nasıl baktığımızı belirleyen bu ana iki unsurdur” dedi.
Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenen tapu dağıtım ve temel atma töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Alattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Yenikale evleri hak sahipleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yenikale Evleri’nin kentsel dönüşümde yerinde çözümlenmiş ve eski mal sahipleri mağdur edilmeden gerçekleştirilmiş bir proje olduğunun altını çizdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşümde “yerinde çözüm ve mal sahibinin mağdur edilmemesini” kendilerine esas aldıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Kent dönüşümü, bütün sosyal dokularıyla, yaşam standardını yükselterek, soysal donatı alanlarıyla, yeşil dokusuyla, spor tesisleriyle, otopark alanlarıyla ele alınacak projelerdir. Biz de Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerimizle kent dönüşümüne bu pencereden bakıyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kent dönüşümüne, heyelan nedeniyle hayati tehlike arzeden Kadifekale’deki 6 mahalleden başladıklarına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

Kent dönüşümü için 6 yılda 350 milyon lira
“İşe başladık ve sona geldik. 2500 konut dönüştürüyoruz. Arzu edenleri Uzundere’ye taşıyoruz. Taşınmayanların da konut bedelini veriyoruz ve kamulaştırıyoruz. Şu ana kadar Kadifekale’de 650 civarında konut yıktık. Yanındaki parkla beraber 700 dönüm alanda, yani Kadifekale’nin tepesinde, şimdiye kadar yapılmamış bir şeyi gerçekleştireceğiz. Orada bir kent ormanı kuracağız. Bu kent dönüşümünün, Uzundere’deki konutların kamulaştırma bedeli dahil, şu anda bize maliyeti yaklaşık 150 milyon TL’dir. Bunun hepsi İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanmıştır. Ayrıca kent dönüşümü için Buca’da yaptığımız 578 konut ile Uzundere’de TOKİ’den bedelini ödeyerek aldığımız konutlarla birlikte şu anda elimizde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin malı olan 2 bin küsür konutumuz var. Bunlarında yaklaşık bedeli 200 milyon TL’dir. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 yılda 350 milyon TL bir kaynağı kent dönüşümüne ayırmıştır, projelendirmiştir. 200 milyon TL’lik 2000 konut da kent dönüşümü için rezerv olarak beklemektedir.”
Başkan Kocaoğlu diğer kentsel dönüşüm projelerini şöyle anlattı:
“Limontepe’de çalışmalarımız bitti, şu anda vatandaşlarla uzlaşıya gidiyoruz. Bayraklı’nın tamamında bir proje gerçekleştiriyoruz. Gaziemir’de Aktepe ve Emrez mahallerinde 1500 dönüm bir alanda çalışacağız. Burada 13 bin konutluk bir potansiyel var. İlçe belediyeleriyle birlikte eşgüdüm içersinde kent dönüşümünü gerçekleştiriyoruz.”

“Bütün Türkiye sizi izliyor”
Törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ise İzmir’de belediye başkanlarının yaptığı başarılı çalışmaları tüm Türkiye’nin dikkatle izlediğini söyledi. İzmir’in kentsel dönüşüm projelerine ihtiyacı olduğunun altını çizen Yüksel, genel başkan yardımcısı olmadan önce kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışma başlattığını ve yaklaşık 1 yıldır da bu tür projeler üzerinde çalıştığını, kafa yorduğunu söyledi. İzmir'de kentliye zarar vermeden aynı zamanda da dokuyu bozmadan çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıracak projeler üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Yüksel, “Sizlerin yaptığı bu güzel çalışmaları Karslı hemşehrimiz de görüyor. Memleketine gittiğinde oralarda bu hizmetleri anlatıyor. Bütün Türkiye sizi izliyor” diye konuştu.

Yine aynı mahallede oturacaklar
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da kentin içinde “çürük diş” gibi kalan bu bölgelerin dönüşümünü sağlayıp çağdaş Narlıdere'ye yakışır bir hale getirmeyi hedefleyerek yola çıktıklarını söyledi. Batur, “Bu hedefte en önemli detay, bu mahallelerde yaşayan insanların başka yerlere gönderilerek değil yine aynı mahallelerde yaşamaya devam etmelerini sağlamaktı. Eskiden hiçbir sosyal donatı alanı olmayan alanlarda yollar yeniden yapıldı, çevre düzenlemeleri tamamlandı, parklar, rekreasyon alanları oluşturuldu” diye konuştu.
Bu projede hisse sahipleri dahil yaklaşık 1000 kişi ile anlaşma yapıldığını, bugün verilenlerle birlikte bu güne kadar 400 kişiye tapu verdiklerini hatırlatan Batur, 2011 yılının ikinci yarısında temeli atılan 74 dairenin hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.
Narlıdere Altıevler Kumsal Sokak’ta yapılan düzenlemeler, dere ıslahları, Ali Onbaşı Deresi’nde yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Kocaoğlu’na teşekkür eden Batur, Mithatpaşa Caddesi’nde yapılacak düzenlemeler için AYKOME’den karar çıktığı müjdesini aldıklarını da sözlerine ekledi.

izmir.bel.tr
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Kadifekale Çiçeklenecek

Mesajgönderen cuscs » Pzt 14 Şub 2011, 21:33

Kadifekale çiçek bahçesi olacak

Kentin nefes alma yeri olarak düzenlenecek Kadifekale’de yıkımlar hız kazandı. Başkan Kocaoğlu, Nisan-Mayıs aylarında yeşillendirmeye başlayacaklarını açıkladı.
Kent dönüşümü çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Heyelan Bölgesi’nde kamulaştırma konusunda uzlaşmaya varılan binaların yıkımına devam ediyor.
Yıkımların, bölgede oturan vatandaşların Uzundere’deki konutlara taşınmaya başlamalarından sonra daha da yoğunlaştığı bildirilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin heyelan bölgesinde yıktığı toplam ev sayısı 1330′a ulaştı.
Geleceği planlama
Bölgeye giderek çalışmaları yerinde izleyen ve yıkımlarla ilgili değerlendirmede bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in geleceğini planlama çalışmalarında kentsel dönüşüm ün büyük önem taşıdığını belirterek “Kadifekale’nin de, bu çalışmalarımız arasında özel bir yeri var. Burada boşalan alanlardaki molozların kaldırılmasının ardından, Nisan-Mayıs aylarında ağaçlandırma çalışmasına başlayacağız” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, 420 bin metrekarelik Kadifekale Heyelan Bölgesi’ndeki konutların tamamının yıkılmasının ardından, bölgenin İzmir’in yeni cazibe merkezi olacağını ve kente nefes alacak yepyeni bir rekreasyon alanı kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.
1977 yılında Bakanlar Kurulu’nun “Afete Maruz Bölge” ilan ettiği bölgedeki İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki 1968 konut için 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı.

Alıntı: http://www.izmirdesanat.org
cuscs
 
Mesajlar: 76
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Prş 09 Ara 2010, 22:35

Re: Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Mesajgönderen Umut » Sal 15 Şub 2011, 00:12

Kadifekale'de dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Yıkım çalışmalarıyla bölge gözle görülür oranda temizlenmiş. İşte son fotoğraflar:

Resim
ResimResim
Resim
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Cmt 26 Şub 2011, 03:16

Son günlerde basın, İzmir ile ilgili haberlerde özellikle kentsel dönüşüm konusuna değiniyor..Bu konuyla ilintili bir kaç yazıyı paylaşmak istiyorum:

Aslan: Gecekondu Yasası İzmir için de uygulansın


EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan’ı ziyaret etti.

Kentsel yenileme konusunda İzmir’e özel ilgi gösterilmesi gerektiğini belirten Aslan, “Ankara’daki gecekonduların yıkılıp başka yere taşınılmasıyla ilgili çıkarılan yasanın İzmir için de uygulanmasını istiyoruz. Bu konuda bir komisyon oluşturularak, gerekli maddi kaynak sağlanıp somut adımların atılması gerekiyor. Bu konuda tüm İzmirliler hemfikir. İzmir’in yüzde 60’ının gecekonduda oturduğu söyleniyor. Bu hepimizi üzüyor. Eğer bu böyle devam ederse gecekondu sayısı artar. O zaman da bu kent ‘gecekondu şehri’ olur” diye konuştu.
Destek sözü
Aslan’ın kentsel yenileme konusundaki görüşlerine katıldığını dile getiren ve Ankara’daki Dikmen Vadisi Projesi’ni örnek gösteren CHP il Başkanı Bayır bu konuda merkezi hükümetin de desteğiyle belediyelerin proje geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Bayır, projeyi uygulama konusunda da Ege-Koop gibi güvenilir bir kurumla çalışılmasının İzmir için atılabilecek en doğru adım olduğunu bildirdi. MHP İl Başkanı Türkaslan da İzmir’deki yatırımların yetersizliği ve kentsel yenileme konusundaki eksikliğine değindi, İzmir için yapılması gereken çok şey olduğunu ifade etti.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ege/17125336.asp?gid=142

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İzmir’i yenilemenin tam zamanı

GEÇEN hafta sonu Ege Koop’un düzenlediği beyin fırtınasında halkın yerel yönetimlere ilgisizliğinin nedenleri tartışılırken hayli ilginç görüşler ortaya atıldı.
Halkın neden siyasete ilgisiz olduğu, insanları sadece yönetilen değil aynı zamanda yönetenden hesap soran aktif yurttaşlar haline getirebilmek için neler yapılması gerektiği Cumartesi günü sabahtan akşama kadar tartışıldı.
Türkiye’de bu konuda ilk kez ve ileri bir teknikle yapılan arama konferansı katılımcıları sorun tesbiti ve çözüm önerileri üretmeye yönlendirmede hayli başarılıydı. Toplumun farklı kesimlerden katılımcıların önerileriyle belki de hakkını arayan, ödediği verginin hesabını soran bir toplum için ilk tohumlar atılmış olacak. İzmir yine bir ‘ilk’e öncülük etmiş olacak. Toplantının konuklarından Ankara eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın İzmir için önerileri ise dikkat çekici idi. Karayalçın’a göre önümüzdeki yılların en önemli konularının başında kentsel dönüşüm gelecek. İzmir’de çok güzel projeler geliştirilebilecek birçok alan olduğunu söyleyen Karayalçın, bugün TOKİ’nin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm projelerini kendilerinin yirmi yıl önce yaptıklarını hatırlattı.
Gerçekten de 90’lı yıllarda Ankara’da gecekondu bölgelerini modern kentlere dönüştüren Dikmen Vadisi ve Portakal Çiçeği gibi projelerde Karayalçın’ın imzası vardı. Dikmen Vadisi projesinde tam 2000 gecekondu yıkılıp yerinde modern bir kent doğmuştu. Karayalçın bu dönüşümü nasıl sağladıklarını anlatırken iki önemli noktaya dikkat çekti. Bunlardan ilki, gecekondu sahiplerinin kooperatifler şeklinde örgütlenerek yeniden yapılanmada sorumluluk almalarını sağlamak olmuş. Böylece herkesin eli taşın altında olduğundan projenin başarısı için sadece kamu değil vatandaş da çaba harcamış.
İkinci olarak, finansman konusu belediye bütçesinden bağımsız bir şekilde çözülmüş. Derecelendirme kuruluşu Standart & Poor’s inceleme yapıp ekonomik karnelerine BBB notu verdikten sonra Samurai piyasasında tahvil ihracı yapıp 660 milyon dolar kaynak yaratmışlar.
Sonunda Dikmen Vadisi ve Portakal Çiçeği projeleri tamamlandığında herkes şapka çıkarmış.
Milliyet Ege Haftalık’ın son tartışmasında İzmir’i kocaman bir köye çeviren gecekondu bölgelerinin durumunu ve kente verdiği zararlar ele alındı. Tesbitlere aynen katılıyorum. Çözüm için ise Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bundan 20 yıl öncenin teknolojik koşullarında bile harikalar yaratan Dikmen Vadisi projesi bugün neden Gültepe, Yeşilyurt, Bayraklı sırtlarında gerçekleştirilemesin.
Eğer hukuki açıdan çok büyük sorun yoksa özellikle Türkiye’nin uluslararası finans piyasalarındaki itibarının hayli yüksek olduğu şu dönemde, iyi projelere kaynak bulmak çok kolay. Bugünün teknolojisiyle iki yılda yepyeni bir İzmir yaratmak ise işten bile değil. Yeter ki öncelikler sırasına alınsın.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/izmir-i-yeni ... efault.htm

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kent yenileme şurası yapılsın

Kent yenileme; plansızlık ve aşırı göç sonucu işgal edilen alanların yapılaşmasıyla oluşan çarpıklığın giderilmesi için şarttır.

KUBİLAY YILMAZ: İzmir bu süreci maalesef 1970’li yıllardan sonra yoğun şekilde yaşamış, vatandaşın plan önünde gitmesinden ötürü birçok kamu ve hatta özel araziler işgal edilmiş, gecekondulaşma başlamış ve bugünkü şekliyle yüzde 65’lere varan orana ulaşmıştır. Yeni plan yapılması veya revize planların hazırlanmasından ötürü de kent yenileme olayına bir türlü girilmemiştir. 1999 yılında Konak Belediyesi kentteki ilk “kent yenileme şubesini” kurmuş ve Ballıkuyu, Uzundere kent yenileme planlarını yapmıştır. O dönemde mimarlar, inşaat, harita, jeoloji, şehir plancıları başta olmak üzere ortak bir çalışma sergilemiş ve önemli mesafe kaydedilmiştir. Bugün İzmir’de yapılması gereken birçok bölgenin sizlerin deyimiyle yıkılarak yeniden planlanması ve günün toplumsal koşullarına göre şekillendirilmesidir. Bu öneriler ışığında İzmir’de “Kent Yenileme Şûra’sı gerçekleştirilebilir. Büyükşehir veya Valilik öncülüğünde, seçim öncesi bu konunun gündeme getirilmesi zaman yönünden ayrı bir avantaj sağlayacaktır. Bu konuda Vali Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu acaba ne düşünmektedir?
1/25 binlik nazım planlar yapıldığına göre, 1/5000’lik ve 1/1000’lik uygulama planları yeniden ele alınabilir ve ilçelerdeki bazı semtler belirlenerek bölgesel olarak çalışmaya başlanabilir.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/kent-yenilem ... efault.htm

Gerçekten de hergün,özellikle Yeşildere'den Karabağlar'a giderken etraftaki evleri görünce içim sızlıyor..Umarım biran önce bu kötü görüntü giderilir..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Mesajgönderen Umut » Pzr 27 Şub 2011, 00:56

Haberler için teşekkürler, gerçekten de güzel bir derleme olmuş. Yerel basının bu konuya ilgi göstermesi sevindirici bir gelişme. Belediyelerin bu konuda bazı çalışmaları olsa da henüz çok yetersiz olduğu açık. Büyük çaplı dönüşüm projelerine başlanacaksa, benim başlangıç yeri olarak önerim Ege Mahallesi olurdu. Türkiye çapında güzel bir üne sahip olan Alsancak'a yakışır şekilde modern bir yaşam alanı oluşturulmalı burada. Kadifekale tarafında işlerin yavaş ilerlemesinin sebebi ise yıkılan gecekonduların yerine yenilerinin yapıl(a)mayacak olması. Çünkü orası sit ve afet alanı.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Sal 08 Mar 2011, 06:00

ResimResim
ResimResim
ResimResim

Kaynak: http://www.eurasianet.org/node/63005#

Fotoğraflar 4 Mart'a aittir..Daha fazlası için yukarıdaki link e göz atabilirsiniz..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Prş 10 Mar 2011, 17:43

Kentsel dönüşüm 20 senede biter

Kocaoğlu, Başbakan’ın, “Ucubelerden kurtulalım” açıklamasını böyle değerlendirdi, ekonomik şartları gözönünde bulundurmak gerektiğini vurguladı, “Özel sektörle ortak çalışacağız” dedi


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen pazar İzmir’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği “Kentsel dönüşüm projelerinde bize destek verin, şu ucubelerden İzmir’i kurtaralım” sözlerini değerlendirdi, “İzmir’in her tarafında kentsel dönüşüm projelerinin altyapısını oluşturuyoruz. Çalışmaları, özel sektörle yürüteceğiz” dedi.

Dönüşümde kullanılacak
Başkan Kocaoğlu, TOKİ işbirliğiyle Karşıyaka’da 808 konut, Kadifekale’nin Uzundere’ye taşınması projesinde ise 3 bin 80 konutun yapıldığını hatırlattı. TOKİ’nin, 380 konutu sattığını belirten Aziz Kocaoğlu, “Kalan 2 bin 700 konutu biz aldık. Toplam 2 bin 508 konutluk Kadifekale’nin Uzundere’ye Taşınması Projesi’ni Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla gerçekleştirdik. Konutların kalan kısmını da kent dönüşümünde kullanacağız” diye konuştu.

Limontepe devam ediyor
Limontepe’de de 400 dönümü aşkın bir arazide kent dönüşümü çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Başkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Ayrıca Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahallelerinde de kentsel dönüşüm projelendirmesi yapıldı. Konak Belediyesi’yle Ballıkuyu’da planlama çalışmaları sürüyor. Bayraklı sırtlarında ise Bayraklı Belediyesi’yle çalışmalarımız devam ediyor. İzmir’in, Türkiye’nin ekonomisine göre kaç senede dönüşüm gerçekleşebilir? Beş, 10, hatta 20 sene sürebilir...”

http://www.milliyet.com.tr/kentsel-donu ... efault.htm


Büyükşehir Belediyesi şuan altyapı üzerine yoğunlaşmış durumda..Malumunuzdur ki altyapının revize edilmesi, üstyapıya göre daha fazla uğraştırıcı ve maliyeti yüksek olan bir husustur..Bir metro projesine aktarılan parayla birçok yerde kentsel dönüşüm yapılabilir..Belediye de bu noktada altyapı sorunlarını çözüp, üstyapıya öyle el atmak istiyor..Kendilerine göre çok haklılar..Ancak biz İzmirliler de artık gecekondu görmek istemiyoruz..Birtakım çalışmalar yapılıyor; ancak bunlar yetersiz..Umarım Üçyol-Üçkuyular metro hattından sonra kentsel dönüşüme başlanır..Çünkü şu aşamada belediyenin bütün gelirleri metro projesine, Aliağa-Menderes hattının iyileştirilmesine ve arıtma tesislerine gidiyor..Sözün özü, altyapıda belediye, yüzdü yüzdü işin kuyruğuna geldi..Bundan sonraki en büyük beklentimiz KENTSEL DÖNÜŞÜM..Bunlar yapıldığı takdirde İzmir gerçekten de tutulmaz..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Mesajgönderen Umut » Prş 10 Mar 2011, 20:06

İzban ve metrodan sonra yeni tramvay ve vapur projeleri de kentsel dönüşümün gecikmesine neden olabilir. Ancak ulaşım tamamen çözülene kadar ulaşım temalı yatırımlar bitirilmemelidir. Kentimiz ulaşımda çağ atlıyor. Planlanan tüm ulaşım projeleri tamamlandıktan sonra ise belediyenin önceliği kentsel dönüşüm ve tarihi değerlerimizin restorasyonu olmalıdır.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Mesajgönderen Gökhan » Prş 10 Mar 2011, 21:11

Doğru diyorsun..Tramvay projeleri, yeni gemi alımları, metro hatlarına ilaveler yapılması daha öncelikli işler..Zaten Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı bir açıklama da bu alanda devam edileceğini gösteriyor..Kocaoğlu, ''biz altyapıya önem veren belediyeyiz, bizden sonrakiler kalan eksiklikleri giderir'' demişti..Zaten kentsel dönüşümün de özel sektörle yapılacağı vurgulanmış..O yüzden ulaşım entegrasyonu daha elzem gibi geliyor..10 yıl içerisinde İzmir bambaşka yerlere gelecektir..

NOT: Yukarıdaki mesajımla çelişiyor gibi gelebilirim..Ancak Kentsel Dönüşüm sorununun özel sektörle çözüleceği belirtildiği için, ulaşım projelerine devam edilmesi gerektiğini söyledim..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Kadifekale Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Projesi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Çrş 16 Mar 2011, 23:27

Atatürk Maskı yapıldı, peki oldu mu şimdi böyle?? Hayır olmadı...
Resimlere bakalım, acil bir kentsel dönüşüm gerekli.
Acil kentsel dönüşüm yapamıyoruz;
O halde maskın en yakın çevresindeki alan kamulaştırılmalı, düzeltilmeli, en azından yeşil gözükmeli.
Bazı durumlarda kentin prestiji için acele edip direkt müdahale etmek gerektiğini düşünüyorum.
Maddi açıdan bedeli fazla olsa bile...

Resim
Resim
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Sonraki

Dön Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

cron
Free Web Hosting