Park Yaşam Mavişehir

Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cum 08 Nis 2011, 17:28

Park Yaşam Mavişehir Kentsel Dönüşüm Yapacak!

İnşaat sektörünün 3 başarılı ve öncü firması Türkerler, Durmaz ve İZKA İzmir’de yeni bir yaşam alanı yaratacak olan Park Yaşam Mavişehir için bir araya geldi. Güçlerini, vizyonlarını, tecrübelerini ve bilgilerini birleştirerek Park Yaşam Mavişehir projesine aktaran Türkerler, Durmaz, İZKA Konsorsiyumu, emlak sektöründe bir ilk’e imza attı.


İzmir Karşıyaka’da temelleri atılan Park Yaşam Mavişehir Konut Projesinin tanıtım toplantısı İzmir Swissotel’de düzenlendi. Projeye imza atan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Durmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Durmaz, İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum toplantıya katıldılar. Park Yaşam Mavişehir konutlarının İzmir’in çehresini değiştirecek bir proje olduğunu vurgulayan katılımcılar, projenin İzmir’e bir çok ilk’i sunduğunu belirttiler.

Park Yaşam Mavişehir Konutlarının mimari ve teknik özelliklerine yönelik bilgilerin verildiği toplantıda projede yer alan Türkerler, Durmaz ve İZKA hakkında da kısaca bilgi verildi. Türkiye genelinde birçok inşaat projesine imza atan ve Prestijli Binalar, Toplu Konut Projeleri, Hastaneler, Restorasyon ve Yenileme Projeleri, Altyapı ve Peyzaj Projeleri, Askeri Tesisler, Havaalanı Projeleri, Demiryolu, Metro Projeleri, Doğalgaz dağıtım projeleri gibi bir çok önemli işlere imza atan ve kendi alanlarında öncü olan Türkerler, Durmaz, İZKA, bu projede güçlerini birleştirdiler.

PARK YAŞAM MAVİŞEHİR, İZMİR’İN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİDİR..
Park Yaşam Mavişehir Konut projesinin İzmir’e sağlayacağı yenilikler ve projenin yatırım faaliyetleri hakkında bilgi veren Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker; Park Yaşam Mavişehir Konut projesinin İzmir’in kentsel dönüşümü için çok önemli bir proje olduğunu açıkladı. İnşaat sektörünün 3 önemli firmasının bu proje için deneyimlerini ve vizyonlarını birleştirdiğini anlatan Kazım Türker; “Bugün İzmir’de kentsel dönüşümü ifade eden ve İzmir’e bir çok yenilik getiren önemli bir projeyi sizlerle paylaşmak üzere bir araya geldik. Sözlerimin başında şunu ifade etmek isterim ki, aslında biz İzmir’i iyi tanıyor ve biliyoruz. Kendimizi gönülden İzmirli olarak görüyoruz. Zira 2005 yılında lisansını alarak faaliyete başladığımız, ülkemizin en önemli şehir doğalgaz dağıtım projelerinden biri olan İzmirgaz şirketinin kurucu ortakları arasında yer almaktayız. Şirketimizin yatırımlarındaki hızı ve başarısı, İzmir’e yıllık toplam doğalgaz tüketiminde, Türkiye’de 2.sıraya taşımış durumdadır. Bu ilerleme ve İzmir’e duyduğumuz güven, bizi İzmir’de, Avrupa standartlarında, konforlu, sağlıklı, güvenli bir yaşam sunan özel bir gayrimenkul projesinde yer almaya teşvik etti. Bu amaçla büyük güven duyduğumuz; gayrimenkul ve taahhüt sektörlerinde başarılı olmuş, İzmir’de de pek çok projeye imza atmış olan şirketler ile bir araya geldik. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın İzmir’e yakışan bir yaşam alanı için verdiği destek ve duyduğu heyecan, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bu sürecin sonunda Park Yaşam Mavişehir’in startı verildi. “ dedi.

BENZER PROJELERE GÖRE KALİTE VE TEKNOLOJİ EN ÜST SEVİYEDE TUTULDU, MALİYET %50 ARTTI AMA KONUT SATIŞ FİYATLARI AYNI SEVİYEDE TUTULDU..
Park Yaşam Mavişehir projesinin İzmir’e birçok ilk’leri getirdiğinin altını çizen Kazım Türker, sözlerini şöyle sürdürdü : “Biz Park Yaşam Mavişehir’in, İzmir’in kentsel dönüşümü için çok önemli ve İzmir’e ilkler getiren bir proje olduğuna inanıyoruz. Park Yaşam Mavişehir, 2008 yılından sonra İzmir’de yapılan en büyük yatırımdır. Tamamlandığında proje yaklaşık olarak 350 milyon TL’yi bulacaktır. Öncelikle, bu projede klasik konut m²’lerinin dışına çıktık ve İzmir’lilerin daha geniş, daha ferah evlerde mutlu yaşaması için daire m²’lerini daha büyük tasarladık, tavan yüksekliklerini 2.70 metre olarak gerçekleştirdik. Bu bize ne kazandırır? Bu bize daha yüksek maliyet getirir ama Park Yaşam Mavişehir’li olanlar geniş alanlarda, ferah evlerinde yaşayacakları için buna değer görüyoruz. Sadece daire genişliği değil, pek çok konuda Park Yaşam Mavişehir’li olacaklara avantajlı yaşam standartları sunuyoruz. Daha geniş daireler, daha yüksek tavanlar, kapalı otopark, kapalı havuz, daha çok yeşil alan, daha güvenli konutlar için yaptığımız tüm çalışmalar takdir edersiniz ki maliyetleri de %50 civarında arttırdı. Ancak, biz benzer birçok projeden farklı olarak daha ileri teknoloji, daha fazla konfor ve daha fazla yaşam alanı sunmamıza rağmen, bu maliyetleri konut fiyatlarına yansıtmadık. Yani, Park Yaşam Mavişehir’den daire alanlar, hem çok daha iyisini, benzerlerine kıyasla en iyisini satın alacak, hem de daha uygun fiyatlarla sahip olacak.”

DEPREM İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM ALINDI, 120 cm ÇAPINDA FORE KAZIKLAR KULLANILDI, JET GROUT VE POST-GROUDING SİSTEMLERİ UYGULANDI…
Park Yaşam Mavişehir konutlarının yaşanabilir en doğal, en konforlu ve en ferah evleri sunması kadar güvenliği de önemsediklerini belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker ; “Bildiğiniz gibi İzmir, deprem bölgesinde yer alan illerimizden. Bu nedenle, projenin temeline çok önem verdik. Tüm zemin projeleri Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından projelendirildi. Yapılara ait betonarme projeleri İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından incelenerek uygunluk raporu verildi. İnşa ettiğimiz temel sistemi Post grouding ile desteklenmiş fore kazık ve jet grout uygulaması ile sağlam zemin elde ettik. Neticede İzmir’lilerin Park Yaşam Mavişehir’de kendilerini güvende hissedeceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.” dedi.

Kazım Türker sözlerine şöyle devam etti : Burada, sizler aracılığıyla bunun önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum. Bizler, Park Yaşam Mavişehir’in, İzmir’in kentsel dönüşümünü etkileyecek bir proje olduğuna inanıyoruz derken söylemek istediklerimizi bu avantajlar daha iyi anlatıyor. Biz, Park Yaşam Mavişehir’le İzmir’e hem yaşanabilir en güvenli, en teknolojik ve en konforlu yaşam alanını sunuyor hem de bu avantajlara İzmir’lilerin en uygun fiyatlarla sahip olmasını sağlıyoruz.

Kazım Türker’in ardından söz alan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum’da, Park Yaşam Mavişehir projesi vesilesi ile İzmir’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Park Yaşam Mavişehir projesine İzmir’in çehresini değiştirecek, birçok ilk’i getiren ve İzmir’lilere hak ettiği yaşam standartlarını sunan önemli bir proje olduğunu ifade eden Murat Kurum, Emlak Konut GYO çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Milliyet Emlak
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen Umut » Cmt 09 Nis 2011, 02:49

Park Yaşam Mavişehir gerçekten muhteşem bir proje. Çok şık ve de çok prestijli. Burayı benzerlerinden ayıran en önemli özellik ise, sadece site sakinlerinin değil, tüm İzmirlilerin yararlanabileceği alanlara sahip olması. Projede, çeşitli konut binaları, yüksek bir ofis binası, bir AVM, sosyal etkinlik alanları ve de büyük bir sağlık merkezi bulunuyor.

Projeye ait görseller:
Resim
Resim
Resim
Resim

Projenin yeni reklam filmi:


Bu proje uzun süredir gündemde değildi, ancak son zamanlarda medyada sıkça yer almaya başladı, hatta bir reklam filmi bile hazırlanmış. Son durumunu ise henüz bilmiyorum, ama bittiğinde çok güzel olacak.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen EnderYıldırım » Pzr 10 Nis 2011, 18:32

http://parkyasammavisehir.com/

Bu proje, Folkart, opera binası ve kendiliğinden gerçekleşen kentsel dönüşüm ile bu bölge gelecekte daha canlı bir merkez haline gelecek.
Ayrıca, yeni açılacak bulvarlar da olacak...
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen Umut » Pzt 09 May 2011, 23:58

Dün, Mavişehir ziyaretim sırasında inşaat alanının yanından geçtim, detayları belli olmasa da inşaatın şu anki durumu bu:

Resim

Fotoğraftan görüldüğü üzere inşaat henüz ilk aşamalarda görünüyor. Temel çalışmaları tamamlandıysa, geri kalanı daha hızlı yapılabilir, ancak yine de 12.12.12'ye yetişebileceğinden emin değilim. Gerçi birkaç haftada 230 daire satıldığına göre maddi bir sorun çıkmayacaktır.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen Umut » Sal 17 May 2011, 19:55

Deniz Sipahi birkaç gün önce Hürriyet Gazetesindeki köşesinde Park Yaşam ile ilgili bir yazı yazmış.

Farklı olan kazanıyor

GEÇENLERDE Türkerler İnşaat’ın Başkanı Kazım Türker ve İZKA İnşaat’ın Başkanı Azat Yeşil’le buluşup uzun bir sohbet yaptık.
Azat Yeşil’i İzmir’den iyi tanıyorum; Karşıyaka’nın Bayan Voleybol Takımı’na birkaç yıldır sponsorluk yapıyor.
Takım bu sene küme düşmüş olsa da Yeşil’in desteği devam edecek.
Keşke Voleybol Federasyonu, Yeşil’in önerisini dinleyip ligdeki takım sayısını artırıp, neredeyse bu sezonu İstanbul ve Ankara takımlarının karşılaşmaları görüntüsünden kurtarsaydı.
Olmadı.
Ama inanıyorum ki, Karşıyaka bir sene aradan sonra tekrar olması gereken yerde olacaktır.
Kazım Türker’i ise yıllardır takip ederim, ama ilk defa konuşma imkanımız oldu.
Türker, medyanın ilgisini ilk defa 2007 yılı Ankara gelir vergisi rekortmeni olarak çekti.
Türker, iş hayatına 1973’te konfeksiyon, mağazacılık ve tekstil işiyle başlamış. Daha sonra inşaat, enerji, ulaştırma ve çimentoda büyümesini sürdürmüş.
1993’te kurulan Türkerler, gerçekte bir tekstil firması. 1995’ten sonra inşaat işlerine de girmeye başlamış.
Türkerler, Ladik ve Şanlıurfa Çimento ihalelerini aldı, ama daha sonra bu fabrikaları devretti.
Enerji sektöründe hem üretim, hem de dağıtım konularında faaliyet gösteriyor.
Kazım Türker’in İzmir’e olan ilgisi aslında İzmir Doğalgaz Dağıtım Şirketi’yle başladı. İzmirgaz’ın da ortakları arasında.
Türkerler birkaç yıl önce ulaştırma sektöründe de yatırım yapma kararı aldı ve Derince Limanı’nın işletme hakkını kazandı.
Selen ve Saten Giyim de grubun tekstil markaları arasında.
***
Bunları neden anlatıyorum.
Kazım Türker, İzmirgaz’la başlayan İzmir öyküsünü şimdi de Park Yaşam Mavişehir Projesi’yle sürdürüyor.
Emlak Konut GYO’nun İzmir’deki son arsasındaki projede Türkerler, Durmaz ve İZKA İnşaat konsorsiyumu bulunuyor.
Park Yaşam Mavişehir, 350 milyon dolarlık bir proje...
Kazım Türker, bir prensip kararı aldıklarını, satın almaları ağırlıklı olarak İzmirli şirketlerden ve tanınmış markaların Ege şubelerinden yapacaklarını söyledi.
Bu önemli bir ayrıntı...
Çünkü, inşaat ve turizm gibi sektörler, o bölgede ciddi bir ekonomik hareketlilik sağlıyor.
Yatırımın bin 500 kişiye iş imkanı yaratması bekleniyor.
Kazım Türker, Ankaralı bir işadamı olarak gözlerin İzmir’de olduğunu söylüyor.
Özellikle “Yeni İzmir Projesi”yle birlikte bu ivme daha da artacağına inanıyorum.
İzmir – İstanbul Otoyolu’nun da birkaç yıl sonra bu hareketliliği hızlandıracağı kesin.
Bir de bunun üzerine EXPO’yu koyarsanız; çok farklı bir İzmir’i hep birlikte konuşuyor olacağız.
***
Kazım Türker de Azat Yeşil de Park Yaşam Mavişehir’e olan ilgiden mutluydular.
Projenin yarısı neredeyse birkaç haftada satılmış durumda.
Demek ki, sadece konut değil, insanların yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir proje yaptığınızda satış sıkıntınız da bulunmuyor.
Her zaman söylüyorum.
Sıradan değil, fark yaratacak projeler bundan böyle kazanacak.
İzmir’in geleceğiyle ilgili bazen çok gereksiz tartışmalar yapılıyor.
Oysa, İzmir’de stratejik yapılan her yatırıma geri dönüş oluyor ve yatırımcılar da finalinde mutlu oluyor.
Park Yaşam da onlardan biri oldu.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen Umut » Cmt 06 Ağu 2011, 13:36

Eğer gece karanlığında yanlış görmediysem, Park Yaşam Mavişehir'de tüm bloklar 3. ve 4. kat seviyesine gelmiş.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen Umut » Pzt 09 Nis 2012, 17:47

Park Yaşam'da geri sayım

Resim

Konsorsiyumun ortaklarından İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, konutların tek etapta teslim edileceğini, AVM ve home office bölümlerinin bitirileceğini ifade etti

Bu yıl Aralık ayında yaşamın başlayacağı Park Yaşam Mavişehir, İzmir'in çehresini değiştirmeyi hedefliyor. Park Yaşam Mavişehir Projesi'nde kaba inşaatın yüzde 80 tamamlandığını belirten, konsorsiyumun ortaklarından İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Azat Yeşil, projenin konut kısmının tek etapta teslim edileceğini, daha sonrasında da alışveriş merkezi ve home office kısımlarının tamamlanıp satışa sunulacağını belirtti. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte inşaatın da hızlandığını belirten Yeşil, 15 Nisan 2012'de tüm kaba inşaatın tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Projenin ayrıcalıklarından bir diğeri olan kapalı otoparkın ise kaba inşaatının tamamlandığını ve bu süreçten sonra peyzaj ve çevre düzenlemelerinin başlayacağını dile getiren Yeşil, "İnsan oturduğu yerin aynasıdır. İzmir'in prestiji, gülen yüzü ve aynası Park Yaşam Mavişehir olacak ve daire sahipleri kaliteli, huzurlu, ayrıcalıklı, bambaşka bir hayatla tanışacak" dedi. Projede konutlar dışında özellikle ticari bir alanın varlığından da söz eden Yeşil, "Bu alan home office, toplantı salonu, tiyatro, kafeterya, güzellik salonu ve alışveriş merkezinden oluşuyor. İzmir'in en modern binalarına sahip olacak proje tüm ihtiyaçları karşılayabilecek bir yaşam imkanı sağlıyor. Proje, ciddi bir yatırım potansiyeline sahip" diye konuştu.

UYGUN ÖDEME
Nisan 2011 tarihinde başlayan satışlarda, gelen müşterilerin yüzde 90'ının oturmak için daire sahibi olmak istediklerini ve bu sayede de projenin yatırım arzının yükseldiğini belirten Azat Yeşil, projenin kullanışlı, konforlu ve kaliteli olduğunun da altını çizdi. Mevcut durumlarda geri ödeme alternatifleri de bulunan projede, kişiye özel kredilendirme imkanları sunulduğunu sözlerine ekleyen Yeşil şöyle devam etti: "Yüzde 25 peşin, 120 aya kadar vade seçenekleri olan, projeye özel 60 ayda 0.98 kredi faiz oranlarıyla daire satın almanız mümkün. Banka kredileri her bütçeye uygun esneklikte. Emlak Konut GYO ile gelir paylaşımı yapılan projede, dilerseniz ödemelerinizi eşit taksitlerle yapabilirsiniz. Dilerseniz de her yıl istediğiniz miktarda artmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bütçenize göre her yıl dilediğiniz sayıda ve miktarda ara ödeme yaparak aylık taksitlerinizi düşürebilirsiniz."

Projede neler var?
Park Yaşam Mavişehir Projesi, kapalı bir site mantığıyla tasarlanmış olup, site sınırları içerisindeki tüm alanlar güvenlik kameralarıyla ve yangın detektörleri ile korunuyor. Proje içerisinde 1 adet açık ve 1 adet kapalı yüzme havuzu, ayrıca açık alanda da 1 adet çocuk yüzme havuzu, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası, çocuk oyun park alanı ve çocuk kum havuzu bulunuyor. Ayrıca Park Yaşam Mavişehir projesinde yürüme yolu toplam 740 metre. Site içi gezinme yolunun toplam uzunluğu da 2 bin 586 metre. Park Yaşam Mavişehir'in büyük bir kısmı yeşil alan. Park Yaşam Mavişehir projesini diğer projelerden farklı yapan en belirgin özelliklerden bir diğeri, depreme karşı olağanüstü güçlendirilmiş Q120'lik Fore Kazık, Post-Grouding ve Jet Grout sisteminin Park Yaşam Mavişehir projesinde uygulanıyor olması.

Yeni Asır
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen mertoviçizmir » Sal 10 Nis 2012, 01:18

bircok kişi ucube diyor ama bence güzel binalar..her yerde 20 katlı dikdörtgen seklindeki binalar ucube olmuyorda bu mu ucube oluyor.. bence mavişehire biraz önem veririrse istanbul ataşehir gibi olur..
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen Umut » Sal 10 Nis 2012, 01:30

Ben bu projeyi çok çok beğeniyorum. Hatta bir ara ciddi ciddi düşündük girmeyi, ama fiyatı fazla geldi :) Ayrıca emin ol Mert, Mavişehir İstanbul Ataşehir'e beş basar :)
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Park Yaşam Mavişehir

Mesajgönderen niyoderm » Sal 10 Nis 2012, 22:02

Kentsel dönüşüm konusu bu kadar gundemdeyken alaybey ile ilgili projelerle ilglili bir bilginiz varmı
niyoderm
 
Mesajlar: 62
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 2 mesaj
Kayıt: Sal 10 Nis 2012, 18:22

Sonraki

Dön Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 10 misafir

cron
Free Web Hosting