Ege Üniversitesi Haberleri

Ege Üniversitesi Haberleri

Mesajgönderen Gökhan » Prş 03 Mar 2011, 21:24

Ege Üniversitesi’nden iki büyük müjde

Mevcut yoğun bakım ve ameliyathane sayısıyla Ege Bölgesi’nin en büyük hastanesi olma konumunda bulunan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Türkiye’nin en büyük Merkezi Ameliyat ve Yoğun Bakım merkezini kuruyor.

Devlet Planlama Teşikilatı’ndan onayı alınan ve en yakın zamanda temeli atılacak büyük tesis 3 yıl içinde hizmete girecek. Proje için yoğun emek harcayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rasih Yılmaz, kurulacak tesiste her türlü ameliyatın yapılacağını kaydetti.

İki katlı kurulması planlanan 6 bin metrekarelik kapalı alana inşaatı yapılacak dev merkezde 75 ameliyathane ve ortalama 300 yataklı yoğun bakım biriminin olacağını ifade eden Yılmaz, “Merkezimiz şu anki tenis kortlarının ve çöp toplama alanının orada ‘L’ şeklinde kurulacak. Bu önemli projenin temeli yaz aylarında atılacak. Tek bir alanda bu kadar büyük bir merkez henüz ülkemizde yok” diye konuştu.

Şu an Ege’deki en fazla yoğun bakım hastasına bakan hastane olduklarını dile getiren Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necil Kütükçüler, “Göğüs bölümünden, intaniye, göz, enfeksiyon hastalıkları, kardiyoloji, genel cerrahi iç hastalıklar nöroloji yoğun bakımı, çocuk hastanesindeki yeni doğan yoğun bakımı, genel yoğun bakım olmak üzere 200 civarında yoğun bakım yatağımız var. Şu an doluluk oranı yüzde 100. Yeni merkezde her şey tek bir yerde toplanacağı için az sayıda personelle çok daha fazla hastaya bakabileceğiz”dedi.

DESTEK İSTEDİ
Devam eden projelerin de olduğuna dikkat çeken Kütükçüler, “Çocuk hastanesinde 8 olan yoğun bakım sayısını 22’ye çıkarmak için çalışmalar devam ediyor. Yine bölgenin ve Türkiye’nin en büyük çocuk yoğun bakım ünitesi olacak. Çok masraflı bir iş. Halkımızın desteğini bekliyoruz. Kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitesini de mevcut yatak kapasitesine 10 yatak daha koyacağız. Kalp Damar 1 ay içinde, çocuk yoğun bakım ünitesini de yaza doru bitirmeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı ve ameliyatların en önemli birimi olan anestezi ana bilim dalındaki öğretim üyelerinin azlığına dikkat çekti.

İKİNCİ MÜJDE KARACİĞER NAKLİNDEN
Ülkenin en büyük nakil merkezlerinden biri olan Ege Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, Doç.Dr. Murat Kılıç'ın istifasıyla duran ve 3-4 ay sonra tekrar başlayan ama yeniden duran nakiller 1.5 yıl aradan sonra tekrar başlıyor. Var olan ruhsat sorunu çözülen, ruhsatı Dr. Murat Sözbilen’e çıkan nakil biriminde en kısa zamanda nakillere devam edilecek. Gerekli hazırlıkların bitirildiğini ve kaldıkları yerden yola devam edeceklerini belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rasih Yılmaz, ara verilen böbrek naklinin de başladığını söyledi.

http://www.egedesonsoz.com/default.asp? ... uyuk-mujde

Not: Konu, genel bir başlık açılarak, içine taşınabilir..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Ege Üniversitesi’nden iki büyük müjde

Mesajgönderen Gökhan » Prş 10 Mar 2011, 00:55

Ege Üniversitesi'nden iki müjdeli haber daha geldi:

Bayındır ve Tire fakülteli oluyor

Ege Üniversitesi’nden Tire ve Bayındır’a fakülte müjdesi geldi. Ege Üniversitesi Senatosu, Tire’de Veterinerlik, Bayındır’da ise Orman Mühendisliği fakülteleri kurulmasına oybirliğiyle karar verdi.


YÖK’ün de bu kararı onamasından sonra iki fakülte de önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayacak. Ege Üniversitesi’nden gelen bu güzel haber, iki ilçede de heyecan yarattı.
Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ege Üniversitesi’nin birikimini çevre ilçelerde akademik bilgi aktarımı şeklinde çoğaltmak istediklerini belirten Rektör Yılmaz, “Tire’d açacağımız Veterinerlik Fakültesi ile bölgedeki hayvancılık sektörüne katkı sağlamayı amaçladık” dedi.

Bayındır’a Orman

Bayındır’da Orman Mühendisliği Fakültesi kurulmasına ilişkin görüşlerini belirten Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, şunları söyledi: “Bölgemizde Orman Fakültesi yok. Bizim çevre duyarlılığı anlamında orman ve ağaca verdiğimiz değer ortada. Bu durumda Orman Fakültesi açmak şart olmuşu. Ege Üniversitesi Cumhuriyet Ormanı’nı 50 bin fidanla kurmak gibi bir projemiz var. Bölgesel kalkınmaya destek verme düşüncesindeyiz.”

Tire’ye veterinerlik

Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, ilçeye Veterinerlik Fakültesi kurma kararından dolayı Rektör Prof. Candeğer Yılmaz’a teşekkür etti. Türkiye süt üretiminin yüzde 35’inin Tire’den sağlandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, “İlçemizdeki fakültede okuyacak öğrenciler çok şanslı olacak. Tire, hayvancılığın başkenti. İlçemiz, fakülte ile şaha kalkacak. Fakülte, Tire’ye çok yakışacak” diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/bayindir-ve- ... efault.htm

Bence iki fakülte de çok doğru yerlere açılıyor..Hayırlısı olsun
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Ege Üniversitesi Haberleri

Mesajgönderen Umut » Prş 10 Mar 2011, 03:08

Ege Üniversitesi hızla gelişiyor ve genişliyor. Yeni ameliyathane de, yeni kurulacak fakülteler de çok isabetli olmuş.

Not: Başlığı değiştirdim, Ege Üniversitesi ile ilgili gelişmeleri burada paylaşabiliriz.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Ege Üniversitesi Haberleri

Mesajgönderen EnderYıldırım » Sal 12 Mar 2013, 23:31

Ege Üniversitesi Televizyonu açıldı...

http://tv.ege.edu.tr/

http://tv.ege.edu.tr/canliyayin/
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59


Dön Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

cron
Free Web Hosting