Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cmt 23 Şub 2013, 19:08

Kritik dönüşüm zirvesi: Bakanlık Cennetçeşme’yle buluştu

Bakanlar Kurulu kararı ile tüm yetkilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçtiği Karabağlar Cennetçeşme’deki 540 hektarlık alanda bakanlık vatandaşlarla bir araya geldi. Halkın sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Genel Müdür Gürgen, “Malınıza mülkünüze sahip çıkın. Malınızı, mülkünüzü satacaksanız bize satın. Provokasyonlara gelmeyin. Söylenenlere kulak asmayın. Bizim resmi tekliflerimiz gelmeden başka tekliflere inanmayın” dedi. AK Partili Şengül de, devletin dönüşüm çalışmalarını titizlikle yürüteceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında krize neden olan Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yapılacak çalışmalar sürerken en yetkili isimler vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “en hazır olduğumuz alan” diyerek Ankara’ya onaya gönderdiği 48 hektarlık bölge ‘riskli alan’ ilan edilerek 540 hektara çıkartılmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmişti. Şu anda Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi’nin yetkisinden çıkan, belediyelerin hiçbir işlem yapamadığı bölgede toplantı düzenlendi. Toplantıya, Ankara’dan gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Müdür Gürgen, 8-9 ay içerisinde alan çalışmalarına başlanacağını söyledi. Bilgilendirme faaliyetleri için 15 mahallede ofisler kurulacağını, görevlilerin vatandaşları bilgilendireceğini anlatan Gürgen, “Sizi adım adım her şeyden bilgilendirecekler. Siz ‘acaba bizim dışımızda bir şeyler olabilir mi’ diye düşünmeyiniz. Her şey şeffaf ve açık olacak. Aklınızda birçok soru işareti var. Bizim milletimizin en önemli ihtiyacı konuttur. Barınma ihtiyacı vardır. Birileri size ‘yıllardır ev yaptınız, bakanlık evinize göz dikti’ diyor. Böyle bir şey yok. Burası gerçekten çok büyük bir alan. İzmir ölçeğinde baktığınızda bu alan gerçekten çok önemli. Zaten böyle bir yaşam alanında artık hayat sürdürülemez. Beş dakikalık yolu yarım saatte gidiyorsunuz. Bize ‘evlerimizi mi alacaksınız, buralardan gidecek miyiz’ diye soracaksınız. Biz bakanlık olarak kimseyi bulunduğu yerden götürmeyeceğiz. Başka yere gitmek yok. Birlikte çalışmak istiyoruz. Depremde yıkılmayacak, nitelikli binalar, okullar, park ve bahçeler yapmayı ümit ediyoruz. Burasının müşavirlik hizmeti satın alındığında bürolar kurulacak. Bakanlığın danışma büroları 24 saat açık olacak. Çayınızı içerek sohbet edeceksiniz. Oradakilere ‘benim yerim şurada, bu büyüklükte’ diyeceksiniz. Arkadaşlarımız da sizin evinizin olduğu bölgeye uygulanacak çalışmayı anlatacak. Bakanlık ve vatandaş arasında imzalanacak protokole kadar kimse bir yere gitmeyecek. Masanın bir tarafında siz, bir tarafında da biz olacağız. Amacımız mutabakat. İzmir’de artık vatandaşlarımızın hak ettiği yerler olsun istiyoruz. Tapulu arazilerin üzerinde yapılmış evler olsun. Depremde yıkılacak korkusu çekilmesin istiyoruz” dedi.

RANT SİZİN RANTINIZ
Çalışma başladığında bakanlık görevlilerin alana ineceğini de anlatan Gürgen, “Kapınızı tek tek çalacağız. Ofislerimize çağıracağız. Evinizde kaç kişi oturduğunu soracağız. Evlerin durumunu öğreneceksiniz. Kimse ortada kalmayacak. Jeolojik sakıncalı alanda ise size yerler göstereceğiz. Projenin bütünü içinde vatandaşın hakkı olacak. Dairelerin projeleri ile birlikte size mutabakat metni getireceğiz. Bu işi yapamazsak çeker gideriz. Burada rant var ama sizin rantınız. İmar artışı verilmekle bu iş çözülmez. Biz bu alanın planlamasını yapacağız. Kimin neyi var, ne kadar alanı var bunun tespitine izin verin. Bütün alan içinde planlamayı toptan yapamayız. Siz zaten birleşirseniz kendi aranızda müteahhit ile anlaşırsınız. Biz ‘size imarı verdik, gidin müteahhit ile anlaşın’ dersek okul alanı, spor alanı olmaz. Yol altı metre ise o halde kalır. Bu senenin sonunda size anlaşma metnini getireceğiz” diye konuştu.

BIRAKIR GİDERİZ…
Kulaktan dolma bilgilere inanılmaması gerektiğini anlatan Genel Müdür Gürgen, çıkan haberlerin doğruluğunun yetkili makamlardan teyit edilmesini istedi. Gürgen, “Malınıza mülkünüze sahip çıkın. Malınızı, mülkünüzü satacaksanız bize satın. Provokasyonlara gelmeyin. Söylenenlere kulak asmayın. Bizim resmi tekliflerimiz gelmeden başka tekliflere inanmayın. Bizim kadar hızlı çalışan varsa bu ülkede onlarla karşılaştırın. Kimse bizden hızlı çalışamaz. Ben ekibi birkaç ay içinde burada çalıştıracağım. Eğer bizden hızlı olan olursa koltuğu bırakıp giderim. Bizimle anlaşmayacaksanız başka kimse ile anlaşamazsınız. Medya size ‘bakanlık köşk vaad edecek’ derse yalan.. Size ‘buradan gönderileceksiniz’ derse o da yalan. Türkiye’de 6,5 milyon dönüştürülmesi gereken bina var. Burada ise sadece 17 bin. Yani denizin içinde bir damlasınız. Devlet bunun altında kalmaz. Siz hiç çoluğunu, çocuğunu depremde enkaz altında arayan anne, baba gördünüz mü? Biz bunu gördük” dedi.

‘DEVLETE NE’ DİYEMEZSİNİZ
Devletin, önce planlama çalışması yaptıktan sonra vatandaşla masaya oturacağını anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül de, dönüşümün faydalarını anlattı. Zaman zaman karşılıklı atışmaların yaşandığı toplantıda konuşan Şengül, “Devletin işi gücü yok senin 100-200 metrekare yerine mi göz dikecek? Böyle bir şey yok. Devletin en önemli çalışması vatandaşının barınma ihtiyacını karşılamaktır. Sizin çocuğunuzun geleceği benim çocuğuma bağlı. Benim çocuğumun geleceği de sizin çocuğunuza bağlıdır. Bu anlayış ile hareket edilmelidir. Siz huzurlu olabilirsiniz. Yıllardır burada oturuyorsunuz. Çocuklarınız büyüdü, gelişti. Onlar okula gittiklerinde, üniversitede utancından oturduğu yeri söylemiyor. Onlar daha iyi şartlarda yaşamak istiyorlar. Ben de geçmişte yaşadığım yerleri söyleyemedim. Şu anda içinde bulunduğumuz ortam sürdürülebilir değil. Siz ‘deprem olursa yıkılır, biz de altında ölürüz, bundan devlete ne’ diyemezsiniz. Devlet bunun önlemini almak zorundasınız. Buralar 20-30 yıldır unutuldu. Bu kadar daha süre giderse çocuklarınız perişan olacak” diye konuştu.

PROVAKATÖRLER OLABİLİR
Bakanlığın dönüşümü yapması halinde vatandaşın daha avantajlı konuma geleceğini anlatan Şengül, “Biz, kesinlikle aldatan olmayacağız. Buradan 5-10 yıl sonrasını görüyorum. Burada 15 mahallede 50 bin nüfus var. Toplam 16 bin konut var. Aynı evde oturan iki üç aile var. Tapulu, tapusuz alanlar var. Kiracı olanlar var. Bazıları ‘verin imarı müteahhide verelim’ diyor. Herkesin 120-200-300 metrekare arazisi ve tapusu var. Müteahhit kesinlikle size yüzde 40 hak vermez. Sekiz kat imar verilse niye gelsin. Beton yığınına niye müteahhit gelsin. Satamayacağı yere yatırım yapar mı? Devletin bu işten bir maddi beklentisi yok. Kendi bütçesinden para aktarıyor. Kiraya çıkacak olana kira yardımı, kira değilse faizsiz kredi verilecek. Muhtarların birçoğu okul alanı olmadığından, yeşil alan sorunundan, spor alanı yetersizliğinden, kanalizasyon olmadığından bahsediyor. Dönüşüm çalışmalarında binalar ile birlikte sosyal alanlar da olacak. Sadece 7-8 kat binanın izni ver gerisine karışma o olacak iş değildir. Sağlık ocağından camiye, rekreasyon alanından, kamu binalarının alanlarına kadar her şey ayrılacak. Siz istemeseniz de bunlar ayrılacak. Rant vatandaşın olacak. Devletin rant beklentisi yok. İnsanlar ‘devlet bize bu zamana kadar yardım etmedi, niye aklına geldi’ diyor. Aranızda provakatörler olacaktır. Dedikodu yapacaklar. Çıkıp ‘bunlar şöyle, böyle’ diyecekler. Biz siyaset yapıyoruz. Aldığımız oyu biliyoruz. Ben niye ayağıma kurşun sıkayım ki. Daha önce Büyükşehir Belediyesi burada çalışma yapıyordu. Şimdi ise bakanlık yapıyor. Büyükşehir, Gaziemir’de yapıyor. Biz ‘o yaptı, bu yaptı’ demiyoruz. İki yıl sonra çalışmalar başladığında dua edeceksiniz. Diğer mahalleler sıraya girecek. Herkes ‘kentsel dönüşüm geldi, 200 metrekare yerim var, imarı ver, yeri müteahhide vereyim’ diye düşünebilir. Siz buna izin verilirse perişan olursunuz. Hangi müteahhit gelip 50 bin binayı yapacak. Devlet olarak buraya para aktaracağız. Rant alacağı yere devlet niye kaynak aktarsın. Devletin rant gibi bir beklentisi yok” ifadelerini kullandı.


SENİ BIRAKAMAM
Vatandaşlardan gelen sorulara “Ben de şehir plancısıyım, bu işi biliyorum” diyerek yanıt veren Şengül ayrıca konuşmasında şunları söyledi: “Bu işi el birliği içinde çözeceğiz. Birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız. Siz şanslı olduğunuzu da zaten göreceksiniz. Çıkıp kimse ‘devlet benim yerime karar vermesin’ demesin. Verecek. Çıkıp çalışmasını vatandaş huzuru, mutluluğu için yapacak. Eğer ben kaçak yapılaşmış yerleri bırakıp sadece sahillere, güzel yerlere bakarsam o ülkede adalet olmaz. Devletin görevi milliyetine, diline göre insanı ayırmak değildir. Bize kızsalar da bu çalışmaları yapacağız. Gelip devlet burada müteahhitlik yapmayacak. Devlet parasını verecek müteahhit yapacak. Çıkıp ‘bizi bırakıp müteahhitle anlaşayım’ diyorsun. Ben seni bırakamam. Yeşil alanı, sosyal donatı alanını bırakamam. Burada 100-200 metrekare arazi var. Vatandaş ‘o arazime 8 kat ver’ diyor. Yok öyle bir şey. Yolu, imarı, planı, altyapısını, kanalizasyonu ayarlamadan olur mu? Ver katı, yapalım olursa düzenli iş olmaz”

Öte yandan toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat da isteyenin müdürlükten bilgi alabileceğini söyledi. Genel Müdür Gürgen, salonda bulunanlara kartvizitini dağıttı. Ayrıca mahallede kahvehanelerin pencerelerine yetkinin Ankara’da olduğunu ifade eden gazete haberlerin asılması da dikkat çekti.

egedesonsoz
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen EnderYıldırım » Sal 26 Şub 2013, 19:56

İzmir yükseliyor

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir artık bir üniversite kenti kimliği kazanmaya başladı. Öğrenci ve öğretim üyelerinin sayısı 180 bine yaklaştı. Bu da konut ve alışveriş merkezi projelerine yatırım yapmak için iyi bir neden" dedi
İzmir'in yıllardır süregelen durgunluğunu üzerinden atıp büyük bir enerjiyle yükselişe geçmesini değerlendiren Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak "Biz Saya Grup olarak İzmir'in geleceğinin parlak olduğunu ve özellikle lüks konut ve ofis projelerindeki eksikliği gördüğümüz için İzmir'de yatırım yapmaya karar verip 2006 yılında Folkart'ı kurduk" dedi. Sancak şöyle konuştu: "Folkart Narlıdere ve Folkart Mavişehir projelerini gerçekleştirdik ve bittiği zaman Avrupa'nın en yüksek 5'inci ikiz kuleleri olacak Folkart Towers'ı bu yıl sonunda teslim edeceğiz. İstanbul artık doldu taştı. Buna karşılık İzmir çok güzel bir sürece girdi çünkü limanıyla, turizm altyapısıyla, birçok konuda İstanbul'un tek alternatifi İzmir. Önümüzdeki yıllarda bakanımızın da dediği gibi İzmir'e yatırım yapan kazanacak. Bunda Aliağa- Menderes arasında Türkiye'nin en uzun banliyö hattının kurulması ve şehir içi ulaşımının kolaylaşmasının rolü çok büyük. Bence yatırımcılar için en önemlisi İzmir - İstanbul otoyolunun önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tamamlanacak olması. Bundan sonra iki kent arasındaki uzaklığın sadece 3 saate düşmesi İzmir açısından çok olumlu gelişmelere neden olacak. İstanbullular şehir içinde bir yerden bir yere 3 saatte gidemezken Kadıköy'den kalkıp Çeşme'ye 3 saat içinde gelecekler. Çeşme'de turizm patlaması olacak. Çeşme, İstanbul'un sayfiye yeri haline gelecek ve yatırımcılar için değeri kat kat artacak. Önümüzdeki yıllarda Çeşme'yi kimse tutamayacak. Otoyolun yanısıra İzmir limanının önümüzdeki süreçte özelleştirilecek olması İzmir'de ticaret hacmini önemli ölçüde arttıracak. Bunun sonucunda başta Yeni Kent Merkezi olmak üzere ofis ve işyerlerine yönelik talep artacak. İzmir'de eğitim ve sağlık alanında da son yıllarda önemli gelişmeler oluyor. İzmir 9 üniversitesiyle artık bir üniversite kenti kimliği kazanmaya başladı. Öğrenci ve öğretim üyelerinin sayısı 180 bine yaklaştı. Bu da konut ve alışveriş merkezi projelerine yatırım yapmak için iyi bir neden."

"ARTIK İZMİR ZAMANI"
ÖTE yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'İstanbul'da kazanma devri bitti' uyarısında bulunarak müteahhit firmalara yeni projeler için İzmir gibi gelişen şehirleri işaret etti. Bayraktar, hükümetin marka şehirler oluşturmak için İstanbul'da 'Yenişehir' kurma çalışmaları devam ederken, müteahhit firmalara gelişen şehirleri işaret etti. "İstanbul'da kazanma devri bitti. Artık müteahhitlerin gelişen şehirlere gitmesi lazım" diyen Erdoğan Bayraktar, ilk hedef olarak İzmir'i gösterdi ve "Gelişen şehirlerde hem yaptığınız işten, hem de şehrin gelişiminden kazanç sağlayabilirsiniz" diye konuştu.

Egeli Sabah
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen Umut » Sal 26 Şub 2013, 20:44

İstanbul'dan İzmir'e (hele ki Çeşme'ye) 3 saatte gelinebileceğine gerçekten inanıyorlar mı yahu? Matematiksel olarak bile imkansız. Otoyallarda hız sınırı 120 km/saat yani 3 saatte İzmir'den yola çıkarsanız Bursa'yı ancak geçebilirsiniz. Ama diğer yazılanlara hak veriyorum.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen EnderYıldırım » Sal 26 Şub 2013, 21:07

İstanbul - İzmir arası, bağlantı yolları hariç 377 Km olacakmış.
Sürekli, maksimum hız sınırı ile yaklaşık 3 saat içinde İzmir merkeze ulaşmak mümkün oluyor.
Devamında Çeşme'ye, toplamda bağlantı yolları ile beraber, 4 saat içinde ulaşılır diye düşünüyorum...
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen Umut » Sal 26 Şub 2013, 21:21

Evet teoride İzmir için mümkün gibi, sözümü geri alıyorum :)
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen Umut » Cum 08 Mar 2013, 17:22

Kavuklar, Ege Bornova rezidans projesi için Milliyet Ege'ye reklam vermiş:

Resim
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen Umut » Sal 19 Mar 2013, 18:43

İBB kentsel dönüşümle ilgili iki ihale ilanı yayınlamış:

2013 87656627 713 KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GAZİEMİR İLÇESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI HALİHAZIR DURUM TESPİTİ YAPTIRILMASI AÇIK İHALE (MADDE-19) 10.04.2013 10:00
2013 49313815 634 PROJE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BALLIKUYU KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI HALİHAZIR DURUM TESPİTİ YAPTIRILMASI AÇIK İHALE (MADDE-19) 02.04.2013 10:00
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen EnderYıldırım » Sal 26 Mar 2013, 23:35

Zorlu'dan İzmir' dev yatırım
Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, Kalearkası'ndaki Orkide AVM ve yanındaki tütün depolarını kapsayan alana 60 katlı residance yapacaklarını söyledi, "Yasal işler biter bitmez başlayacağız" dedi


Bir yerimiz var. İzinleri çıksa da yapsak diyoruz. Kalearkası'ndaki Orkide AVM'nin tümü ve önündeki tütün deposu. Muazzam bir proje. 10 numara... 60 katlı olmasını planlıyoruz. Orkide'nin yerine bina oturacak. Tütün deposunun olduğu yer tamamen park ve yeşil alan olacak. Belediye cephesinden, izinden problem yok. Açılmış davalar var. Malum İzmir... Bekliyoruz, 6-7 sene oldu. Bekleyeceğiz. Bu tür konulara büyük olarak bakmak lazım. Bugün git İstanbul'a, Ankara'ya, Antalya'ya, Kayseri'ye, Eskişehir'e değişimi görüyorsun. Bu arada İstanbul'daki Zorlu Center, 1 Ağustos'ta açılıyor. 2.5 milyar dolarlık proje.

Egeli Sabah
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen EnderYıldırım » Çrş 03 Nis 2013, 18:00

Optimum Avm ve Gaziemir civarlarında, 1. resimdeki gibi yapılmış kaldırımların, yerlerinden çıktığını, berbat bir hale geldiğini gördüm.
Taş döşenmiş bozulan bölgelerin yeniden yapılması gerekecek.
Oysaki, betondan yapılmış kaldırımlarda en ufak bir sorun yok.
İzmir'in prestij bölgelerinde kaliteli ve geniş granit olabilir, bunun dışında kesinlikle taş döşenmemeli.
Hilton çevresinde yapılan çalışmalara bakıldığında, belediyenin İnönü Caddesi'nden ders çıkardığını görüyoruz.

Ayrıca, Yeşillik Caddesi'nde en kısa sürede elektrik hatları yeraltına alınmalı.
Kent merkezinde, hiç bir ana caddede hatlar tepede bırakılmamalı.

Resim

Resim
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen EnderYıldırım » Prş 11 Nis 2013, 15:30

Kordon'da Çin Restoranı Açıldı
Dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan China Town restoranlar zincirine bir yenisi de İzmir'de eklendi.

Resim
Yıllardır Çin restoranları konusunda uzmanlaşan ve Brovni Restoran'ın işletmeciliğini yapan Taşkın Işık, geçtiğimiz günlerde 1. Kordon'da satın aldığı restoranı hizmete açtı. Çin ve Filipinler'den getirilen ustalarla hizmet verecek olan China Town'ın Çin yemekleri dışında Tai ve Japon mutfağından da hizmet vereceğini söyleyen Işık, "Deneyimli bir kadroyla hizmet veriyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinde hizmet etmiş olan ünlü Filipinli suşi ustası Rodrigo Jariolne'yi de kadromuza aldık" dedi.

Taşkın Işık, China Town'da deniz ürünlerine öncelik vereceklerini belirtirken, İzmir'de böyle bir restoranın olmadığını ve 1. Kordon'da ilk kez Çin ve Uzakdoğu yemeklerinin servis edileceğini sözlerine ekledi.

İha
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

ÖncekiSonraki

Dön Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 23 misafir

cron
Free Web Hosting