İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Re: Folkart Towers Bayraklı İkiz Kuleler 2x200m

Mesajgönderen EnderYıldırım » Çrş 27 Mar 2013, 10:23

Folkart Çeşme'ye otel ve villa yapacak
FOLKART Yapı İzmir’de dev inşaat projelere imza attı. Narlıdere ve Mavişehir’de projelerin yanı sıra Folkart Towers ile kentin çehresini değiştirdi.


Şimdilerde 21 villadan oluşan Folkart Paşalimanı Projesi’ni ise 15 Haziran’da teslim etmeye hazırlanıyor. 11 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen projenin arkasından 7 bin metrekarelik turizm imarlı arsada ise bir kaç yıl içinde 150 odalık bir otel inşa edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 29 kilometre uzunluğundaki plajları, berrak denizi, rüzgarı ve termal kaynaklarıyla Ege’nin turizm yıldızlarından Çeşme, gayrimenkulde de yatırımcıların göz bebeği olmaya devam ediyor. 2012 yılında konut fiyatlarının yüzde 20 oranında artmış olmasının önemli bir gösterge olduğuna belrten Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, villa ve turistik tesis projeleriyle “Çeşme’de biz de varız” mesajı verdi.

150 odalı otel
Çeşme’de yatırım yapmayı düşünenler için tam zamanı olduğunu vurgulayan Sancak, “Çeşme ve Alaçatı son yıllarda atağa kalktı. Gelecek yıllarda bu trend sürecek. 10 yıl sonra ise Bodrum’u geçecek, ama kalitesini de koruyacak. Çeşme pahalı, ama kaliteli diye bir algı var. Bu algıyı muhafaza ederek büyümesi lazım. Ayrıca, Çeşme için termal bulunmaz bir nimet, bu zamana kadar iyi değerlendirilememiş. İlçenin 12 ay yaşayan bir yer haline gelmesi için sağlık turizmini hayata geçirip hem yerli turisti hem Kuzey Avrupa ülkelerini bölgeye çekmek lazım. Bizim yapacağımız otel çok büyük olmayacak. Toplam 30 milyon dolar yatırım ile villa ve 150 odalık bir otel yapacağız. 12 ay yaşayan bir otel olarak örnek olmak istiyoruz. Bunu ilk adım olarak düşünün. Önümüzdeki yıllarda Çeşme için daha büyük yatırımlar düşünüyoruz. Özellikle İzmir – İstanbul otoyolunun tamamlanmasından sonra Çeşme’yi kimse tutamayacak. Bundan sonra iki kent arasındaki uzaklığın sadece 3 saate düşmesi Çeşme açısından da çok olumlu gelişmelere neden olacak. İstanbullular evlerinden kalkıp Çeşme’deki yazlıklarına 3,5 saat içinde gelecekler. Çeşme’de turizm patlaması olacak. Sadece İstanbul’un değil Bursa, Çanakkale gibi birçok şehrin sayfiye yeri haline gelecek ve yatırımcılar için değeri kat kat artacak” diye konuştu.

Hürriyet
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Mesajgönderen Umut » Cmt 30 Mar 2013, 10:55

Çeşme'nin yükselişi sürüyor.

Çeşme’de emlak altın gibi: ‘Üç büyükleri’ solladı!

Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre; Çeşme’deki yıllık emlak fiyatları artışı, İstanbul ve Ankara’yı geçti, İzmir ortalamasının iki katından fazla değer kazandı.

İZMİR - Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık kuruluşlarından Realty World’un, Türkiye çapında yaptığı araştırmaya göre; Çeşme’de konut fiyatları bir yılda yüzde 23 değer kazandı. Ülke genelindeki toplam 31 bin 240 satılık ve 12 bin 411 kiralık gayrimenkulün fiyatı incelenerek oluşturulan verilere göre, bir yıl içerisinde emlak fiyatlarında İstanbul’da ortalama yüzde 13, Ankara’da yüzde 8, İzmir’de ise yüzde 10 artış meydana geldi. Türkiye’nin turizm cenneti Çeşme’deki emlak fiyatları artışı ise Türkiye’nin en büyük 3 kentinin de ortalamasını geçti, ilçesi olduğu İzmir’in artış oranını iki katından fazla oldu.

METREKARESİ 3 BİN 273 LİRAYA ULAŞTI
Araştırmaya göre; İzmir’de Çeşme’den sonra en yüksek konut artışı yıllık yüzde 17 ile Güzelbahçe olurken, onu yüzde 14 ile Narlıdere izledi. Çeşme’de konutların metrekare ortalama satış fiyatı 3 bin 273 lira, kiralık evlerin metrekare fiyatı ise 161 liraya kadar çıktı. İzmir’deki ikinci değerli konutların bulunduğu Narlıdere’de konut metrekare satış fiyatı 2 bin 237 lira, Güzelbahçe’de ise 2 bin 178 lira olarak kaldı.

TÜTÜNCÜOĞLU: ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİ
Çeşme’de 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Faik Tütüncüoğlu, kendi döneminden önce ilçenin kronikleşen haftalarca kesik kalan su ile olmayan kanalizasyon altyapısı yüzünden yaşanan sıkıntıları çözdükten sonra ilçenin hızla yükseldiğini söyledi. Tütüncüoğlu, “Çeşme’de sadece geçen yıl 33.5 milyon liralık yatırım yaptık. Bu miktarın yarısından fazlası altyapıya harcandı. Yükselen emlak değerleri ve her geçen gün artan marka değerimiz ile altyapı ve turizme verdiğimiz önemin karşılığını, çalışmalarımızın meyvesini alıyoruz” diye konuştu.

ON YILDA 40 KAT DEĞERLENDİ
Türkiye genelinde ilk konut yapıldığını ardından onlardan arta kalan dar alanlara, yol ve sosyal donatı tesisleri kurulduğunu söyleyen Tütüncüoğlu, bunun yanlışlığına değindi. “Biz, Çeşme’de konutlar daha yapılmadan yol ve altyapıyı oluşturuyor; inşası tamamlanmadan spor tesisi ve park yapıyoruz” diyen Tütüncüoğlu, “Çalışmalarımız her araştırmada etkisini gösteriyor. İlçede 10 yıl önce 10 bin liraya satılan arazilerin değeri, yüzde 4 bin arttı, 400 bin lira oldu. Bu gelişmeler hem Çeşme’ye yatırım yapanların rantını hem de burada yaşayanların ekonomik gelirini artırıyor. Doğru yoldayız, çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“TOKİ DEĞERİ DÜŞÜRÜR”
Çeşme’de 25 yıldır ilçeyi betonlaştırmak isteyenlere karşı mücadele ettiklerini hatırlatan Tütüncüoğlu, şöyle konuştu: “Çeşme’nin çok katlıya müsaade etmeyen yatay gerçekleşen yapılaşması ile artan değeri, ne kadar doğru hareket ettiğimizin göstergesidir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yapacağı 4 katlı, yoğunluğu izin verilenin 5 katı olan konutlar, Çeşme’deki tüm dengeleri alt üst eder. Korumak için mücadele ettiğimiz doğayı, klimayı ve kent dokusunu bozar; Çeşme’nin marka ve gayrimenkul değerini düşürür.”

egedesonsoz.com
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Mesajgönderen EnderYıldırım » Pzt 08 Nis 2013, 19:15

BÜROKRASİ ÇELMESİ
Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Rus milyarder Mihail Prohorov, 6 yıl önce başladığı tatil köyü projesi yılan hikayesine dönünce Türk ortağı Kerim Özsoydan ve ortaklıktan ayrıldı


Yaklaşık 18 milyar dolar serveti ile dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Rus milyarder Mihail Prohorov'un 6 yıl önce başlattığı Çeşme Altınkum'daki tatil köyü projesi yılan hikayesine döndü.
Planlama yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçince, 170 dönümlük alandaki yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımın planlarında başa dönüldü. Dünyaca ünlü bir otel zincirinin işleteceği ve başta Ruslar olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden zengin turisti ağırlayacak tesiste adım atılamadı. Bu gelişmelere tepki gösteren Prohorov, Türk ortağı Kerim Özsoydan da, ortaklıktan da ayrıldı.

"7-8 proje daha vardı"
Aynı zamanda Rusya'nın İzmir eski Fahri Konsolosu olan Kerim Özsoydan, planlama sürecinin tamamlanmamasının kendisini çok üzdüğünü belirterek, "Yatırıma başlayamamak beni kahretti. Bu kadar uzayacağını bilseydim bu projenin içinde olmazdım. Bu proje sayesinde Çeşme'ye 100 milyon dolarlık yatırım ve nereden baksanız bin kişiye iş sağlayacak bir tesis gelecekti. Bölge doğa dostu bir otel kazanacaktı. Eğer bu proje zamanında bitirilmiş olsaydı, bu projenin arkasından aynı yatırımcı tarafından Türkiye'nin farklı yerlerinde ve İzmir'de 7-8 farklı yatırım gündeme gelecekti. Üstelik diğer Rus yatırımcılar da Çeşme'ye gelecekti. Ancak Çeşme'deki plan sıkıntısı projeden bile vazgeçme aşamasına getirdi" dedi.

6 yıldır bekliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan planlara daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da müdahil olduğunu belirten Özsoydan, daha önce başlayan planların devam ettirilmediğini, bu durumun yatırımı geciktirdiğini ifade etti. Özsoydan, "Yapılacak olan her yatırım ülke menfaatine. Yatırımcıları hoş tutmak gerekiyor. Özellikle yabancı yatırımcılara ümit verip de yıllarca bekletmek bize yakışmıyor. Aynı yatırımcının İspanya'da, Filipinler'de aynı dönemde başlattığı yatırımları tamamlandı. Tesisler faaliyete bile geçti. Ama biz 5 yıldır bekliyoruz. Son 3 yıl ben görev üstlendim. Hala gidişat net değil. 'Yatırıma başlanabilir' mesajını verecek ölçüde net bir tablo yok" diye konuştu.

Yeşil tatil köyü
İngiliz bir firmanın hazırladığı projenin doğa dostu olduğuna dikkat çeken Kerim Özsoydan, tatil köyü formatında olan projede katlı binaların yer almadığını, bina boyunun ağaç boyunu geçmediğini söyledi. Özsoydan, denizden sahile inildiğinde hiçbir betonun görünmeyeceği projenin tam bir yeşil proje niteliğini taşıdığını kaydetti. Özsoydan, şöyle devam etti: "Tesis sadece Rus zenginlere değil, dünyanın her tarafındaki turistlere hizmet verecekti. Otelin işletmesini dünyanın en meşhur otel zincirlerinden biri yapacaktı. Bu zincir ilk defa Türkiye'ye gelecekti. Keşke bunlar olmasaydı da doğa dostu proje bir an önce hayata geçirebilmiş olsaydı. Keşke bu sene açılıyor olsaydı. Şu an firma hala çalışmalarını sürdürüyor ama yatırımda netlik yok."

Rusya'da 3'üncü, dünyada 32'nci
Mihail Dimitriyeviç Prohorv 1965'te doğdu. Moskova Finans Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra finans sektörünün önde gelen girişimcileri arasında yer aldı. Metal sektörüne girdi. Sahibi olduğu şirket dünyanın en büyük nikel ve paladyum üreticisi oldu. Rusya'nın en büyük altın üreticisi Onexim Grubu'nun başkanı oldu. Rusya'nın en zengin üçüncü, dünyanın en zengin 32. kişisi oldu. Tahmini servetinin 18 milyar dolar olduğu ifade ediliyor. İki yıl önce siyasete girmeye hazırlandı. Putin'e karşı 2011'de adaylığı gündeme geldi.

Yeni Asır
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Mesajgönderen umuthaydar » Sal 09 Nis 2013, 00:04

Bakanlık birimleri değil de Belediye olsa, "İstemezükçü bunlar :(" tayfası doluşurdu.
umuthaydar
 
Mesajlar: 17
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Pzt 12 Kas 2012, 00:09

Re: İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Mesajgönderen EnderYıldırım » Sal 09 Nis 2013, 17:33

100 milyon dolarlık yatırımın önü açıldı
Rus milyarder Prohorov'un 6 yıldır bekleyen Çeşme Altınkum'daki tatil köyü projesine bakanlıktan müjde geldi. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Erpolat, "Bölge ile ilgili planları Ankara'ya gönderdik" dedi


Yaklaşık 18 milyar dolar serveti ile dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Rus milyarder Mihail Prohorov'un 6 yıldır bekleyen Çeşme Altınkum'daki tatil köyü projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan müjde geldi. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ata Erpolat, yatırımın yapılacağı bölge ile ilgili planları Ankara'ya gönderdiklerini açıkladı. Erpolat, "Biz her zaman yatırımcının yanındayız. Kim yatırım yapıyorsa Allah razı olsun" dedi.

"Başa dönülmez"
Doğal SİT alanlarını planlama yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçtiğini belirten Erpolat, ancak bu durumun olumsuzluk doğurmadığını söyledi. Erpolat, "Bu devir ile planlar başa dönmez, sil baştan olmaz. Nerede kaldıysa orada yürür. İzmir'de yatırımcı kim varsa onun yanında yer alırız. Mevzuat çerçevesinde yatırımları her zaman destekleriz. Çeşme'deki planlamayla ilgili bir sıkıntı yok. Kuruldan geçti. Planları bakanlığa onay için gönderdik" diye konuştu.

"Yatırım hızlanmalı"
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise Rus milyarderin yatırımının hızlandırılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çağrıda bulundu.
Tütüncüoğlu, "Bugüne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı sıkıştırdık. Eğer Çeşme'de turizm isteniyorsa bu yatırıma izin verilmeli. Para hazır, proje hazır. Bugüne kadar neden izin verilmediğini anlamadım. O yatırım bitince sırada bekleyen diğer yatırımlar da devreye girecek. Hem ülkeye para girecek hem de binlerce kişiye iş sahası açılacak. Yatırımcıyı bekletmek Türkiye'nin aleyhine olur" dedi.

Yeşil proje
Çeşme ve Alaçatı'ya tutkun olduğu bilinen Rus milyarder Prohorov, 6 yıl önce Çeşme Altınkum'da içinde koy olan 170 dönümlük araziyi satın aldı. Sahibi olduğu Windguru firması aracılığı ile bölgeye 100 milyon dolar değerinde tatil köyü kurmayı planlayan Rus milyarder, yeşil tatil köyü konseptinde bir proje hazırladı. Projede katlı binalar yer almıyor. Binaların boyu ağaç boyunu geçmiyor. Otelin işletmesini dünyanın en meşhur otel zincirlerinden birinin yapacağı ifade ediliyor.

Yeni Asır
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Mesajgönderen EnderYıldırım » Pzt 15 Nis 2013, 17:37

Çeşme yeni hastanesine kavuşuyor
Çeşme Belediyesi’nin kamulaştırma, imar ve ruhsat sorunlarını çözdüğü 75 yatak kapasiteli yeni Çeşme Devlet Hastanesi, bugün ihaleye çıkıyor.

Resim
Çeşme, uzun zamandır eksikliği hissedilen geniş kapsamlı devlet hastanesine kavuşuyor. Çeşme Belediyesi’nin kamulaştırma ve imar çalışmalarından sonra hastane yapılmak üzere tahsis ettiği arazide, hastane çalışmaları için sonuca ulaşıldı. 75 yatak kapasiteli yeni Çeşme Devlet Hastanesi’nin ihalesi için bugün (16 Nisan Salı) 14.00’te ihaleye çıkılacağını öğrenilirken; ihaleyi kazanacak firmaya sözleşmeden sonra 10 gün içinde yer tesliminin yapılacağı ve inşaatının azami 550 gün süreceği açıklandı.

KADROLU DOKTOR ATANMIYORDU
Devlet hastanesi hakkındaki gelişmeleri sevindirici bulduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “İlçemizdeki Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesi 50’nin altında olduğu için ihtiyaca rağmen kadrolu doktor ataması yapılamıyordu. Başhekim, doktor ve hemşirelerimizin üstün çabalarına rağmen yaz aylarında artan nüfusa hastanemiz yetersiz kalıyor, personel hastalara yetişemiyordu. Çeşme gibi dünyaca tanınan marka bir kentte fazlasıyla gerekli olan bu eksikliği uzun süredir gidermeye çalışıyorduk” diye konuştu.

TURİZME İÇİN DE DOPİNG OLACAK
Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “Çeşmelilere ve dünyanın dört bir yanından Çeşme’yi ziyaret eden turistlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için bu amaca uygun bir tesis yapılması için uzun zamandır çaba gösteriyor ve mücadele ediyorduk. Bunun için hastane yapılması için belirlediğimiz büyük bir arazinin kamulaştırma, imar ve ruhsat sorunlarını süratli bir şekilde çözdük. Şimdi Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimi tarafından ihaleye çıkacak hastanemizin, inşaatının bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Sağlık alanındaki bu eksikliğin giderilmesi turizm için de doping olacaktır”

YENİ HEDEF SAĞLIK TURİZMİ
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adıgüzel Demirel ise Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Daire Başkanlığı'nın yeni devlet hastanesi için ihaleye çıkacağı haberini “Uzun süredir beklediğimiz bir müjde” diyerek değerlendirdi. Hastane binası yapımındaki gelişmenin Çeşmeliler için önemine dikkat çeken Demirel, araziyi hastane yapımına uygun hale getirdiği için Başkan Tütüncüoğlu ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Metin Berberoğlu’na teşekkür etti. Ayrıca Çeşme için fizik tedavi merkezi, hatta hastane bünyesinde termal tedavi kür merkezini hayata geçirmek hedefinde olduklarını belirten Demirel, “Sağlık turizminde de öne çıkmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

egedesonsoz
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Mesajgönderen Ayhan » Sal 16 Nis 2013, 11:33

Belediye mi yapıyor bu hastaneyi?
Ayhan
 
Mesajlar: 58
Beğendikleri: 5 mesaj
Beğenilenleri: 4 mesaj
Kayıt: Pzr 06 May 2012, 11:28

Re: İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Mesajgönderen EnderYıldırım » Sal 16 Nis 2013, 11:54

Hastaneyi Sağlık Bakanlığı yapıyor. Araziyi ise haberde belirtildiği gibi Çeşme Belediyesi kamulaştırdı.
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Mesajgönderen EnderYıldırım » Sal 16 Nis 2013, 13:20

Çeşme nin milyarlık yatırımı 7 yıldır Başkent kapısında!
Bakanlıklardan bir türlü gelmeyen planlar yüzünden Çeşme’ye yatırım yapacakların önünün tıkandığını belirten Tütüncüoğlu, “Katar ve Dubai’den toplamda bir buçuk milyar dolar yatırım yapacaklar, 7 yıldır plan yok” dedi.


Çeşme’deki 36’ncı Turizm Haftası Kutlama Töreni’nde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin iyi bir turizm sezonu geçirileceğine inandığını belirti. İlçeye 3 kilometre uzunluğunda iki yeni plaj daha kazandıracağının müjdesini veren Tütüncüoğlu, ilçenin sürekli yükselen turist sayısı ile artan nüfusuna dikkat çekti, “Çeşme’yi de sürekli geliştirmemiz gerekiyor” dedi. Gürültü yönetmeliğinin gece 12 ile sınırlanmasının kentin eğlence hayatına darbe vurmasını engellemek için eğlence saatlerin öne çekilebileceğini belirten Tütüncüoğlu, “Çeşme’nin yazın Türkiye’nin birinci sınıf eğlence merkezi olmasını mutlaka yine sağlayacağız. Çeşme’nin yaşam kaynağı olan turizmdir. İlçemizde herkesin ekmek kapısı olan turizme; esnafı, çiftçi, işçisi, mal sahibi, sanatkârı, memuru herkes sahip çıkmalı, gerektiğinde taşın altına elini koymalıdır” diye konuştu.

GERMİYAN VE OVACIK’IN PLANLARI HAZIR
Çeşme’nin kruvaziyer turizmde hızlı bir gelişme kaydettiğini belirten Tütüncüoğlu, bağlantısı kesinleşmiş 60 civarında kruvaziyer seferi olduğunu vurguladı. Çeşme’ye kurulacak termal tedavi merkezinin de bu yıl temelini atmayı hedeflediklerini belirten Tütüncüoğlu, “Ilıca bölgemizde bin kişiyi tedavi edebilecek bir termal tedavi merkezini önümüzdeki yıl faaliyete geçireceğiz” diye konuştu. İlçenin artan nüfusuna bağlı olarak “Gidemediğin yer senin değildir” deyip yolları genişlettiklerini belirten Tütüncüoğlu şöyle konuştu: “Eskiden 6-7 metre olan yolları bugün 20 metreye çıkarıyoruz. Altyapıyı da bitirmek üzereyiz. Arıtma tesisini önümüzdeki ay hizmete başlayacak. “Bütünşehir kapsamında bize bağlanacak olan Germiyan ve Ovacık’ın ihalelerini de şimdiden hazırladık. 2014’te buraların da altyapıları tamamlanmış olacak. Geçen yıl restorasyonu biten Aya Haralambos Kilisesi de tam anlamıyla bir kültür merkezi, konser salonu haline geldi. Kent yaşamı için 96 çocuk parkı 45 sağlıklı yaşam parkı inşa ettik” diye konuştu.

PLANLAR YILLARDIR BEKLİYOR
Çeşme’de çeşitli odaların Yunanistan’a bağlı adalara turist kazandırmak için birbirleriyle yarıştığını belirten Tütüncüoğlu şöyle konuştu: “Sakız başta olmak üzere adaların konsolosu gibi çalışıyor. Çeşme’den çok bu adalara turist kazandırmaya oradaki esnafa para kazandırmaya çalışıyorlar. Burada turizmden ekmek yiyenlerin önceliği Çeşme, Çeşme’ye turist kazandırmak olmalı. İlçeye bir tane fazla turist gelmesi için mücadele vermeliyiz” dedi. Hükümetin Çeşme’nin tanıtımı ve turizmine yeterli desteği vermediğinden yakınan Tütüncüoğlu, turizm merkezi olarak planlanan Altınkum bölgesinin planlarının 6-7 yıldır hazır olmadığını söyledi. Yatırımcıların bölge için beklediğini vurgulayan Tütüncüoğlu, “Katar’dan bir milyar Amerikan Doları ve Dubai’den de 500 milyon dolarlık turistik tesis yatırımı yapmak isteyen bir grup geldi ama plan yok. Turizm Bakanlığı’na da bu durumu tekrar tekrar ilettik fakat bir sonuç alamadık. Bir an önce bu bölgelerin 25 binlik, 5 binlik ve binlik planları olması gerekiyor. Sayın bakanlarımız televizyon karşısında 3, en fazla 3,5 ay için de planların hazır olacağın söylediler, yıllar önce, hala plan yok…” diye konuştu.

egedesonsoz
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İzmir'in içindeki İzmir: Çeşme

Mesajgönderen Umut » Cum 19 Nis 2013, 02:22

Hastane için imar ve ruhsat sorunlarının giderilmesi güzel tamam da kamulaştırmanın da belediyenin sırtına yıkılması haksızlık. Çeşme Belediyesi'nin bütçesi zaten mütevazi. Görseller şık gözüküyor ama 75 yatak sayısı da az gibi. Çeşme'nin yaz nüfusunun zaman zaman 600.000'i aştığı söyleniyor.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

ÖncekiSonraki

Dön Kent Haberleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

cron
Free Web Hosting