Çiğli Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi

Çiğli Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Pzt 05 Ağu 2013, 21:02

Çiğli Güzeltepe’de Kentsel Dönüşüm
Çiğli’nin 1960’lı yıllardan sonra özellikle de Varto depreminin ardından yerleşim alanlarından biri haline gelen Güzeltepe bölgesinde kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Plansız gelişen ve 255 adet parselin bulunduğu alanda 1.116 konuttan oluşan modern şehircilik uygulamalarının en başarılı örneklerinden birinin temeli atılacak.


Resim
Resim
Resim

“Çağdaş kentlerde, standardı yüksek bir yaşam sürmek her kentlinin hakkıdır” diyerek yola çıkan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’yi kuzeyin yıldızı yapacak çalışmaların ağırlık kazandığını bu amaçla özellikle kent yenileme projelerine önem verdiklerini söyledi. İlk olarak Güzeltepe’nin üst kısmında çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Başkan Solak, harita ve imar çalışmaları biten projenin uygulanabilmesi için öncelikle bölge halkının görüşüne başvuracaklarını ifade etti.

Güzeltepe Mahallesi’nin Kavaklı Deresi etrafındaki 12 dönümlük alanı kapsayan bölgede kentsel yenileme çalışmasına başlandı. 255 adet parselde, 285 adet binanın bulunduğu alanla ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan görüşler alınırken, sahanın yerleşim amaçlı jeolojik ve jeoteknik etüdleri tamamlandı. Farklı büyüklük ve katlardan oluşan binalar ve çevre düzenlemesi tamamlanan proje ile ilgili ayrıntılı çalışma, belediye teknik ekipleri tarafından tamamlanmak üzere. Ayrıntıların tamamlanmasının ardından proje halkın beğenisine sunulacak. Halktan gelen taleplere göre şekillenecek proje ilgili olarak hazırlanan imar planı ilk olarak Çiğli Belediyesi meclisine ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunulacak. Güzeltepe’nin yeni imar planının onaylanmasının ardından da projenin 6 ay içinde ihalesi yapılacak ve ardından yapımına başlanacak. Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından sırasıyla ilçedeki Maltepe, Köyiçi, Güzeltepe, Şirintepe Mahallelerinde de kent yenileme projelerinin yapılması planlanıyor.

Başkan Solak: “Kültürel ve ekonomik kalkınma sağlanacak”

Başkan Solak, yapılan değerleme çalışmaları sonucunda tüm arsa ve bina bedellerinin tespit edildiğini, yeni yapılaşma sürecinde oluşacak olan toplam yerleşim alanından alacakları payların da belirlendiğini söyledi. Tüm bu verilerin ışığında yapılan revize imar planı ile bölgenin yapılaşmasının kökten değişerek yöre halkına sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturulmasına çalışıldığını kaydeden Başkan Solak, ilçede sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmayı sağlayacak projeleri gerçekleştirmeyi ilke edindiklerini söyledi.

Bin 166 konut inşa edilecek

Başkan Solak şöyle konuştu: “Çiğli Belediyesi bu proje ile çevresi ile uyumlu yeni kent yaşamının ilk adımlarını atmıştır. Bin 166 konutluk modern, güvenli, yeşil sahaları ve spor alanları bulunan bir proje hazırlandı. Hak sahiplerine teslim edilecek deniz manzaralı, beyaz eşyalı, modern konutlar yöre insanının vizyonunu da değiştirecektir. Ayrıca belediyemiz proje süresince, yeni evleri teslim edilene kadar hak sahiplene kira yardımı yapılacak. Kent yenileme projelerini diğer mahallelerde de uygulayacağız. Halkımıza daha modern yaşam alanları sunmak istiyoruz. Yaptığımız her iş attığımız her adım daha yaşanılabilir bir Çiğli için.”

Ek bilgiler:


Tüm hak sahiplerine : İnşaat süresince 2,5 yıl ayda 450 TL kira yardımı

Beyaz eşya yardımı: Televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı fırın, aspiratör ve klima

Proje verileri: Toplam 1.166 konut, 109.300 m2 konut alanı ve 7.800 m2 ticaret alanı

Çiğli Belediyesi
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Çiğli Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen Umut » Prş 15 Ağu 2013, 04:24

Proje hayli büyük, acaba Çiğli Belediyesi altından kalkabilecek mi? İBB'den veya TOKİ'den kâr paylaşımı ile destek isteyebilirler belki de. Gerçi arazide 255 parsel varmış, 400 hane olsa, yerine 1166 hane ve de ticaret alanları yapılıyor. Kendini amorti etmekle kalmayıp gelir de getirecektir. Çağdaş bir yaşam ortamı da cabası.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir


Dön Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

cron
Free Web Hosting