İzmir BB ‘Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri

İzmir BB ‘Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri

Mesajgönderen cuscs » Cmt 18 Haz 2011, 20:26

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için Başvurular Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri’ için başvurular başladı. Yarışmada ilk kez bu yıl, çocuk ve gençler için yeni bir kategori de açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihe ve kültürel mirasa sahip çıkan, korunmasına, yaşatılmasına ve tanıtılmasına katkı koyan İzmirlileri, 9. kez düzenlenen yarışmaya katılmaya davet ediyor.

Başvuru için son gün 26 Ağustos 2011
Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Yarışması’na katılmak isteyenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin www.izmir.bel.tr/tarihesaygi adresine girerek doldurdukları formları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü (5.Kat No:522) adresine şahsen müracaatla teslim edilebilecekler. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler web sitesinden ya da 293 39 84 / 293 16 13 nolu telefonlardan yararlanabilecek.

Çocuk ve gençler için yeni kategori
Yarışmaya; ‘Tek Yapı ve Tarihi Doku Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları’ kategorisi altında yer alan ‘Basit Onarım’, ‘Esaslı Onarım’ ve ‘Emek’ dalları ile ‘Tarihi Yapıda Yaşam’, ‘Arkeolojik Sit Alanlarında Kültür Varlıklarının Korunması ve Sergilenmesine Yönelik Mekanların Oluşturulması’, ‘Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında Yeni Uygulama’, ‘Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı’ kategorilerinde başvuru kabul edilecek. Ayrıca, çocuk ve gençlerin tarihi mirasa ve çevreye duyarlılıklarını geliştirmek, koruma kültürü oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl yeni başlatılan ‘Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Öğrenci Projeleri Teşvik’ kategorisinin de ilgi görmesi bekleniyor.

Sonuçlar 28 Eylül’de açıklanacak
Jüri toplantısı 19-23 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışmanın sonuçları 28 Eylül 2011’de açıklanacak. Kazananlara ödülleri törenle verilecek. Yarışmanın Asil Seçici Kurulu, Mimar Prof.Dr. Başak İpekoğlu, Arkeolog Prof.Dr. Armağan Erkanal, Mimar Yard.Doç.Dr. A.Güliz Bilgin Altınöz, Şehir Plancısı Yard.Doç.Dr. Muhammed Aydoğan, Sanat Tarihçisi Yard.Doç.Dr. Emine Tok, Mimar Etem Ülkütaş ve Şehir Plancısı Hale Yıldır’dan oluşuyor. Seçici Kurul üyeliklerini ise Mimar Yard.Doç.Dr. Mine Hamamcıoğlu Turan, Arkeolog Yard.Doç.Dr. Aytekin Erdoğan ve Şehir Plancısı Öğr.Gör. Figen Akpınar ile Sanat Tarihçisi Öğr.Gör. Barış Eroğlu yapıyor.

Türkiye’de tek
Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılında başlatıldı. Hala tek olma özelliğini koruyan, kentteki kültürel mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve bu konudaki doğru çalışmaların özendirilerek ödüllendirilmesi ve tanıtılması amacıyla yürütülen yarışma, her yıl daha da artan bir ilgiyle devam ediyor.

www.izmirdesanat.com
cuscs
 
Mesajlar: 76
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Prş 09 Ara 2010, 22:35

Dön Fuarlar, Etkinlikler ve Turizm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

cron
Free Web Hosting