Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen niyoderm » Cum 15 Mar 2013, 02:34

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesine Bakanlıktan Onay

İzmir'de ağırlıklı olarak Roman vatandaşların ikamet ettiği Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve gelişim projesi Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı..

İzmir Kahramanlar'daki Ege Mahallesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi'ne Bakanlık Kurulu onay verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Kahramanlar'daki Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi'ne Bakanlık Kurulu onay verdi. 22 Şubat tarihli Bakanlar Kurulu kararı, 13 Mart 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Büyükşehir belediyesinin bir süre önce ihale sürecini başlattığı ve özel proje alanı olarak belirlenen alan İzmir'in kalbi olarak da bilinen Alsancak Limanı'nın hemen arkasındaki alanda bulunuyor. Derme çatma, gecekondu ağırlıklı binaların bulunduğu alanda yaşayan Roman vatandaşların proje çalışmalarının başlayacağı yaz aylarında belirlenen başka yerlere taşınması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir hazırlık çalışmalarını yürüttüğü bölgede hız kazanabilmek için Bakanlar Kurulu onayını beklemeden 'Kentsel Yenileme ve Mimari Proje Hizmet Alımı İşi'ni Ocak ayı başında ihale etmişti. Proje çalışmalarının yaz aylarında tamamlanması hedefleniyor. Düzenli kentleşmenin sağlanması, eskiyen kent kısımlarının yeniden inşa ve restore edilmesi, kentin kültürel dokusunun korunması, yurttaşların yaşam biçimleriyle çelişmeyecek çözümlerin üretilmesi amacıyla projelerini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi'nde yedi hektarlık alanı dönüştürecek. İzmir Yeni Kent Merkezi'nin güneyinde, batıda İZBAN hattı, kuzeyde sanayi alanları, güney ve doğuda Melez Çayı ile sınırlanan yaklaşık yedi hektarlık Ege Mahallesi'nin bir kısmından oluşan 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı' için bugüne kadar şu çalışmaların yapıldığı bildirildi: "Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında 2011 yılında mevcut durum tespiti ile başlayan çalışmalarda 591 yapının ölçümü tamamlandı, tapu bilgileri alınarak projeye altlık teşkil edecek veri tabanı oluşturuldu. Alana ilişkin uygulanacak kentsel vizyonun belirlenmesi, imar planı, mimari proje ve kentsel tasarım iş kalemlerinden oluşan "Ege Mahallesi Kentsel Yenileme ve Mimari Proje Hizmet Alımı İşi", 04.01.2013 tarihinde ihale edildi. Yaz aylarında proje çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor." Yürürlükte bulunan İmar Planında Yeni Kent Merkezi'nin güneyinde yer alan Ege Mahallesinin bir kısmından oluşan dönüşüm ve gelişim alanı; 'Özel Planlama Alanı-1' (Ö.PL.A.1) olarak belirlendi. Özel Planlama Alanı-1; "Ege Mahallesi'ndeki sosyal dokunun kültürel aktivitelerini sürdürebileceği ve bulunduğu yerde yaşatılması öngörüsünden hareketle belirlenen alan sınırı" olarak tanımlanıyor. Bu karar ile birlikte, bölgedeki kaçak ve sağlıksız yapılaşma, sosyal donatı eksikliği, altyapı yetersizliği gibi fiziksel etmenlerin yanında; işsizlik, kent merkezinde yaşamasına rağmen kentle bütünleşememe gibi sosyal etmenler kentsel dönüşüm uygulaması yapılması gerekliliğini göstermiştir. Yerinde kentsel dönüşüm uygulanacak alanda 591 yapı var ve yaklaşık 4000 -4500 nüfus yaşıyor.


- Inşallah bir an önce çalışmalar başlar ve oradaki "çirkinlikler" ortadan kalkar.Son zamanlarda çok geçtim oradan ve gözlerim yoruldu aklım tutuldu!
niyoderm
 
Mesajlar: 62
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 2 mesaj
Kayıt: Sal 10 Nis 2012, 18:22

Re: Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm Projeleri

Mesajgönderen EnderYıldırım » Sal 28 May 2013, 17:28

İzmir’de en kritik dönüşüm: Ve Büyükşehir arazileri istedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, roman vatandaşların yaşadığı kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilen Ege Mahallesi’nde bulunan kamu arazilerinin alımı için çalışma başlattı. Belediye, proje alanında yer alan 2 bin 500 metrekare kamu arazisini kamulaştıracak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, hükümetin ‘roman açılımı’ sürecinde yaptığı çalışmalara karşılık olarak geliştirdiği Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda önemli adım atıldı. Roman vatandaşların yaşadığı tamamı Büyükşehir tarafından yapılacak alanda gerçekleştirilecek işlemler için düğmeye basıldı. Büyükşehir, arazi uygulama çalışması yapacağı Kahramanlar’daki alanda bulunan 2 bin 500 metrekarelik kamu arazisini satın almak için karar aldı. Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde kabul edilen listede kamulaştırılacak kamu arazilerinin büyük bölümü için Konak Belediyesi’ne ödeme yapılacak. Konak’a ait sosyal konutlar 2 bin 300 metrekare alanı kapsarken küçük çaplı olarak TCDD ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün arazileri bulunuyor. Kamu kurumlarına ait arazileri alacak olan Büyükşehir daha sonra özel mülkiyet ve şahıslara ait parsellerde düzenleme yapacak.

NELER VAR?
Kentin ortasında cazibe merkezi olması planlanan Yaklaşık 6 hektarlık ‘Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ Liman Arkası’nda, İzmir’in turizm kapısı Alsancak Limanı’nın yakınında yer alıyor. İzmir’in eski yerleşim yerlerinden olan bu mahalle bugün, sosyal ve ekonomik koşulların beslediği sorunlar, bölgedeki kaçak ve sağlıksız yapılaşma, sosyal donatı eksikliği, kentsel altyapı hizmetlerinin yetersizliği gibi fiziksel etmenlerin yanı sıra; işsizlik, kent merkezinde yaşanılmasına rağmen sosyal etmenler nedeniyle, kentle bütünleşmede süreklilik sağlayamıyor.

Düzenli kentleşmenin sağlanması, eskiyen kent kısımlarının yeniden inşa ve restore edilmesi, kentin kültürel dokusunun korunması, yurttaşların yaşam biçimleriyle çelişmeyecek çözümlerin üretilmesi amacıyla projelerini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanı dönüştürecek.

İzmir Yeni Kent Merkezi’nin güneyinde, batıda İZBAN hattı, kuzeyde sanayi alanları, güney ve doğuda Melez Çayı ile sınırlanan yaklaşık 7 hektarlık Ege Mahallesi’nin bir kısmından oluşan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” için belediye bu zamana kadar 2011 yılında mevcut durum tespiti ile başlayan çalışmalarda 591 yapının ölçümü tamamlandı, tapu bilgileri alınarak projeye altlık teşkil edecek veri tabanı oluşturdu.

egedesonsöz
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen Mesut » Sal 13 May 2014, 03:03

İzmir Yeni Kent Merkezi’nin güneyinde, batıda İZBAN hattı, kuzeyde sanayi alanları, güney ve doğuda Melez Çayı ile sınırlanan Ege Mahallesi’nin yaklaşık 7 hektarlık kısmından oluşan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” için, oluşturulan Danışma Kurulu gözetiminde bölgedeki tüm çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeyi önümüzdeki günlerde kamuoyuna tanıtacak.


http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/10351/tr
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen Mesut » Sal 10 Haz 2014, 13:32

Büyükşehir Ege Mahallesi için düğmeye bastı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek dönüşüm projesi olması beklenen Ege Mahallesi’nde süreç resmen başlıyor. Roman vatandaşların ikamet ettiği mahallede ilk kazmayı vurmak için teknik altyapı ve proje hazırlıklarını tamamlama aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki haftalarda hak sahipleri ile masaya oturarak uzlaşma sürecine start verecek ve 7 hektarlık alanda dönüşüm çalışmalarına resmen başlayacak.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim bildirgesinde yer alan ve belediyenin örnek kentsel dönüşüm projelerinden olan Ege Mahallesi’nde süreç resmen başlıyor. Geçtiğimiz aylarda Roman vatandaşlara verdiği “Ege Mahallesi’nde bir tek oy çıkmazsa bile ben o projeyi yine de yapacağım” sözünü tutan Başkan Kocaoğlu’nun talimatı doğrultusunda kentsel yenileme için teknik hazırlıklarını tamamlanma aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, hak sahipleri ile uzlaşma masasına oturacak ve ardından ihaleye çıkacak.

TEKNİK VE ALTYAPI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ne başlamak için 486 gün Bakanlar Kurulu onayı bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde Roman vatandaşlarla masaya oturacak. İzmir Yeni Kent Merkezi’nin güneyinde, batıda İZBAN hattı, kuzeyde sanayi alanları, güney ve doğuda Melez Çayı ile sınırlanan Ege Mahallesi’nin yaklaşık 7 hektarlık kısmından oluşan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı”nda 591 yapının ölçümünü tamamlayan ve konutların tapu bilgilerini alarak projeye altlık teşkil edecek veri tabanını oluşturan Büyükşehir Belediyesi, resmen düğmeye basmaya hazırlanıyor. Oluşturulan danışma kurulu gözetiminde sürdürülen çalışmalar sonrasında vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren belediye yönetimi, durum tespiti için 591 yapıda ölçümler yaptı, konutlara ait kıymet takdir raporlarını hazırladı, hizmet alımı vasıtasıyla kentsel tasarım, mimari projeleri ve imar planlarını da tamamlayarak, hazırlık aşamasında son dönemece girdi.

Resim

UZLAŞMA GÖRÜŞMELERİ BAŞLAYACAK

16 Eylül 2011 tarihinde dönüşüm alanı ilan edilen ve 10 Kasım 2011’de dönüşüm projeleri onaylanan Kahramanlar’daki bölgede dönüşümün uygulama esaslarına son halini verecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hak sahiplerine yapılacak dağıtım ve uygulamaları karara bağlayarak, mahalle halkı ile dönüşüm için masaya oturacak. Diğer bölgelerde olduğu gibi bölgede açacağı dönüşüm ofisi vasıtası ile Roman vatandaşlarla uzlaşma görüşmelerine başlayacak olan belediye, Ege Mahallesi’nin örnek yerleşim merkezi olması için de kolları sıvadı. Halka bütünleşme esasıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi ayrıca, bölgede işleyecek sürecebağlı olarak en hızlı ve erken dönüşüm projesini hayata geçirecek.

MAHALLENİN BÜYÜK KISMI KİRACI

Ege Mahallesi’nin yanı sıra Kadifekale, Gürçeşme, Bayraklı, Uzundere, Ballıkuyu, Aktepe-Emrez, Yeşildere ve Örnekköy’de de kentsel dönüşüm projeleri bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki en büyük engelin ise, mahalledeki kiracı-ev sahibi ayrımının olması bekleniyor. Mahalle genelinde yer alan konutların bir bölümünün proje çalışmalarından önce özel kurum ve şahıslara satışının gerçekleştiği öğrenilirken, büyük çoğunluğu kiracı olan ya da kendilerine miras kalan evlerde oturan hak sahiplerinin sıkıntısına hangi formülle çözüm bulunacağı merakla bekleniyor.

KOCAOĞLU “BURAYI BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ” SÖZÜ VERDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak başta Ege Mahallesi olarak bir çok alanda kent dönüşümü için çalıştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, en son seçimler öncesinde düzenlenen bir etkinlikte görüştüğü mahalle halkı ile buluşmasında kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirterek, “Kent dönüşümü, yık binayı yap binayı demek değildir. Biz Ege Mahallesi’nde kent dönüşümü yaparken, sadece mal sahiplerini değil, yasanın uygun gördüğü şekilde kiracıları da barındırmak şartıyla dönüşüm yapacağız. Biz kentsel dönüşümü mahalleli ile birlikte planladık, projemizi de ona göre yaptık. En kısa zamanda ihaleye çıkacağız” demişti. Mahalleyi birçok kez ziyaret eden Kocaoğlu ayrıca Roman vatandaşlara “Kimsenin evsiz kalmayacağı bir kentsel dönüşüm yapacağız” vaadinde bulunmuş ve Ege Mahallesi’nin ardından diğer dönüşüm projelerinin de çorap söküğü gibi geleceğini söyleyerek, “Yaşadığınız yerin rantı yüksek. Biz sizlerle beraber burayı kalkındırarak lokmanızı büyütmek istiyoruz. Yapacaklarımızla işinizi, aşınızı yükselteceğiz” diye konuşmuştu.

http://www.egepostasi.com/haber/Buyukse ... asti/87064
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen hoppala » Çrş 11 Haz 2014, 13:35

Uyuşturucu sektörüne büyük bir darbe olacaktır.
hoppala
 
Mesajlar: 439
Beğendikleri: 262 mesaj
Beğenilenleri: 97 mesaj
Kayıt: Pzt 03 Şub 2014, 04:22
Konum: San Diego

Re: Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen Umut » Cmt 14 Haz 2014, 15:17

Uyuşturucu konusunda kısmi serbesti içeren ciddi bir yasal düzenleme yapılmadığı müddetçe sektör varlığını sürdürecektir. Terör ve suç da beslenmeye devam edecek.

TH ve İdil Mimarlık'ın hazırladığı Ege Mahallesi Projesi:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
http://www.arkiv.com.tr/proje/ege-mahal ... ojesi/3304

Ben çok beğendim. Gökdelenimsi bir bina da var :)

hoppala bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen hoppala » Cmt 14 Haz 2014, 16:14

Güzel ancak bir önceki paylaşımdan farklı sanki.
Umarım yakın zamanda hayata geçer.
TCDD fabrikasına kadar olan bölge yeşil alanlar da düşünülerek şehre kazandırılmalı. Ulaşım problemi olmayan bir bölge.
hoppala
 
Mesajlar: 439
Beğendikleri: 262 mesaj
Beğenilenleri: 97 mesaj
Kayıt: Pzt 03 Şub 2014, 04:22
Konum: San Diego

Re: Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Cmt 14 Haz 2014, 20:18

Açıkçası ben pek begenemedim projeyi. Bölgede yasayan halk tek katlı evlerde yasamaya alıskın. Bu bölgede tek katlı evler yapılsaydı daha güzel olurdu.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen Umut » Pzt 16 Haz 2014, 19:47

Evet haberdeki proje farklı. Not Mimarlık'ın projesi;

Resim
Resim
http://www.notmimarlik.com/Izmir-Ege-Ma ... 5w-K_l_sYN

Hangisinin seçileceği henüz belli değil.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Mesajgönderen Mesut » Cmt 28 Haz 2014, 15:03

İşte yeni Ege Mahallesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesini tamamlayarak kamuoyuna ve o bölgede yoğun olarak yaşayan Romanlara tanıttı. Vatandaşları spekülasyonlara karşı uyaran Başkan Aziz Kocaoğlu, "Burası için çok senaryo yazıldı. Ama biz yerinde dönüşüm yaparak, vatandaşların hepsine burada başlarını sokacak bir yuva bulacağız. Kimin nasıl yoğurt yediğini herkes görecek. Orada oturanları toprağından, hatıralarından, komşularından, akrabalarından koparmadan dönüştüreceğiz. Kiracılar da mahalleden gitmeyecek” dedi.


Ege Mahallesi'nin yeni yüzü, ortalarında yeşil alanları olan 6 katlı binalardan oluşacak. Tüm daireler balkonlu olacak. Dairelerin tamamı doğal ışık ve havadan yararlanacak. Çok amaçlı kültür merkezi, alanda yaşayanların kültürel değerlerini geliştirecek çalışmalar yapabilecekleri ve aynı zamanda gençlerin eğitim görebileceği bir aktivite merkezi olacak. Halen kahvehane olarak kullanılan tarihi kilise restore edilecek. Semt meydanı, küçük ticari birimler, kafeler ve galerilerle hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yeri olacak.

Yapılan çalışmayla belirlenen proje şöyle:

Ege Mahallesi'nde konutlar, ortalarında yeşil alanları olan ve 6 katlı kümeler şeklinde belirlendi. Alanda, toplam 851 adet üretilen A tipi konutlarda, kullanıcıların hak ettikleri yeni inşaat alanları ve taleplerine göre; 1+1 2+1 3+1 seçeneklerinde ve 31 - 114 metrekare arası büyüklüklerde alternatifler sunuluyor. Ayrıca, mahallede mevcut günübirlik ticari kullanımlar düşünülerek yine konutların altında 60 adet konut altı ticaret birimi tasarlandı. Böylece toplam 911 bağımsız birim üretilmesi hedefleniyor. Konut kümeleri içinde farklı büyüklükte modüler sistemde tasarlanan birimler, büyüklükleri değiştirilebilecek ve sayısı arttırılabilecek esnekliğe sahip. Konut kümelerinin bodrum katlarında tasarlanan otoparklardan ulaşım çekirdekleri ile tüm dairelere kesintisiz bağlanılıyor.
Tüm dairelere balkon olanağı sağlandı.
Dairelerin tümü doğal ışık ve havadan yararlanıyor. Kümelerin ortasında önerilen yeşil alanların, iç avluların bakımının Belediye tarafından yapılması amacıyla bu alanlar kamusal kullanım olarak planlandı.
Ege Mahallesi’nin başlangıç noktasında, Liman arkası bölgesi ile arasındaki geçişi sağlamak üzere ticaret merkezi, ofisler ve konut kullanımlarından oluşan yüksek katlı bir yapı adası planlandı. Yapı alçak ve yüksek olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Alçak blok ticari işlevlere, yüksek blok ise ofis ve konut gibi kullanımlara olanak verecek şekilde tasarlandı.
Kentle yaya bağlantısının sağlanması, çok yakın olan Kahramanlar bölgesine erişimin kolaylıkla sağlanması amacı ile platform geçişi önerildi. Platformun altı ticaret merkezi olarak meydanla ilişkilendirildi. Platformda yer alan amfi hem 1548 sokak hem de meydana açılarak bu alanlarda yapılacak aktiviteler için bir seyir ve katılım mekanı oluşturuldu.
Çok amaçlı bir kültür merkezi önerildi. Alanda yaşayanların kültürel değerlerini geliştirecek çalışmalar yapabilecekleri, gençlerin eğitim göreceği aktivite merkezleri olarak planlanan yapıda, yaşayanların taleplerine göre şekillendirilecek dinleti salonları, eğitim alanları ve bireysel çalışma alanları plandı.
Alanda yer alan tarihi Aya Yanı Ligaria Kilisesi 20. yüzyıl başlarında Rum Ortodoks Kilisesi olarak inşa edilmiş, sonrasında tiyatro, açık hava sineması olarak işlevlendirilmiş olup günümüzde kahvehane ve bilardo salonu olarak kullanılıyor. Anı değeri de dikkate alınarak mevcutta duvarları kalan yapı için rölöve alınarak, semt meydanında, yeni bir işlevle beraber restore edilecek.
Ege mahallesinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin en önemli bölgesi planlanan semt meydanı. Küçük ticari birimler, kafeler, galeriler ile bu meydanın hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yeri olması planlanıyor. Meydanda yer alan kilise kalıntısının restorasyonu ile alanın cazibesi artacak, farklı kültür ortamı önermesi ile metropol kentte farklı bir odak oluşturacak.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/10484/tr

Umut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Sonraki

Dön Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

cron
Free Web Hosting