Kruvaziyer Turizmi

Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen Umut » Prş 21 Nis 2011, 21:52

İzmir ekonomisinde turizm, İzmir turizminde kruvaziyer turizmi büyük paya sahip. 6-7 yıl içinde kentimizi kruvaziyer ile ziyaret eden misafir sayısı 0'dan 500.000'ler seviyesine çıktı. Bu yıl da bu sayının 600.000 civarını bulması, hatta geçmesi planlanıyor. Yakın gelecekte ise hedef 1.000.000 turist. Hiç şüphesiz ki İTO başkanı Ekrem Demirtaş'ın yoğun çabalarının payı da büyük. İzmir'de (ve pek çok yerde) kış mevsimi turizm açısından ölü sezondur, ancak bu ölü sezonda bile pek çok büyük kruvaziyer gemisinin İzmir'e geldiğine bizzat şahit oldum. Tüm İzmir'liler de bunun farketmişlerdir zaten. Artık Alsancak'tan geçen büyük bir kruvaziyer pek çok kimseyi şaşırtmıyor, kış mevsiminde bile. Bir süredir Türkiye'nin en işlek 2. kruvaziyer limanıydı burası(1. Kuşadası), sanırım bu yıl 1. olacak. :)

Dünya güneşe geldi İzmir rekor kırdı

Resim

Yılda 300 gün güneşin olduğu İzmir, kruvaziyer turizminde birinciliği ele geçirdi. En yakın rakipler İstanbul ve Kuşadası’nı bile 4’e, 5’e katlayan kente 55 bin turist geldi
Kruvaziyer turizminde gerçekleştirdiği ataklarla adından söz ettiren İzmir, 2011 yılının ilk 3 ay rakamlarıyla da başarısını kanıtladı. İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, yılın ilk 3 ayında kruvaziyer gemilerle Türkiye’ye gelen yolcu sayılarını açıkladı. Buna göre 2011 yılı Mart ayı sonuna kadar Antalya’ya 891, Bodrum’a 60, Çanakkale’ye 274, Dikili’ye 588, İskenderun’a 2 bin 3, Marmaris’e 2 bin 500, kruvaziyerde birinci liman olan Kuşadası’na 7 bin 979, İstanbul’a 9 bin 544 turist gelirken İzmir 55 bin 5 rakamına ulaştı.

Dünya bizi farkediyor

Bu rakamlardan memnuniyet duyduklarını vurgulayan Ekrem Demirtaş, “Kruvaziyer yolcu sayısında milyona gideceğiz. Bu yıl içinde olacağı konusunda o kadar iddialı söylemeyeyim ama İzmir’e 12 ay turist geliyor. Burada 300 gün güneş var, dünya bunu fark ediyor” diye konuştu. Yıl sonunda 600 bin yolcu hedefini aşacaklarını kaydeden Demirtaş, “İzmir, Akdeniz çanağının en önemli ve mutlaka uğranması gereken limanları arasına ismini yazdırdı. Bu hedefi yukarılara taşımamız için limanın eksiklerinin tamamlanması gerekiyor” dedi.

Milliyet Ege
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen Umut » Prş 30 Haz 2011, 00:22

Kruvaziyer turistlerini her gün öğle ve akşam saatlerinde, Alsancak ve Kemeraltı başta olmak üzere İzmir"in pek çok yerinde görebilirsiniz. :)

Esnafa yaz sıcağında kruvaziyer esintisi

Alsancak Limanı'na ilk kez 4 kruvaziyer yanaştı. 10 bin turistin kente girişi esnafın işlerini ve turizmi canlandırdı.
İzmir Alsancak Limanı'na bu sezon ilk defa 4 kruvaziyer gemisi birden yanaşırken, 10 bin civarındaki turist ve gemi personeli, yaz sıcağında satışlarda durgunluk yaşayan İzmir esnafına soluk aldırdı. Dün Alsancak Limanı'na yanaşan ve yolcularının büyük bölümü Alman olan Aida Aura ve Aida Diva gemileri ile daha çok İtalyan yolcu taşıyan MSC Magnifica ve Türk kruvaziyer yolcularını taşıyan Ocean Majesty gemileri, sıcaklardan dolayı boşalan İzmir'e canlılık getirdi.
Kruvaziyer gemilerinin yolcuların bir bölümü Selçuk, Meryemana Evi, Bergama turlarını tercih ederken, yolcuların önemli bölümü ise taksi, fayton, tur otobüsü veya yürüyerek kent merkezini dolaşmayı seçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tur otobüsleri turistlerin yoğun ilgisine cevap vermekte zorlandı. Yolcular gölgeliksiz otobüslerde bir yandan güneşlenirken, bir yandan da İzmir'in tarihi eserlerini görme imkanı buldu.
İzmir Limanı'nda alınan önlemler nedeniyle gemilerde yanaşma sorunu yaşanmadı. MSC Magnifica gemisi arka rıhtıma, Aida gemileri de ön rıhtıma yanaştığı için herhangi bir problem olmadı. MSC'de 30-40 kabinin Türk yolculara ayrılması, Ocean Majesty gemisinin de Türkler'e hizmet vermesi nedeniyle limanda ellerinde bavul olan çok sayıda Türk yolcular görüldü.

GEZİYE ÇIKTILAR
İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İzmir'e 2011 yılında 300 kruvaziyer geminin daha geleceğini ifade etti. Kara, şunları söyledi: "İzmir artık önemli bir kruvaziyer limanı haline geldi. Bugün de dört kruvaziyer gemisi limana giriş yaptı. İzmir'e gelen turistler kentin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldu. Ayrıca kent merkezinde de alışveriş yaptılar, esnafa katkı sağladılar. Limana gelen gemiler Türk firmalarından ikmal yaptı. Kente gelen turistler İzmir'in tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. İzmir artık Kuşadası'ndan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci kruvaziyer limanı haline geldi."
Bu yılın ilk 6 ayında 80 kruvaziyer gemisi yaklaşık 200 bin turist getirirken, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yıl sonu turist hedefini 600 bin kişiye çıkardı. Demirtaş, "Ekonomik krizin de etkisiyle bazı sefer iptallere oldu. Ancak yıl sonuna kadar 355 bin sefer ve 600 bin turist hedefini yakalayacağız" dedi.

Yeni Asır
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Pzr 03 Tem 2011, 20:12

İzmir'in kruvaziyerde hedefi büyük
İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Alsancak Limanı'nın yap-işlet-devret modeliyle genişletilerek günde 20 bin turiste hizmet verebilecek hale getirileceğini belirterek, ''Kuruvaziyer turizminde hedef 1 milyon turist'' dedi.


Alsancak Limanı Mülki İdare Amirliği görevini de yapan İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'in kruvaziyer turizminden aldığı payın her geçen gün arttığını söyledi. Limana günde 4 kruvaziyer gemisiyle 10 bin turistin geldiği günler olduğunu belirten Kara, bu yıl boyunca 300 geminin gelmesinin planlandığını vurguladı.

Kruvaziyer gemileriyle gelen turistlerin Meryemana Evi, Selçuk, Efes, Bergama, Kemeraltı, Agora gibi tarihi ve turistik yerleri gezdiğini, İzmir'in tanınırlığının arttığını belirten Kara, İzmir'e gelen turistlerin kentin ekonomisine de büyük katkı sağladığını kaydetti.

Kruvaziyer gemilerinin limanda yiyecek ve içecek ikmali de yaptığını vurgulayan Kara, şunları söyledi:''İzmir kruvaziyer turizminde her geçen gün büyüyor, hedefimiz 1 milyon turist. Alsancak Limanı'na 2011 yılı içerisinde 300 geminin gelmesi planlanıyor. Aynı gün dört gemi ve 10 bin turiste hizmet verdiğimiz günler oluyor. İzmir'e gelen turistler Meryemana Evi, Selçuk, Efes, Bergama, Kemeraltı, Agora gibi kentin tarihi ve turistik bölgelerini geziyorlar. İzmir'in ekonomisine katkıda bulunan turistler, ayrıca kentin tanıtımına da katkı sağlıyorlar. Kruvaziyer gemileri limanda yiyecek ve içecek ikmali de yaparak firmalara para kazandırıyorlar. Ancak kruvaziyer turizminde talebi karşılamakta zorluk çekiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı bu sıkıntıyı görerek Alsancak Limanı'nın genişletilmesi için proje çalışmalarına başladı. Alsancak Limanı ikiye bölündü ve kruvaziyer limanı projesi uygulamaya geçildi. Parmak iskele yöntemiyle iki yeni iskele daha yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek.''

Alsancak Limanı'na yeni iskelelerin yapımıyla ilgili imar çalışmalarının devam ettiğini, çalışmaların sonbahar aylarında tamamlanmasının beklendiğini belirten Şükrü Kara, limanın iki yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini ve Avrupa standartlarında bir kruvaziyer limanı yapılacağını kaydetti.

Yeni iskelelerin tamamlandığında aynı anda 5 büyük kruvaziyer gemisine hizmet verilebileceğini belirten Kara, şöyle devam etti: ''Alsancak Limanı'nda iki yeni iskele daha yapılınca, limanımız dünya standartlarına uygun hale gelecek. Günde 20 bin yolcuya hizmet edebileceğiz. Yaklaşık 22 bin mekrekare deniz dolgusu yapılacak. Helikopter pisti ve alışveriş merkezlerinin de yer alması planlanıyor. Proje tamamlandığında İzmir kruvaziyer turizminde sınıf atlayacak. Kruvaziyer turizminde Türkiye'de Kuşadası'ndan sonra ikinci sıradaki Alsancak Limanı, yeni iskeleler tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kruvaziyer limanı olacak. İki yıl içerisinde projenin tamamlanması hedeflenmekte ve İzmir limanı dünya standartlarında, dünyaca tanınan bir liman haline gelecek.''

Vali Yardımcısı Şükrü Kara, viyadüklerin liman sahasına inmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, çalışmalar tamamlandığında yolcu otobüsleri ve konteyner getiren tırların şehir trafiğine çıkmayacağını ve Alsancak'daki trafik sıkışıklığının da sona ereceğini söyledi. Viyadüklerin çevre yolunu limana bağladığını vurgulayan Kara, ''Viyadük çalışmaları da limana büyük katkı sağlayacak. Alsancak Limanı her yönüyle gelişecek, büyüyecek'' şeklinde konuştu.

İHALE 1 AY İÇİNDE
Kruvaziyer turizminde başarısı dünyada konuşulan İzmir, bu alandaki dev firmalardan Costa’nın denize yeni indirdiği gemilerin vaftiz törenlerine talip oldu. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın da, kruvaziyer limanı ihalesinin Ağustos ayına kadar mutlaka yapılacağını söylediği belirtildi.

TCDD’nin, kruvaziyer yolcu ücretlerindeki indirimi yıl sonuna kadar devam ettirdiğini açıklanmasının ardından, İzmir Alsancak Limanı’ndaki mevcut kruvaziyer limanının büyütülmesi ve modernize edilmesiyle ilgili de güzel bir haber geldi. İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ağustos ayına kadar kruvaziyer limanında mutlaka ihaleye çıkılacağı bilgisini aldıklarını kaydetti.

Costa’nın yeni gemisi Fabuloso’nun denize indiriliş (vaftiz) törenini izlemek üzere Trieste’ye giden Ekrem Demirtaş, burada Costa’ya bundan sonraki yeni gemilerin vaftiz töreninin İzmir’de yapılması teklifini götürdügünü açıkladı. Costa CEO’su Luigi Fosci’ye "Gelecek sene denize indireceğiniz geminin vaftiz törenini Kordon’da yapın" teklifini sunduğunu kaydeden Demirtaş, aynı zamanda törenin nasıl yapıldığı konusundaki ayrıntıları da yerinde incelediklerini söymledi.

FOSCİ YEŞİL IŞIK YAKTI
Demirtaş, "2005’ten bu yana kruvaziyerde bölgenin parlayan yıldızıyız. Sahip olduğumuz potansiyel kruvaziyer firmalarının da ilgisini çekiyor. Bu noktada Costa Grubu’nun bir gemisinin vaftiz törenini Kordon’da gerçekleştirmek kentimiz için bulunmaz fırsat. Fosci, 'bu konuyu tekrar görüşelim' dedi. Biz bunu olumlu bir yanıt olarak düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Ekrem Demirtaş, Costa CEO’su Fosci’ye yeni yapılacak kruvaziyer liman projesini de gösterdiğini, konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

egedesonsöz
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen Umut » Prş 14 Tem 2011, 16:32

Turist ve angusu birlikte ağırladık

Alsancak Limanı, 24 saat içinde 1 rıhtımda 5 kruvaziyere, bir başka rıhtımında koku saçan sığır gemisine ev sahipliği yaptı.

11 bin yolcu geldi
İZMİR Alsancak Limanı’na 24 saat içinde gelen 5 dev kruvaziyer gemisinden 11 bin turist, 5 bine yakın da personel indi. Alsancak Limanı’nda Costa Romantica, Costa Mediterranean, Aida, Horizon ve MSC Magnifica isimli 5 geminin yanaştığı saatlerde tarihi bir gün yaşandı. Yolcuların inmesiyle birlikte ortalık ana baba gününe döndü. Gemilerde neredeyse tek bir yolcu kalmadı. Tur otobüsleri yolcu almak için kuyruk bekledi.

Turistler görmedi ama...
YOLCU gemilerinin ağırlandığı iskelede insan yoğunluğu yaşanırken, limanın bir başka bölgesine de Angus türü sığır yüklü bir gemi yanaştı. Gezi programı yapan turistler, angusların varlığına gözleriyle tanıklık yapamadılar ama sığırların yaydığı kötü kokudan kaçamadılar. Limanda böylesine yoğun bir kruvaziyer trafiği yaşanırken aynı gün içinde angus gemisine yanaşma izni verilmesi, turizmcilerin tepkisini çekti.

Milliyet Ege


Sığır nakliyatı Nemrut Limanı'na kaydırılmalı. Hangi kurumlar niye inat ediyorlar bilmiyorum ama bu durum hiç hoş değil.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen Umut » Cum 15 Tem 2011, 11:38

İzmir için ayıracak beş dakikanız var mı?

Eminim ‘hayır’ diyeceklerin sayısı, bir elimin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır.
O zaman, öncelikle bu yazıyı okumak için bir beş dakika, okuduktan sonra tekrar bir beş dakikanızı daha çalmak istiyorum.
İzmir’e haftanın üç-dört günü kruvaziyer gemilerle her defasında 6-11 bin turistin Alsancak Limanı’na inmesi İzmir Ticaret Odası ve Başkanı Ekrem Demirtaş’ın eseridir.
O’nun çabaları sonucu bu gemiler İzmir’e gelmektedir.
Bugün yaşadığımız, havasını soluduğumuz, tüm güzelliklerini paylaştığımız İzmir, Dünya Turizm Oscarı’na adaydır.
Yanlış duymadınız; İzmir, turizm sektöründe dünyanın en prestijli ödülü olan, “Dünya Turizm Ödülleri“nin, “Avrupa’nın Lider Kruvaziyer Destinasyonu” kategorisinde aday gösterilen kentler arasındadır.
Dünya Turizm Oscarı olarak nitelendirilen bu yarışma, turizm sektörü için son derece önemlidir.
İzmir olarak böyle bir Dünya Turizm Oscarı’nı almak, kente kruvaziyer yoluyla gelen turist sayısını en az on misli daha artıracak, en önemlisi de İzmir’in dünyaca tanınmasında etken olacaktır.
* * *
İzmir’i bu yarışmaya aday yapan, yine İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’tır.
Bıkmadan-usanmadan, mekik diplomasisiyle, İzmir’in Avrupa’nın “Lider kruvaziyer destinasyonu” kategorisinde yarışmacı kent olmasını sağlamıştır.
Söz konusu yarışmanın değerlendirilmesi iki aşamalı yapılıyor.
İlk seçim ya da değerlendirme yarışmanın jürisi tarafından...
İkincisi ise halk oylamasıyla yapılıyor.
Bu yarışmanın halk oylaması aşaması, 5 Ağustos’a kadar sürecek.
İşte ben, bugün sizlerden beş dakikanızı ayırıp, dünya çapındaki bu yarışmada, İzmir için oy kullanmanızı rica ediyorum.
Kim, nerede ve hangi kurumda çalışıyor olursa olsun, lütfen İzmir için oy kullansın....
* * *
Oyunuzu nasıl kullanacağınıza gelince...
http://www.worldtravelawards.com/vote adresinden oylamaya kısmına giriliyor.
Daha sonra sayfanın orta sağ kısmında bulunan yerden kayıt yapılıyor.
Login kısmındaki bilgiler doldurulup Register’a basılıyor.
Bu işlem bittikten sonra sayfada daha sonra görülecek detaylı form tamamlanıyor.
Ardından site 5 saniye içinde oy kullanacak kişiyi oylama alanına yönlendiriyor.
Burada “Europe” bölümü seçiliyor.
Daha sonra “Europe Leading Cruise Destination” hanesindeki “İzmir” butonuna basarak oylama tamamlanıyor.
Son olarak, oylamayı yapan kişi, “World Travel Awards” sitesinden gelen maili onaylayınca İzmir’e bir oy verilmiş oluyor.
* * *
Haydi İzmirliler...
Ekrem Bey, İzmir için çok önemli bir yarışmada, “Fitili ateşledi.”
Bize “patlatmak işi” kalıyor.
Madem ki İzmirliyiz, İzmir’de yaşıyoruz...
İzmir için beş dakika ayırmak bizim görevimiz...
(Gönderdiği mail ile beni bu konuda bilgilendiren İrfan Erol’a teşekkürler.)

Milliyet Ege - Hamdi Türkmen


İzmir kruvaziyerde artık zirveye oynuyor, bu sene olmasa da önümüzdeki yıllarda bu ödülü alacağımızdan eminim.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen Umut » Sal 19 Tem 2011, 10:40

Dün akşam Konak ve Alsancak'ta şehir dışından gelen arkadaşlarımı gezdirdim. Etraftaki turist sayısının çokluğu dikkatlerini çekti, şaşırdılar. Aslında ben de şaşırdım, yakın zamana kadar böyle değildi çünkü. Artık her gün en az bir kruvaziyer geliyor ve gelen turistler şehir merkezini de geziyor, hatta bir grup otobüsle bizimle beraber Bornova'ya kadar geldi. Belki de bu durum daha önce sağlanabilseydi, kaybettiğimiz pek çok tarihi değerimiz hala duruyor olurdu. Ama en azından bundan sonrası için umut var. Çok turist olmasından dolayı bazen, kalabalık grupların arasında kalırsanız, sanki onlar değil de siz yabancıymışsınız gibi hissediyorsunuz :D Yalnız, kısa süre içerisinde dikkatimi çeken birtakım sorunlar oldu. Garsonların ve görevlilerin çoğunun İngilizce bilmemesi, çok fazla dilenci olması ve de klimalardan yola su damlaması bu güzel duruma gölge düşürüyor.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cmt 30 Tem 2011, 12:37

Viyadük ayaklarının yıkılması için ne bekleniyor?? Neden kimse bahsetmiyor, girişimde bulunmuyor? Anlamıyorum... :evil:

Alsancak'ın siloları otele dönüştürülecek
Yıl sonuna kadar ihale edilmes beklenen yeni kruvaziyer limanı projesi İzmir'in çehresini değiştirecek. Projede TMO silolarının otele yapılma sını da içeren çok sayıda yenilik yer alıyor


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yılsonuna kadar ihaleye çıkarması beklenen yeni kruvaziyer limanı projesi ile İzmir'in çehresi değişecek.
İzmir'i Ege Bölgesi'nin en önemli turizm merkezi haline getirmesi hedeflenen kruvaziyer liman projesi, TMO silolarının otele dönüştürülmesi gibi birçok yenilik içeriyor. Aynı anda beş adet kruvaziyer gemiye hizmet verebilecek yeni kruvaziyer limanı sayesinde İzmir'e gelen kruvaziyer yolcu sayısı kısa süre içinde milyonu aşacak. Yeni yatırımlarla İzmir kenti liman ile bütünleşecek.
İzmir Ticaret Odası'nın desteğiyle İzmir kentine yakışan bir kruvaziyer liman projesinin hazırlanması amacı ile kurulan ekipte yer alan TCDD Liman İşletmesi Danışmanı Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Ersel Zafer Oral, çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirti. Akdeniz'in en modern kruvaziyer limanı olma hedefi ile yola çıkan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile de koordinasyon içinde çalışan ekip, kruvaziyer limanı çevresinde özellikle İzmirlilerin kullanacağı bir prestij merkezi yaratmayı hedefliyor. Kısa bir süre içinde tamamlanacak olan proje ile Alsancak Liman çevresi bambaşka bir görünüme kavuşacak.

TURİZM KOMPLEKSİ
Yeni limanın sadece kruvaziyer yolcuları için değil İzmirlilerin de yararlanacağı kentin önemli bir uğrak noktası olacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Oral, "Siloların ve ambarların olduğu bölge rekreasyon alanı haline gelecek. Burada açık ve kapalı sergi mekanları, gezinti yolları, park ve yeşil alanlar ile alışveriş merkezleri yer alacak. Siloları da Eskişehir'deki gibi otel olarak tasarlıyoruz. Liman çevresindeki karakol binası tescili bina olduğu için projede yer alacak. Onun dışındaki kamu binaları taşınacak. Bu alanlar yeniden düzenlenecek ve liman kent hayatına kazandırılacak. Liman ve çevresi turizm kompleksine dönüştürülecek" dedi.
Limana indirilen viyadüklerin kruvaziyer yolcularının da transferi için otobüsler tarafından kullanılacağını ve bu sayede kent içi trafik sıkışıklılığının da önleneceğini ifade eden Oral, şöyle konuştu: "Kruvaziyer gemi ile gelen turist sayısının ilk etapta1 milyona çıkması hedefleniyor. Biz hem kruvaziyer gemi yolcularının ihtiyaçlarını karşılayacak hem de İzmirlilere hizmet sunacak mekanların yer aldığı bir öneri liman projesi hazırlıyoruz."

Dologh: Limanın değerini artırır

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, proje ile İzmir Limanı'nın değerinin bir kat daha artacağını söyledi. Oda olarak projenin hayata geçmesi için her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirten Dologh, "İzmirliler de artık limandan yararlanabilecek. Biz kruvaziyer liman yapım ihalesine yıl sonuna kadar çıkılmasını bekliyoruz" dedi.

Akdeniz'in en modern yeri olur
Alsancak Limanı'nın geçen yıl Ağustos ayında yük ve yolcu limanı olarak ikiye ayrılması planlanmıştı. Özelleştirme İdaresi'nin yeni kruvaziyer limanı ihalesini yıl sonuna kadar açması bekleniyor. Alsancak Limanı'nın şu an kruvaziyer gemilerinin yanaştığı ambarlar bölümü, yap-işlet-devret modeliyle Akdeniz'in en büyük ve en modern kruvaziyer limanlarından biri haline gelecek. Son yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen kruvaziyer pazarı olan İzmir, dünya devleri Costa ve MSC başta olmak üzere birçok kruvaziyer firmasının ilgisini çekiyor.

Yeni Asır
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen Umut » Cmt 06 Ağu 2011, 14:21

İzmir kruvaziyerde Türkiye birinciliğini kovalıyor

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in bir yandan kruvaziyer turizmde zirveyi kovalarken, diğer yandan yeni firmaların İzmir’i rotalarına aldığını söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmde Kuşadası’nın sadece 12 bin turist ile ilk 6 ay sonunda ikinci olan İzmir’in birinciliği kovaladığını belirterek, “Diğer yandan Club Med, Voyages to Antiquity gibi şirketlerde İzmir’i rotalarına alıp sefer koymaya başladılar. Voyages to Antiquity 2012 kataloğunda ilk defa İzmir’e yer verirken, şirketin Aegean Odysey gemisi İzmir’de konaklayacak” dedi.

2011 yılının ilk 6 ayına ilişkin rakamlara göre Kuşadası’nın 202 bin 162 bin yolcu ve yüzde 28.68 pay ile Türkiye kruvaziyer turizminde ilk sırada yer aldığını belirten Demirtaş, “İzmir ise 189 bin 650 yolcu ve yüzde 27 pay ile ikinci sırada. İstanbul’u yine arkamızda bıraktık. Kuşadası ile aramızdaki fark sadece 12 bin 508. Yani 3 gemi daha gelseydi yılın ilk yarısını birinci kapatacaktık. Yılın ikinci yarısında farkı kapatarak birinci olacağımıza inanıyorum. Kuşadası ile aramızdaki bu tatlı rekabetten de Türkiye kazanacak” diye konuştu.

Geçtiğimiz yılın tamamında İzmir’de 141 gemi ağırlarken, bu yıl 5 Ağustos itibariyle 148 sefer ile 264 bin 986 kruvaziyer yolcusunu İzmir’de ağırladıklarını belirten Demirtaş, yılın 8’inci ayında sefer sayısı olarak 2010 yılını yakaladıklarını söyledi. Demirtaş, “Aslında yolcu sayısı da daha yüksek olabilirdi ama İtalya ve İspanya’daki ekonomik kriz seferleri etkilemese de yolcu sayısında biraz düşüşe neden oldu” dedi.

YURT DIŞI TEMASLARI MEYVESİNİ VERİYOR
İzmir’in kruvaziyer turizmden daha fazla pay alması için yurtdışında pek çok uluslararası kongre ve fuara katıldıklarını hatırlatan Demirtaş, bu temasların sonuçlarını da almaya devam ettiklerini, yeni şirketlerin İzmir’i gündemlerine aldıklarını söyledi. Demirtaş, geçtiğimiz Mart ayında ABD’de katıldıkları Miami Seatrade Kruvaziyer Kongre ve Fuarı’nda görüşerek İzmir’e davet ettiği Club Med kruvaziyer firması Güzergah Planlama ve Lojistik Müdürü Anne Saurat İzmir’e gelerek incelemelerde bulunduğunu söyledi. Saurat’ın yaptıkları görüme sonucunda, 2011 yılı Ağustos ayı içinde İzmir’i programlarına aldığını belirten Demirtaş, “Saurat, kentin olanaklarından memnun kaldıklarını ifade etti. Fransız yolcu taşıyan 300 kişilik lüks kruvaziyer tipi yelkenlisini Atina - Mykonos - Delos - Samos - İzmir - Lemnos - Mudanya - İstanbul rotasında deneyeceklerini ve 22 Ağustos 2011 tarihinde İzmir’e ilk seferlerini yapacaklarını söyledi. Bunun arkası da gelecektir” diye konuştu.

VOYAGES TO ANTIQUITY FIRMASI 2012 YILINDA HEM İLK KEZ GELECEK, HEM DE İZMİR’DE KONAKLAYACAK
Yine Miami’deki fuarda Voyages to Antiquity firması Satış ve Pazarlama Kıdemli Yöneticisi Mitchell Schlesinger ile görüştüklerini belirterek, “Kendilerine İzmir ile ilgili detaylı bilgi aktarmıştık. Bu görüşmemiz de olumlu sonuçlandı ve 570 kişilik Aegean Odysey gemisi önümüzdeki yıl seferlerine başlıyor” dedi. Aegeon Odsysey’in arkeolojik alanlar ve tarihi bölgelere özel butik satış yapan, gelir grubu yüksek yolcuları getiren bir firma olduğunu ifade eden Demirtaş, “2012 yılında yapacakları 6 seferlerde de konaklayacaklar. 2012 satışları için çıkartılan katalogda da İzmir yer alıyor. İzmir’in bir Homeport olması, gemilerin konaklaması yolunda bir önemli adım daha atmış oluyoruz” diye konuştu.

Sene sonuna kadar 300 sefer ile yaklaşık 600 bin kruvaziyer yolcusunun İzmir’e geleceğini belirten Demirtaş, diğer yandan da yeni kruvaziyer limanı yapılması çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Demirtaş, “Yeni limanla birlikte hedefimiz ilk önce 1 milyon, ardından da 3 milyon kruvaziyer yolcusu” diye konuştu.

CLUB MED’DEN İZMİR’E TAM PUAN
İzmir’de incelemelerde bulunan Club Med Kruvaziyer firması Güzergah Planlama ve Lojistik Müdürü Anne Saurat da İzmir’e tam not verdi. “Türkiye’de Club Med tatil köyleri nedeniyle uzun yıllar bulunan ve İzmir’e ilk gelişi olduğunu söyleyen Anne Saurat, “İzmir’de Foça’da bir tesisimiz olduğunu biliyordum. Tüm Club Med tesisleri içinde hiç göremediğim bir tesis var ise o da ne yazık ki Foça Club Med oldu. İzmir’e bu denli geç gelmek ve sizlerle tanışmak benim için bir kayıp ancak bunu telafi edeceğimize inanıyorum” dedi. İzmir genelinde turizm ve alışveriş olanaklarının çeşitliliğine değinen Saurat, Türk mutfağına da övgülerde bulunarak “ Sanki Türkiye’de tattığım her lezzet yeni açan çiçekler gibi. Her birinin kendine özgü bir kokusu, bir hikayesi var. Oluşturduğumuz bu yeni destinasyon çalışmasından ve özellikle İzmir’den müşterilerimizin memnun kalacağına inanıyorum” dedi.

DÜNYA İZMİR’İ İZLİYOR
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sadece kruvaziyer firmalarının değil büyük finans ve danışmanlık kuruluşlarının da İzmir’in kruvaziyerdeki başarısını takibe aldığını söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz dönemde G.P Wild adlı Danışmanlık şirketi, İzmir’in kruvaziyer ile ilgili gelişiminden dolayı bilgi aldı. Son olarak Dünya Bankası yetkilileri kruvaziyer turizmi ile ilgili yaptıkları çalışma için kentimizi ve Odamızı ziyaret etti. Dünya Bankası, Türkiye ve Akdeniz’de belirlediği ülkelerde tarım ve kruvaziyer turizm konusunda kümelenme çalışması yapıyor.. Dünya Bankası Akdeniz’de önemli gördüğü ülkeleri ve limanları belirlemiş: İspanya-Barselona, Malta-Valletta, Mısır-İskenderiye, Lübnan-Beyrut. Türkiye’den ise İzmir Limanı’nı araştırma konusu olarak seçmişler. Bu çalışma ile belirlenen şehirlerin kruvaziyer turizmde birbirleri ile nasıl paslaşabilecekleri, birbirlerinin açıklarını nasıl kapatabilecekleri, nasıl yardımlaşıp kümelenebileceklerinin belirlenmesi hedefleniyor.

Kendilerine kruvaziyer turizmde kentimizin 6 yılda sıfır noktasından nasıl zirveye çıktığını, olanaklarımızı, yeni ve büyük hedeflerimizi anlattık. Dünya Bankası’nın konu ile ilgili raporu Eylül sonunda tamamlanacak.

Türkiye’den sadece İzmir’i seçmeleri de bizim başarımızın artık dünya tarafından kabul edildiğini gösteriyor. Zaten Dünya Bankası yetkilileri de yaptığımız görüşmede İzmir’in kruvaziyer turizmdeki başarısını yakından izlediklerini, uluslararası alanda yaptığımız tanıtımları izlediklerini ve etkilendiklerini, hızlı büyümenin farkında olduklarını söylediler.

Öte yandan seçilen 5 liman arasında Beyrut ve İskenderiye’nin olması da bizim açımızdan önemli ve anlamlı. Zira bir süredir Doğu Akdeniz’de Beyrut, İskenderiye gibi kentlerin de içinde olduğu yeni rotalar yaratmak için çalışıyoruz, kruvaziyer şirketleriyle görüşüyoruz. Beyrut’a gittik oradaki yetkililerle görüştük. Bu çalışmalarımız devam ederken Dünya Bankası’nın da bu 5 kenti seçmesi Doğu Akdeniz’de yaptığımız çalışmalarda da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.

egedesonsoz.com


Şehir için yeni hedefler; Alsancak'taki uyuyan tarihi hazinelerin uyandırılması ve Konak dışındaki ilçelerin de turistik gezilere dahil edilmesi olmalıdır. Örneğin Bornova, tarihi kiliseleriyle, köşkleriyle, alışveriş merkezleriyle ve eğlence mekanlarıyla büyük bir potansiyel. Karşıyaka da öyle.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen Umut » Sal 09 Ağu 2011, 13:41

Konak'ta, özellikle de Konak Meydanı, Kemeraltı Çarşısı ve çevre caddelerde her gün çok sayıda turist geziyor. Ama bugün, turistik anlamda, olağanüstü bir hareketlilik ve kalabalık var; not düşeyim istedim. :) Gözlemlerime göre, esnaf İngilizce konusunda biraz zorlansa da doğru bir şekilde iletişim kurabiliyor turistlerle, turistler de Euro ile hesap ödeme ve karşılığında yine Euro olarak para üstü alma imkanından oldukça memnun. Bir de tüm turistlerin elinde, önemli yerlerin işaretli olduğu bir "Touristic İzmir City Map" var. Bulabilirsem buraya da koyacağım.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Kruvaziyer Turizmi

Mesajgönderen Umut » Prş 08 Eyl 2011, 02:06

İZMİR, TURİZM OSCARINI KAZANDI, TEŞEKKÜRLER İZMİR

İzmir, "Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu" kategorisinde, Turizm Oscarı'nı kazandı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dünya çapında Turizm Oscarı olarak nitelendirilen "Dünya Seyahat Ödülleri"nde, İzmir'in "Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu" kategorisi ödülünü aldığını açıkladı. Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer turizminde Avrupa'nın 13 önemli kentini geride bırakarak birinciliği almaya hak kazandığını belirtirken, "Bu ödülü almamız için jüri ile birlikte oy kullanan herkese ve İzmir'in kruvaziyerdeki bu başarısına katkı sağlayan tüm üyelerimize, İzmirlilere teşekkür ediyor ve ödülü Güzel İzmir'e armağan ediyoruz" dedi.

İzmir'in "Avrupa'nın Lider Kruvaziyer Destinasyonu" kategorisinde ödül almaya hak kazandığı, dün akşam (2 Eylül Cuma) Antalya Belek Cornelia Diamond Otel'de gerçekleştirilen Gala Yemeği'nde Dünya Seyahat Ödülleri Konsey Başkanı E. Graham Cooke tarafından açıklandı.

Turizm Sektöründe faaliyet gösteren dünya çapındaki firmaların sahipleri, CEO'ları ve duayen işadamlarının bulunduğu, 400'ü aşkın davetlinin katıldığı törende, İzmir'in ödülünü İzmir Ticaret Odası Sayman Üyesi Necmi Çalışkan ve İzmir Ticaret Odası Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş aldı.


KRUVAZİYER TURİZMİNDEKİ BAŞARIMIZ TESCİLLENDİ.

Turizm sektörünün dünya çapındaki firmaları ve duayen işadamlarının jüride yer aldığı yarışmanın, Dünya Turizm Oscarları olarak nitelendirildiğini, son derece önemli ve prestijli bir yarışma olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'e, Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu Kategorisi'nden Dünya Turizm Oscar Ödülü'nü kazandırdık. İngiltere'de bulunan Dünya Turizm Oscarları komitesine Nisan ayında yaptığımız başvuru, sektör duayenleri tarafından değerlendirildi. İzmir'in kruvaziyer turizminin gelişmesi için yürüttüğümüz çalışmalar ve bu konudaki başarımız, sektör duayenleri tarafından tescillendi" dedi.

GÜZEL İZMİRİMİZ'E ARMAĞAN EDİYORUZ.

İzmir'in kruvaziyer turizminde yakaladığı başarı grafiğiyle, kruvaziyer şirketlerinin ilgi odağı haline geldiğini ifade eden Demirtaş, "2003 yılında İzmir'e kruvaziyer turizmiyle gelen yolcu sayısı sıfırken, 2011 yılının sonunda 650 bin yolcuya ulaşacağız. Odamızın kruvaziyer turizmini geliştirmek için yaptığı çabaların sonucunda, 2010 yılında 141 seferde 355.899 yolcu geldi. İzmir, kış aylarında da kruvaziyer gemi ağırlamaya yetkin, güvenli bir liman. Önümüzdeki sene ise 1 milyon yolcuyu hedefliyoruz. Bu rakamları daha da üst noktalara taşıyabilmemiz için tanıtım çalışmalarımızı arttırmamız gerekiyor. Dünya Turizm Oscarı'nı alarak, kentimizin tanıtımı açısından da çok önemli bir kazanç sağladık. İzmir, özellikle son yıllarda yıldızı parlayan ve keşfedilmekte olan bir destinasyon. Bu ödülle birlikte dünya çapında güzel İzmirimiz'in adını duyurduk. Aldığımız ödülümüzü gururla İzmirimiz'e armağan ediyoruz" dedi.

İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR.

Yarışmanın değerlendirilmesinde jüri oylamasının yanı sıra halk oylamasının da önemli bir etken olduğunu ifade eden Demirtaş, "160 farklı ülkeden turizm sektörünün duayenlerinin yer aldığı konseyin yaptığı değerlendirmenin yanı sıra, internet ortamında yapılan genel oylama da dikkate alınıyor. Bu nedenle kentimize oy veren tüm İzmirlilere, ayrıca bu başarıya katkı koyan tüm üyelerimize ve İzmirlilere teşekkür ediyoruz" dedi.

ÖDÜLÜ NECMİ ÇALIŞKAN VE MİNE GÜNEŞ ALDI.

İzmir'in ödülünü alan İzmir Ticaret Odası Sayman Üyesi Necmi Çalışkan ise, Avrupa'nın en önemli 13 kentini geride bırakarak 210 binden fazla turizm profesyonelinin ve halkın oylarıyla ödülü aldıklarına dikkat çekerek, "İzmir Ticaret Odası'nın İzmir'e armağan ettiği en önemli projelerinden birisiyle bu ödülü kazanmış olmamız son derece anlamlı. Bu başarı, sayın Ekrem Demirtaş'ın takipçiliği, Yönetim Kurulumuz ve Meclisimizin desteği ile yaratılmış bir başarı hikayesidir. Hedefimiz, İzmir'in homeport olması ve önümüzdeki birkaç yılda 3 milyon turistin kentimize gelmesini sağlamak" diye konuştu.

Turizmin sadece bir sektör olmayıp 50 sektörü hareketlendiren ve katma değer üreten ve yaşam kalitesini yükselten bir sektör olduğunu belirten Çalışkan, "İzmir'in bu projeye sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor. Türkiye, Avrupa'nın en önemli turizm ülkelerinden birisi fakat maalesef İzmir turizmde hak ettiği payı alamıyor. Kruvaziyer turizmi ve İzmir'in homeport olması, İzmir'in turizm pastasından hak ettiği yeri alması açısından önemli bir proje. Oda olarak, 2003'ten bu yana kruvaziyer turizmi projesini tek başımıza taşıyoruz. Bu ödülle taçlandırıldık. Artık Kalkınma Ajansı'nın, İzmir'deki diğer kurum ve kuruluşların bu projeyi sahiplenmesini istiyoruz. Bu proje, İzmir'in bir dünya kendi olma projesidir" dedi.

DÜNYA TURİZM OSCARLARI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİ.

"World Travel Awards" 18 yıldan bu yana dünya genelinde farklı kategorilerde düzenleniyor. Yarışmada, en iyi havayolu,en iyi havaalanı, en iyi resort, en plaj destinasyonu, en iyi butik otel, en iyi şehir oteli, en iyi kruvaziyer destinasyonu, en iyi kruvaziyer limanı, en iyi seyahat acentası, en iyi destinasyon gibi bir çok kategori yer alıyor.

İZMİR, HANGİ RAKİPLERİ GERİDE BIRAKTI.

Amsterdam - Hollanda
Atina - Yunanistan
Cannes - Fransa
Kopenhag - Danimarka
Dubrovnik - Hirvatistan
Lizbon - Portekiz
Oslo - Norvec
Reykjavik - Izlanda
St.Petersburg - Rusya
Stockholm - Isvec
Venedik - Italya
Bodrum - Türkiye
Antalya - Türkiye

izto.org.tr


Yukarıdaki bir mesajda bahsettiğim yarışma tamamlandı ve İzmir "Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu" seçildi. Açıkçası ödülü er ya da geç alacağımızı tahmin ediyordum ancak bu sene alabileceğimizden emin değildim. Başta İZTO başkanı Ekrem Demirtaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.

Bazıları İzmir hakkında atıp tutmadan önce iki defa düşünmeli. Zira burası Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu. Yeni liman yapılınca daha da iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Sonraki

Dön Fuarlar, Etkinlikler ve Turizm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

cron
Free Web Hosting