Katip Çelebi Üniversitesi Haberleri

Katip Çelebi Üniversitesi Haberleri

Mesajgönderen Mesut » Pzr 30 Kas 2014, 22:34

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne dev kampüs!

İzmir'deki son devlet ünirvesitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına hazırlanması hedeflenen, Bayraklı Şehir Hastanesi alanının üst kısmına yapılacak olan Bayraklı Yerleşkesi'nin yaklaşık 1.5 milyon metrekare üzerine kurulacağı bildirildi.


Yerleşkenin proje aşamasının ardından ihaleler, alt yapı çalışmaları gibi bürokratik bir takım süreçlerden geçeceğini söyleyen Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, bir yandan da geleceğin İKÇÜ kampüsünün sağlıklı bir şekilde planlandığını, bu süreçte kolektif akla önem verdiklerini belirtti.

Kampüsün sağlık ve sosyal bilimlerin yapısına uygun şekilde yapılandırılacağını söyleyen Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, "Kampüsümüzde yer alacak sağlık ve sosyal bilimlere ait fakülte ve bölümlerimizin ihtiyaç tespitleri sürmektedir. Tüm proje tamamlandığında Bayraklı Yerleşkemiz yaklaşık 400 000 metrekarelik kapalı alanı kapsayacaktır. Bayraklı Kampüsümüz çevre ile uyumlu, kendi enerjisini üretebilen, öğrenci dostu bir kampüs olarak projelendirilmektedir" diye konuştu.

Resim

Yaklaşık 1.5 milyon metrekare üzerine kurulacak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Bayraklı yerleşkesinde mevcut ağaçların korunması ön planda tutularak master plan tasarımına yön verildiğini vurgulayan Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, hedeflenen kampüste sağlık bilimleri alanında şehir hastanesi ile birlikte kullanım yapılacağını kaydetti. Prof.Dr. Akhan, "Bu kampüsün İzmir için de büyük bir gelişme alanı olacağını umuyoruz. Beş yıl içinde İKÇÜ'de eğitim gören yaklaşık 15 ile 20 bin öğrencimizin olacağı tahmin ediyoruz. Üniversiteler şehri olma yolunda bir İzmir için bu önemli bir değerdir" dedi.

Kampüs alanında modern bir üniversitede olması gereken, sosyal alanlar, spor alanları, derslikler, laboratuvarlar, kütüphane, kantin ve bahçe olanakları, ofisler, kongre merkezleri gibi alanların yer alacağını kaydeden Rektör Prof.Dr.Akhan, "Kampüsümüzde öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu her şeyi bulmak mümkün olacak. Geleceği emanet edeceğimiz gençlerimiz bizim için çok önemli. Onlara dünyadaki benzer örnek kampüslerin tüm olanaklarını sunmak istiyoruz. İKÇÜ öğrencileri kaliteli eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da ayrıcalıklı tüm imkânlara sahip olacak. Her zaman dediğimiz gibi mezunu olmaktan gurur duyacakları bir İKÇÜ yaratmak için tüm çalışma arkadaşlarımla güç birliği içinde var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Resim

PROJE HAKKINDA
Yükleniciliği Projen Mimarlık Müh.Müş.Ltd.Şti tarafından üstlenilen projenin 2016 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Yerleşkede 2018-2019 yılında eğitim- öğretime başlanması hedefleniyor. Yerleşke Sağlık Bilimleri alanında; Sağlık Bilimleri Enstitüsü ,Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Alanında; Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Çelebi Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu gibi bölümleri barındıracak.

http://www.egedesonsoz.com/haber/Izmir- ... pus/884677
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Katip Çelebi Üniversitesi Haberleri

Mesajgönderen Umut » Pzr 30 Kas 2014, 22:46

Çok devasa gözüküyor. Mühendislikler hariç neredeyse her şey burada olacak anlaşılan. Aslında mantıklı. Ama daha hastane de yok ortalıkta. Bir de ulaşım açısından yine monoray tarzı bir raylı sistem lazım olacak gibi.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir


Dön Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

cron
Free Web Hosting