Torbalı Sanayisi

Torbalı Sanayisi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Sal 03 Şub 2015, 14:59

Torbalı'ya 500 yeni fabrika yapılacak!

Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı'daki imar sorunu çözüldü. Yakında ruhsatlar verilecek. Torbalı'nın fabrika kapasitesi yüzde 70 artacak, işsizlik bitecek ve ödenen vergi iki katına çıkacak.

Torbalı ekonomisi sonunda zincirlerini kırıyor. Sanayinin büyümesinin önündeki en büyük engel olan imar sorunu nihayet açıldı. Yazıbaşı. Pancar ve Subaşı bölgeleri İmar ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Sanayi Alanı' ilan edildi. 100 binlik imar planı hazırlanan bölgelerde ruhsat verilmesi için bakanlıktan birkaç hafta içerisinde onayın geleceğini kaydeden Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez: "Torbalı'nın bugüne kadar en büyük ve en önemli projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Bu proje ile ilçemize en az 500 tane daha fabrika yapılacak. En önemlisi de Torbalı'da tek bir işsiz kalmayacak. Torbalı, Türkiye'nin işsiz tek ilçesi olacak" dedi.

40 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI
İzmir'in en önemli sanayi bölgelerinden biri olan Torbalı'da sanayi bölgelerinde imar problemi yaşanıyordu. Yaklaşık 15 yıldır Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı bölgelerinde yaşanan sorun yüzünden yüzlerce iş adamı yatırım yapamıyordu. Uzun yıllar boyunca çözülemeyen hu problem, milyonlarca hatta milyarlarca liralık projelerin önündeki en büyük engeldi. Bugün 800'e yakın fabrikanın üretim yaptığı Torbalı'da 50 bine yakın kişi çalışıyor. Her yıl milyarlarca liralık vergi ödeyerek, ülke ekonomisine katkı koyan Torbalı, sanayi bölgelerinde yaşanan imar sorunu yüzünden kabuğunu bir türlü kıramıyordu. Aynı zamanda bir iş adamı olan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, göreve geldikten sonra, üzerinde çalıştığı ilk sorunlardan biri de bu oldu.

'GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAĞIZ'
Kurmaylarıyla birlikte aylar süren çalışmanın ardından bölgenin MR'ını çekip sorunu İmar ve Şehircilik Bakanlığı'na ileten Görmez, ilk müjdeli haberi geçtiğimiz aylarda aldı. Pancar. Yazıbaşı ve Subaşı bölgeleri bakanlık tarafından "Sanayi Alanı' ilan edildi. 100 binlik imarın çıktığını ve ruhsat verilmesi konusunda bakanlıktan olur yazısını beklediklerini dile getiren Görmez: "Gerekli izni de birkaç hafta içerisinde alacağız. Bu sayede ilçemizin 15 yıllık sorunu çözülecek ve sanayinin kapasitesi en az yüzde 70 artacak. İlçedeki fabrika sayısı en az 1300'e yükselecek. Bu durum ilçemizdeki işsizliğinde tamamen bitmesi ve devlete ödediğimiz verginin iki katına çıkması demek. İlçemizi geleceğe taşıyacak bir proje. Yeni fabrikalarla birlikte en az 35-40 bin insana yeni iş imkânı sağlanacak" dedi.

http://emlakkulisi.com/torbaliya-500-ye ... cak/341789

Torbalı ve Kemalpasa sanayisi bence iyi durumda. Artması da sevindirici. Ama aliaga da sanayi bölgesi olmalı diye düsünüyorum. Özellikle yeni limanların yapılması aliagayı da sanayi sehri yapabilmeli diye düsünüyorum
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Dön Fuarlar, Etkinlikler ve Turizm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

cron
Free Web Hosting