Karşıyaka Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı

Karşıyaka Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı

Mesajgönderen Gökhan » Cum 05 Ağu 2011, 23:15

Durak’tan Karşıyaka’ya çılgın projeler

Genel seçimlerin ardından çalışmalara hız veren ve açıkladığı 41 sosyal proje ile atağa geçen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, bu kez ilçenin çehresini değiştirecek projelere başladı. Durak, ilçenin imar, inşaat ve kent dönüşümü alanlarında başlattığı proje yağmurunda bizzat kendisi çalıştı. Aynı zamanda inşaat mühendisi de olan Durak, projelerin üzerinde tek tek inceleme yaptı. Bazılarını ise kendisi tasarladı. Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız ile birlikte Fatih Yapar ve Can Özlü’ye projelerin ayrıntıları hakkında bilgi veren Başkan Durak, atağa geçtiklerini dile getirdi. Durak, projeleri tek tek masaya yatırırken en ince ayrıntısına kadar bilgi verdi.

GONDOL SEFASI
Karşıyaka Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan Ahmet Taner Kışlalı Parkı için yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Toplam 50 dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilen proje, yeşil alan projesi olarak tasarlandı. İzmir’in en büyük göletleri bu park içinde yaratıldı. Havuzlar içinde yine İzmir’de ilk kez gondol ve kayık projesi hayata geçirilecek. Göletler için 12 bin metrekarelik alan ayrılırken İzmirliler gondollarda gezinti yapabilecek. Tesis 8 Eylül’de görkemli bir etkinlikle açılacak.

Resim


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cevat Durak'ın açıkladığı diğer projeler ise şöyle;

TARİHİ VEFA

Resim

Daha önce Karşıyaka’nın birçok yerine anıtlar diken ve tarihi değerlere sahip çıkan Karşıyaka Belediyesi içinde tarihi dokunun hissedilebileceği yeni bir proje başlattı. Yalı Mahallesi’nde hizmete girecek olan Milli Mücadele Parkı’nda tarihi değerler yaşatılacak. Alan, toplam 250 tane rölyef ve heykelden oluşan bir açık hava müzesi şeklinde inşa edilecek. Milli mücadelenin tüm ayrıntıları sergilenecek. 40- 50 heykeltıraş özel tasarımlar hazırlayacak.

KİMSESİZLER İÇİN DUŞ YERİ
Girne Caddesi üzerinde bulunan Lunapark’ın bulunduğu alan yeniden planlanıyor. Burada, yeşil alanları ile ön plana çıkan sosyal bir tesis oluşturulacak. İçinde çocuk oyun parkının yanı sıra, 150 kişilik engelli restoranı bulunacak. Bu restoranda ise sadece engelliler çalışacak. Dev tesiste ayrıca fil şeklinde ayrı bir restoran daha bulunacak. Sosyal hizmetler müdürlüğü de bu alanda yer alacak. Danışma ve irtibat büroları konulacak. 250 kişilik aş evi ile kimsesizlere her gün yemek çıkartılacak. Kimsesizleri yıkamak için ise ayrı bir tesis kurulacak. Spor sahaları ile sosyal payda sağlanacak. Ayrıca yeraltında 110 araçlık otopark yapılacak.

KENT KONSEYİ’NE BİNA
Birçok belediyede kent ile ilgili kararların alındığı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı Kent Konseyi’nin bir odası bile bulunmazken Karşıyaka Belediyesi 6 katlı bina yapmak için çalışmalara başladı. Binanın içinde Kızılay hizmet merkezi, zabıta birimleri de bulunacak. İlk iki katta zabıta, sonraki katta kent konseyi, bir üst katında sosyal alan, bir üst katta da başkanlık odası olacak. Kent konseyi il defa kurumsallaşmış bir şekilde ilçenin sorunlarına eğilecek ve çözüm yolları arayacak.

KURBAN SATIŞ VE KESİM MERKEZİ
Her yıl sıkıntılı süreçlerin yaşandığı belediyeleri zor durumda bırakan kurban satış yerleri için de çözüm bulundu. Karşıyaka Belediyesi Kurban Bayramı’na yetiştirmeyi planladığı Örnekköy’deki tesisi son aşamaya getirdi. Tesiste toplam 50 kurban satış noktası bulunacak. İlçe sınırları içinde kaçak satış yapan yerler yıkılacak ve kira usulü buralara uygun koşulları taşıyanlara yeni yerler verilecek. Tesisin içinde Otopark, yıkama ve arıtım üniteleri bulunacak. Katı sıvı atık depolama yerleri olacak. Aynı anda 10 hayvan kesilebilecek. Etlerin hepsi sağlık kontrolünden geçtikten sonra vatandaşa verilecek. Kurban satış yerleri ile ilgili yapılan çalışmaların ardından ilçedeki balıkçıları ilgilendiren karar da çıktı. Belediye kıyılarda ve köşelerde kalan balıkçıları bir araya toplama kararı aldı. Karşıyaka’da bulunan katlı pazaryerinde 20 tezgah kuran belediye balık satıcılarını bir araya toplama kararı aldı. Burada haftanın 7 günü kurulan tezgahlarda Karşıyakalılar günlük ve taze balık imkanına kavuşurken isteyenlerin de balık pişireceği yerler olacak. Ayrıca Karşıyaka limandaki balıkçılar için de satış yeri yapılacak.

YERALTI TUVALETİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay projesinin hayata geçirmeyi planladığı Cemal Gürsel Caddesi üzerinde de yenileme çalışmaları yapılacak. Alaybey Tersane’nin bulunduğu yerden başlayan alanda yeşil alan düzenlemeleri yapılacak. Yeşil alan üzerinde spor tesisi, buz pateni yapılacak. Mevcut kafeteryalar da yenilenecek. Demokrasi anıtının yanına, yeraltı tuvaleti yapılacak.

HER YERE BAŞKAN ODASI
Karşıyaka Belediyesi’nde vatandaşın sorunlarının daha iyi dinlenmesi için belediye birimlerinde ‘başkan odası’ oluşturuldu. Merkez binada bulunan makam odasının dışında daha önce Örnekköy’de bulunan şantiye tesislerinde toplantılar yapan Başkan Durak, Mavişehir, Bostanlı ve birçok belediye birimlerinin bulunduğu yerlerde başkan odası yaptı.

OCAKBAŞI RESTORAN
Belediye şirketi Kent A.Ş bünyesinde oluşturulan restoran ve kafeteryalar çalışmalarına devam ederken Başkan Durak’ın isteğiyle yeni bir konsept de yaratıldı. Belediye, Mavişehir’de Kent Ocakbaşı Mangal Restoran’ı bitirdi. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan tesiste yeşil alanlar da ihmal edilmeyecek. Parkın içinde bulunan restoranın çevresi çocukların oynayabileceği su oyunları havuz ve yüz kişilik kokteyl alanı bulunacak.

EL EMEĞİ GÖZ NURU
Projeler kapsamında Karşıyaka’nın üretici kadınları da düşünüldü. Bostanlı’da kurulan ufak pazarda kadınların ürettiklerini satabilmeleri için özel tezgahlar hazırlandı. Kadınlar yaptıkları el işi ürünleri, haftanın belirli günlerinde orda satışa çıkartacak. Toplam17 tezgahın bulunduğu park içinde yer alan proje Eylül ayında hayata geçecek. Öte yandan Yamanlar’da bulunan Gençlik Mesire ve Kamp Yeri’nin hizmete açılması için geri sayım başladı. İstinat ve koruma kalkanları tamamlanan yerin kısa zamanda tamamlanması planlanıyor

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN
Geçtiğimiz hafta 41 sosyal proje ile atağa kalkan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, fiziki yatırımların birçoğunun da tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Durak “Tüm gücümüzü, Karşıyaka halkına daha iyi hizmet etmek için harcıyoruz. Bahane yerine iş üretiyoruz ve bir zamanlar hayalini kurduğumuz projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. İlçemizi daha modern, daha yeşil, daha çağdaş ve yaşanabilir bir noktaya taşımak için çalışıyoruz. Tüm projelerimizi yerinde kaynak üreterek gerçekleştiriyoruz. Kendi imkanlarımız ile yaptığımız bu çalışmalar devam edecek. Çalışmalara aralıksız devam ediyoruz Vatandaşlarımız sıkıntılara karşı biraz sabırlı olsunlar ve bizi izlemeye devam etsinler” diye konuştu.

Ege'deSonSöz


Hepsi de birbirinden güzel ve elzem projeler..Rekreasyon alanlarının arttırılması, en azından bu anlamda Bornova Belediyesi gibi çalışılması, en büyük beklentim..Tebrikler Cevat Başkan..
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Karşıyaka Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı

Mesajgönderen niyoderm » Sal 24 Tem 2012, 10:26

Karşıyaka'ya Milli Mücadele Parkı İnşa Ediliyor

Karşıyaka Belediyesi, yeni nesillere milli mücadele anılarını aktarmak amacıyla Yalı mahallesi'ne Milli Mücadele Parkı inşa etmeye hazırlanıyor..

Karşıyaka Belediyesi, Yalı Mahallesi’nde yaptıracağı Milli Mücadele Parkı ile milli mücadelenin anılarını genç kuşaklara aktaracak. Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi’nin karşısında 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine projelendirilen parkta, Anadolu insanının Çanakkale Savaşı’yla başlayan kurtuluş mücadelesini anlatan heykeller, rölyefler, büstler ve kitabeler yer alacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Proje üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Prof. Dr. Kemal Arı’dan destek alarak kronolojik sıralama yaptık. Ülkemizin kuruluşuna giden yolda unutulmaması gerekenleri belirledik. İhalesini kısa sürede tamamlayıp hizmete açmak istiyoruz. Karşıyaka’mıza kazandırdığımız butik müzelerden sonra bir yenisini ekleyeceğiz” dedi. İhalesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan Milli Mücadele Parkı’nda 22 duvarda 44 yüzey farklı şekilde işlenecek. Giriş bölümünde Atatürk Maskı ve İzmir’in işgali ile halkın direnişi tasvir edilecek. Daha sonra Çanakkale Savaşı rölyefleri ve kitabesi yer alacak. Park içerisinde Kurtuluş Savaşı boyunca önemli başarılar sağlamış pek çok kahramanın büst ve heykelleri yer alacak.
niyoderm
 
Mesajlar: 62
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 2 mesaj
Kayıt: Sal 10 Nis 2012, 18:22

Re: Karşıyaka Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı

Mesajgönderen Gökhan » Pzr 28 Eki 2012, 02:56

İZMİR’E GONDOL KEYFİ GELİYOR

İzmir gondol keyfiyle tanışmaya hazırlanıyor. Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde 50 bin metrekare alana kurulan Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda biri 8 bin, diğeri ise 5 bin metrekare büyüklüğünde iki gölet bulunuyor. Farklı kimliğiyle İzmir’de ilk olma özelliğini taşıyan Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nın göletlerinde gondol ve sandal keyfi yaşayan İzmirliler, restoran ve kafeteryalarda da eşsiz lezzetlerle tanışacak. Küçük göletteki Korsan gemisinde fotoğraf çektirip, gezinti alanlarında dolaşarak, şehrin karmaşasında kısa süreliğine de olsa uzaklaşma imkanı sağlayan mekan, çocuk oyun alanlarıyla da fark yaratıyor. İlginç görüntüleriyle dikkat çeken oyuncaklar, zeka ve muhakeme yeteneğini geliştirici özellikler taşıyor.
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Karşıyaka Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı

Mesajgönderen Umut » Sal 27 Kas 2012, 22:00

Gittim, gördüm. Gece vaktiydi fotoğraf çekemedim. Lakin çok çok güzel bir yer olmuş. Fıskiyeli büyük göletiyle, yürüyüş yollarıyla, şehirden soyutlanmanızı sağlayan yeşil dokusuyla harika bir park. Keşke daha büyük olsaymış dedirtti bana.

Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı

Mesajgönderen Mesut » Sal 26 Şub 2013, 23:33

Resim
Resim

Baya güzel bir yer olmuş. Böyle yerlerin kentin dört bir yanında artması lazım.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı

Mesajgönderen Umut » Cum 13 Şub 2015, 06:37

Gondol Restoran'ın tanıtım videosu: https://vimeo.com/115897191
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir


Dön Park, Meydan, Rekreasyon ve Çevre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

cron
Free Web Hosting