Yurt Projeleri

Yurt Projeleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Çrş 25 Şub 2015, 23:18

İzmir Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın İzmir'deki Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Yurdu açıldı. TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bayraktutar: "Yurdun, kız öğrencilerimiz açısından önemli bir misyonu yerine getirdiğine inanıyoruz" dedi.

Açılış töreninde konuşan TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayraktutar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, öğrencilerin doğum gününü kutlama tebriğini ve sevgilerini iletti.

TÜRGEV'in İzmir'deki ilk yurdunun 400 öğrenci kapasiteli olduğunu, yurt sayısını artırmayı arzu ettiklerini belirten Bayraktutar, yurtta sadece konaklama hizmeti vermediklerini aynı zamanda atölyelerin, meslek eğitimlerinin, özel derslerin, seminerlerin olduğunu belirtti.

Burayı yurttan öte eğitim, yaşam merkezi olarak gördüklerini ifade eden Bayraktutar, "Kız öğrencilerimiz açısından önemli bir misyonu yerine getirdiğine inanıyoruz. Heleki günümüzde bu kadar kadına şiddet gündeme gelirken burada güzel bir eğitim yuvası olacağı inancıyla İzmir'de ilk yurdumuzu açmış olduk. İnşallah İzmirli hayırseverlerin katkılarıyla devamı gelir" dedi.

Bornova Kaymakamı Kadri Canan ise Ege Üniversitesi kampüsünün yanında yer alan yurdun gelecekte çok büyük hizmetler yapacak kız öğrencilerin yetişmesi noktasında büyük görev yapacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "mikrofon sizde, kurdele, makas sizde, Ankara'dan sevgiler. Ya Allah, Bismillah" diyerek yurdun açılışını gerçekleştirdi.

Kaymakam Canan, TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bayraktutar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile yetkililer yurdun açılış kurdelesini kesti.

- Farklı ülkeden öğrenciler bir arada

Yurdun müdiresi Emine Papatya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 400 öğrenci kapasiteli yurtlarında Vietnam'dan, Yemen'den, Suriye'den de kız öğrencilerin bulunduğunu, bütün öğrencilerle kardeş ortamı içerisinde bir arada olduklarını söyledi.

Yurtlarında Ege, Dokuz Eylül, Katip Çelebi, İzmir üniversitelerinden öğrencilerin barındığını ifade eden Papatya, "Bütün öğrencilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi okula daha güvenli gidip gelebilmeleri için belli bir noktaya kadar servisle götürüyoruz. Yemekli bir yurduz. Sıcak bir ortamda, bir yönetici olarak değil anneymiş, ablaymış gibi dertlerimizi paylaşarak, sıkıntılarımıza ortak olarak, güzel bir ortamda yaşamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Resim

http://emlakkulisi.com/izmir-adile-sult ... ldi/348644

Yurtlarla ilgili baslık bulamadıgım icin buraya yazıyorum. Tayipin şirketi yurt acmıs. Kendi yandasları ve tapanları kalmak icin sıraya girmişlerdir. Belki ileride baska bir parti gelirse bu yurtlara el koyup devlet yurduna dönüştürülür..
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Yurt Projeleri

Mesajgönderen Umut » Çrş 25 Şub 2015, 23:27

Anaa yurt muymuş burası, ben apartman projesi sanıyordum. Çok geçtim önünden. Mevlana Mahallesi'nde.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Yurt Projeleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Prş 26 Şub 2015, 20:22

Ben hiç görmedim , yerini de bilmiyorum ama 400 kisilik kız yurdu olmus..
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12


Dön Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

cron
Free Web Hosting