İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

Mesajgönderen Umut » Cmt 16 Mar 2013, 02:41

Büyük ihtimalle şimdiye kadar adını dahi duymadınız. Çünkü profesyonel branşlara milyon dolarlar harcamıyor. Çünkü şike yapmıyor. Çünkü sporcu ithal etmiyor. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden biri olma yolunda.

Gençler spora teşvik ediliyor. Adaylara popüler olmayan spor dallarında dahi tesisler ve eğitmenler sağlanıyor. İmkanı olmayan gençlere destek olunuyor. Bulunduğu ortam itibariyle suça itilme ihtimali bulunan çocuklara sahip çıkılıyor. Ve daha niceleri...

Kulüp 21 branşta faaliyet gösteriyor ve bildiğim kadarıyla 4000 civarında, belki daha da fazla lisanslı sporcusu var.

Resmi siteden tarihçe:

Kulübümüz, 1979 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü adı altında İzmir’de, mavi-beyaz renklerle, Hasan MIHÇI, İbrahim ERMİN, Hasan CANBAZOĞLU, Ercan BAŞCAN, Bülent DURANLAR, Hikmet ÇELİK ve Metin İZER tarafından kuruldu.21 branşta faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, lisanslı sporcu sayısını her geçen gün artırırken, ulusal ve uluslarararası müsabakalarda elde edilen derecelerle, İzmir’e önemli başarılar kazandırmaya devam etmektedir.

http://www.izmirbsbspor.org/sabit.asp?i=tarihce


Branşlar:

21 branşta İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulubü sporcuları ödülleriyle İzmir’in gururu oluyor. Basketbol, Futbol, Badminton, Masa Tenisi, Hentbol, Voleybol, Taekwon-do, Judo, Güreş, Halter, Sualtı, Yelken, Buz Pateni, Briç, Cimnastik, Tekerlekli sandalye basketbol, Okçuluk, Atletizm, Eskrim, Bedensel Engelliler Halter, sağlıklı yaşam sporu dallarında faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, sporcularının başarı grafiği yıldan yıla yükseliyor.


Son başarılar:

Büyükşehir Belediyespor ülkenin Avrupa’daki yüz akı

Türkiye’nin en fazla branşa ve sporcuya sahip kulüpleri arasında başı çeken İzmir Büyükşehir Belediyespor, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren sporcu sayısıyla Fenerbahçe’nin ardından Türkiye ikincisi oldu.

İZMİR - Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2012-2013 yıllarında Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren sporcuları ödüllendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Fenerbahçe’den sonra en fazla ödül alan ikinci kulüp oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, başarıları nedeniyle en fazla ödül alan 3 spor kulübünü Fenerbahçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Vakıfbank şeklinde sıraladı.

1 YILDA 384 MADALYA
29 branşta, 5 binin üzerinde kişiye spor yapma imkanı sunan Türkiye’nin en büyük spor kulübü olma iddiasındaki Büyükşehir Belediyespor, uluslararası başarılarıyla bu iddiasını perçinledi. Uluslararası şampiyonalarda son bir yılda 52 madalya kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ulusal şampiyonalarda kazandığı 332, toplamda 384 madalyayla büyük bir başarıya imza attı. Londra Olimpiyatları’nda 7 sporcuyla boy gösteren İzmir Büyükşehir Belediyespor, bu alanda da Türkiye’nin lider kulüplerinden biri oldu. Tekvandodan, haltere, okçuluktan, hentbola, cimnastikten engeli branşlarına kadar pek çok alanda ülkemizi başarıyla temsil eden İzmir temsilcisinin öncü rolü Türk sporunun en yetkili kurumu tarafından da tescillenmiş oldu.

egedesonsoz.com


Başarıda Başkan Aziz Kocaoğlu'nun payı çok büyük. Kulübü çok önemsiyor ve ekibiyle beraber her türlü desteği sağlamaya çalışıyor. Büyük bir tebriği de hak ediyor.

Kendisinin konuyla ilgili kente kazandırdığı projeleri ise şöyle özetleyebiliriz:

10.000 seyirci kapasiteli Halkapınar Spor Salonu
5.000 seyirci kapasiteli Mavişehir Arena Spor Salonu
5.000 seyirci kapasiteli kortu ile Türkiye'nin en büyüğü 21 kortlu Örnekköy Tenis Kompleksi
2.500 seyirci kapasiteli olimpik Bornova Buz Sporları Salonu
22 Yeni çok amaçlı spor salonu
Mevcut 49 spor tesisinin FISU standartlarında yenilenmesi
Semtlere sayısız spor alanı yapılması
Ücretsiz kurslar, ligler, turnuvalar
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

Mesajgönderen Umut » Cum 26 Tem 2013, 16:31

Bükreş’ten “altınla” döndüler

Resim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin milli okçuları Aybüke Aktuna ve Ali Osman Yangöz, Gençler Avrupa Kupası’ndan altın madalya ile döndü.

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Kupası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden Aybüke Aktuna ve Ali Osman Yangöz, milli forma altında oluşturdukları karma takımla birinci oldu. 32 ülkeden 290 sporcunun yer aldığı şampiyonada ilk turda Gürcistan’ı 138 - 136 geride bırakan sporcularımız, ikinci turda Belçika’yı 140 - 134 geçerek yarı finale kaldı. Yarı finalde sıralama atışlarını 2. sırada tamamlayan Meksika ile karşılaşan sporcularımız, 141 - 137 kazanarak finalde Hollanda’nın rakibi oldu. Başarılı ikili, çekişmeli geçen final mücadelesi sonunda 142 - 136 kazanarak 2013 Gençler Avrupa Kupası 2. Ayak şampiyonu oldu. İzmir’in başarılı okçuları Aktuna ve Yangöz, birincilik sevinçlerini altın madalyalarını ısırarak kutladı.

Aybüke Aktuna, geçtiğimiz Mart ayında Polonya’da düzenlenen Avrupa Salon Şampiyonası’nda da olimpik yay genç bayanlarda gümüş madalya kazanmıştı.

izmir.bel.tr
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

Mesajgönderen Umut » Çrş 30 Nis 2014, 12:45

Buzda İzmir mucizesi: 131 madalya, 5 de kupa!

Sadece 3 yıl önce kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Takımı, modern alt yapısı sayesinde katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda 55’i altın tam 131 madalya ve 5 kupa kazandı.

Resim

HOKEYDE ŞAMPİYON
Buz Hokeyi’nde de başarı grafiği sürekli yükselten İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurulduktan bir yıl sonra 2012 yılında Süper Lig’e davet edildi. Süper Lig’de oynadığı ilk yıl 3. olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında ligi 2. tamamladı. Basamakları sırayla çıkan İzmir’in Buz Hokeyi Takımı, 2014 yılında ise şampiyonluk kupasını kaldırdı.

http://www.egedesonsoz.com/haber/Buzda- ... upa/867906


Kar yağmayan şehir buz sporlarında kupalar şampiyonluklar kazanıyor, inanılmaz :)
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

Mesajgönderen hoppala » Çrş 20 May 2015, 10:35

İzmir büyük şehir belediyesi konya selçuklu belediyesiyle birlikte, play-out'ta bitime 2 hafta kala küme düşmeyi garantiledi.
Önümüzdeki sezon Erkekler Süper ligindeki tek İzmir temsilcisi Göztepe olacak.
hoppala
 
Mesajlar: 439
Beğendikleri: 262 mesaj
Beğenilenleri: 97 mesaj
Kayıt: Pzt 03 Şub 2014, 04:22
Konum: San Diego


Dön Spor

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

cron
Free Web Hosting