İzmir yine bir adım önde

İzmir yine bir adım önde

Mesajgönderen cuscs » Cum 15 Nis 2011, 22:24

İzmir yine bir adım önde

Türkiye’de ilk kez bir belediye, doğal afet anında tüm haberleşme hatları çökse bile iletişimi sağlayabilecek “Sayısal Trunk Telsiz Sistemi” oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 bin kilometrekare alan içinde kurulan 11 telsiz istasyonu arasında güneş enerjisi ile çalışanlar bile var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğal afet ve krizlerde olaylara anında müdahale etmek amacıyla “Sayısal Trunk Telsiz Sistemi”ni hayata geçirdi. Büyükşehir’in 50 kilometrelik sorumluluk alanında kesintisiz ses ve veri iletişimini sağlayacak olan sistem Aliağa (Samurlu), Menderes (Akaya), Karaburun (Akdağ), Kemalpaşa (Sıralık), Tire (Çayırlı), Bornova (Kurudağ), Karşıyaka (Yamanlar), Seferihisar (Turgut), Torbalı (Kuşçuburun), Konak (Kadifekale) ve Konak’a (Toros) kuruldu.

Kendi sınıfının en büyüğü
Türkiye’de bir belediyenin kurduğu ilk Sayısal Trunk Telsiz Sistemi olan sistemin, normal koşullarda 21 ilçe belediyesi ile İZSU, ESHOT ve METRO tarafından kullanılacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Dr. İlhan Ekincioğlu, özellikle bir afet ya da kriz anında, Büyükşehir sınırları içinde haberleşmenin sistem sayesinde aksamadan yürüyeceğini, İtfaiye ve Belediye ekiplerinin rahat çalışabileceğini vurguladı.

6 bin kilometrekare alan içinde kentin farklı yerlerine dağılmış 11 tane telsiz istasyonu olduğunu vurgulayan Dr. Ekincioğlu, “Bu istasyonların oluşturduğu kaplama sahası, Türkiye’de kendi sınıfında en büyük kaplama sahası. İlk etapta 2500 telsizle başlıyoruz ve kısa sürede 5000 adet telsize çıkacağız. Sistem Toros’taki Bilgi Teknolojileri Merkezi’nden yönetiliyor ve merkezle radyolinkler aracılığıyla haberleşmeyi sağlıyor. Bölgenin en güneyindeki ilçeyle, en kuzeyindeki ilçe, Toros’taki ana merkez aracılığıyla iletişim kuruyor” diye konuştu.

Güneş enerjisi ile çalışıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes-Değirmendere Köyü Akkaya Tepesi’ndeki istasyonun enerjisi ise diğerlerinden farklı olarak Hibrid Sistem (güneş enerjisi ile elektrik üretimi) ile sağlanıyor. Sistemin enerjisini güneş panelleri aracılığıyla tamamen doğadan sağladığını vurgulayan Dr. İlhan Ekincioğlu, “Burada haberleşmeyi sağlayabilmek için kendi ölçeğinde Türkiye’deki en büyük güneş enerjisi sistemini kullandık. Özellikle doğal afetlerde enerji nakil hatları yıkılsa bile bu sistem sayesinde iletişimde sıkıntı olmayacak. Burada toplam 225 güneş paneli var. Her bir güneş paneli 185 Watt elektrik üretiyor. Bunlardan toplam 42000 watt/saat güç elde ediliyor. Panellerle alınan enerjideki doğru gerilim akülerde toplanıyor ve sistemin kullanabilmesi için inventörle 220 Volt’a çevriliyor. Coğrafya olarak güneş enerjisi kullanmaya çok uygunuz. 3 gün hiç güneş olmasa bile sistemi besleyecek elektrik üretiliyor. Tamamen temiz ve dışa bağımlı olmayan bir enerji bu. Yatırım maliyeti dışında başka bir maliyeti de yok” diye konuştu.

www.izmirdesanat.org
cuscs
 
Mesajlar: 76
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Prş 09 Ara 2010, 22:35

Re: İzmir yine bir adım önde

Mesajgönderen ErkanOnan » Cmt 04 Tem 2015, 18:23

İzmir Dünyanın en yaşanılabilir illerinden biri olmuş ilk on içinde 6. sırada yer alıyor. Facede metropol gayrimenkul proje paylaşımları arasında gördüm. metropol gayrimenkul projeyi de izmirdeki projelerden haberdar olmak için takip ediyorum :) İşte o listeyi de sizlerle paylaşıyorum
1. Melbourne, Avustralya
2. Viyana, Avusturya
3. Vancouver, Kanada
4. Toronto, Kanada
5. Adelaide, Avustralya
6. İzmir, Türkiye
7. Helsinki, Finlandiya
8. Auckland, Yeni Zelanda
9. Zurih, İsviçre
10.Kopenhag, Danimarka
ErkanOnan
 
Mesajlar: 6
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 1 mesaj
Kayıt: Pzt 13 Nis 2015, 12:01

Re: İzmir yine bir adım önde

Mesajgönderen Umut » Cmt 04 Tem 2015, 20:11

2 Yıldır nette dolaşıyor ama maalesef kaynağı belli değil bu listenin, bir hükmü yok yani.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: İzmir yine bir adım önde

Mesajgönderen mertoviçizmir » Cmt 04 Tem 2015, 21:34

Gercekci oldugunu düsünmüyorum. Aslında kanada ve avusturalya dan cok fazla sehrin oldugunu biliyorum ama İzmirin bu kentlerin arasına girmesi icin cok mesafe var. Hem ekonomik olarak hem de yasam alanları acısından İzmir biraz geride kalıyor. Belki 20 yıl sonra olabilir ama suan icin hayal.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12


Dön Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

cron
Free Web Hosting