Karşıyaka Haberleri

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen Mesut » Sal 07 Tem 2015, 15:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pınar Karşıyaka’ya müjde!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ağırladığı Türkiye Basketbol Süper Ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka’yı kutlarken 10 bin kişilik yeni salon müjdesi verdi.

Resim

Başkan Ali Erten, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Genel Menajer Selim Çınar, Antrenör Ufuk Sarıca, Kaptan İnaç Koç, oyunculardan Mertcan Solkol, yönetici Cüneyt Başak, eski yönetici Nazım Torbaoğlu ve işadamı Erdal Acar, kabule kazandıkları kazandıkları şampiyonluk kupasınıda götürdü. Finalleri yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anadolu kulübü olarak olağanüstü bir başarı kazandığınız için sizleri davet ettim. Herşeyin para olmadığını ispatladınız. Hocanızı sakın bırakmayın" dedi.

Görüşmede hazır bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a Karşıyaka’ya 10 bin kişilik yeni bir basketbol salonu inşa edilmesi talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 bin kişilik stat inşaatının da bir an önce bitirilmesini de istedi, ruhsat sıkıntısı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı adres gösterdi.

Pınar Karşıyaka’ya gelecek sezon Avrupa’da ulaşım sponsorluğu gibi konularda katkı sağlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Euroleague sürecinde Halkapınar Spor Salonu’nun kulübe tahsisi talimatını da verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ın da katıldığı ve yaklaşık 1 saat güren kabulde Yaşar Holding’in basketbola verdiği desteği memnuniyetle karşıladığını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, antrenör Ufuk Sarıca’dan şampiyon kadronun kısa sürede dağılmasıyla ilgili bilgi aldı. Ufuk Sarıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye Basketbol Federasyonu’nun transfer yönergesinde yaptığı son değişiklikten olumsuz etkilediklerinden bahsetti, kulübün bu değişiklik yüzünden büyük ekonomik kayba uğradığını söyledi.

Resim

KILIÇ: "BÜTÜN ENGELLERİ AŞTIK"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karşıyaka heyetini kabulünde yeni stadı bir an önce bitireceklerini söyledi. Bütün engelleri aştıklarını ifade eden Bakan Kılıç, depreme dayanıksız raporuyla 1 yıl önce kapatılan Alsancak Stadı’nın da kısa sürede yenilenip faaliyete gireceğini belirtti.

35.5 FORMASI HEDİYE
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki ziyarette kulübün tarihini anlatan Başkan Ali Erten, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, üzerinde isminin yazılı olduğu 35.5 numaralı bir forma ve atkı hediye etti. Başkan Erten, 35.5’un anlamını soran Erdoğan’a, "Karşıyakalılar olarak 35.5 numarasını ayrıcalık olarak görüyoruz. Karşışaka’dan şehir içinde farklı bir yere gidince, "İzmir’e gittim" diyoruz. Ama Avrupa’da formamızda İzmir yazısını taşıyoruz ve Euroleague’de de taşımaya devam edeceğiz" karşılığını verdi.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA
Pınar Karşıyaka’nın şampiyonluk kupasıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıkması sosyal medyada da tartışmalara yol açtı. Bazı taraftarlar, ziyareti eleştirirken Erdoğan’ın geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası finaline gelmediğini hatırlattı. Bir kısım taraftar ise devletin zirvesinden gelen davete olumsuz tavır alacak hiçbir kulübün bulunmadağını, konuyu tartışmaya açmanın bile abes olduğunu savundu.

Hürriyet Ege
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen hoppala » Sal 07 Tem 2015, 17:34

Erdal acarla alakalı olduğu kesin.

Yakışmadı
hoppala
 
Mesajlar: 439
Beğendikleri: 262 mesaj
Beğenilenleri: 97 mesaj
Kayıt: Pzt 03 Şub 2014, 04:22
Konum: San Diego

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen Umut » Sal 07 Tem 2015, 17:53

Evet yersiz olmuş. Benim asıl üzüldüğümse MVP Bobby Dixon'un ayrılması oldu. Şampiyonluğun ardından Dixon ve Barış Hersek Fenerbahçe'ye, Erkan Veyseloğlu ise Türk Telekom'a transfer oldu.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Sal 07 Tem 2015, 23:40

Gitmelerini desteklemiyorum. Ama bu sayede 10.000 kapasiteli salonu kapmıs oldular. Madem gittiler 15.000 kapasiteli stad yerine 25.000 kapasiteli stad isteselerde. Sonucta bu yalakalıga kesinlikle tayyip 25.000 e yükseltirdi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen Mesut » Pzt 12 Eki 2015, 18:40

Pınar KSK 5 yılda zirve yaptı

TARİHİNDE ilk kez Turkish Airlines Euroleague'de mücadele etmeye hazırlanan Pınar Karşıyaka, 5 yıl içinde gerçek bir Avrupa devine dönüştü.


Resim

İlk kez 1976'da tanıştığı Avrupa arenasında 2002-2010 arasında 8 yıl boyunca hiç yer alamayan Karşıyaka, 2009'da ligde play off'a bile kalamadı. Yeni bir yapılanmayla 2010'dan itibaren ligde sürekli play off oynayan ve geçen sezon 28 yıl sonra 2'nci defa şampiyon olan yeşil kırmızılı ekip, 2010-11 sezonunda Avrupa'nın 3 numaralı kupası Eurochallenge'ta başladığı serüveninde, kıtanın en prestijli organizasyonu olan Euroleague'e kadar yükseldi.
Avrupa'da 5 yıldır aralıksız ülkemizi temsil eden Pınar Karşıyaka, 2010-11'de Eurochallenge Cup'ta çeyrek final, 2011-12'de ikinci tur oynadı. Aynı organizasyonda Antrenör Ufuk Sarıca önderliğinde 2012-13'te final oynayan Karşıyaka, Krasnye Krylia'ya evinde uzun süre önde götürdüğü maçta 1 sayı farkla yenilince kupadan oldu. Ardından, Sarıca yönetiminde Türkiye'deki 3 kupayı da kazanan Pınar Karşıyaka, 2013-14'te ilk kez yer aldığı Eurocup'ta 2'nci turu, geçen sezon da çeyrek finali gördü. Ligdeki tarihi şampiyonluğuyla Euroleague kapılarını açan yeşil kırmızılılar, dünya devleri Barcelona Lassa, Panathinaikos, Zalgiris Kaunas'ı ilk kez İzmir'e getirecek.

BARCELONA LASSA HEYECANI

Pınar Karşıyaka'nın başında tarihi başarılara imza atan antrenörü Ufuk Sarıca, Barcelona Lassa'yı ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Ufuk Sarıca, bu konuda şunları söyledi
"Tarihimizde ilk kez Barcelona Lassa'yla karşılaşacağız. Bütün kentte bu heyecanı yaşıyoruz. Euroleague'de amacımız, gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek ve burada kalıcı olabilmek. Perşembe akşamı çok güzel bir ortamda kazanmak en büyük hedefimiz olacak. Başarırız, başaramayız ama oyunun içinde olacağız. Her zaman olduğu gibi son topa kadar mücadele edeceğiz."

http://www.hurriyet.com.tr/pinar-ksk-5- ... i-30294116

Umut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen hoppala » Sal 13 Eki 2015, 09:04

Karşıyaka gerçekten tırnaklarıyla kaızyarak buraya geldi. Son 5 yılda ufuk sarıca önderliğnde yarattığı rüzgar, endüstriyellikten uzak sayılabilecek hikayelerle bu noktalarda. 20milyona kurulan kadolara karşı 5de biri bütçeyle yaptı bir çoğunu.

İşi bu sene çok zor. Rakipler zorlu ve geçen seneki kadro dağıldı. Kendisini savaşarak bu çarka attı. Şimdi bu saatten sonra bence yapması gereken bu ekonomiyi doğru yöneterek çarkın içinde kalamayı amaçlamak. Kalıcı olmak. Gelecek olan başarısız sonuçlara aldanmadan biletleri tüketmek, takımın yanında olmak.

Bu arada Euro ligin çok kısıtlayıcı salon kıstasları var. Bunları yerinegetirirlerse karşıyakayı buraya kadar getiren, büyük maç kazandıran taraftar gücü zayıflar mecburen. Artan bilet fiyatlarıyla birlikte taraftarı seyirciye dönüştürmeyi hedefliyor eurolig. Yani koltuğa bilet kesiyor. Bazı bölgelerde oturmaya yönlendiriyor. 10 yaşından büyük çocukarla bilet kesme zorunluluüğu getiriyor. Yani oyundan düşmeye başlandığında, oyunu durdurup rakibi soğutan, yada durdurmadan baskı altına alan boğan taraftarı susturup tiyatroyu izlemeye yönlendiriyor. O tiyatroda da futbolda olduğu gibi senaryo belli aslında. Ekonomisi sağlam takımlar kafaya oynar diğerleri figüran. Yurolig şirketi kendisine NBA'i örnek alıyor. Ama orda daha adil bir ekonomik düzen ve draft sistemi olduğu için makul olabilir. Bu düzende oyunun kuralını bozmazsan düzülen olursun. Bun panathinaykosa yapamadılar mesela. 20bin kişilik salonu susturamadılar. nispeten daha küçük olan 5 bin kişilik arenada umarım başaramazlar.

Umut bu mesajı beğendi.
hoppala
 
Mesajlar: 439
Beğendikleri: 262 mesaj
Beğenilenleri: 97 mesaj
Kayıt: Pzt 03 Şub 2014, 04:22
Konum: San Diego

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen Mesut » Sal 13 Eki 2015, 17:50

Atın fava bekleyin, Pınar Karşıyaka bu sene de çok başarılı olacak. Önemli oyuncularını kaybettiler ama yerini doldurmuşlar. Kadro geçen seneye göre daha iyi. Anadolu Efes ve Beşiktaş maçlarını izledim. Ragland'ın sakatlıktan dolayı oynamadığı, 2. guard Kenan Sipahi'nin de erken faul problemine girdiği maçta bile Efes'e kök söktürdüler, son saniyede kupayı kaçırdılar. Beşiktaş'a İstanbul'da 20 sayı fark atarak lige iyi başladılar.

Dediğim gibi geçen seneye göre kadro kalitesi çok yükselmiş. Geçen sene pota altında çok etkisizlerdi, bu sene Colton Iverson'la o problem de çözülmüş. Euroleague'de TOP 16'dan ilerisine gidemezler belki ama Türkiye'de yine her kupaya aday bir takım Pınar Karşıyaka.

Ufuk Sarıca faktörünü unutmamak lazım tabi, çok büyük koç. Hem kendisi büyüyor, hem de Pınar Karşıyaka'yı büyütüyor.

Umut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Prş 15 Eki 2015, 21:38

http://www.egedesonsoz.com/haber/Kaf-Ka ... adi/910438

kARSIYAKA barcelonayı 71 -62 yenmeyi başarmış :o
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen Umut » Prş 15 Eki 2015, 23:48

Kaf kaf kaf sin sin sin. İlk defa katıldığımız Euroleague'de, ilk maçımızda Dünya devi Barça'yı yendik. Helal olsun. Hemen hemen tüm İzmir gönülden destek veriyor. Umarım Karşıyaka herkesi sevindirmeye devam eder yeni başarılarla.

Acılı kederli şu günlerde bir başka anti-depresan etkisi oldu bu maç, İzlanda maçının ardından. Can Yücel galibiyetin fotoğrafını çekmiş Arena'dan: https://www.facebook.com/canyucelphotog ... =3&theater

Söylemeden geçemeyeceğim, gözler Bobby Dixon'ı arıyor hala. Ama yenilenen kadro da tatmin etti kesinlikle.

Bence bu da çok anlamlıydı bugün:
Resim
Sağol başkan, ayağına sağlık.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Karşıyaka Haberleri

Mesajgönderen Umut » Pzr 08 Kas 2015, 21:24

Kafkafımız derbiden galip gelerek şu sıkıntılı günlerde keyifleri yerine getirdi bir nebze.

İzmir derbisinde ‘tecrübe’ konuştu: Zafer Kaf-Kaf’ın

Karşıyaka ile Göztepe’nin 966 gün sonraki buluşmasında ev sahibi takım bitime 1 dakika tecrübeli oyuncuları Necati ile Mehmet Eren’in hazırladığı pozisyonda Engin Baytar’ın attığı golle zafere uzandı. Göztepe, Barış’ın kırmızı kart gördüğü derbide 67 dakika on kişi oynadı.

15 BİN KİŞİ İZLEDİ
Derbiyi 15 bin civarında futbolsever izledi. Göztepeliler, 17 bin kapasiteli açık tribünün ortasında kümelenirken, Karşıyakalılar, kapalı tribünün solunu tamamen doldurdu. Tribünün sağında da çok sayıda taraftar vardı. Sarı kırmızılılar, derbide misafir taraf konumunda olmalarına rağmen tribünde yeşil kırmızılı rakibe sayısal üstünlük sağladı.

TERİM DE TRİBÜNDE
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Karşıyaka'nın davetlisi olarak maçı izledi. Kulüp başkanları Ali Erten ve Mehmet Sepil, Terim'i protokolün girişinde birlikte karşıladı. Dev maçta protokol dolup taştı. Mücadeleyi İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekilleri Oktay Vural, Aytun Çıray ve Tacettin Bayır da izledi. İşadamı Erdal Acar'ın davetlisi olarak Medipol Başakşehirli golcü Semih Şentürk ve şarkıcı Hande Yener de maçtaydı.

AŞKANLAR YAN YANA
İzmir derbisini, iki takımın taraftarlarına da kontenjan engeli olmadan açarak tarihi bir adım atan Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, 90 dakikayı protokolde yan yana izledi. Erten ile Sepil, sık sık sohbet ederek pozisyonları yorumladı.

ORTAK TEZAHÜRAT
Karşıyakalılar'ın, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratlarını alkışlarla karşılayan Göztepeliler, yeşil kırmızılıların ardından aynı tezahüratları tekrarladı. Bu esnada yeşil kırmızılılar da rakip taraftarı alkışladı.

http://egedesonsoz.com/haber/Izmir-derb ... -in/912314


Passolig'i protesto ettiğim için maça gitmedim ben. Taraftar sayısı da epey düşük kalmış muhtemelen bu yüzden. Bu arada şaka maka 3 yıl olmuş karşılaşmayalı.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Önceki

Dön Spor

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

cron
Free Web Hosting