Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Umut » Prş 23 Tem 2015, 03:54

Akıl edene teşekkürler. Ya çok güzel de, zemin fazla beton olmuş sanki, toprak olsa daha iyi ve doğal olurdu. Konumu Bayraklı Tower'ın arka çaprazındaki boş arsalar bu arada, YKM'nin sınırında, hatta içinde sayılır.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Mesut » Prş 23 Tem 2015, 16:01

Yeri çok güzel, gökdelenlerin arasında nefes alacak bir yer olacak.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Umut » Cum 24 Tem 2015, 00:53

Aynen, yeri çok çok iyi. Küçük şeylere takıyorum belki ama ismini de beğenmedim. Parkın adı "İzmir" olacaksa çok daha büyük ve özel bir yer olmalı.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Cum 31 Tem 2015, 15:55

Buca’nın ‘Deniz Gören Parkı’ hizmete açıldı

Piriştina:”Bu açılışımızı şehitlerimize ithaf ediyoruz”

Buca’nın deniz gören tek noktasında yapımı tamamlanan park, düzenlenen buruk törenle hizmete açıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi’ne uzanan eşsiz manzarasıyla dikkat çeken parkın açılışını hemşerileri ile birlikte yaptı. Ülkede son dönemlerde artan terör olayları nedeniyle sessiz sedasız gerçekleşen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Levent Piriştina, parkı şehitlere ithaf ettiklerini belirtirken , “Ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor. Daha bugün 3 şehit verdik. Açılışı iki kez ertelemiştik fakat onları sevindirmemek ve şehitlerimizi anabilmek için daha fazla ertelemek istemedik. Onlara istediklerini vermeyeceğiz, amaçlarına ulaşamayacaklar . Huzur ve barış ortamını her zaman sağlayacağız" dedi.
Buca Belediyesi’nin ilçenin deniz gören tek noktasına yaptığı park düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, başlı başına seyir terası görünümüne sahip ve şezlonglarıyla da Bucalılara İzmir’in eşsiz güzelliklerinin seyir keyfini sunan parkın açılışını hemşerileri ile birlikte yaptı. Açılış törenine Başkan Piriştina’nın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ile Musa Çam, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, belediye meclis üyeleri,başkan yardımcıları ile Bucalı muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
“ONLARA BU SEVİNCİ YAŞATMAYACAĞIZ”
Parkın açılışını daha önce iki defa ertelediklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bildiğiniz gibi ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Onlar bu ülkede yaşayanları, maviyi, yeşili, çocukları yok etmek istiyorlar. Biz de hep beraber düşündük ve şehitlerimizin ruhunu zedelemeden bu açılışı sakince gerçekleştirmek istedik. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülkede çocuklar gençler, yaşlılar bizler olduğumuz sürece biz her zaman birlik içinde, kardeşçe yaşayacağız. Onlara da bu sevinci yaşatmayacağız. Tüm İzkent’e ve Evka’ya nefes aldırır umarım. Güzel anlar, keyifli anlar yaşatır. Bu parka gelenler huzur ortamını bulur” diye konuştu.
GÖNÜLLÜLER SAYESİNDE PARKLAR DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLACAK
Başkan Piriştina, konuşmasında ilçede bir ilki daha hayata geçirecekleri park gönüllüleri uygulamasının müjdesini de verdi. Park Bahçeler ekibi ile üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ama park gönüllüleri ile birlikte bundan sonra Buca’nın parklarının daha uzun ömürlü olacağını söyleyen Piriştina, Deniz Gören Park’ın gönüllüsü Abdurrahman Korkmaz’a gönüllü sertifikasını ve kartını verdi.
“BUCA BELEDİYESİ İLE GURUR DUYUYORUM”
İzkent Mahalle Muhtarı Ahmet Topaloğlu ise mahallesine kazandırılan parktan dolayı tüm mahalle halkı adına Başkan Piriştina’ya teşekkür etti. Başkan Piriştina’nın bir yıl önce muhtarlık binası açılışında verdiği park sözünü tuttuğunu söyleyen Topaloğlu, belediyeden emekli bir personel olarak Buca Belediyesi ile gurur duyduğunu söyledi.
BAYIR :“DİĞER BELEDİYELER ÖRNEK ALMALI”
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçiyor, son 10 gündür ana babaların ocaklarına ateş düşüyor. Bizimde içimiz acıyor. Biz birlik beraberlik ve kardeşlik için çalışan bir partiyiz. Barış için attığımız adımların karşılığını alamıyoruz. Gönül isterdi ki sizin takdirinizden çıkmış kişiler olarak sizin gözünüz kulağınız olalım ama her zaman mümkün olamıyor. Bizler Türk halkının kardeşçe yaşamak istediğinin farkındayız ve bunun için çalışacağız. Ayrıca bu parkı Bucalılara kazandıran Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya da teşekkür ederim" diye konuştu. Bayır, ilk kez uygulamaya geçen park gönüllülerinin de diğer belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Başkan Piriştina ile törene katılanlar gökyüzüne ay yıldızlı balon uçurarak parkın açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenin ardından parkı gezen Piriştina, hemşerileri ile sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

BUCA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Buca’nın deniz gören tek noktasında yapılan park, Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi’ne uzanan eşsiz manzarasıyla dikkat çekiyor. Başlı başına seyir terası görünümüne sahip parkımızda şezlonglarına uzanan Bucalılar, İzmir’in eşsiz güzellikleriyle seyir keyfine kavuştu.
İzkent Mahallesi 1311 sokakta konumlanan park, Buca’nın denizi gören tek noktasında yapıldı. Toplam 4 bin 247 metre karelik alan üzerinde düzenlenen Deniz Gören Park’ta, bin 522 metre karelik bölümü yeşil alan olarak ayrıldı. Sağlıklı ve keyifli bir ortamı kompleks halinde sunan parkın 2 bin 725 metre karelik bölümünde ise çocuk oyun grubu, fitness sahası, ve koşu yolu bulunuyor. Tamamıyla Belediye kaynaklarıyla yapılan parkın alanın Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi’ni gören bölümüne yerleştirilen şezlonglar ise Bucalılara keyifli bir seyir imkanı sağlayacak.

Resim

Resim

http://www.buca.bel.tr/Haberler/462/buc ... cildi.html

Deniz gören resim hic yok gerci ama 4.247 metre kare yesil alan yapılması iyi sayılır. İzmir gibi yesile ihtiyacı olan bir kente yapılan her park beni sevindiriyor :D
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Çrş 26 Ağu 2015, 23:28

Heyelan tehlikesi ortadan kaldırıldı

Buca Belediyesi, Yaylacık Mahallesi'nin yıllardır çözülemeyen sorununa el attı. Yaylacık Mahallesi’nde heyelan tehlikesi nedeniyle hayati risk oluşturan bin 210 metrekarelik alanı baştan yarattı. Özellikle yağışlı havalarda yaşanan toprak kaymaları nedeniyle yıllardır tedirgin yaşayan yüzlerce Yaylacık Mahallesi sakini, Buca Belediyesi’nin düzenlemesiyle rahat bir nefes aldı. 5 kademe olarak düzenlenen ve 500 bin TL’ye mal olan bölgeye çocuk oyun ve fitness alanı kuruldu.

Buca’nın Yaylacık Mahallesi sakinleri sonunda rahat bir nefes aldı. Yıllardır yüzde 40 eğimden dolayı toprak kaymalarının yaşandığı bin 210 metre karelik toprak alan Buca Belediyesi tarafından düzenlendi. Arazinin kot farkından dolayı zemin akmasının yaşandığı, özellikle yağışlı havalarda mahalle sakinlerinin can ve mal kaybı riskiyle burun buruna yaşamak zorunda kaldığı bölgede, jeolojik etüt çalışmaları yapılarak düzenlemesi yapıldı, çehresi değiştirildi.

Endişelerini mahalle ziyaretleri sırasında Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya aktaran mahalle sakinlerinin talebi 145 günde tamamlandı. Geçtiğimiz Şubat ayında başlayan ve 145 gün süren çalışmaların ardından yaşam tehlikesi bulunan alan, baştan yaratılarak mahalleye yaşam alanı oldu. Yaklaşık 500 bin liraya mal olan çalışmalar ile bin 210 metre karelik toprak alan, 5 kademeli olarak düzenlendi. Arazinin ilk 4 kademesine bitkisel peyzaj yapılarak dinlenme alanları oluşturuldu. Alanın tamamı ağaçlandırılırken, en alt kademeye çocuk oyun grupları ve fitness alanı kuruldu.


Resim

Resim

Resim

Resim

http://www.buca.bel.tr/Haberler/487/hey ... rildi.html

Buca da da parktan baska birsey yapıldıgı yok. Gerci konakta o da yapılmıyor :D
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Pzt 07 Eyl 2015, 17:41

BAYRAKLI'YA 5 BİN 500 METREKARELİK PARK!

Bayraklı Belediyesi Osmangazi Mahallesi'nde 5 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir park yaptı. Emin Balım ismini alan parkın içinde basketbol sahası, spor aletleri ve koşu yolu bulunuyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçedeki park ve yeşil alan sayısını her geçen gün artırdıklarını belirterek, "Bayraklı parkları ile daha güzel. Ekiplerimiz parkta küçük eksikleri gideriyor. Yakında hemşerilerimizle birlikte parkımızın açılışını gerçekleştireceğiz" dedi. Bayraklı Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. Osmangazi Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik alana yapılan parkın içinde adeta yok yok. Çocukların özgürce oynayabileceği 150 metrekare büyüklüğünde basketbol sahası, yetişkinlerin yararlanabileceği 108 metrekarelik spor aletleri alanı, parkın çevresini dolanan 480 metre uzunluğunda koşu yolu, 3 bin 20 metrekare yeşil alan bulunan park toplamda 5 bin 402 metrekarelik alana kuruldu.

DAMLA SULAMA İLE TASARUF SAĞLANIYOR
Damla sulama sistemiyle sulanan parkta aynı zamanda su tasarrufu da sağlıyor. Günün belirli zamanlarında devreye giren pompalar ile park üzerindeki yeşil alan ve ağaçlar sulanıyor. Gerektiği kadar sulanan alanda sudan da tasarruf edilmiş oluyor.

PARK SAYISI ARTIYOR
Güzel bir park projesini daha hayata geçirdiklerini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Osmangazi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın yararlanabileceği büyük bir park yaptık. Üzerinde hem gençlerimizin hem de yetişkinlerin spor yapacağı alanlar yarattık. Koşu yolumuz da var. Vatandaşlarımız sağlıklı spor yapmak için her şeyi bu parkta bulabilecekler. Parkımızın küçük eksikleri var. Onları giderdikten sonra açılışını gerçekleştireceğiz. İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan sayısını 4.08 metrekareye yükselttik. Bundan sonra da yeni parklar yapmaya, ilçemize yeşil alanlar kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.


Resim

Resim

http://www.bayrakli.bel.tr/haber_devami.aspx?id=1103

Yesil alan sayısı cok az. En az 10 metrekare olması gerekir..
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Yiğit572 » Pzt 07 Eyl 2015, 20:44

Bayraklı'nın Karşıyaka'dan alınan bölümünün çoğunda böyle projeler yapılacak alanlar yok. İğneyle kuyu kazılıyor, iki sokağı bağlamak için evlerin yıkılması gerekiyor. Yamanlar, Onur, Nafiz Gürman, Gümüşpala, Emek mahalleleri hizmet alıyor ama yine de yapılaşma nedeniyle geri kalmış yerler. Yeni imar planıyla kentleşse de şimdilik parklara yollara yer ayrılmadan binalar yapılıyor. Böyle giderse pek iyi olmaz. Postacılar, Soğukkuyu, Osmangazi, Mansuroğlu gibi mahallelerde de Bayraklı ve İzmir Belediyeleri bu tarz yerleri arttırmaya çalışıyor. Daha önce Büyükşehir derenin diğer yanına büyük bir park ile paten sahası yapmıştı. En son koşu pisti tartana çevrilmişti.
Yiğit572
 
Mesajlar: 26
Beğendikleri: 4 mesaj
Beğenilenleri: 24 mesaj
Kayıt: Sal 19 Kas 2013, 19:19

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Mesut » Cmt 03 Eki 2015, 00:38

Sanat Sokağı'na müzisyen heykelleri

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Sanat Sokağı'na müzisyen heykelleri yerleştildi.


Aliağa Belediyesi'nin Onat Kutlar Caddesi Zeytinli Park Mevkii'nde yaptığı düzenleme çalışmaları ile kente kazandırılan Sanat Sokağı'nda konuşlandırılan müzisyen heykelleri, ilçe sakinlerinin ilgisini çekti. Birebir gerçek insan boyutlarına sahip olan müzisyen heykelleri, kontrbas, yan flüt, kanun ve akordeon çalan müzisyenleri simgeliyor. Vatandaşlar, bir orkestrayı andırır şekilde yerleştirilen heykellerle bol bol özçekim yapıyor.

Resim

Türk şair, yazar ve düşünce adamı Onat Kutlar'ın adını taşıyan cadde üzerinde kurulan Sanat Sokağı'nın kente prestij kazandıracağını belirten MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Kent estetiği konusunda yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Tamamen görsel amaçla yaptırdığımız heykeller, her bir metrekaresini önem ve özenle tasarladığımız sokağımıza renk kattı. Ayrıca daha ilk gününden hayranlık uyandırdı" dedi. Başkan Acar, final görüntüsü bronz döküm şeklinde olup, polyester malzemesinden çelik konstrüksiyon ile yapılan heykellerin heykeltıraş Nusret Demir tarafından tasarlandığını ifade etti. (DHA)

http://www.egepostasi.com/haber/Sanat-S ... eri/115720

hoppala bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Gökhan » Cmt 10 Eki 2015, 12:48

Park İzmir projesi için 26 Ekim'de ihaleye çıkılacakmış. Gökdelen bölgesine bu tarzda birçok proje gerekiyor.
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Şehiriçi Park, Bahçe ve Peyzaj Projeleri

Mesajgönderen Mesut » Pzr 11 Eki 2015, 00:09

İzmir'in "Central Park"ı yola çıkıyor: İlk kazma ne zaman vurulacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'nde yaklaşık 40 bin metrekarelik alan üzerine kuracağı ve bölgeye can katacak İzmir Park projesi için düğmeye bastı. İzmir'in "Central Park"ı olacak dev proje için yapılacak ihalenin ardından yıl sonunda ilk kazmayı vuracak olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek projeyi 2016 sonunda tamamlayarak kentin hizmetine sunacak.


Resim

Ardı ardına gökdelenlerin yükseldiği Bayraklı ilçesinde kentin en nitelikli parklarından bir tanesini kurmak üzere çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Park İzmir Projesi için son aşamaya geldi.

DEV PROJE KASIM'DA YOLA ÇIKIYOR
Bayraklı'da Mansuroğlu Mahallesi sınırları içerisinde ilçesi Park İzmir Rekreasyon Alanı ve çevre düzenlemesi yapılması için 26 Ekim'de ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 39 bin 900 metrekarelik alanda yeni bir dünya yaratacak.

"İZMİR'İN CENTRAL PARK"I OLACAK
New York'ta bulunan Central Park'a benzerliği ile dikkat çeken ve İzmir'de ilkleri barındıracak proje için Kasım ayında ilk kazmanın vurulması hedeflenirken, çalışmalar toplam bir yıl içerisinde tamamlanarak dev tesis hizmete açılacak. Birbirinden farklı bitki türleri ve 800 ayrı ağaçla kente kazandırılacak olan “Park İzmir” 2016 yılı sonunda İzmirlilerin kullanımına sunulacak.

BU PARKTA YOK YOK!
Sasalı Doğal Yaşam Parkı, İnciraltı Kent Ormanı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Ekrem Akurgal Yaşam Parkı, Buca Hasanağa Bahçesi gibi sayısız yeşil alanı kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren projeye göre, Park İzmir'de bisiklet yolları, iki ayrı süs havuzu, üzerinde İzmir haritasının yer aldığı dev ahşap platform ve çeşitli aktivite alanları yer alacak. 800 ağaç ile farklı türlerde ile 32 bin adet çalı bitki dikilecek park engellilerin kullanımına uygun olacak ve barındırdığı özellikler ile hem gençlere, hem de yaşlılara hitap eden bir merkez olacak.

"SKATE PARK" DA VAR
Oluşturulacak su kanalı ile dikkat çeken projede ayrıca, parkta hizmet verecek akıllı tuvaletler, kablosuz internet erişimi, kameralı güvenlik sistemi, serinlemek isteyen vatandaşlar için özel olarak oluşturulacak su perdeleri, amfi tiyatro, koşu yolu, çocuk oyun alanları ve kum tepeleri ile oturma gruplarını da eksik etmeyen Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi, modern ve güçlü tasarımı ile örnek bir park projesinin altına imza atacak. Gravilya, çınar, mabet ağacı, çam, sığla, dut, ıhlamur, meşe, sedir, pembe çiçekli akasya ve palmiye gibi ağaç türleri ile donatılacak parkta gençleri de unutmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, son dönemlerde yaygınlaşan ve gençlerin tutkusu haline gelen "Skate Park" da inşa ederek kaykay ve paten severlere özel alanlar oluşturacak.

http://www.egepostasi.com/haber/Izmir-i ... cak/116279

Umut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

ÖncekiSonraki

Dön Park, Meydan, Rekreasyon ve Çevre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 11 misafir

cron
Free Web Hosting