Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen Umut » Sal 30 Kas 2010, 00:47

Büyükşehir Belediyesi, projeye engel olan 1310 metrekarelik hazine arazisinin tahsisini aldı. Hazine arazileri yüzünden birçok projede mağduriyet yaşadıklarını belirten Aziz Kocaoğlu, “Merhum Başkan Ahmet Piriştina’nın projesi olan Kasaplar Meydanı için engel kalmadı. İhalesini yapacağız” dedi.
Onur ÇAKIR / Egedesonsöz - Kentin en büyük sorunlarından biri olan otopark ihtiyacın çözüm bulma konusunda Buca Kasaplar Meydanı için merhum Piriştina’nın göreve geldiği 1999-2004 yılları arasında hazırlanan proje, alandaki hazine arazisinin tahsis sorunu yüzünden bir türlü hayata geçirilemedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, meydanda oluşturulacak yeşil alan düzenlemesi ve 2 katlı yer altı otoparkı için kendi mülkiyetindeki 45 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Daha önce meydandaki özel mülkiyetlerde kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Belediye, 2005-2006 yılları arasında yaptığı çalışmalarda ise toplam bin 912 metrekarelik alan ve 31 adet binanın kamulaştırmasını yaparak, 1 milyon 41 bin lira bedel ödedi. Ancak proje alanında bulunan hazineye ait 1310 metrekarelik alanın tahsisi aradan geçen 10 yıllık süreçte bir türlü yapılamayınca proje askıda kaldı. Büyükşehir Belediyesinin söz konusu arsayı kendisine ait başka bir parselle takas önerisi de o süreçte milli emlak tarafından kabul görmedi. Projenin resmen kilitlenmesine neden olan arsa krizi geçtiğimiz günlerde çözülebildi.
Resim
BELEDİYE ALDI
Hazinenin araziyi büyükşehir belediyesine satışına onay vermesinin ardından Başkan Kocaoğlu 1 milyon 732 bin lira bedelle 1310 metrekarelik alanın kendi mülkiyetlerine geçirdiklerini açıkladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hazine arazisi konusunda müştekiyim. Ancak Merhum Başkan Ahmet Piriştina’nın projesi olan Kasaplar Meydanı’nda bir problem kalmadı. Oradaki hazine arazisinin tahsisi gerçekleşti. En kısa sürede projenin yapım ihalesini yapacağız” diye konuştu.

İHALE 2011’DE YAPILACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Kasaplar Meydanı’nda kamulaştırma için toplam 2 milyon 773 bin lira bedel ödendiğine dikkat çekerek, projenin hazır olduğunu, 2011 yılının ilk aylarında yapım için ihaleye çıkılacağını söyledi.

NELER YAPILACAK?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında, Buca merkezinde bulunan bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak 170 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle, yer altı otoparkının üst kısmı Bucalıların hoş vakit geçirebilecekleri bir mekan haline getirilecek. Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında yeşil alanlar oluşturularak, oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya ve heykel alanı ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern bir görünüm kazanacak.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen Umut » Pzt 28 Mar 2011, 14:33

Buca Kasaplar Meydanı kuruldan onay bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’ya soluk kazandıracak, ilçe merkezindeki otopark sıkıntısına çare olacak ve 8 yıl önce hazırlanan Kasaplar Meydanı projesini hayata geçirmek için Koruma Kurulu onayı bekliyor.

Projenin onayından sonra ihaleye yapılacak. Merhum Başkan Ahmet Piriştina döneminde, 2003’te Milli Emlak ile arazi tahsisi krizi yaşanması nedeniyle askıya alınan yeni projeye, bu yıl içerisinde başlanacak.

8 yıl kaybettirdi
Tescilli yapılarla çevrili meydanın planı, İzmir 1 Numaralı Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanmasına karşın, arazinin Milli Emlak’a ait bölümüyle ilgili uzlaşmazlık, projeye 8 yıl kaybettirdi. 2003 yılında, Büyükşehir’eait arazi üzerindeki 45 bina yıkıldı. Özel mülkiyet olan 31 binayı da 1 milyon 41 bin liraya kamulaştırdı. Tek sorun, 1310 metrekarelik Hazine’ye ait arazi kaldı. Kamusal proje olan meydanın yapımı için arazinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tahsisi istendi. Ancak, Milli Emlak yıllarca bu talebe olumlu bakmadı. Büyükşehir’in Milli Emlak’a başka bir arsayla takas önerisi de kabul görmedi. Yeraltı otoparkı gelirinden pay verilmesi teklifi de beğenilmedi. Sonuçta Büyükşehir araziyi 1 milyon 732 bin liraya satın aldı. Proje kapsamında meydanın atına 170 araçlık iki katlı otopark yapılacak. 6 bin 271 metrekarelik alana yeraltı otoparkı inşa edilecek.

Satılık binlerce emlak ilanına buradan ulaşın.


Buca'nın bu meydana ve otoparka ihtiyacı var. Bu yıl başlanacağı söyleniyor, umarım doğrudur.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Çrş 04 Şub 2015, 14:37

Böyle olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altına yapacağı iki katlı otopark ile üstündeki meydan düzenlemesi için düğmeye bastı. İhale 20 Şubat’ta..

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek için somut adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak otoparkı ile Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Buca’ya bir yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi kazandırmak için 20 Şubat 2015 tarihinde yapım ihalesine çıkıyor.

İlçeye yeni bir çekim merkezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında, 150 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle yeraltı otoparkının üst kısmı, Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirilecek.
Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında tören alanı ve yeşil alanlar oluşturularak oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern bir görünüm kazanacak.

1 milyon TL’lik kamulaştırma yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulacak yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirdi. Daha önce de meydandaki özel mülkiyetlerde kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 2002-2007 yılları arasında yaptığı çalışmalarla, toplam 1912 metrekarelik alanda kamulaştırma yaptı.. Bu çalışmaların maliyeti ise 1 milyon TL’ye ulaştı.

Resim

Resim

Resim

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/13091/tr


Baslık acılalı 5 yıl olmuş daha yeni yapımı baslayacak :D ne diyelim buna da şükür :P Darısı cezaevinin ve bucanın eski stadının yıkılıp meydanı yapılmasına onlarda önümüzdeki 10 yıl icinde olur insallah..

Mesut bu mesajı beğendi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen Mesut » Çrş 04 Şub 2015, 17:47

Görseller gayet güzel görünüyor. Şuanki hali araba pazarı gibi rezil bir durumda. Geç de olsa iyi ki yapılacak.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen Mesut » Pzr 03 May 2015, 01:13

5 mayısta Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla temel atılıyor.

Umut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen Mesut » Çrş 06 May 2015, 15:42

İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, restorasyon ve kamulaştırmalarla birlikte 10.5 milyon liraya mal edeceği Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı projesinin temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.


Resim


Buca'ya çok yakışacak
Göreve geldiklerinden bu yana insana yatırımı öncelikli olarak ele aldıklarını vurgulayan ev sahibi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, yaşanacak bir Buca yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Buca'nın özlemle beklediği projeyi ilçeye kazandırdığını söyleyerek teşekkür eden Piriştina, “İçinde bulunduğumuz alan sadece bir otopark ve meydan düzenlemesi olmayacak; aynı zamanda kente soluk da aldıracak. Bu meydan bittiğinde Buca’ya çok yakışacak” dedi.

Projede neler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında, 150 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle yeraltı otoparkının üst kısmı ise Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirilecek. Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında tören alanı ve yeşil alanlar oluşturularak oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern bir görünüm kazanacak. Proje için harcanan rakam; 2 milyon 730 bin TL şahıs ve maliye hazinesi kamulaştırması, meydan çevresindeki 3 adet tarihi yapı restorasyonu için 3 milyon 36 bin 187 TL ve 4 milyon 651 bin 560 TL yapım gideri ile birlikte 10 milyon 417 bin TL’yi bulacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce kente; Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak Otoparkı, Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kazandırmıştı.

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/14349/tr
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen Umut » Pzt 30 Kas 2015, 02:10

Son durum böyle:
Resim

Belediye de bülten yayınlamış tesadüf bugün: https://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/14938/tr

Mesut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen Mesut » Cum 11 Mar 2016, 17:19

Çoğu bitti, azı kaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturmaya başladığı iki katlı otoparkın inşaatını tamamladı. Şimdi sıra üst düzenlemelere geldi. Meydan, sözleşmedeki tarihten önce bitirilerek yaz başında hizmete açılacak. Büyükşehir, aynı alandaki 111 yıllık binada Göç ve Mübadele Anı Evi de kuruyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla yaşama geçirmeye başladığı Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesi için hızlı tempoda çalışıyor. Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak Otoparkı ile Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Buca’nın otopark ve meydan ihtiyacına cevap verecek projede otopark kısmının inşaatını tamamladı.

Sözleşme tarihinden önce bitecek
2 katlı yeraltı otoparkının elektrik ve mekanik aksamları için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da üst kısımda kalan alanlarda oluşturulacak yeni çekim merkezi için gerekli düzenlemeleri yapıyor. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projeyle, 150 araçlık yeraltı otoparkının üst kısmında kalan alanlar değerlendirilerek Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getiriliyor. Platform şeklinde yapılan meydan düzenlemesinde tören alanı ve yeşil alanlar oluşturuluyor. Solar gölgelikler, oturma grupları, gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı, kuru kum havuzu, yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşturulacak. Ayrıca meydan girişinde de dijital saat kulesi bulunacak. Büyük bir hızla hayata geçirilen yatırımın 2016 Temmuz ayı olan inşaat bitim tarihinden önce, yaz başında hizmete açılması planlanıyor.

“Göç ve Mübadele Anı Evi” de olacak
Öte yandan Buca Kasaplar Meydanı çevresinde bulunan 3 adet tarihi binadan ikisi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi; diğer binanın restorasyon çalışması ise tamamlanmak üzere. Büyükşehir Belediyesi, bu tarihi binalardan birini “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenleyecek. 111 yıllık tarihi bina, Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Şimdi Paylaşma Zamanı” diyerek anı evine destek bekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki yıllarda, Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulan yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirmişti. Ayrıca özel mülkiyetlerde de kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırmalar, restorasyon, otopark ve meydan yapım gideri 11.5 milyon liraya ulaştı.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/17261/tr

Umut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen Umut » Cum 11 Mar 2016, 23:46

Vay be otopark bitmiş bile. Hazır el atmışken etraftaki yolları da bir genişletseler kamulaştırma yapıp tadından yenmez, ya da bir tek yön düzenlemesi en azından.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Buca Kasaplar Meydanı Projesi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Prş 02 Haz 2016, 10:33

Bir taş, üç kuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi tek yatırımla Buca'ya hem iki katlı bir yeraltı otoparkı ve yeni bir meydan, hem de bir "Anı Evi" kazandırdı. Tarihi dokuyla bütünleşerek ilçenin simge mekanlarından biri olacak Kasaplar Meydanı projesi, öngörülen süreden 1,5 ay önce tamamlandı. Kamulaştırmalarla birlikte 12 milyon TL'ye mal olan "Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı", 4 Haziran Cumartesi günü yapılacak törenle hizmete girecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca merkezde “Kasaplar Sokağı” olarak bilinen alanda adeta yeni bir dünya yarattı. Bölgenin tarihi dokusunu bozmadan otopark ihtiyacını gidermek amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, toplam 6.271 m² alanda 150 araç kapasiteli iki katlı yeraltı otoparkı yaptı, otoparkın üst kısmını ise meydan olarak düzenledi. Tören alanı olarak da kullanılacak meydanda mevsim bitkileri, solar gölgelikler, ahşap oturma grupları ve saksı bitkilerini barındıran çevre düzenlemesi yapıldı. Ayrıca, meydan ve çevresinde bulunan; 3 adet tarihi yapı kafeterya, restoran ve "Anı Evi" olarak kullanılmak üzere restore edildi. 20 Nisan 2015 tarihinde yer teslimi yapılan ve 450 günde tamamlanması öngörülen proje, 1,5 ay önce bitirildi. İş bitim süresi 12 Temmuz olmasına rağmen açılışa hazır hale gelen Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı, 4 Haziran Cumartesi günü törenle hizmete alınacak.

Toplam maliyet 12 milyon TL
"Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı" 5 milyon TL'ye mal oldu. Ayrıca, meydan ve çevresinde bulunan; kafeterya, restoran ve "Anı Evi" olarak kullanılacak 3 adet tarihi yapının restorasyon uygulamasına yaklaşık olarak 1 milyon 700 bin TL harcandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki yıllarda, Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulan yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirmişti. Ayrıca özel mülkiyetlerde de kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin harcadığı toplam para 12 milyon liraya yaklaştı.

Buca'nın yeni simgesi olacak
Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projeyle, 150 araçlık yeraltı otoparkının üst kısmında kalan alan, Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirildi. Platform şeklinde yapılan meydan düzenlemesinde tören alanı ve yeşil alanlar oluşturuldu. Solar gölgelikler, oturma grupları, gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı, kuru kum havuzu, yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşturuldu.

“Göç ve Mübadele Anı Evi”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, meydan ve çevresinde bulunan; kafeterya, restoran ve "Anı Evi" olarak kullanılacak 3 adet tarihi yapıyı da restore ederek ayağa kaldırdı. Bu tarihi binalardan biri “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak hizmet verecek. 111 yıllık tarihi bina, Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenecek.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

www.izmir.bel.tr/HaberDetay/19514/tr

Proje tamamlanmıs hayırlısı olsun. Umarım en kısa zamanda yeni otoparkların yapımı da baslar.. :D

Mesut bu mesajı beğendi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Sonraki

Dön Park, Meydan, Rekreasyon ve Çevre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

cron
Free Web Hosting