İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen Fedemre » Prş 09 Nis 2015, 22:13

Resim Resim Resim Buğra Gökçe paylaşmış eğer gerçekten böyle olursa gayet iyi olur tek bir kötü yanı biraz küçük
Fedemre
 
Mesajlar: 112
Beğendikleri: 47 mesaj
Beğenilenleri: 43 mesaj
Kayıt: Cum 12 Eyl 2014, 02:14

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen Mesut » Prş 28 May 2015, 18:05

Beş ahşap iskelede beş ayrı tema

İZMİR’de Karataş ve Üçkuyular sahilinde geçmişte yeralan banyo, plaj ve iskelelerin yarattığı deniz ve kentli ilişkisi dikkate alarak projelendirilen 5 ahşap iskele 5 farklı temada yapıldı. Ahşapları döşenmeye başlanan ve Temmuz ayında tamamlanacak iskeleler kürek, yelken, deniz feneri, ağaç ve begonvil temalı olacak.


Resim

Resim

Nostaljik ahşap iskele projesi kent tarihinde yeri olan banyo ve ahşap iskelelerden yola çıkılarak İzmirlileri denizle buluşturmak, denizle ilişkilerini güçlendirmek hedefiyle hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı kıyısında, Karataş ve Üçkuyular arasında tasarlanan nostaljik iskeleleri yapmak için 2013 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden iskeleler içindeniz üzeri kullanım izni istedi. Ancak bu izin 1 yılı aşan sürecin sonunda 2014 yılı sonunda verildi. Ahşap iskelelerin yapımı için Kasım 2014 ayında ihale yapıldı. İhaleyi kazanan firma 1 milyon 773 bin TL bedelle iskelelerin yapımına yılbaşında başladı.

Resim

Projeye göre beş metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden biri Göztepe sahili, ikisi Karataş-Karantina bölgesi ve ikisi ise Susuzdede önüne yapıldı. Yüklenici firma önce deniz dibine çelik borudan kazıklar çaktı. Üzerine ise çelik karkasdan iskele oluşturuldu. İskelenin yüzeyine ise ahşap kaplama montajına başlandı. Beş iskele beş ayrı temada olacak.

Resim

Bunlardan biri kayık küreği şeklinde olacak. İskele üzerindeki banklarda oturanlar bir kayık veya teknede olma hissi yaşayacak. Diğer iskeler ise deniz feneri, yelkenli, ağaç ve begonvil tamasını taşıyacak. İzmirliler iskelerde oturacağı banklar da yapılıyor.

Hürriyet Ege
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen Mesut » Sal 07 Tem 2015, 16:01

425 gün onay bekledi, 200 günde tamamlandı: Körfez sefası başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yapımına başlanan 5 nostaljik ahşap iskelenin inşaat faaliyetleri tamamlandı. İzmirlilerin körfez sefası yapacağı iskeleler, yapılacak son düzenlemelerin ardından Ağustos ayı içerisinde kullanıma sunulacak.


Resim

Kıyı Tasarım Projesi kapsamında İzmir'in sahil bandını tepeden tırnağa yenileyen ve İzmirlilerin denizli ilişkisini güçlendirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan körfezdeki beş adet ahşap iskele tamamlanma aşamasına geldi. Açılış için gün sayan iskeleler önümüzdeki haftalarda hizmete girecek.

5 AHŞAP İSKELE İÇİN SON RÖTUŞLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirdeniz Kıyı Tasarımı Projesi'yle Karataş'tan Üçkuyular'a kadar yapımına başladığı 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki 5 nostaljik ahşap iskele projesi tamamlanma aşamasına geldi. Karataş’ta start alan çalışmalar kapsamında ilk ikisi Karataş-Karantina bölgesinde, devamı ise sırasıyla Susuzdede ve Göztepe ile Üçkuyular Vapur İskelesi arasına konumlandırılan ahşap kompozit malzemeden imal edilen iskelelerin yapımı ve montajları bitirildi. Dolgu alanları üzerinde gerçekleşen çalışmalar olumsuz hava koşulları ve deniz zeminine kazık çakımı esnasında karşılaşılan zorluklara karşın aralıksız devam etti. Kazık imalatların deniz zeminine yerleştirilmesindeki zorlu süreçte, iş makineleri körfeze özel olarak getirilen dubalarla çalıştı.

Resim

AĞUSTOS'TA DENİZ SEFASI BAŞLIYOR
Kaba işleri tamamlanan inşaatlarda yapılacak son rötuşlar kapsamında aydınlatma armatürleri ve mobilyalar yerleştirilecek. İskelelerde ahşap zemin üzerinde son düzenlemeler yapılacak ve yelkenli tasarımı kullanılan direklerde montajlar bitirilecek. Yine ihale kapsamında hazırlanan özel ahşap mobilyalar önümüzdeki günler içerisinde iskelelere yerleştirilmeye başlanacak. Temmuz sonunda çalışmaların tamamlanmasıyla iskeleler İzmirlilerin kullanımına sunulacak. Toplam 1 milyon 773 bin TL’ye mal olan proje kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlar için sahilde toplamda 500 metrekare ek alan yaratırken, eskiden deniz banyolarının olduğu alanda iskelelerin tamamlanarak hizmete açılmasıyla kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleler geri gelecek ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı da yeniden canlandırılacak.

Resim

1,5 YIL ONAY BEKLEDİ, 6 AYDA YAPIMI TAMAMLANDI
25 Haziran 2013 tarihinde Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na yazı gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi iskelelerin deniz üzeri kullanım iznini istedi. Resmi başvuruya yanıt gelmemesi üzerine, 28 Ocak 2014 tarihinde bu talebini yineleyen Büyükşehir Belediyesi 6 ay daha onay bekledi. Yaşanan onay sürecinin uzaması üzerine Ankara’ya giderek resmi temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl içerisinde Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ardından Göztepe sahiline yapılacak 5 tane ahşap iskelenin tahsisinin çıktığını duyurmuş, ardından da ihaleye çıkılmış ve yapım sürecine resmen başlanmıştı. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yüklenici firmaya yer tesliminin yapılması ile başlayan inşaat işlemleri toplam 7 ayda bitirildi. Ankara'da toplam 425 gün onay bekleyen proje, yaklaşık 200 günde tamamlandı.

http://www.egepostasi.com/haber/425-gun ... yor/110122

2 kişi bunu beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen Fedemre » Çrş 26 Ağu 2015, 17:09

http://www.egedesonsoz.com/haber/Sahil- ... or-/906681
Sonunda kıyı tasarım projesi durmuş gibiydi
Fedemre
 
Mesajlar: 112
Beğendikleri: 47 mesaj
Beğenilenleri: 43 mesaj
Kayıt: Cum 12 Eyl 2014, 02:14

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen Yiğit572 » Çrş 26 Ağu 2015, 20:49

Kıyılarda sorun çıkartıyorlar. Yine de Bostanlı'da çalışma sahasının yarısının etrafı çevrildi, Mithatpaşa'da da yapım işi başlıyor. Adnan Kahveciyle bisiklet yolu uzayacak, kalan kısım tamamlanıp Bornova'ya bağlantının da yolu açılmış olacak. Onun haricinde Alsancak'a Konak'a Göztepe'ye Karşıyaka'ya otomatik tuvaletler yerleştirildi, sebillerin sayısı arttı, küçük şeyler yapılmaya devam ediyor. Bayraklı'da da inşaat başlar.
Yiğit572
 
Mesajlar: 26
Beğendikleri: 4 mesaj
Beğenilenleri: 24 mesaj
Kayıt: Sal 19 Kas 2013, 19:19

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen mertoviçizmir » Prş 08 Eki 2015, 13:25

İskele keyfi başladı
Kent belleğinde yer etmiş nostaljik ahşap iskeleleri yeniden canlandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde ayrı temalarda tasarlanmış 5 ahşap iskelenin yapımını tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek ve Körfez’i kıyılarıyla birlikte ele alıp bir bütün olarak tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz Projesi” kapsamında, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 adet ahşap iskelenin yapımını tamamladı. Karataş'ta Begonvil ve Günbatımı, Göztepe'de Yelkenli ve Kayıklı, Üçkuyular’da ise Rüzgarlı temasında kentsel mobilyaları ile birlikte tasarlanan iskeleler, 2.1 milyon TL maliyetle yaşama geçirildi. Kentliyi denizle buluşturan, farklı ve keyifli bir dinlenme olanağı sunan iskeleler şimdiden İzmirlilerin gözdesi haline geldi.

Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. Şimdi nostalji rüzgarı estirecek ahşap iskeleler de bu düzenlemelerin içinde yerini aldı.

Güzelyalı sahilini iskelelerle donatarak vatandaşların denizle buluşmasını sağlamak için Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen, 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden ikisi Karataş, ikisi Göztepe ve bir tanesini de Göztepe –Üçkuyular arasında oluşturuldu. Eskiden deniz banyolarının ve iskelelerin olduğu Karataş-Karantina bölgesinde ve Susuzdede önlerinde yapılandırılan ahşap iskeleler, İzmirlilerin yeni buluşma noktalarından biri olacak.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/14791/tr

Ben begendim şahsen , kücük dokunuslarla güzel işler cıkabiliyor. :)

4 kişi bunu beğendi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen Fedemre » Prş 29 Eki 2015, 18:20

Resim Resim
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan 2015'de temeli atılan, Altınyol’dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi. Ulaşım projesinde son rötuşları yapan Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında köprülü kavşağın denizle buluştuğu cephede ise bir diğer önemli çalışmaya start verecek.
Köprünün ayaklarına değişik renkte ışıklandırmalar yapıp güzel bir görüntü oluşturulabilir.

Mesut bu mesajı beğendi.
Fedemre
 
Mesajlar: 112
Beğendikleri: 47 mesaj
Beğenilenleri: 43 mesaj
Kayıt: Cum 12 Eyl 2014, 02:14

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen hoppala » Cum 30 Eki 2015, 09:51

Daha az beton beklerdim.
Ama şu desenin kullanılmaya devam etmesine sevindim
hoppala
 
Mesajlar: 439
Beğendikleri: 262 mesaj
Beğenilenleri: 97 mesaj
Kayıt: Pzt 03 Şub 2014, 04:22
Konum: San Diego

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen Mesut » Prş 03 Ara 2015, 14:13

Gecesi ayrı güzel..
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde ayrı temalarda tasarlayıp hayata geçirdiği 5 ahşap iskele, geceleri de ayrı bir seyir keyfi sunuyor. Karataş’ta Begonvil ve Günbatımı, Göztepe’de Yelkenli ve Kayıklı, Üçkuyular’da ise Rüzgarlı temasında kentsel mobilyaları ile birlikte tasarlanan iskeleler, güneş enerjisiyle çalışan led ampullerle aydınlatılıyor.

Farklı ve keyifli bir dinlenme olanağı sunan ve kısa sürede İzmirlilerin gözdesi haline gelen iskeleler, gece saatlerinde fotoğraf meraklılarının vazgeçilmez noktalarından biri haline geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden canlandırdığı, kent belleğinde yer etmiş nostaljik ahşap iskeleler, özellikle körfezin sularına yansıyan yakamozla buluştuğu gecelerde görsel bir ziyafet sunuyor.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

http://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/14946/tr

Umut bu mesajı beğendi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: İzmir Deniz - Kıyı Tasarım Projesi

Mesajgönderen Fedemre » Prş 14 Oca 2016, 14:21

Resim Resim Resim
Bayraklı sahilindeki köprünün böyle yapılması planlanıyormuş.
Fedemre
 
Mesajlar: 112
Beğendikleri: 47 mesaj
Beğenilenleri: 43 mesaj
Kayıt: Cum 12 Eyl 2014, 02:14

ÖncekiSonraki

Dön Park, Meydan, Rekreasyon ve Çevre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

cron
Free Web Hosting