Ekol KBB Hastanesi

Ekol KBB Hastanesi

Mesajgönderen mehmet can » Pzr 20 Mar 2011, 22:17

Hürriyet Ege'nin haberi

Türkiye’nin ilk KBB hastanesi Ekol’den
Yaklaşık 15 milyona mal olması beklenen hastanenin inşaat çalışmaları, Mavişehir’le Çiğli Kipa Kavşağı’nda başladı. Şubat 2012’de faaliyete geçmesi planlanan hastane, 5 bin metrekarelik alanda yedi katlı olacak....


haberin tamamı:

http://www.hurriyet.com.tr/ege/17320075.asp?gid=142
mehmet can
 
Mesajlar: 17
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Pzr 02 Oca 2011, 16:48

Re: Ekol KBB Hastanesi

Mesajgönderen Umut » Cum 19 Ağu 2011, 15:12

İlk kulak burun boğaz hastanesi Ekol açılıyor

Ekol Kulak Burun Boğaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, Mavişehir-Çiğli Kipa Kavşağı'nda açacakları 50 yataklı Ekol KBB'de günde 1000 hastayı muayene, 80 hastayı ameliyat edebileceklerini söyledi

Ekol Kulak Burun Boğaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Operatör Doktor Mehmet Baz, 20 milyon liralık yatırımla Türkiye'nin ilk kulak-burun-boğaz hastanesini Mavişehir-Çiğli Kipa Kavşağı'nda hizmete açacaklarını söyledi. Op. Dr. Mehmet Baz, 7 katlı 50 yataklı hastanenin Ekim 2011'de faaliyete geçmesini planladıklarını belirtti.
Baz, yaklaşık 20 milyon liralık harcama yapacakları hastanenin inşaatına başlandığını belirterek, "Bu yılın Ekim ayında faaliyete geçmesi planlanan hastane, 5 bin metrekarelik alan üzerinde 7 kattan oluşacak. 5 ameliyathane ve 50 yataklı hastane, günde 1000 hastayı muayene, 80 hastayı ameliyat edebilecek kapasitede olacak" dedi
Ekol Kulak Burun Boğaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Baz, bir ilki başararak Türkiye'nin ilk kulak-burun-boğaz hastanesini açmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Baz, 'Yeni kuracağımız hastane ile yalnızca İzmir değil, tüm Ege Bölgesi ve Türkiye'ye hizmet vereceğiz' dedi.

ÇALIŞMALAR BİTİYOR
Özel Ekol Kulak Burun Boğaz Dal Merkezi ile 5 yıldır tüm Ege'ye hizmet verdiklerini belirten Baz, "Türkiye'de göz, kadın doğum gibi birçok alanda bağımsız hastane kuruldu. Ancak kulak-burun-boğaz hastanesi yoktu. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı'na müracaat ettik ve değişen yönetmelikle birlikte bu hastaneyi kurma iznini aldık. Çalışmalara 6 ay önce başladık. 20 milyon liraya mal olacak hastanede 6 yataklı yoğun bakım ünitesi, denge ünitesi, işitme laboratuvarı, ses analiz laboratuvarı, uyku ve horlama birimi yer alacak. Sinüzit ve kulak ameliyatları cerrahi navigasyon cihazı ile yapılacak, kulak ve ses teli ameliyatlarında da lazer teknolojisi kullanılacak" dedi.
Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi'nde kulak mikro cerrahisi bölümü Prof. Dr. Ataman Güneri, burun ve sinüs cerrahisi bölümü Prof. Dr. Halis Ünlü, kanser ve ses cerrahisi bölümü Prof. Dr. Şafak Dağlı'nın yönetiminde hizmet verecek. Ekol'de ayrıca kendi alanında isim yapmış 15 tane daha kulak burun boğaz uzmanı görev yapacak.

Mehmet Baz kimdir?
1959'da Uşak'ın Eşme ilçesinde doğan Mehmet Baz, Cerrahpaşa Tıp Fakültesin'den mezun oldu. 1989'da kulak burun boğaz ihtisasını tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünü bitirip, İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak çalıştı. Avrupa Fasiyal Plastik Cerrahi Akademisi üyesi olan Baz, Türkiye İşitme Cihazları Derneği Başkanlığı da yapıyor. Baz 2007'de Ekol Kulak Burun Boğaz Dal Merkezi'ni kurdu. Uzmanlık sonrası Barcelona Üniversitesi'nde kulak mikrocerrahisi konusunda eğitim aldı. Almanya'da Avrupa İşitme ve Akustik Birliği'nin işitme kayıpları konusundaki çalışmalarına katılan Baz, Avusturya Graz Üniversitesi'nde endoskopik sinüs cerrahi konusunda eğitim aldı. Amsterdam Üniversitesi'nde estetik burun cerrahisi konusunda çalışmalarda bulunan Baz, halen Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü'nde master yapıyor.

Yeni Asır
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Ekol KBB Hastanesi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cum 24 Şub 2012, 18:08

Ekol KBB Hastanesi açıldı...

Yeni sitesi: http://www.ekolkbb.com/
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Ekol KBB Hastanesi

Mesajgönderen Umut » Sal 22 May 2012, 04:51

Şu sıralarda ulusal TV kanallarında reklamları gösteriliyor.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Ekol KBB Hastanesi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Prş 11 Eki 2012, 22:52

“İzmir’e 60 milyon TL’lik hastane kazandıracağız”
Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, “Sağlık Bakanlığı’ndan izni aldık. Önümüzdeki 1-2 ay içinde inşaata başlayacağız” dedi

Resim
EKOL Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, Çiğli'ye kuracakları 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için Sağlık Bakanlığı'nda onay çıktığını söyledi. 1-2 ay içinde kazmayı vuracaklarını belirten Op. Dr. Baz, 60 milyon TL'ye mal olacak sağlık kuruluşunda 200 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını dile getirerek, "Sırada üniversite var. Çiğli bölgesinde üniversite için yer arıyoruz" dedi.

UZMAN KADRO
Çiğli bölgesine en çok yatırım yapan firma olduklarını dile getiren Op. Dr. Mehmet Baz, "Yatırımlarımıza ilk olarak EKOL Kulak Burun Boğaz Dal Merkezi ile başladık. Duymer İşitme Cihazları Genel Merkezi'ni de Çiğli'ye kurduk. Çiğli'de 10 ay önce hizmete açtığımız Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük Kulak Burun Boğaz Hastanesi'ni bu bölgeye inşa ettik. Hastanemizde şu anda 6'sı profesör, biri doçent olmak üzere 7 kulak burun boğaz uzmanı görev yapıyor. Kulak Burun Boğaz Dal Merkezi'nin eski binasında kurduğumuz EKOL Göz Tıp Merkezi'ni üç ay önce hizmete açtık. Bu bölge ve İzmir'de göz sağlığı alanındaki boşluğu doldurduğumuzu düşünüyorum. Retina cerrahisi konusunda Türkiye'nin en iyi cerrahlarından Prof. Dr. Tansu Erakgün ile anlaştık" diye konuştu.

FARKLI BRANŞLAR
Tüm birikimlerini sağlık alanına kanalize ettiklerini dile getiren Op. Dr. Mehmet Baz, "EKOL KBB Hastanesi'nin 200 metre ilerisinde Çiğli KİPA Alışveriş Merkezi'nin arka kısmındaki arsamıza yapacağımız hastane için Sağlık Bakanlığı'ndan ön izin çıktı. 15 bin metrekare kullanım alanına, Türkiye'nin en büyük kadın doğum ve çocuk hastanesini kuruyoruz. İzmir'de en çok ihtiyaç duyulan kadın ve doğum hastalıkları ve çocuk üzerine bir hastane yapacağız. Üroloji, genel cerrahi, dahiliye gibi branşların da yer alacağı hastane ağırlıklı olarak kadın ve doğum hastaları ve çocuk hastalıkları branşlarında yoğunlaşacak. Hastanemizde 8 ameliyathane, çocuk yoğun bakım, yenidoğan ve tüp bebek üniteleri de olacak" diye konuştu.
Hastanenin zemin etüdlerinin tamamlandığını, 1-2 ay içinde kazmanın vurulacağını belirten Dr. Baz, "İnşaat firması 1.5-2 yıl içinde hastaneyi bitirmeyi planlıyor. Hastanenin maliyetini 60 milyon TL olarak planlıyoruz. Son 4-5 yıl içinde Çiğli bölgesine 150 milyon TL'lik yatırım yaptık. Bu yatırımın çok büyük kısmını kendi öz sermayemizden ve hastanelerimizden elde ettiğimiz gelirden karşıladık. İzmir'de sağlık konusunda boşluk var. Hükümetin özel hastaneler konusundaki politikalarını destekliyoruz. Tüm hastanelerimizde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üyesi hastalarımıza bakıyoruz. Yeni hastanemizde de SGK ile anlaşmalı olarak hizmet vereceğiz. Çiğli, eskisi gibi İzmir'in geri kalmış bir bölgesi değil. Yapılan otobanlar, yeni sitelerle Çiğli İzmir'in en gözde semtleri arasına girdi" dedi.

Sağlık Vadisi
Hastanelerini kurdukları bölgenin bir 'sağlık vadisi' olduğunu vurgulayan Op. Dr. Mehmet Baz, "EKOL Göz, Dent Ekol, Duymer İşitme Cihazları Genel Merkezi, EKOL Kulak Burun Boğaz Hastanesi, Sokrates Psikiyatri, Kordon Kadın Doğum Dal Merkezi bu bölgede kurulu. Biz bu bölgeye hastane inşaatlarımıza başladığımızda doğru dürüst yol bile yoktu" dedi.

Üniversite projesi
Bundan sonra hedeflerinin Çiğli'de bir üniversite kurmak olduğunu dile getiren Op. Dr. Mehmet Baz, "Arsa arama çalışmalarımız sürüyor. Sasalı, Seyrek, Harmandalı bölgelerinde üniversite için arsa arıyoruz. Tıp, hukuk, ekonomi gibi bölümlerin olduğu genel bir üniversite kurmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Yeni Asır
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: Ekol KBB Hastanesi

Mesajgönderen ErkanOnan » Pzt 20 Nis 2015, 14:22

İzmirin en iyi sağlık birimi bence Ekol kbb. uzman doktorlarından tutun da personeline kadar herkes hastalı ile yakından ilgili. Sevecen ve güler yüzlüler. kulak burun bogaz tedavisinin dışında estetik alanlarında da kendilerinden söz ettiriyorlar son zamanlarda. İyi ki izmirde böyle bir kurum var.
ErkanOnan
 
Mesajlar: 6
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 1 mesaj
Kayıt: Pzt 13 Nis 2015, 12:01


Dön Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

cron
Free Web Hosting