İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Cum 19 Nis 2013, 19:29

İnciraltı planları yargıya gidiyor
Çevre ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı İnciraltı planlarının iptali için askı süresinin ardından dava açacaklarını açıkladı


EXPO 2020 adayı İzmir'in, yarışı kazanması durumunda EXPO'yu gerçekleştireceği İnciraltı bölgesi için hazırlanan planlar, yine mahkemelik oluyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı İnciraltı planlarına itiraz etmeyeceklerini açıklarken, Çevre ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, askı süresi sonrasında planların iptali için dava açacaklarını açıkladı. Oda Başkanı Nehir Yüksel, "Bu sefer itiraz etmeyeceğiz. Çünkü itiraz etmek bize bir şey kazandırmıyor. Daha önce yaptığımız itirazların tamamı askıya çıkan planda geçerli. Bu sefer planların iptali için yargıya gideceğiz. Avukatlarımızla bu konuyu görüşüyoruz. Planlar o bölgede aşırı yapılaşmanın önünü açıyor. Bu kabul edilemez bir durum. Ayrıca üst ölçekli plan yargı kararıyla durduruldu. Üst ölçeği olmayan bir planın alt ölçeği yapıldı. Bu da planlama ilkelerine aykırı bir durum" dedi.
Bakanlık tarafından hazırlanarak 19 Kasım'da askıya çıkarılan EXPO ile ilgili İnciraltı planlarına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Balçova Belediyesi de itiraz etmiş, Büyükşehir Belediyesi, planlarda öngörülen aşırı yapılaşma, cami sayısındaki artış ve İnciraltı lagününün zarar görme riskine karşı itirazda bulunmuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan itirazdan sonra Başkan Aziz Kocaoğlu ve bürokratları Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la bir görüşme yapmış, görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, Büyükşehir Belediyesi'nin itirazları doğrultusunda planları revize edip göndereceklerini söylemişti.

Değişikliğe gidildi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü Koruma Genel Müdürlüğü de plana yapılan itirazlar doğrultusunda değişikliğe gitti. Hazırlanan raporda, "Özel proje alanı tanımı kaldırılarak söz konusu alanın yeniden planlamasına ilişkin düzenlemeler, 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planında belirtilen bölünebilme ve yapılaşma koşullarına ilişkin yapılan maddi hatalara ilişkin düzenlemeler, planın uygulama kabiliyetini artırmaya yönelik plan notlarında düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca mevcut iyi durumdaki yapılara rastlayan yol güzergahı ve genişlikleri değiştirilmeden kaydırılmasına ve planlarda kür merkezi olarak tanımlanan alanda uygulamada rastlanabilecek sorunlar göz önüne alınarak plan notlarında değişiklik yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yeni Asır
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Re: İnciraltı Termal Tedavi Turizm Merkezi

Mesajgönderen EnderYıldırım » Prş 01 May 2014, 20:50

Aslında İnciraltı'nın bu hali, İzmir'in önündeki en büyük engel.
Buranın sağlık merkezi olması, İzmir'i, yarımadayı fırlatır.
Kentsel dönüşümü, Gaziemir Fuar'ını, hatta yeni kent merkezi yatırımlarını bile etkiler.
Kuzeyde mutlaka havalimanı yapmak zorunda kalırız.
İzmir, zaman kaybediyor. İnciraltı'nın en kısa sürede faaliyete geçirilmesi gerekiyor.
EnderYıldırım
 
Mesajlar: 532
Beğendikleri: 2 mesaj
Beğenilenleri: 46 mesaj
Kayıt: Prş 10 Mar 2011, 14:59

Önceki

Dön Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

cron
Free Web Hosting