Sergi, Panel ve Konferans Duyuruları

Sergi, Panel ve Konferans Duyuruları

Mesajgönderen cuscs » Cmt 26 Mar 2011, 22:17

İZMİRLİ SANATÇILAR BİRLİĞİ DERNEĞİ’NDEN KARMA SERGİ…


İzmir Sanatçılar Birliği Derneği’nin Plastik Sanatlar Bölümü Sorumlusu Ressam Hülya Sezgin, serginin 3 Nisan gününe kadar gezilebileceğini ve benzer etkinlikleri yıl boyunca sürdüreceklerini ve tüm sanatseverleri beklediklerini söyledi.İzmirli Sanatçılar Birliği Derneği-Plastik Sanatlar bölümü üyelerinden yirmi dört sanatçının katıldığı karma sergi 28 Mart akşamı saat 17.30 da Narlıdere AKM Sergi Salonunda açılıyor. Güzelbahçe ve Narlıdere Belediye Başkanlarının da katılımıyla açılacak sergide resim, heykel, seramik ve karikatürden oluşan elliyi aşkın eser görücüye çıkacak. Dernek yönetim kurulu üyelerinden 250 eseri TRT repertuarında çalınan “Aşk rüyadır çok zaman-üzüldüğün şeye bak” isimli şarkının da sahibi Yalçın Benlicaneserlerinden bazılarını okuyacak.

http://www.izmirdesanat.org
cuscs
 
Mesajlar: 76
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Prş 09 Ara 2010, 22:35

Re: Sergi Duyuruları

Mesajgönderen cuscs » Pzr 27 Mar 2011, 19:39

“Bir Rüya Şehir İzmir” Fotoğraf Sergisi

İBB Fotoğraf Sanatı Kulubü üyelerinin ‘Bir Rüya Şehir İzmir’ konulu çalışmalarından oluşan sergi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde 28 Mart – 12 Nisan tarihleri arasında görülebilir.
Serginin açılış kokteyli 28 Mart Pazartesi günü saat: 18:00′de gerçekleşecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından kendi içsel sanat dinamiğinin fotoğraf sanatı boyutunu ortaya koyabilme adına 12.04.2006 tarihinde kurulan “İBB Fotoğraf Sanatı Guruu (Kulübü)” yaklaşık 50 üyesiyle eğitim ve etkinliklerinin çok yönlü olarak sürdürmektedir.
Grubumuz bünyesindeki etkinliklere katılarak “Fotoğraf Sanatıyla” ilk defa tanışan ve fotoğrafa gönül veren pek çok yeni üyemizin çalışmaları daha önce 2009 yılı içinde düzenlenen ilk sergide yer almış, sergi İzmir sanat camiasının övgü ve olumlu eleştirilerine mazhar olmuştu.
Bu kez farklı bir anlayış ve sunumla yaşayan İzmir’den enstantaneleri içeren 23 üyenin 35 fotoğrafından oluşan “Bir Rüya Şehir; İzmir” konulu fotoğraf sergisine fotoğraf severleri heyecanla bekliyoruz.
O. Selçuk Yılmaz
İBB Fotoğraf Kulübü Başkanı

Açılış Tarihi 28.03.2011 / Pazartesi
Kapanış Tarihi 12.04.2011 / Salı
Mekan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi
Adres 900 Sok. No: 17
Hisarönü Konak
Şehir İzmir / Türkiye
Telefon 232-293 35 22

www.izmirdesanat.org
cuscs
 
Mesajlar: 76
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Prş 09 Ara 2010, 22:35

Re: Sergi Duyuruları

Mesajgönderen Umut » Pzt 28 Mar 2011, 16:04

29. Dekor Eskiz Maket Sergisi de başlamış

Bu sergiyi kaçırmayın

29. İzmir Tiyatro Günleri çerçevesinde düzenlenen 29. Dekor Eskiz Maket Sergisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla açıldı. Kültürpark İzmir Sanat’ta düzenlenen sergide, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı öğrencilerinin yaptığı çalışmalar yer alıyor. Geleneksel hale gelen sergide, öğrencilerin hazırladığı birbirinden ilginç dekor, eskiz, maket, kostüm ve kuklalar sergileniyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Murat Tuncay’dan çalışmalar hakkında bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sergiyi ilgiyle gezdi. Tuncay, sergide İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin çalışmalarını da konuk ettiklerini belirtti.

izmir.bel.tr
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Toplantı Duyuruları

Mesajgönderen cuscs » Pzr 03 Nis 2011, 03:21

Estetik Değerlerimizi Koruyarak Yaşamak: Sürdürülebilir İzmir

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İZMİR İLİ STRATEJİK PLANLAMA, YÖNETİŞİM, ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Farkındalık Toplantısı


Yer ve tarih: 21 Nisan 2011 Perşembe, DESEM Bordo Salon, saat 9.00–18.00

ESTETİK DEĞERLERİMİZİ KORUYARAK YAŞAMAK: SÜRDÜRÜLEBİLİR İZMİR

Açılış Konuşmaları: Konak Belediye Başkanı, Rektör, Vali, Kültür Müdürü

OTURUM BAŞKANI; Prof.Dr. Ruşen Keleş
1. Orhan Beşikçi & Kemal Ustaoğlu, Kent Gözlemcileri “İzmir’in Karakteristiğini Oluşturan Unutulmuş Kültür Varlıklarımız ve İzinsiz Müdahaleler”
2. Prof. Dr. Oğuz Sancakdar, “Kent Estetiğinde Hukuki Boyut Üzerine Düşünceler”
3. Doç. Dr. Kemal Arı : “Tarihsel Süreçte Göçler ve Kent Estetiği”
4. Doç. Dr. İlkim S. Kaya, “Mimari Tuzaklar”

OTURUM BAŞKANI ; Doç.Dr.S.İlkim Kaya
5. Av. Mustafa Kemal Turan, “Canlının Tarihi, Canlılık Tarihini Özetler: Planlama Boyutuyla Analitik İnceleme”
6. Yrd. Doç. Dr. Emel Kayın, “Kentsel Mekan ve Gündelik Hayatın İyileştirilmesi İçin Küçük Müdahaleler” Güzelyalı-Göztepe İyileştirme Platformu
7. Araş. Gör. Ahu Karakurt- Prof. Dr.Zerrin Toprak; “Kent Mezarlıklarının Rant Aracına Dönüşümü Manevraları”
8. Güvenç Küçüktok; “2010–2013 İzmir Bölge Planı’nda Kent Estetiği ve Kent Turizmi” İzmir Kalkınma Ajansı

Düzenleyen : İZİSYÖM
Tarih : 21/04/2011
Saat : 09:00
Yer : DESEM ( Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) Bordo Salon
cuscs
 
Mesajlar: 76
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Prş 09 Ara 2010, 22:35

Re: Sergi, Panel ve Konferans Duyuruları

Mesajgönderen Gökhan » Cum 15 Nis 2011, 00:16

Fuar'ın bu yılki onur konuğu Avusturya

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) bu yılki onur konuğunun Avusturya olacağını ve çok sayıda firma temsilcisi ile hükümet yöneticisinin fuarın açılışına geleceğini söyledi. Büyükelçi Heidemaria Gürer, İzmir Valisi Cahıt Kiraç'ı ziyaret etti. Vali Kıraç, Büyükelçinin Türkiye'de 4 yıldır görev yaptığını, Türkiye'nin bir çok ilini gezdiğini söyledi. Büyükelçi'nin eşinin İzmirli olduğunu ve sık sık İzmir'e tatile geldiklerini belirten Vali Kıraç, ''Büyükelçinin eşi şu anda Avusturya'da çalışıyor. Büyükelçi ise İzmir'de, yer değiştirmişler. Yaz aylarında İzmir'e kendilerini davet ettim'' dedi. Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer ise İEF'nin bu yılki onur konuğunun Avusturya olacağını, bu konuda temaslarda bulunmak üzere İzmir'e geldiğini söyledi. Fuarın açılışına bir Başbakan Yardımcısı, Viyana Belediye Başkan yardımcısı ve hükümet yöneticileri ile çok sayıda işadamının geleceğini belirten Gürer, düzenlenecek workshoplarda Türk ve Avusturyalı işadamlarının buluşacağını ifade etti. Özellikle turizm, çevre ve şehir planlaması gibi alanlarda işbirliği yapılabileceğini belirten Gürer, 5 workshop düzenleneceğini ve 100'e yakın firma temsilcisini Fuara beklediklerini sözlerine ekledi. Ziyarette Avusturya'nın fahri konsolosu Ülkü Caner de bulundu. Vali Kıraç, Büyükelçiye üzerinde İzmir'in simgesi saat kulesi olan gümüş tabak hediye etti.

Kaynak: http://www.yeniasir.com.tr/Ekonomi/2011 ... -avusturya
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Sergi, Panel ve Konferans Duyuruları

Mesajgönderen cuscs » Cmt 16 Tem 2011, 14:38

İZMİR RÜZGAR SEMPOZYUMU VE SERGİSİ

MMO İzmir Şubesi tarafından 23-24 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İzmir Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi, rüzgar enerjisi sektörü alanında iletişim, bilgilenme ve tartışma platformu oluşturmak hedefiyle çalışmalar devam ediyor.

Genel Bilgiler
Amaç ve Kapsam

MMO İzmir Şubesi tarafından 16-17 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İzmir Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi, rüzgar enerjisi sektörü alanında iletişim, bilgilenme ve tartışma platformu oluşturmayı hedeflemektedir. Amaç, genel anlamda, en son teknolojileri, hizmet ve politikaları tanıtmak ve buna ilaveten, yerel, bölgesel ve ulusal enerji planlamaları ile ilgili gelişmeleri değerlendirmektir. Bu platformun yardımıyla, rüzgar enerjisi teknolojisini geliştirmeyi ve uygulama alanlarını genişletmeyi amaçlayan çalışmaların ve yatırımların geleceğe yönelik olarak doğrultuları da belirlenmeye çalışılacaktır. Sempozyum, panel ve oturumlarda ele alınacak önemli başlıkları ile kamuoyunun bilgilenmesini de sağlayacaktır.

Sempozyumda ele alınacak başlıca konular aşağıda belirtilmektedir:

İzmir`de Rüzgâr Enerjisi Potansiyeli ve Yatırım İmkânları
Rüzgâr Türbini Ekipmanlarının Yerli İmalatı
Çeşme Yarımadası`nda Rüzgâr Santrallerinin Durumu
Rüzgâr Enerji Santrali Kurulumunda Yasal Prosedürler
Rüzgâr Türbinlerinde Yeni Teknolojiler
Rüzgâr Potansiyeli Değerlendirmesi ve Enerji Analizi
İşletmedeki Rüzgâr Enerji Santralleri

www.izmirdesanat.org
cuscs
 
Mesajlar: 76
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 0 mesaj
Kayıt: Prş 09 Ara 2010, 22:35

Re: Sergi, Panel ve Konferans Duyuruları

Mesajgönderen Umut » Sal 06 Eyl 2011, 21:33

Bu sergi kaçmaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurtuluşun 89. yılında Vasıf Çınar Bulvarı’nda “İzmirli Olmak, İzmir’de Yaşamak” konulu fotoğraf sergisi açtı. 266 fotoğraftan oluşan 600 metrelik sergi, Türkiye’nin en büyük açık alan sergilerinden biri olma özelliğini taşıyor.

İZMİR - 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunu çok anlamlı etkinliklerle kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Vasıf Çınar Bulvarı’nda “İzmirli Olmak, İzmir’de Yaşamak” adlı sergiyi törenle açtı. 266 fotoğrafla antik dönemden günümüze İzmir’i anlatan temalı serginin açılışını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, belediye bürokratları ve İzmirliler birlikte yaptı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, bu yıl İzmir’in kurtuluşunun 89. yılını daha da artan destek ve gururla kutlayacaklarını belirterek, bu sergiyle özellikle gençlerin ve çocukların yaşadıkları kente ait önemli bilgiler edinmesini sağlayacaklarını söyledi. Kentin 8500 yıllık tarihinin gün ışığına çıkarılması ve kentin geleceğinin planlamasına yönelik yürütülen çalışmalara değinen Başkan Kocaoğlu, “Sadece belediyenin gücüyle neler yaptığımızı biliyorsunuz. Belediye’nin yaktığı bu ışığın, bu meşalenin arkasından özel sektörün, yatırımcının gelmesi gerekiyor. Kaynakları ve zamanı çok iyi kullanarak Kemaraltı ve çevresinde 270 hektarlık alanda Konak Belediyesi ile yürüttüğümüz çalışmalarda büyük bir aşamaya geldik. Aklı ve bilimi rehber alarak, her gün kentin kalkınması, kentin değerlerinin gün ışığına çıkarılması için yoğun çaba sarfediyoruz. Bu sergiyle de tüm İzmirli hemşehrilerimizin ve Fuar süresince kente gelecek konuklarımızın kentin belleğine nostaljik bir tur yapacağına inanıyorum” dedi.

Sergi 1 Ekim’e kadar açık
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşiv Müzesi'nde bulunan İzmir görsellerinden oluşan ve Türkiye'nin en büyük açık alan sergilerinden biri olan “İzmirli Olmak, İzmir’de Yaşamak” konulu temalı sergi; antik dönemden günümüze İzmir’in tarihi, kültürü, sosyolojisi ve gündelik yaşam üzerine 266 fotoğraf ve onunla ilişkili alt yazılardan oluşuyor. Bu sergiyle, günümüzde özellikle metropol kentlerde oluşan çarpık kentleşmenin yaratmış olduğu kimliksizlik olgusuna karşı bir kente ait olmak ve çağdaş kentlilik bilinci doğrultusunda İzmirlilik kimliğinin kentte yaşayan vatandaşlarla paylaşılması hedeflendi. Sergi 1 Ekim 2011 tarihine kadar Vasıf Çınar Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar olan alanda görülebilir.

egedesonsoz.com
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Sergi, Panel ve Konferans Duyuruları

Mesajgönderen Gökhan » Çrş 19 Kas 2014, 00:41

Resim

Başta İlhan Tekeli olmak üzere birbirinden değerli akademisyenlerin katılacağı bir sempozyum olacak. Ayrıntılı bilgi ve oturumlar için;

http://www.izmeda.org/Pages/EtkinlikDetay.aspx?id=1061
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Sergi, Panel ve Konferans Duyuruları

Mesajgönderen hoppala » Prş 05 Mar 2015, 13:04

İzmir'de Gezi adlı sergi 21 Mart'a kadar AAS kültür-sanat merkezinde.
Hayatında 1 sn bile gezideki kokuyu duyup hissedebilmiş her bireyin mutlaka görmesi gereken bir sergi.

http://www.aassm.org.tr/Etkinlikler/izm ... af-sergisi

Resim

Umut bu mesajı beğendi.
hoppala
 
Mesajlar: 439
Beğendikleri: 262 mesaj
Beğenilenleri: 97 mesaj
Kayıt: Pzt 03 Şub 2014, 04:22
Konum: San Diego


Dön Fuarlar, Etkinlikler ve Turizm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

cron
Free Web Hosting