Atlas Oteli Renovasyonu

Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen Umut » Çrş 07 Oca 2015, 19:32

Tarihi Atlas Oteli nihayet geri dönüyor! Arada duyuyorduk bir şeyler ama ilk defa somut bir haber geldi.

İzmir’in tarihi otelini ayağa kaldıracak proje

Resim

İzmir’in en işlek ve gözde yerleri arasında bulunan Çankaya’da yer alan eski Atlas Oteli için düğmeye basıldı.

Kentte ilk banyo ve kaloriferli otel olarak bir dönem adını duyuran otel yıllardır atıl halde duruyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile otel sahibinin branda çekerek kirliliği kapattığı otel için mülk sahibi yeni projeyi koruma kuruluna sunduklarını söyledi. Fevzipaşa, Şair Eşref ve Gaziosmanpaşa Bulvarları'nın kesiştiği noktada yer alan Atlas Oteli’ni yine otel yapacaklarını söyleyen Macaristan eski Fahri Konsolosu İşadamı Erdal Keresteci çalışmaların başladığını ifade etti.

Keresteci, “Binanın yapım tarihi 1959 yılına kadar gidiyor. Uzun süredir bu halde duruyordu. Yeni projeyi tüm eksiklerini tamamlayarak koruma kuruluna sunduk. Oradan çıkacak kararı bekliyoruz. Mevcut binanın hiçbir yerini yıkmadan restore edip güçlendirdikten sonra projeyi hayata geçireceğiz. Burası yine otel olacak. Başka bir şey düşünmüyorum. Bir yıl içinde tüm çalışmaları tamamlarız. Önümüzdeki yıl da otelimizin açılışı olur” diye konuştu.

TMSF’YE GEÇTİ, BOŞALTILDI
Yıllarca mülk sahipleri tarafından bizzat işletilen Atlas Oteli daha sonra bir bankaya kiraya verildi. Ancak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun bankaya el koyması üzerine otel boşaltıldı ve faaliyeti durdu. Bina atıl kaldığı süre içinde de yıpranarak kullanılamaz hale geldi. Daha sonra banka ile sözleşme bitince otel eski mülk sahiplerine döndü. Mülk sahipleri de ihtiyaçları olmadığı gerekçesiyle proje geliştirmedi. Kentin yıllarca gündeminde olan otel yeni proje ile kurtulmuş oldu.

http://www.egedesonsoz.com/haber/Izmir- ... oje/887816


Kısa bir arama sonucu projeyi buldum. Ne yazık ki çok güzel olmuş diyemeyeceğim, umarım dış cephe kumtaşı vb. açık bir renk ile kaplanır.

Resim
Resim
Resim
http://www.ocadomimarlik.com/projeler/t ... index.html

2 kişi bunu beğendi.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen Mesut » Çrş 07 Oca 2015, 19:49

Yani daha güzel olabilirdi ama atıl kalmasından iyidir, hayata geçer umarım. Daha açık renk dış cephe kullanılsa daha güzel görünebilirdi.
Kullanıcı avatarı
Mesut
 
Mesajlar: 868
Beğendikleri: 304 mesaj
Beğenilenleri: 352 mesaj
Kayıt: Pzt 04 Şub 2013, 05:13
Konum: İzmir

Re: Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen mertoviçizmir » Çrş 07 Oca 2015, 21:41

Kaç senedir hep söylenen laflar umarım bu sefer yapılır. Şehrin kalbinde ve tarihi denebilecek bir yapının atıl bicimde kaderine terk edilmesi kötü birsey. Bence de renk olarak daha acık bir ton secilirse daha güzel görülebilir. Ayrıca camlara cerceve yapsalar ve ismi de yine ATLAS olarak kalsa mükemmel olur. Yeniden otel olursa efes oteli gibi popüler bir yer olacagını düsünüyorum.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen hoppala » Çrş 07 Oca 2015, 22:17

Daha dikkatli bir tasarım yapılır umarım.
Kentin simgesi sayılabilecek bir yapıydı. Güçlendirilecek olması bile çok önemli.
Kesinlikle kıyaslanmaz kıyas söz konusu dahi olamaz ama bana kesişen iki yol arasındaki köşede inşa edilmesinden dolayı Flatrion Binasını andırırdı hep bana.
hoppala
 
Mesajlar: 439
Beğendikleri: 262 mesaj
Beğenilenleri: 97 mesaj
Kayıt: Pzt 03 Şub 2014, 04:22
Konum: San Diego

Re: Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen Gökhan » Çrş 07 Oca 2015, 22:51

Şu renk tonuyla yaptıktan sonra benim icin örtülü olmuş olmamıs pek bir şey farketmiyor. Öyle de içimi karartıyordu; böyle de...
Gökhan
 
Mesajlar: 794
Beğendikleri: 96 mesaj
Beğenilenleri: 197 mesaj
Kayıt: Cmt 22 Oca 2011, 20:55

Re: Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen mertoviçizmir » Pzt 24 Ağu 2015, 19:47

İzmir’de intihara kalkışan simitçi…


İzmir’de geçim sıkıntısı yaşadığını söyleyen seyyar simitçi Ferhat G., kullanılmayan bir otel binasının dış cephesindeki iskeleye tırmanıp, intihar edeceğini söyledi. Ferhat G.’yi görenler polise haber verirken, aşağıda toplanan kalabalıktan bazıları “Atlamayacaksan ne çıktın? Delikanlıysan atlarsın” diye bağırdı. İkna edilen simitçi indi.

Öğle saatlerinde, Çankaya kavşağındaki, uzun zamandır kullanılmayan Atlas Oteli’nin cephesine kurulan iskeleye tırmanmaya başlayan bir kişiyi görenler polise haber verdi. 6 katlı binanın dördüncü katına kadar tırmanan Ferhat G., borç içinde yaşadığını, işinin olmadığını bir yetkili iş sözü vermezse atlayacağını söyledi.

Bu intihar girişimi trafiği de olumsuz etkiledi. İtfaiye şişme yatak açıp ve polis önlem alırken çok sayıda seyirci de bölgede toplandı.

Tepsi içinde simit satarak geçinmeye çalıştığını ilaç alacak parası bile olmadığını söyleyen Ferhat G. yardım isterken aşağıda bekleyenlerden bazıları cep telefonuyla fotoğraf ve görüntü çekti. Bu sırada seyircilerden bazıları da “Atlamayacaksan ne çıktın? Delikanlıysan atlarsın” diye bağırdı, bazıları da hakaret etti. Sıcaktan dayanacak gücü kalmayan Ferhat G. yetkililerin de telkiniyle indi. Polis Ferhat G.’yi ifade için karakola götürdü.

Resim

http://izmirim.co/atla-diye-bagirdilar/

Diyecek söz bulamıyorum. Bu millet ne hale geldi. Atlamayacaksan niye cıktın , delikanlıysan atlarsın demek ne demek. Yakındır bu ülkenin basına gelecek felaket..
Bu arada resimde görüldügü gibi binaya iskele kurulmus. Demek ki restore edecekler binayı..

2 kişi bunu beğendi.
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen Umut » Prş 27 Ağu 2015, 16:12

Sonunda başlamış demek, sevindim. Bir an önce kente kazandırılması gerek. Yalnız şu projeyi biraz elden geçirmişlerdir umarım ya, çok düz ve koyu. Daha süslü ve şık birşey olmalı.

Yukarıda var gerçi ama yine de linkini koyayım ben projenin: http://www.ocadomimarlik.com/projeler/t ... index.html
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen mertoviçizmir » Prş 03 Eyl 2015, 21:19

Atlas Oteli’nde restorasyon başladı!

İzmir’in tam göbeğinde yıllarca hayalet bina gibi duran Atlas Oteli’ne 1 nolu Sit Kurulu’ndan restorasyon izni çıkmasından sonra harekete geçildi. İskele kurulmasının ardından çalışma başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alınan izinin ardından otelin dış cephesine iskelesi kurulmasının ardından onarım çalışması başladı. Daha önce kent estetiğini bozduğu için üzeri defalarca örtülen otelin içler acısı durumu tepkilere neden oluyordu. Oteli kurtarma çalışmaların başladığını gören İzmirliler ’nihayet’ yorumunu yaptı. Geçtiğimiz haftalarda İzmir’in bu tarihi eserini dededen toruna koruyacaklarını belirten Atlas Oteli sahiplerinden Erdal Keresteci, bir yıl içinde restorasyonu bitirilecek olan binayı, İzmir’in en güzel Butik oteli haline getirip turizmin hizmetine açacaklarını duyurmuştu.

Cumhuriyet dönemi yapıları arasında gösterilen Çankaya Kavşağı’nda, eski İtfaiye Binası’nın bitişiğindeki bina uzun zaman önce boşaltılarak kaderine terkedilmiş, çatıdan dökülen parçalar yaya güvenliğini tehlikeye atmıştı.

Resim

http://emlakkulisi.com/atlas-otelinde-r ... adi/405003

İzmirdeki atıl bir yapının daha tamamlanması sevindirici. Darısı basmane cukuruna. Onun da bittigini görsek İzmir merkezi daha toparlanmıs olacak :)
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen mertoviçizmir » Çrş 21 Eki 2015, 12:13

İzmir’in tarihi otelinin her yüzü CHP!

İzmir’in bir zamanlar eski cumhurbaşkanları Celal Bayar ve Erdal İnönü'nün kaldığı tarihi Atlas Oteli'nin içinde yenileme çalışmaları sürerken dışı CHP'ye hizmet ediyor. Otelin dış cephesi, İzmir'den milletvekili adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı ve partinin seçim sloganı ile kaplandı.

İzmir’in Çankaya Semti'nde üç bulvar ve 10 yolun kesiştiği bir noktada duran tarihi Atlas Oteli'nde yenileme çalışmaları devam ederken otelin dış yüzü seçim öncesi CHP ile giydirildi.

Otel binasının üç cephesi zeminden çatıya kadar Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı ve partinin "Önce insan, önce birlik, önce Türkiye" yazılı seçim sloganının yer aldığı kumaş ile kaplandı.

CHP'nin bu seçim çalışması için para vermediği, otel sahibinin partiye duyduğu sempati nedeniyle bu reklamı yaptığı öğrenildi.

Resim

http://www.egedesonsoz.com/haber/Izmir- ... HP-/910856

Otel sahibine helal olsun para almadan kaplattırmıs böyle duyarlı vatandasların olması gelecek günler icin bir umut tazeliyor en azından :)
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: Atlas Oteli Renovasyonu

Mesajgönderen Umut » Pzt 28 Ara 2015, 03:38

Geçerken arabadan çektim. Çalışma var mı yok mu anlaşılmıyor dışarıdan.

Resim
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Sonraki

Dön Tarihi Eserler ve Restorasyon

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

cron
Free Web Hosting