Eşrefpaşa Pazar Yeri

Eşrefpaşa Pazar Yeri

Mesajgönderen mertoviçizmir » Sal 15 Mar 2016, 14:33

İzmir Eşrefpaşa Pazarı'nın yeni yeri kesinleşti!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, TOKİ'den 12 milyon liraya aldıkları, 7 bin metrekarelik eski İzmir Jandarma Alay Komutanlığı arsasının devrinin Başbakanlık tarafından onaylandığını açıkladı.

İzmir'de, Üçkuyular Pazaryeri'nden sonra Eşrefpaşa Pazaryeri'nin de alternatif yeri bulundu. Milliyet Ege'ye konuk olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yağhaneler bölgesinde bulunan eski İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın yerleşim yerinin Konak Belediyesi'ne devrinin kesinleştiğini bildirdi. Milli Savunma Bakanlığından TOKİ'ye devredilen 7 bin metrekarelik alanı 12 milyon liraya aldıklarını belirten Başkan Pekdaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu devri resmen onayladığını duyurdu.

Vekillerden müjde Jandarma'nın bölgeyi boşaltmasından sonra TOKİ'nin mülkiyetine geçen 7 dönümlük alanın Konak Belediyesi'ne devredilmesi için TOKİ ile uzun süren görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Başkan Sema Pekdaş, şu açıklamalarda bulundu: "Eşrefpaşa Pazaryeri'ni boşaltmak zorundaydık. Yeni yerimizin geniş olmasını çok istedik. Eskiden Jandarma Alay Komutanlığı'nın bulunduğu yerden daha güzel bir yer bulamazdık. 12 milyon lira gibi yüksek bir bedel ödeyerek burayı satın aldık. Aslında normal satış olsa, daha çok bedel öderdik. Biz burayı ucuza aldık. Çünkü sosyal donatı, kamu alanı, belediye hizmet alanı yapılmak üzere talepte bulunduk. Kamu alanı olacağı için bize 12 milyon liraya verdiler."

Çok kullanışlı proje Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Hatay Pazaryeri'nde olduğu gibi hem pazaryeri, hem de sosyal donatı alanı olarak projelendirilen alanla ilgili şu bilgileri verdi: "Hatay Pazaryeri'nin olduğu alan, 3 bin metrekareydi. Burası 7 bin metrekare. Dolayısıyla daha rahat, daha kullanışlı ve pek çok ihtiyaca cevap verecek bir proje üreteceğiz. Bedelini taksitle ödeme imkanı da sundular. Başbakanlıktan önceki gün onay çıktı. Bu, sevindirici bir gelişme. Yıllardır İkiçeşmelik Caddesi'nin bittiği yerde kurulan Eşrefpaşa Pazarı, çok yakın bir zamanda, Yağhaneler'deki yeni yerimizde hizmet vermeye başlayacak."

http://emlakkulisi.com/izmir-esrefpasa- ... sti/454290

Askerlik görevimi yerine getirdigim icin İzmirle ilgili haberleri takip edemiyorum. Ancak İzmire geldigimde cevredeki arkadaslarımdan duydugum haberi arastırdım ve cok şaşırdım. Bizim Eşrefpasa pazaryeri resmen kalkıyormus sonrasında ise ROMA YOLU düzenlenecekmiş bu İzmir icin cok önemli bir proje bence. ROMA YOLUNUN ÖN PLANA CIKARTILMASI HATTA O BÖLGEDE KAZI YAPILIP YENİ BİR ANTİK KENT BULUNMA İHTİMALİ COK YÜKSEK..

Pazaryerinin taşınmasını anladım ancak beni hem sasırtan hem de sevindiren olay ise Jandarmanın yıkılıp yerine sosyal donatıları olan bir pazaryeri yapılacak olması. Böylece 2 dakika mesafe uzaklıgımda pazaryeri olmus olacak. :D Bu arada birde İzmir parkın arka tarafında Büyüksehir belediyesi 1000 kapasiteli otopark yapacakmıs...

Son dönemde cok hızlı bir sekilde gelişen semt artık nerdeyse tek basına bir ilce görevi görmekte :D Şuan bünyesinde İZMİRPARK AVM , BOZYAKA DEVLET HASTANESİ , EGEPOL HASTANESİ , KARABAGLAR KAYMAKAMLIGI , ESREFPASA CADDESİ , TARİHİ CAMİLERİ , SAAT KULESİ ile ön plana cıkan semt şimdi de sosyal donatıları olan bir pazaryeriyle değerini daha da katlayacak gibi.. :D
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: EŞREFPASA PAZARYERİ

Mesajgönderen hoppala » Pzt 11 Nis 2016, 06:17

Yaghanelerdeki Kostence koprusunun baslangicinin ordaki jandarma mi bu?
hoppala
 
Mesajlar: 439
Beğendikleri: 262 mesaj
Beğenilenleri: 97 mesaj
Kayıt: Pzt 03 Şub 2014, 04:22
Konum: San Diego

Re: EŞREFPASA PAZARYERİ

Mesajgönderen mertoviçizmir » Sal 26 Nis 2016, 21:28

Aynen orası. Bu arada Kocaoglu da ikiçesmelik'e inerken bakımsız halde duran ciciparkı yeniden düzenleyecekmiş. Ayrıca suanki pazaryerinin oldugu roma yolu da düzenlenecek. Sanırım yakın zamanda pazaryeri komple kaldırılacak oradan ve yeni bir tarihi cekim merkezi yaratılabilinir orada..

https://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/19328/tr
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12

Re: EŞREFPASA PAZARYERİ

Mesajgönderen Musty1925 » Pzt 08 Ağu 2016, 11:28

Devasa büyüklükteki Eşrefpaşa pazarı tarihinde katkısıyla sona erecek.

Yağhaneler'deki Jandarma alanı ne kadar geçerli doğrusu bilemiyorum. Gözüme küçük geliyor arazı Eşrefpaşa pazarına bakınca.
Musty1925
 
Mesajlar: 4
Beğendikleri: 0 mesaj
Beğenilenleri: 1 mesaj
Kayıt: Pzt 08 Ağu 2016, 10:00

Re: Eşrefpaşa Pazar Yeri

Mesajgönderen Umut » Pzt 08 Ağu 2016, 22:21

Pazarlar için toplam alanı küçültüp gün sayısını arttırmak moda şu sıralar. Daha mı iyi tam bilemiyorum ama aşırı büyük pazarlar yaya ve araç trafiğini olumsuz etkiliyor.
Kullanıcı avatarı
Umut
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
Mesajlar: 2823
Beğendikleri: 623 mesaj
Beğenilenleri: 381 mesaj
Kayıt: Pzr 28 Kas 2010, 01:33
Konum: İzmir

Re: EŞREFPASA PAZARYERİ

Mesajgönderen mertoviçizmir » Pzt 08 Ağu 2016, 23:33

Musty1925 yazdı:Devasa büyüklükteki Eşrefpaşa pazarı tarihinde katkısıyla sona erecek.

Yağhaneler'deki Jandarma alanı ne kadar geçerli doğrusu bilemiyorum. Gözüme küçük geliyor arazı Eşrefpaşa pazarına bakınca.



Aslında şuan ki yeri güzel ama roma yolu nedeniyle kalkacagı kesin. Jandarmanın oldugu yeri konak belediyesi satın almıs tokiden. Zaten askeriyeleri sehirden cıkartacaklarını soyluyorlar. O arazi de bosa cıkıyor. Jandarmanın oldugu yer eski pazara gore küçük. Oraya yapılacak pazar hataydaki persembe pazarı kadar olur. Eger tarih ortaya cıkacaksa kalkmalı ama basmanedeki altınpark gibi kaderine terk edilecekse pazar olmaya devam etmelidir. Benim açımdan ise jandarmanın oraya yapılması işimize gelir 1-2 dakika da pazara gitmiş oluruz :D
mertoviçizmir
 
Mesajlar: 1175
Beğendikleri: 71 mesaj
Beğenilenleri: 221 mesaj
Kayıt: Pzt 26 Eyl 2011, 11:12


Dön Konut-Site ve Kentsel Dönüşüm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

cron
Free Web Hosting